Προς το περιεχόμενο

εκμάθηση webdesign

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου πεί πως θα ξεκινήσω στο χώρο του webdesign? Είμαι γραφίστας και θέλω να μπορώ να μάθω να σχεδιάζω και στο internet αλλά πώς ξεκινάει κανείς? Λογικά θα πρέπει να μάθω html/css, flash, dreamweaver... από τα 2 τελευταία κάτι σκαμπάζω, αλλά μου είπαν πως για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά και σωστός τεχνικά σχεδιασμός θα πρέπει να ξέρω και html/css, τί λέτε? Υπάρχει κανένα πολύ καλό βιβλίο για αρχάριους με το οποίο μπορώ να ξεκινήσω ή κάποιος άλλος τρόπος που να αγνοώ?

Σημείωση: εάν πρόκειται να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο παρακαλώ θα ήθελα να είναι κάποιο που το έχετε δοκιμάσει αφενός και αφετέρου να είναι φιλικό προς το χρήστη, ευκολοδιάβαστο και ευχάριστο, όχι τυπικό να σου αραδιάζει όλες τις πληροφορίες και να γίνεται ένα κομφούζιο ώστε να μην μπορείς να τις διαβάσεις! Ελληνικό κατά προτίμηση αλλά αντέχω και με ξένο εάν είναι πολύ καλό! Ζητώ πολλά?

Δημοσ.

Τhanx αλλά είναι λίγο "στεγνά" όλα τα sites που έχω ψάξει, νομίζω το βιβλίο είναι σαν μέσο η καλύτερη λύση για εκμάθηση ή όχι?

Το θέμα είναι, αξίζει να κάτσω να μαθαίνω html, κώδικα? το λέω γιατί θα διαβάζω σαν φυτό ακαταλαβίστικ απράγματα τα οποία δεν θα τα χρησιμοποιήσω αρχικά εκτός και εάν φτιάξω κάποια σελίδα! Η αλλιώς, μήπως μάθω καλύτερα και ευκολότερα εάν θέσω στον εαυτό μου ένα φανταστικό project και μπω στην διαδικασία να το κάνω? π.χ. την προσωπική μου ιστοσελίδα ας πούμε!

ωχ ήδη αγχώθηκα!!!

Δημοσ.

Θα πρότεινα και εγώ να ξεκινήσεις από το internet να μαθαίνεις, και ειδικά την HTML που μαθαίνεις τα βασικά μέσα σε μια μέρα. Έτσι θα δεις αν σε βολευουν τα online tutorials ή αν μπορείς καλύτερα να μάθεις με ένα βιβλίο.

Επίσης, όπως είπες και μόνος σου, αν δεν ασχοληθείς με κατι, δεν προκειται να μαθεις μόνο από την θεωρεία. Φτιάξε ένα προσωπικό σαιτ, φτιαξε 1-2 ακόμα, δοκίμασε διάφορα πράγματα.

Κατα την γνώμη μου, ξεκίνησε με την HTML, συνέχισε με CSS, και με αυτά τα δυο θα μπορείς να φτιάξεις το πρώτο σου σαιτ. Έπειτα, θα χρειάστεις σίγουρα γραφικά, αλλά μαλλον αυτό το κατέχεις ήδη.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετές άλλες τεχνολογίες με τις οποίες μπορείς ασχοληθείς όπως το flash, ajax, php

Δημοσ.

Το πιο ζόρικο για μια στατική σελίδα είναι το κομμάτι των γραφικών. Το ότι το γνωρίζεις ήδη είναι ένα σημαντικό βήμα.

Για html ψάξε τα άρθρα στην http://www.eeei.gr

Εκεί θα βρείς και όλα τα tags της html. Με λίγα λόγια η html χρησιμοποιείται για μορφοποίηση ενός κειμένου. Για παράδειγμα εάν γράψεις <u>κείμενο</u> θα υπογραμμήσει το κείμενο. Tα <u></u> ονομάζονται tags.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...