Προς το περιεχόμενο

Philips DVP5160: Πού 'ναι οι υπότιτλοι, οέο???

zambir

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται κύριοι!

Μου ήρθε σήμερα το DVP5160 της Philips, μετά από παραγγελία από το e-shop.gr.

Ξεπακέταρα, πέρασα το τελευταίο official firmware από τη Philips, το 'κανα κ region free... :-P

Βάζω λοιπόν ένα DVD με επεισόδια Prison Break σε DivX, πάω να επιλέξω υπότιτλους αλλά πουθενά τα αρχεία υποτίτλων!!! Δοκιμάζω με άλλα CDs και DVDs κ εκεί το ίδιο!!!

Τελικά ανοίγω το manual και βλέπω ότι "Οι υπότιλοι (1) δεν είναι ορατοί στο μενού, (2) για να αναπαραχθούν πρέπει να έχουν το ίδιο filename με το .avi αρχείο και το οποίο να μην υπερβαίνει τους 35 χαρακτήρες" !!! ΗΜΑΡΤΟΝ!

Τι μ****ίες είν' αυτές???? Εγώ ήμουνα συνηθισμένος στο παλιό μου Philips που έμπαινα στο μενού, επέλεγα υποτιτλους κι όλα καλά κι ωραία...

Υπάρχει κανένας τρόπος να επιλέξω τους υπότιτλους από τα ήδη γραμμένα CDs/DVDs? Ή κάποιος τρόπος να γίνουν ορατά τα αρχεία των υποτίτλων?

Θα στείλω κ e-mail στη Philips να ρωτήσω (αν κ δεν περιμένω ν' απαντήσουν, αλλά τελοσπαντων...) κ θα σας πω αν μάθω τίποτα....

Δημοσ.

tech25,

είχα δει το συγκεκριμένο thread πριν γράψω το μήνυμά μου...

Δε λέει τίποτα περί αναγνώρισης υποτίτλων παρά μόνο ότι τους φορτώνει αυτόματα (χωρίς ν' αναφέρει τίποτα για τα filenames). Δεν το δοκίμασα όμως.

Το έχεις δοκιμάσει? Ξέρεις αν φορτώνει τους υπότιτλους, άσχετα από το filename τους?

Ίσως το εγκαταστήσω κ εγώ σήμερα...

Δημοσ.

Λοιπόν, εγκατέστησα το firmware που πρότεινε ο tech25, αλλά τίποτα δεν άλλαξε σχετικά με το πρόβλημά μου: Ούτε εμφανίζονται τα αρχεία υποτίτλων, ούτε και φορτώνονται αυτόματα (όπως λέει στη σελίδα του εν λόγω firmware, εκτός αν εννοεί υπότιτλους με το ίδιο filename με το .avi αρχείο).

Επομένως αναμένω προτάσεις απ' όποιον γνωρίζει κάτι περισσότερο... :confused:

Δημοσ.

zavlakas, σ' ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!

Λοιπόν:

Οι ταινίες είναι σε .avi μορφή (Divx ή Xvid).

Οι υπότιτλοι είναι κυρίως .srt

Δοκιμάζω από DVDs που περιέχουν πολλά αρχεία πάνω.

Στο παλιό μου Philips DVP632/02 παίζουν όλα κανονικά, οπότε δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας νομίζω...

Δημοσ.

tech25, στο DVP632 επιλέγεις προηγουμένως το αρχείο υποτίτλων στον browser, πατώντας το κουμπί "Subtitle" στο remote control, και μετά επιλέγεις το .avi. Αν θες μπορείς να επιλέξεις από πριν και πολλά αρχεία υποτίτλων (π.χ. Αγγλικά και Ελληνικά) και να τα αλλάζεις κατά τη διάρκεια της ταινίας πατώντας πάλι το "Subtitle".

zavlakas, δεν έχω δοκιμάσει υπότιτλους με το ίδιο filename, αλλά προφανώς δε θα έχει πρόβλημα, αφού αυτό λέει η εταιρία ότι πρέπει να κάνουμε...

Σ' ένα άλλο φορουμ έχω βρει ένα firmware το οποίο υποτίθεται ότι εμφανίζει τους υπότιτλους στον browser, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν υποστηρίζει ελληνικά (CP 1250)... Έχω ζητήσει αν μπορούν να βγάλουν κ ελληνική έκδοση, οπότε αν κάποιος από εσάς μπορεί να το μετατρέψει, ας το δοκιμάσει...

Δημοσ.

Το οτι θα εμφανιζει τους υποτιτλους στον file browser, δεν σημαινει οτι θα φορτωνει οσους εχουν διαφορετικο filename...

Χρειαζεται ειδικο patch, το οποιο δεν υπαρχει αυτη την στιγμη....

Edit: Οριστε και το προαναφερθεν firmware με μονη αλλαγη την εμφανιση των .srt στον file browser...

http://bourtzovlakas.googlepages.com/DVP5160_12_2007.08.18.ZIP

Δημοσ.

zavlakas, πολύ πιθανόν να έχεις δίκαιο... Δεν το είχα σκεφτεί αυτό...

Μπορεί κάποιος που ξέρει από firmwares να φτιάξει τέτοιο patch, ή μόνο η Philips μπορεί να το κάνει???

Ξέρεις αν έχουν κυκλοφορήσει παρόμοια patches για άλλα DVD players?

Δημοσ.

Χρειαζεται ειδικο patch, το οποιο δεν υπαρχει αυτη την στιγμη....

Δημητρη νομιζω οτι το patch για autoload που αναφερεται στο firmware

( - auto load subtitles)

σημαινει πως φορτωνει μεχρι 5 διαφορετικα αρχεια υποτιτλων και επιλεγει αυτοματα ενα μονο του... (ή αυτην την λανθασμενη εντυπωση εχω)

@zambir

Δοκιμασε οσο παιζει η ταινια να πατησεις το κουμπακι subtitle.

Δεν χρειαζεται να επιλεξεις υποτιλους απο πριν..

Δημοσ.
Ναι, αλλά πού υπάρχει το patch???

Εννοω πως ειναι ηδη ενσωματωμενο...

Οταν πατας το κουμπακι subtitle ενω παιζει η ταινια, εμφανιζονται υποτιτλοι;

Δημοσ.
Δημητρη νομιζω οτι το patch για autoload που αναφερεται στο firmware

( - auto load subtitles)

σημαινει πως φορτωνει μεχρι 5 διαφορετικα αρχεια υποτιτλων και επιλεγει αυτοματα ενα μονο του... (ή αυτην την λανθασμενη εντυπωση εχω)

Oχι....

Λογω της υποστηριξης για το DivX Media format(DivX ultra certification),

το αυτοματο φορτωμα στους .srt υποτιτλους(που εχουν το ιδιο filename με το .avi)

ειναι απενεργοποιημενο για το Mpeg4 playback, απο default...

Αυτο συμβαινει διοτι, η Mediatek ορισε τα ιδια ακριβως values για τα 2 containers(.avi και .divx),

οποτε σε αντιθετη περιπτωση θα υπηρχε conflict και ενδεχομενως, διπλη απεικονιση υποτιτλων...

....οποτε ο χρηστης ειναι αναγκασμενος να ενεργοποιει manually τους υποτιτλους, με το πληκτρο subtitle...

Το Auto-load patch, ουσιαστικα, αλλαζει τα values που χρησιμοποιουνται για τα 2 containers

και αρει αυτον τον περιορισμο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...