Προς το περιεχόμενο

Videocamera. Ήρθε η ώρα για HD ή είναι νωρίς ακόμα;

Kariajoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Lossy είναι και αυτά. Ειδικά το MJPEG είναι μια σειρά από frames συμπιεσμένα με αλγόριθμο JPEG.

my bad. exw kairo na asxolithw me authoring kai exoun psiloskouriasei oi gnwseis mou. :-P aplws thewrisa oti epeidi xrisimopoiountai eurews san capturing codec(kai logw tou megethous pou bgazoun), oti einai lossless :).

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προς polaki και όχι μόνο...

Τα χρήματα αυτά δεν μου τα έδωσαν έτσι. Ασχολήθηκα με βιντεοσκόπηση, μοντάζ και κατασκευή μικρής ταινιούλας σε dvd με chapters , υπότιτλους, effects κλπ. Απλά η αμοιβή μου έχει συμφωνηθεί να είναι η αγορά ενός camcorder αξίας 1450 ευρώ. Δηλαδή θα πω φέρτε μου πχ την Sony HDR-SR8E που κοστίζει κάπου εκεί και θα την έχω. Το βασικό ερώτημά μου είχε να κάνει για SD HDD camcorder με μονό αισθητήρα των 5 Mp, ή τριπλό Χ1,3 Mp. Αργότερα όμως μπήκα και στο χορό των HD....

Την προοπτική του "δώρου" την έχω ήδη διαγράψει οπότε δεν τίθεται πλέον τέτοιο θέμα.

Απλά μια και υπάρχει δυνατότητα αγοράς πολύ καλού camcorder ήθελα απόψεις ανθρώπων που το κατέχουν το σπορ της τεχνολογίας. Μην πάρω ένα μηχάνημα και μετά από 1 χρόνο να βρίζω τον εαυτό μου για το τι έκανα. Εκεί θα ίσχυε το γνωστό "δεν ήξερες δε ρώταγες?" Σκέφτηκα ότι σε αυτό το forum θα μάθαινα τι είναι το καλύτερο. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ακόμα και μεταξύ αυτών που έχουν αρκετές γνώσεις βλέπω αντιγνωμίες. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Οι βασικότεροι τομείς που προσωπικά με ενδιαφέρουν στην επιλογή, δηλαδή ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ανεξάρτητα από την τιμή τους, δεν βαθμολογούνται το ίδιο. Παράδειγμα. Αν βαθμολογούσα εγώ με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω περί των camcorder θα έβαζα την παρακάτω βαθμολογία. Βασική προϋπόθεση ότι το εξαγόμενο video θα μπει σε πρόγραμμα επεξ. video και μετά από μοντάζ κλπ θα εγγραφεί σε DVD.

miniDV.. ΠΟΙΟΤΗΤΑ=10 ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ=9 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ=7

miniDVD ΠΟΙΟΤΗΤΑ=8 ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ=8 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ=7,5

HDD.... ΠΟΙΟΤΗΤΑ=8,5 ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ=10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ=10

Το format HD εξαιρείται προς το παρόν.

Είμαι κοντά στην πραγματικότητα ή λέω μπούρδες ; αν όντως λέω μπούρδες (πιθανόν) που κάνω λάθος και γιατί?

Δημοσ.

egw tha se rotousa to allo. sigkrine to video mia high definition kameras pou grafei se sd mode kai mias kameras opou einai kathara sd. pisteueis oti tha exei kalitero fako i sd camera? kai poso kalitero oste na dikaiologei tin agora tis? pes oti pairneis mia sd kamera me poli kalo fako pou sou stoixizei 1200 euro. sta idia lefta mporeis na pareis mia hd camera opou pisteuo akradanta oti tha exei analogi poiotita mias k o fakos tis mono tis plakas den tha einai logw tou oti einai kataskeuasmeni kai gia hd analiseis opou simainei perissoteri leptomeria.

kai tora pes oti thes na ksekiniseis se 1-2 xronia na grafeis blueray diskakia. tha prepei na pareis nea camera an dialekseis na agoraseis tin sd camera tora. enw se antitheti periptwsi den tha agoraseis nea kamera se 1-2 xronia alla se 4-5 epeidi tote tha exoun bgei kameres hd safws kaliteres kai pou na prosferoun polla perissotera apo auti pou pithanon na agoraseis tora kai pali den tha sou stoixisei 1500 euro pou tha ekane tora alla tha exoun pesei oi times sta 700 euro peripou.

Δημοσ.

Συμφωνώ.

Το θέμα είναι ότι τώρα θα έρθει το χρήμα για αγορά και όχι μετά από 4-5. Τότε δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτώ για αγορά camcorder πάνω από 300 ευρώ. Ήδη αυτό που έχω έψαξα όλη την Αθήνα για να το πάρω 300 ευρώ και ήμουν μάλιστα πολύ ευχαριστημένος. Απλά το χρήμα σκάει τώρα και η απόφαση πρέπει να παρθεί οσονούπω.

Με βλέπω για HD αλλά και εκεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται έχει να κάνει με την επιλογή κασέτα ή σκληρός. Οι απόψεις και γενικότερα αυτά που αναφέρονται σχετικά με το editing αρχείων mpeg δεν είναι και τόσο ξεκαθαρισμένες. Χτες μπήκα στο videomag.gr όπου κει εκεί υπήρχαν δυσμενείς αναφορές για editing σε mpeg από το Premiere που χρησιμοποιώ εγώ. Εδώ μπορεί κάποιος που κάνει editing σε mpeg αρχεία να παραθέσει μια εμπεριστατωμένη άποψη; να έχει ασχοληθεί όμως και το σχετικό editing. Γιατί απόψεις του στυλ άκουσα, διάβασα, μου είπαν, με βρίσκουν πλέον ιδιαίτερα επιφυλακτικό.

Δημοσ.

ta perissotera programmata ap oti kserw einai kapws distropa se mpeg editing. auto vasika otan asxoliomoun. gia na pareis emperistatomeni apopsi kalitera na anoikseis ksexoristo thema MONO gia to sigkekrimeno thema sto divx and dvd authoring section tou forum. ekei sigoura kapoios tha sou apantisei emperistatwmena.

Δημοσ.

Σωστός ο παίχτης.

Θα ρίξω και εκεί μια ματιά. Το σκέφτηκα από την αρχή να ανοίξω μια ενότητα εκεί, αλλά επειδή το βασικό θέμα ήταν επιλογή camcorder οπότε το έβαλα εδώ στα gadgets.

Thanks

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τώρα, τον Αύγουστο, αγόρασα από το Πλαίσιο το Home Theater PC που εδώ και 2 χρόνια αποτελούσε για μένα κρυφό όνειρο( Asus motherboard, επεξεργαστής πολύ καλός διπύρηνος, κάρτα γραφικών ATI 4780, μνήμη 4GB, σκληρός 1 ΤΒ, κάρτα ήχου Soundblaster X-Fi Titanium Fatality,LG Blue-ray recorder και HDDVD reader, ενώ το λειτουργικό Windows Vista Premium.(Τα εν λόγω δεν έχουν σχέση με καμμία διάθεση επίδειξης).Εβαλα το εν λόγω μηχάνημα με το ωραίο κουτί του στο σαλόνι με μία Sony 55 ιντσών οπίσθιας προβολής. Ολες τις εγκαταστάσεις λειτουργικού και οδηγών τις έκανα μόνος(θεωρούμαι έμπειρος χρήστης), αλλά πέρασα και όλες τις παιδικές ασθένειες του HTPC. [Η συναρμολόγηση έγινε κομμάτι-κομμάτι, γιατί το χρηματικό κόστος ήταν δυσβάστακτο για έτοιμες λύσεις].

Ενα μεγάλο πρόβλημα ήταν η σύνδεση της κάρτας ήχου με τα μεγάφωνα 5.1 του σαλονιού. Λύθηκε μόνο με οπτική ίνα, φθηνά δηλ. 9 ευρώ.

Αλλο μεγάλο πρόβλημα το Internet. Πιστεύω αν δεν είχα το router της Fritz με το αντίστοιχο stick θα έμπλεκα και θα χανόμουν στα αδυτα των δικτύων ή θα έπρεπε να φέρω ειδικό, δεδομένου ότι το σαλόνι με το κυρίως PC απέχουν >10 μέτρα.

Αξίζει να αναφέρω επίσης πόσο έπαιξα για να ρυθμίσω την οθόνη ώστε να εμφανίζει ανάλυση Full High Definition.

Τον τελευταίο σκόπελο δεν τον ξεπέρασα και δεν ήταν άλλος από από το LG Blue-ray recorder (δεν αναφέρω τον κωδικό αλλά είναι το τελευταίο μοντέλο που υπάρχει). Αρχισα με το Power DVD που αρχικά το έβαλα σε έκδοση 7.3 ,αλλά αρνιόταν πεισματικά να παίξει οτιδήποτε, ούτε καν DVD, αλλά συνεχώς με παρότρυνε να κάνω αναβάθμιση στην καινούργια έκδοση. Αφού το αναβάθμισα, πάντα νόμιμα κατάφερα να παίξει DVD μόνο. Στη συνέχεια κατέβασα το WinDVD 9 και δοκίμασα την τύχη μου. Μου ζητούσε και αυτό αναβάθμιση αναβάθμιση. Η αναβάθμιση αφορούσε μόνο για να αντιληφθούν αν έχω νόμιμο αντίτυπο του προγράμματος. Αφού αγόρασα από την Corel ένα νέο software, o προηγούμενος κωδικός ούτε ενεργοποιόταν ούτε έβγαινε από την Registry. Αφού έσβησα τα Windows και τα επανεγκατέστησα με τους Drivers, ξαναέφθασα εκεί που είχα μείνει. Αυτή τη φορά το WinDVD 9 Plus παρακαλώ, έπαιζε και αυτό μόνο τα DVD, και μόλις 1 δευτερόλεπτο από BD ή HDVD . Βγήκα παγανιά και στο Internet να βρώ κάποιο νέο firmware LG. Το κατέβασα κι αυτό, όταν δοκίμασα να κάνω update διαπίστωσα ότι ήδη το είχα, παρόλα αυτά το έκανα. Αποτέλεσμα =μηδέν στο πηλίκο.

Τελευταία δοκίμασα και όλο το λειτουργικό της Nero 8.3 που το κατέβασα κι αυτό μια και είχα ήδη sn. για το Nero 8. Επιπλέον αγόρασα και το Blue-Ray plugin του Nero γιατί είχα μια πολύ μικρή πιθανότητα μήπως κάτι αλλάξει. Δυστυχώς πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Συγγνώμη που είμαι μακροσκελής , αλλά θέλω να καταθέσω την εμπειρία μου σαν απλού χρήστη, γιατί όλο και σε κάποιον θα χρησιμεύσει.

Δυστυχώς η δύναμη της διαφήμισης και τα σχετικά έντυπα, παρασύρουν πολλούς και ξεκινάνε μια "Μικρασιατική Εκστρατεία" που εύκολα μπορεί να καταλήξει σε "Μικρασιατική Καταστροφή".

Βέβαια θα ζητήσω να μου αλλάξουν το LG Recorder , μιας και η εγγύηση που το συνοδεύει είναι ακόμη ενεργή.

Υπάρχει και η ευχάριστη πλευρά, γιατί η γυναίκα μου που άσχετη από PC μου ζητάει συνεχώς να παίζει στη μεγάλη οθόνη το Zuma και το Luxor γιατί της αρέσουν καθώς και οι κόρες μου που παίζουν Sims2.Εγώ άρχισα να παίζω με μεγάλη ευχαρίστηση με το ποντίκι τα παιχνίδια στρατηγικής στο μεγάλο panel.

Κ.Σ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...