Wise_One Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Αυτή τη στιγμή συνδέομαι με Telindus router, σε ethernet στο λαπτοπ όπου έχω vista. Ο desktop έχει ΧΡ και φυσικά κι αυτός ethernet. Οπως είμαι, μπορώ να έχω μόνο τον ένα απ' τους δύο υπολογιστές συνδεδεμένο στο Ιντερνετ. Σκέφτομαι να βάλω το Sagem F@st 800 (usb) στο desktop κι από εκεί να παίρνει Ιντερνετ και το λαπτοπ. Να πώ πως το ρούτερ έχει μόνο μία θύρα ethernet επομένως γι' αυτό μπορώ να συνδέω μόνο ένα pc. Και σκέφτομαι να το κάνω έτσι για να μην αγοράζω switch και τέτοια. Αν απ' την άλλη είναι πολύ ευκολότερο να συνδέσω το ρούτερ με switch, πείτε μου να το κάνω έτσι. Α ναι. Μ' ενδιαφέρει, να έχει Ιντερνετ κυρίως ο desktop και μετά να παίρνει το λαπτοπ. Κάποια δικτυακά πράγματα θέλω να τα κάνω απ' τον desktop κι άλλα απ' το λαπτοπ. Βρήκα κι αυτό το switch σε περίπτωση που χρειαστεί να πάρω. Καλό δεν είναι; Δε θέλω να δώσω και πολλά χρήματα. Netgear - Plaisio
stormrider84 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Η γνωμη μου ειναι πως ο'τι εχει σχεση με δικτυο πρεπει να παιζει με ethernet και το usb ειναι η εσχατη λυση....Οποτε ψηφιζω switch!!
Wise_One Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Μάλιστα. Οπότε παίρνω το παραπάνω switch, κανα 2 καλώδια ethernet ακόμα και τα συνδέω. Πρέπει να γίνει κάποια συγκεκριμένη συνδεσμολογία ή switch-ethernet-router, switch-ethernet-pc1, switch-ethernet-pc2.
stormrider84 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Ακριβως οπως τα λες ειναι, τα pc και το router με ethernet πανω στο switch, στατικες ip και στις 3 συσκευες και στα pc default gateway την ip του router....
citizen Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Για 20 ευρω ουτε να το σκεφτεις - αγόρασε το
Wise_One Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Ναι παίδες εντάξει το έκανα. Τώρα δε ξέρω αν έχω στατικές ip στους υπολογιστές. Τί ρόλο παίζει;
fullmoon Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 Καλησπέρα κι από μένα!!! Παρόμοιο θέμα ήθελα να ανοίξω κι εγώ οπότε ζητώ οδηγίες για dummies εδώ. Πριν μια εβδομάδα αγόρασα ένα λαπτοπ το Toshiba Satellite A200 1AE.Ατή τη στιγμή κάθομαι στο μπαλκόνι μου και γράφω αλλά έχω κάποια καλώδια από τα οποία θέλω να απαλλαγώ. Το βασικό είναι πως έκανα επέκταση στο καλώδιο του τηλεφώνου και συνδεσα το Sagem Fast 800 που είχα πάρει για τον άλλο υπολογιστή μου.Οπότε δε μπορώ να χρησιμοποιήσω και του δυο υπολογιστές ταυτόχρονα συνδεδεμένους στο ιντερνετ. Ή μήπως μπορώ???(αν ναι πως???Σας θυμίζω οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες) Σκέφτομαι να πάρω ένα ασύρματο μοντεμ . Τί μου προτείνετε? Και αν τελικά κάνω κάτι τέτοιο πρέπει να βάλω κάποια κάρτα δικτύου στον desktop?Πως θα γίνει ώστε να μπορούν να είναι συνδεδεμένοι και οι δυο υπολογιστές ( πχ ο ένας να κατεβάζει και στον άλλο να ασχολούμαι με τη σελίδα μου). Οι απορίες μου είναι πάρα πολλές σχετικά με το θέμα αλλά ελπίζω να μου δωσετε την ευκαιρία να τις εκφράσω σιγά σιγά...
stormrider84 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 Ναι παίδες εντάξει το έκανα. Τώρα δε ξέρω αν έχω στατικές ip στους υπολογιστές. Τί ρόλο παίζει; Οταν εχεις δυναμικες ip σημαινει οτι ο dhcp server που εχει καθε pc αναλαμβανει να δωσει ip σε καθε pc....Αυτο θα γινεται καθε φορα που θα ενεργοποιειται το δικτυο σου. Αυτη η τεχνικη συνηθως χρησιμοποιειται σε hotspot οπου συνδεονται πολλοι διαφορετικοι χρηστες για εξοικονομηση χρονου.Οταν ομως την χρησιμοποιεις σε τοπικο δικτυο με λιγες συσκευες δημιουργει πιο πολλα προβληματα, πολλες φορες δεν "βλεπει" συσκευες και γενικα δεν βολευει, αφου ειναι καλυτερα να δωσεις στατικες ip σε καθε μηχανημα ωστε ανα πασα στιγμη μπορεις να καταλαβαινεις ποιο pc μπορε να εχει καποιο προβλημα. Την στατικη ip θα την ορισεις απο τις ιδιοτητες του tcp/ip στις ιδιοτητες της τοπικής συνδεσης καθε pc. Υπαρχει το αντιστοιχο tutorial για να το κανεις στην αρχη του forum γιατα δικτυα.... Για τον φιλο μας τον fullmoon : Παρε ενα ασυρματο dsl router να βρεις την υγεια σου!!! Θα χρειαστεις και μια καρτα δικτυου για το desktop αν δεν υπαρχει την οποια θα συνδεσεις στο router για να εχει ιντερνετ το desktop, kai to λαπτοπ θα συνδεεται με wifi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.