KWSN_Men Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Είναι απλά τα πράγματα. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος να κάνει είναι να διαβάσει ιστορία. Τότε θα καταλάβει ότι παρόλες τις μίξεις είμαστε γνήσια τέκνα τους. Ίδια λαμόγια ήταν και αυτοί με εμάς.
Lucifer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 τι ακριβώς ψάχνουμε εδώ, τι χρώμα μάτια είχε ο τελευταίος τύπος που πήδηξε πριν τον δεκέμβρη του 601 πχ?
Finn Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Και οι Βούλγαροι και οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, το ίδιο λεν, ότι αισθάνονται απόγονοι του μεγαλεξανδρου... Βασικά, αφορμή έψαχνα για να κάνω ένα σχόλιο/ερώτηση για τον τίτλο: Γιατί είναι πικρή αλήθεια; Οι βοuλγαροι και οι σλαβομακεδονες ξεροuν καλα την ιστορια τοuσ.Ασχετα αν δε 8ελοuν να την παραδεχτοuν.Οι βοuλγαροι τοuλαχιστον ξεροuν οτι ειναι γονοι σλαβων και μογγολων. Τι νοημα εχει ρε παιδια αν μεναμε παλια στην Πολωνια και ειπαμε να ερ8οuμε στην ελλαδα για μπανια? Αποφασισαμε να μιλαμε τα ελληνικα,καναμε δικη μας την ιστορια των αρχαιων ελληνων και νιω8οuμε αuτον τον τοπο δικο μασ.Αν δεν ειμαστε Ελληνες τοτε τι ειμαστε?
qbaseathens Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Και οι Βούλγαροι και οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, το ίδιο λεν, ότι αισθάνονται απόγονοι του μεγαλεξανδρου... Βασικά, αφορμή έψαχνα για να κάνω ένα σχόλιο/ερώτηση για τον τίτλο: Γιατί είναι πικρή αλήθεια; Δεν νομίζω κάποιος που έχει ακούσει μονοδιάστατα όλα αυτά που του "διδάσκουν" στο σχολείο.. να μην εκπλήσσεται κ απογοητεύεται όταν πρωτοέρθει σε επαφή με το θέμα??Επειδή ο Φαλμεράυερ ίσως να είχε κ δίκιο,αλλά άντε να βγεις να το πεις δημόσια... πέτρες θα φας. Ναι? Για περιέγραψε μας τι είναι αυτή η εθνική συνείδηση, από που πηγάζει και τι σκοπούς εξυπηρετεί. Δεν θα σου περιγράψω απολύτως τπτ εγώ.. Το όμαιμον, το ομόγλωσσον, τα κοινά των Θεών ιδρύματα, το ομότροπον. Τάδε έφη Ηρόδοτος Κ δεν νομίζω να είναι κακό μέσα στον κυκεώνα της παγκοσμιοποίησης.. ένα έθνος να θέλει να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό????Εκτός κ αν ισχυρίζεσαι ότι δεν πρέπει να κατεβαίνουμε 25η Μαρτίου στους δρόμους???Τότε αλλάζει...εγώ φίλε μου θα σε δυσαρεστήσω αλλά δεν είμαι μέλος της ΟΑΚΚΕ Όσο για το τι εξυπηρετεί(πάντα σύμφωνα με την σημερινή της μορφή) αυτό είναι διαπραγματεύσιμο.. τι ακριβώς ψάχνουμε εδώ, τι χρώμα μάτια είχε ο τελευταίος τύπος που πήδηξε πριν τον δεκέμβρη του 601 πχ? LOL , όχι εγώ απλά λέω κατά ένα 60% ,ότι ο τύπος τα είχε πάρει χοντρά γ να διατυπώσει αυτά που έγραψε..Γ το υπόλοιπο 40% είναι που με ζώνουν τα φίδια όμως,ίσως κ να θάψαμε εμείς την αλήθεια..ο Φ. δεν έβγαζε κ πολύ αυθαίρετα συμπεράσματα αν αναλύσεις,άσχετα αν θεωρείται στις μέρες μας δεύτερης διαλογής..Αυτό ψάχνουμε κ εσείς τι πιστεύετε?? Οι βοuλγαροι και οι σλαβομακεδονες ξεροuν καλα την ιστορια τοuσ.Ασχετα αν δε 8ελοuν να την παραδεχτοuν.Οι βοuλγαροι τοuλαχιστον ξεροuν οτι ειναι γονοι σλαβων και μογγολων. Τι νοημα εχει ρε παιδια αν μεναμε παλια στην Πολωνια και ειπαμε να ερ8οuμε στην ελλαδα για μπανια? Αποφασισαμε να μιλαμε τα ελληνικα,καναμε δικη μας την ιστορια των αρχαιων ελληνων και νιω8οuμε αuτον τον τοπο δικο μασ.Αν δεν ειμαστε Ελληνες τοτε τι ειμαστε? Δεν ασχολούμαστε με Βούλγαρους κ Σλαβομακεδόνες..αυτοί ζουν σε τιτοικά πλασμένες αυταπάτες όσων αφορά την ιστορία τους ..εδώ μιλάμε γ πράγματα απτά. Το ερώτημα φίλε μου είναι ,αν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί δημιούργησαν την ιστορία στα πρότυπά τους???Γιατί μας απέκρυψαν την αλήθεια????Γιατί μας καλλιέργησαν μια πλασματική εθνική ταυτότητα κ συνείδηση????
Lucifer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 αυτό που δν καταλαβαίνω είναι πότε ήταν ξεκάθαρο για οποιονδήποτε λαό να λέει "είμαστε". Δλδ πάντα θα υπάρχει μια καταγωγή, από το αν ο Αθηναίος έχει καταγωγή από τα Φάρσαλα μέχρι το αν οι νεοέλληνες έχουν καταγωγή από τους Σλάβους. Επίσης οι Σλάβοι σίγουρα κατάγονται από την Αφρική διότι εκεί εμφανίστηκε ο πρώτος άνθρωπος απ' όσο γνωρίζω. Αυτό σίγουρα μας κάνει όλους νέγρους! Και καθώς ο Δαρβίνος έχει δίκιο, αυτός ο Πάτερ Αράπης προήρθε από κάποιον πίθηκο (πάσα ομοιότητα είναι συμπτωματική) και άρα οι Σλάβοι προήρθαν από τους πιθήκους. Αν και αυτό μάλλον αδικεί τη σιχαμερή γλίτζα που βγήκε στη στεριά για να εξελιχθεί σε πίθηκο και της στερεί την μητρότητα του γένους μας. Βεβαίως και αυτή δν είναι παρά ο απόγονος της ένδοξης αμοιβάδας που αν δν υπήρχαν τα πρώτα αμινοξέα δεν θα μπορούσε να ασκήσει βέτο στην κληρονομιά της -εμάς, άρα μάλλον κάπου εκεί καταλήγουμε. Αν τα πρώτα νουκλεϊκά οξέα εμφανίστηκαν στο αιγαίο, πάμε αύριο να πάρουμε τα σκόπια.
Helm21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δεν θα σου περιγράψω απολύτως τπτ εγώ..Το όμαιμον, το ομόγλωσσον, τα κοινά των Θεών ιδρύματα, το ομότροπον. Τάδε έφη Ηρόδοτος Για αίμα το αφήνω να πέσει κάτω σαν νεκρή πετρα, δεν υπάρχει καν κάτι που θέλω να συζητήσω εκεί. Όταν μιλάω αγγλικά δεν είμαι έλληνας? Όταν δεν σκέφτομαι στα ελληνικά ενίοτε? Καμια φορα ονειρεύομαι στα αγγλικά. Μήπως η γνώση της ελληνικής γραμματείας δεν είναι το ίδιο πράγμα με το 'να μιλάμε την ίδια γλώσσα' και με βάσει αυτόν τον κανόνα εξαιρετικά λίγοι άνθρωποι μπορούν να δηλώσουν έλληνες? Μην έχοντας καμια μεταφυσική πιστη, δεν είμαι έλληνας? Αν ήμουν αλλόθρησκος? Μήπως η κουλτούρα είναι κάτι ζωντανό και δεν έχει να κάνει με το αίμα, την γλώσσα (στο πρωτόλειο επίπεδο) και την πιστη, αλλα έχει να κάνει με το να ζεις στον ρημαδότοπο και να επιζείς τα ίδια που ρημάζουν και τον γείτονα σου, και αυτό είναι αρκετό? Δεν ρωτάω τον Ηρόδοτο, εσένα ρωτάω. Κ δεν νομίζω να είναι κακό μέσα στον κυκεώνα της παγκοσμιοποίησης.. ένα έθνος να θέλει να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό???? Μην εξάπτεσαι. Εκτός κ αν ισχυρίζεσαι τίποτα.
qbaseathens Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 ΧΕΧΕ..ΡΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ!!Η θεωρία του Δαρβίνου έχει καταρριφθεί προ πολλού οσων αφορά την ανέλιξη της γλίτσας!!!Οπότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις..τα συμπεράσματά σου καταρρίπτονται ως εξαγόμενα σε αβάσιμο έδαφος!!!!
Lucifer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Χο, τι έκανε λέει η εξελικτική θεωρία;;; Πέρα από αυτό, χέσ'το αυτό. Αυτό που σε ρωτάω είναι πως γίνεται η επιλογή της εθνικής μας συνείδησης. Δλδ μπορεί να είμαστε απόγονοι 1) αρχαίων ελλήνων 2) τούρκων 3) του καζαμπούμπου του αφρικανού 4) μογγόλων (από εκεί έσκασαν οι τούρκοι, νο 5) περσών 6) σλάβων (έχουμε πήξει στις ξανθιές γαλανομάτες) 7) δωριέων 8) ιλλυρίων. πως ακριβώς επιλέγεις ποιανού απόγονος είσαι; με το τι νοιώθεις; με το τι μιλάς; με το τι μοιάζεις; με το ποια νοοτροπία συνεχίζεις; τι παίζει.
qbaseathens Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Για αίμα το αφήνω να πέσει κάτω σαν νεκρή πετρα, δεν υπάρχει καν κάτι που θέλω να συζητήσω εκεί. Όταν μιλάω αγγλικά δεν είμαι έλληνας? Όταν δεν σκέφτομαι στα ελληνικά ενίοτε? Καμια φορα ονειρεύομαι στα αγγλικά. Μήπως η γνώση της ελληνικής γραμματείας δεν είναι το ίδιο πράγμα με το 'να μιλάμε την ίδια γλώσσα' και με βάσει αυτόν τον κανόνα εξαιρετικά λίγοι άνθρωποι μπορούν να δηλώσουν έλληνες? Μην έχοντας καμια μεταφυσική πιστη, δεν είμαι έλληνας? Αν ήμουν αλλόθρησκος? Μήπως η κουλτούρα είναι κάτι ζωντανό και δεν έχει να κάνει με το αίμα, την γλώσσα (στο πρωτόλειο επίπεδο) και την πιστη, αλλα έχει να κάνει με το να ζεις στον ρημαδότοπο και να επιζείς τα ίδια που ρημάζουν και τον γείτονα σου, και αυτό είναι αρκετό? Δεν ρωτάω τον Ηρόδοτο, εσένα ρωτάω. Γ ομότροπον δεν σε είδα να λες κάτι όμως???? Γ όμαιμον συμφωνώ απόλυτα..ουδέν σχόλιο.. Ναι όμως αναρωτήσου, αν δεν κατέχεις στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα πως θα μελετήσεις την πραγματεία της??Χωρίς αίσθηση γλωσσικής συνέχειας, δεν οικοδομείται και η ιστορική συνέχεια. Όσο γ τα κοινά των Θεών ιδρύματα δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ...αλλά τι έχει θεσπίσει το επίσημο κράτος,έτσι δεν είναι?? Κ πάλι όμως ,εν τέλει ίσως κ να έχεις απόλυτα δίκιο!Αλλά ποιος είμαι εγώ που θα αμφισβητήσω τον Ηρόδοτο??!
KWSN_Men Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Καζαβούμπου λέγονταν ο άνθρωπος. Πάντως επιμένω ότι ο λόγος ύπαρξης του thread είναι να ξεκινήσει flame. Ειδικά όταν ξεκινάει ο άλλος και λέει 'εγώ δεν το πιστεύω, αλλά για σκεφτείτε η απουσιολόγος να έχει πάρει όλη την 3η Λυκείου, αυτό το ενδεχόμενο θέλω να συζητήσουμε (που δεν το πιστεύω προσωπικά)'.
Lucifer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 κοιτάξτε, η ζωντανή απόδειξη πως ο φαλτέτοιος κάνει λάθος, έγκειται σε μεγάλο ποσοστό των ποστ μου. σκεφτείτε το, αν καταγόμασταν από σλάβους, θα γκρίνιαζα για το πως οι ελληνίδες δν είναι ξανθές, γαλανομάτες με ωραίους κώλους;
qbaseathens Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Χο, τι έκανε λέει η εξελικτική θεωρία;;; Πέρα από αυτό, χέσ'το αυτό. Αυτό που σε ρωτάω είναι πως γίνεται η επιλογή της εθνικής μας συνείδησης. Δλδ μπορεί να είμαστε απόγονοι 1) αρχαίων ελλήνων 2) τούρκων 3) του καζαμπούμπου του αφρικανού 4) μογγόλων (από εκεί έσκασαν οι τούρκοι, νο 5) περσών 6) σλάβων (έχουμε πήξει στις ξανθιές γαλανομάτες) 7) δωριέων 8) ιλλυρίων. πως ακριβώς επιλέγεις ποιανού απόγονος είσαι; με το τι νοιώθεις; με το τι μιλάς; με το τι μοιάζεις; με το ποια νοοτροπία συνεχίζεις; τι παίζει. Η απάντησή βρίσκεται στο ακριβώς από κάτω post,όπως ανέφερα και στον Helm21.Δεν εξετάζουμε αυτό όμως εδώ.. Καζαβούμπου λέγονταν ο άνθρωπος. Πάντως επιμένω ότι ο λόγος ύπαρξης του thread είναι να ξεκινήσει flame. Ειδικά όταν ξεκινάει ο άλλος και λέει 'εγώ δεν το πιστεύω, αλλά για σκεφτείτε η απουσιολόγος να έχει πάρει όλη την 3η Λυκείου, αυτό το ενδεχόμενο θέλω να συζητήσουμε (που δεν το πιστεύω προσωπικά)'. Αγαπητέ ν σου υπενθυμίσω το 60% - 40% ??Αυτό σημαίνει ότι ίσως κατα 40% η απουσιολόγος κ να την έχει πάρει,έτσι??Δεν θα επαναλάβω ακόμη μία φορά τον λόγο ύπαρξης του thread ,αλλά πολύ απλά αν συνεχίσεις να ισχυρίζεσαι η παρουσία μου εδώ είναι γ να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς.. θ σταματήσω αυτομάτως τα post στο συγκεκριμένο topic μιας κ αυτό με θίγει προσωπικά
KWSN_Men Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Αγαπητέ ν σου υπενθυμίσω το 60% - 40% ??Αυτό σημαίνει ότι ίσως κατα 40% η απουσιολόγος κ να την έχει πάρει,έτσι??Δεν θα επαναλάβω ακόμη μία φορά τον λόγο ύπαρξης του thread ,αλλά πολύ απλά αν συνεχίσεις να ισχυρίζεσαι η παρουσία μου εδώ είναι γ να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς.. θ σταματήσω αυτομάτως τα post στο συγκεκριμένο topic μιας κ αυτό με θίγει προσωπικά Ωραία, ανησυχώ σφόδρα λοιπόν, μήπως 1% την πήρε τελικά την 3η Λυκείου η απουσιολόγος. Που δεν το πιστεύω και με θίγει προσωπικά που λέτε ότι πάω να ξεκινήσω βαβούρα για αυτό το θέμα. Γι' αυτό:
kallair Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Για αίμα το αφήνω να πέσει κάτω σαν νεκρή πετρα, δεν υπάρχει καν κάτι που θέλω να συζητήσω εκεί. Όταν μιλάω αγγλικά δεν είμαι έλληνας? Όταν δεν σκέφτομαι στα ελληνικά ενίοτε? Καμια φορα ονειρεύομαι στα αγγλικά. Μήπως η γνώση της ελληνικής γραμματείας δεν είναι το ίδιο πράγμα με το 'να μιλάμε την ίδια γλώσσα' και με βάσει αυτόν τον κανόνα εξαιρετικά λίγοι άνθρωποι μπορούν να δηλώσουν έλληνες? Μην έχοντας καμια μεταφυσική πιστη, δεν είμαι έλληνας? Αν ήμουν αλλόθρησκος? Μήπως η κουλτούρα είναι κάτι ζωντανό και δεν έχει να κάνει με το αίμα, την γλώσσα (στο πρωτόλειο επίπεδο) και την πιστη, αλλα έχει να κάνει με το να ζεις στον ρημαδότοπο και να επιζείς τα ίδια που ρημάζουν και τον γείτονα σου, και αυτό είναι αρκετό? Δεν ρωτάω τον Ηρόδοτο, εσένα ρωτάω. Μην εξάπτεσαι. τίποτα. Θα συμφωνήσω με τις απόψεις του παιδιού. κ θελω να προσθέσω επίσης ότι προσωπικά ακόμα κ αν ο προ-προ-προ-προ-προ(και όλο αυτό υψωμένο στην νιοστή) ειχε σλάβικο αίμα και τελικά δεν είμαι "καθαρός" απόγονος των ένδοξων αυτών ανθρώπων, ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; από την στιγμή που αισθάνομαι έλληνας και ζω και αναπνέω σε αυτό τον τόπο που οι προγόνοι μου προτίμησαν να ζήσουν. Αφού ενστερνίστηκαν την ελληνικη παιδεία και τον ελληνικό τρόπο ζωής και παιδεία(τα οποία είναι ένα πράγματα εξελίσιμα και όχι στάσιμα. γιατί όλα τα στάσιμα πράματα αργοπεθαίνουν... ασχέτως αν εξελίσσονται προς το καλύτερο ή το χειρότερο.) τότε εγώ αισθάνομαι έλληνας κ δεν βλέπω ούτε μισή αφορμή για να πάρω την σλαβική παιδεία αντί της ελληνικής. Ουτε μισό λόγο για να μην αισθάνομαι έλληνας... Γιατί πατρίδα σου είναι αυτή που νοιώθεις έτσι. Όχι εκεί που κάποτε κάποιοι έζησαν κ έτυχε να λέγονται πρόγονοι σου...
DIMITRISG Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 δεν πιστεύω οτι ΟΛΟΙ οι Έλληνες κατάγονται απο κάπου συγκεκριμένα -είτε σλαβοι ειτε μογγολοι κλπ- πιστευω (γιατι ετσι γουσταρω) οτι ετσι συμβαινει με ολους τους λαους υπαρχουν παντα προσμιξεις απο διαφορους λαους. Πως μπορουμε καποια εκατομμύρια ανθρώπους να τους δεσμεύουμε γενιές και γενιές να αναπαράγονται μονο με ομοεθνους ; Αποκλειεται λοιπον το εδαφικο τμημα της ελλαδας να εμεινε ακατοικιτο Αραγε παντα υπηρχαν Ελληνες τωρα αν ηρθαν μεταναστες και εγκαταστηθηκαν στην ελλαδα και αφομοιώθηκαν αλλα και αφομοίωσαν δικα τους στοιχεια δεν εχει να κανει με το οτι δεν ειμαστε ελληνες. η ποικιλια οδηγει εναν λαο στην αναπτυξη Γι αυτους τους λογους αμφισβητώ παντελως την θεωρια του Φαλμερμυερ Για να ισχύσει πρεπει να δεχτω οτι το ελληνικο εδαφος εμεινε ακατοίκητο εντελως και ηρθαν οι σλαβοι σαν εξερευνητες !!!! παιδια .... μην τρελαθουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.