Προς το περιεχόμενο

Videocamera. Ήρθε η ώρα για HD ή είναι νωρίς ακόμα;

Kariajoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς kallair

Μάλιστα. Αν κατάλαβα καλά μου λες να τραβάω σε HD, να κρατάω το backup για μελλοντική χρήση και το video αφού το μοντάρω στο Premiere το εξάγω σε SD ανάλυση, η οποία θα έχει πολύ καλή ποιότητα.

Σωστά?

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

sto re-authoring afou einai idi mpeg-2 k tha einai pali mpeg-2 to eksagwgimo apotelesma, to olo provlima pou tha exeis tha einai sto encoding twn transitions. auto omws allazei teleiws an valeis kapoio filtro... ola auta an exeis hd pigi k thes pali hd apotelesma.

Δημοσ.

Για να δούμε αν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε σήμερα...

Για να λες mpeg σημαίνει ότι το camcorder έχει σκληρό. Αφού λοιπόν εισάγουμε video 1920x1080i , το εξαγώγιμο - μετά το σχετικό μοντάζ- θα είναι πάλι mpeg video της ίδιας ανάλυσης ή γενικά κάποιας μικρότερης.

Αν όμως κάνω χρήση transitions το πράμα μπερδεύει και θα χρειαστεί και κάτι άλλο για να διορθωθεί. Εσύ λες για κάποιο φίλτρο. Ο persifal λέει για αποφυγή φίλτρων....

Το κατάλαβα καλά τώρα. Αν όχι, το κλείνω και πάω να αρμέξω κάτι πρόβατα που βοσκούν εδώ παραπέρα...

Δημοσ.

oxi. lew to idio prama me ton parsifal oti an xrisimopoiiseis filtro, tha prepei na kaneis re-encode oli tin tainia. gia auto prepei na apofigeis ta filtra. etsi ama thes na kratiseis to backup sou se hd analiseis, tha prepei na kaneis encode mono ta transitions. etsi to olo encoding pou tha kaneis tha einai ta transitions k to ipoloipo tha einai kati san copy-paste. tora gia na to anaparageis sto pc, ekei pame se alla limeria pou simainei hdready karta grafikwn (koita tin nea seira tis ati) k epeksergastis toulaxiston 2.5 Ghz. gia ram pisteuo to 1gb tha einai iperarketo.

ta hd recorders pou lew den simainei hard disk camcorders alla high definition camcorders. auta stin pleionotita tous(ti stin pleionotita? ola tous. toulaxiston ta montela pou kikloforoun) travane se mpeg-2 format kai se analiseis 1080i. iparxoun pou apothikeuoun kai se dvd diskakia alla k se sklirous diskous.

to eksagogimo apotelesma sou lew na einai analisis dvd diladi 720x576. me alla logia den tha kaneis author tin tainia sou se blueray format alla se dvd format. pragma pou simainei analisi kadrou 720x576, mpeg-2 codec kai bitrate eos 10.000kbit/s opou einai k ta specs tou dvd format.

exwntas omws 1080i san source, to eksagogimo apotelesma tha einai emfanws kalitero apo otan i pigi sou tha itan apo minidv kamera.

Δημοσ.

Pata edw kai meta pata sto specifications... tha deis oti gia na kaneis author se HD analiseis, den xreiazesai k to trelo mixanima. aplws oso pio grigoro einai, toso pio grigora tha sou ftiaksei ta transitions k genika toso pio grigora tha kaneis tin douleia sou. etsi k alliws gia arxi mexri na pareis kalitero pc den tha kaneis author se HD analiseis...

Δημοσ.

Μπήκα στην Pinnacle και όντως χρειάζεται σοβαρή αναβάθμιση το pc για editing σε HD video. Το βασικότερο είναι η κάρτα γραφικών αλλά αυτόματα με την αλλαγή της θα αλλάζουν σχεδόν όλα στο pc μου. Οπότε η αγορά HD camcorder αναβάλλεται για 3-4 χρόνια. Τουλάχιστον να πάρω σε SD ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Μάλλον σε σκληρό δίσκο προσανατολίζομαι.

Δημοσ.

nai simfwnw. alla ola auta pou les mono an thes to apotero apotelesma na einai se HD format. an bgaleis output se dvd, tote me to paron hardware eisai kalimenos. auto to prama sou lew allwste apo tin arxi. HD pigi, SD output (aka dvd poiotita). eksakolouthw na pisteuw oti an valeis ena video apo sd camcorder pou to exeis metatrepsei se dvd k ena video apo hd camcorder pou exei pali metatrepsei se dvd, to 2o tha exei kaliteri poiotita.

Δημοσ.

Εγώ πάντως το βρίσκω σοβαρό λάθος να πάρεις sd και να δώσεις τόσα λεφτά..

Αφού έχουμε ως δεδομένο οτι θα δώσεις τα 1500ευρώ πάρε την HD και ας μην την εκμεταλλευθείς ποτέ..

Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα..Οι τηλεοράσεις LCD είναι ήδη πολύ φτηνές και σε ένα χρόνο θα είναι περισσότερο..

Όπως και τα DVD-HD κ Bluray ...

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου ή θα έπαιρνα την HD ή δε θα έπαιρνα τίποτα..Και η παλιά υποθέτω οτι κάνει τη δουλειά της μια χαρά..

Δημοσ.

Προς kallair

Μπίρι μπίρι, με βλέπω να καταλήγω σε HD. Έχω αλλάξει γνώμη 50 φορές. Η λογική μου λέει να πάρω SD και το συναίσθημα HD. Έχεις δίκιο σχετικά με το εξαγώγιμο video. Αν όντως η ποιότητα είναι καλύτερη, αυτό είναι ένα ΠΟΛΥ σοβαρό επιχείρημα. Δεν υπάρχει κανείς στο forum που να το έχει κάνει και να μας το διαβεβαιώσει στα σίγουρα;;;

Προς johnbond

Σίγουρα θα πέσουν οι τιμές στις LCD HDready. Φαντάζομαι και οι τιμές των LCD fullHD θα κατέβουν στο επίπεδο των τωρινών LCD HDready. Τώρα για τα επιτραπέζια HD DVD players δεν θα το έλεγα με τόση σιγουριά. Άντε να κατέβουν στα 300 ?. Αυτά είναι όμως για σένα που δεν κάνεις editing σε video. Εγώ όμως που κάνω, βάζω άλλα 1000 ? για αναβάθμιση pc. Μην υπεραπλουστεύεις τα πράγματα. Είναι πολύ εύκολο να λες ότι σε ένα χρόνο θα έχουν πέσει οι τιμές, άρα όλοι (ή τέλος πάντως αρκετοί) θα έχουν HD τεχνολογία.

Όσο για την παλιό μου camcorder τραβάει video με ανάλυση 0.8 Mp και μου σπάνε τα νεύρα με τις κασέτες. Κουβάλημα, βάλε βγάλε, είναι και η θήκη της κάμερας μικρή και δεν χωράει όλα όσα θέλω. Άσε ταλαιπωρία. Οπότε την κάνει τη δουλειά της, αλλά για μένα πλέον δεν είναι καθόλου μια χαρά. Θα στο δώσω με ένα παράδειγμα.

Έστω ότι βγαίνουν νέοι τύποι αυτοκινήτων που έχουν υβριδικούς κινητήρες που αναπτύσσουν ταχύτητες διπλάσιες από των άλλων συμβατικών. Οι τιμές όμως, των καυσίμων, των ανταλλακτικών, των τελών κυκλοφορίας, στα διόδια κλπ είναι ακόμα πολύ ακριβές για κάποιον που δεν τα "έχει", εσύ μου λες ότι ή θα το έπαιρνες και φυσικά δεν θα το κυκλοφορούσες ή δεν θα έπαιρνες τίποτα. Και να λάβουμε υπόψη ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι τέτοια που όταν τελικά πέσουν οι τιμές αρκετά για να το κυκλοφορείς η τεχνολογία του μπορεί να είναι και ξεπερασμένη.

Το μόνο που σώζει λίγο το συγκεκριμένο σενάριο είναι η τοποθέτηση του kallair, ότι μέχρι να πέσουν οι τιμές μπορεί να κυκλοφορεί και ως συμβατικό.

Δημοσ.

akrivws! epitelous sinennoithikame k katalaves to skeptiko mou! :P skepsou aplws posi pliroforia periexetai se ena video 1080i, kai posi se ena video me analisi SD...skepsou tora oti exeis akrivws to idio video kai se HD alla kai se SD... kai thes na to ftiakseis se dvd. poio les na sou bgalei kalitera apotelesmata? estw k stin leptomeria to hd tha einai kalitero mias apotelei kaliteri pigi me perissoteres plirofories.

skepsou k to allo.DEN mporeis na pas se hdd camera i se dvd camera torinis geneias... giati? epeidi apothikeuoun nai men to sima psifiaka alla xrisimopoioun mpeg-2 kodikopoiisi... ti simainei auto? xeiroteri poiotita apo mia kamera minidv... ara tha prepei na strafeis se minidv kamera gia na exeis to kalitero dinaton apotelesma. ara praktika xaneis to epixeirima tis euxristeias mias k tha einai sxedon idiou megethous me tin palia sou kamera kai tha exeis ta provlimata pou anafereis parapanw.

Δημοσ.

Έστω λοιπόν ότι καταλήγω σε HD. To δίλημμα κασέτα ή σκληρός πάλι θα παίζει. Λογικά και στο HD θα ισχύουν οι διαφορές που ισχύουν στο SD. Άρα μιλάμε για camcorder HD με σκληρό δίσκο ή με κασέτα πλέον?

Δημοσ.

Η καλυτερη λυση απο πλευρας ποιοτητας αλλα και απαιτουμενης επεξεργαστικης ισχυος που χρειαζεσαι (pc) ειναι η CANON HV20 (HD).

Ειναι η καλυτερη καμερα μεχρι τα 2000 ευρω.

Πολυ καλη και sharp eikona kai αριστη συμπεριφορα στα σκοτεινα.

Επειδη ειναι dv δεν θες τιποτα το ιδιαιτερο απο pc (P4 3ghz, 2 gb ram kai hd με 7200 rpm , winxp pro+sp2) και εισαι κομπλε.

Δοκιμασμενη λυση .

Δημοσ.

Τα είδα τα χαρακτηριστικά της. Μια χαρά είναι, αλλά τις έχω μισήσει τις κασέτες ρε γμτ... Ο σκληρός δίσκος σίγουρα θα χάνει σε ποιότητα (όπως συμβαίνει και στις SD) σε σχέση με την κασέτα, αλλά αυτό φαντάζομαι ότι είναι και κάτι που ίσως θυσιάζεται στο βωμό της ευχρηστίας του σκληρού δίσκου. Μου έγραψε ένα παλικάρι ότι διάβασε στο Hitech ότι, Οσον αφορά την ποιότητα, ναι πράγματι, η ποιότητα του mpeg είναι κάτω από αυτήν του DV αλλά....μια κορυφαία με σκληρό (mpeg) έχει εικόνα 8 στα 10 ενώ αυτή με DV 8,5 στα 10.

Η διαφορά είναι μικρή και σκέψου ότι το υλικό που έχεις σε κασσέτα DV, για να το γράψεις σε DVD πρέπει να το συμπιέσεις, άρα η ποιότητα του 8,5 θα πέσει λίγο ακόμα.

Οι JVC Everio GZ-HD7 με την SONY HDR-SR8E νομίζω ότι είναι οι ισχυρότεροι εκπρόσωποι με σκληρό δίσκο. Και οι δύο έχουν σχεδόν εφάμιλλα χαρακτηριστικά με τον τριπλό αισθητήρα της πρώτης να ανταγωνίζεται τα 100 Gb της δεύτερης. Με την πρώτη να κοστίζει και 300 ευρόπουλα παραπάνω.

Δημοσ.
Τα είδα τα χαρακτηριστικά της. Μια χαρά είναι, αλλά τις έχω μισήσει τις κασέτες ρε γμτ... Ο σκληρός δίσκος σίγουρα θα χάνει σε ποιότητα (όπως συμβαίνει και στις SD) σε σχέση με την κασέτα, αλλά αυτό φαντάζομαι ότι είναι και κάτι που ίσως θυσιάζεται στο βωμό της ευχρηστίας του σκληρού δίσκου. Μου έγραψε ένα παλικάρι ότι διάβασε στο Hitech ότι, Οσον αφορά την ποιότητα, ναι πράγματι, η ποιότητα του mpeg είναι κάτω από αυτήν του DV αλλά....μια κορυφαία με σκληρό (mpeg) έχει εικόνα 8 στα 10 ενώ αυτή με DV 8,5 στα 10.

Η διαφορά είναι μικρή και σκέψου ότι το υλικό που έχεις σε κασσέτα DV, για να το γράψεις σε DVD πρέπει να το συμπιέσεις, άρα η ποιότητα του 8,5 θα πέσει λίγο ακόμα.

Οι JVC Everio GZ-HD7 με την SONY HDR-SR8E νομίζω ότι είναι οι ισχυρότεροι εκπρόσωποι με σκληρό δίσκο. Και οι δύο έχουν σχεδόν εφάμιλλα χαρακτηριστικά με τον τριπλό αισθητήρα της πρώτης να ανταγωνίζεται τα 100 Gb της δεύτερης. Με την πρώτη να κοστίζει και 300 ευρόπουλα παραπάνω.

exw tin entiposi oti auto pou les isxiei mono otan milame gia sd analiseis k sta 2... an to mpeg-2 sima einai HD milame gia alla bitrates (megalitera tou 10.000kbit/s kai profanws se kaliterous fakous stin kamera...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...