theoklis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 ...Γεια σας φιλες και φιλοι του insomnia... sorry για το post αμα ειναι λιγο ακυρο αλλα τι θα λεγατε, ετσι απλως μια απαντηση, στο οτι η cpu μου βαρεσε 105 βαθμους κελσιου?? Ειναι λογικο εννοω υπαρχουν και χειροτερα ή ειναι ενα συνηθες συμβαν απλως ετσι για απορια ρωτω. Εδω ειναι η εικονα και χρησιμοποιησα το προγραμμα everest για να κοιταξω την θερμοκρασια το πρασσινακη ειναι η θερμοκρασια της μητρικης διπλα οπως φαινεται...της cpu..και παρα διπλα του σκληρου δισκου ...τωρα ο επεξεργαστης ειναι P4 στα 3.2 σε 478 socket, η μητρικη ειναι IntelD865PERL.. οσο για το ποσο αξιοπιστο ειναι το "θερμομετρο" και στο bios τα ιδια μου εβγαλε και με αλλα προγραμματα το ιδιο.... τι να πω διαφωτιστεμαι.. Ευχαριστω... Υ.Γ.: Ενταξει επαιζα και λιγο WoW αλλα τι να κανουμε, αα και εχει μαμα ψυχτρα ο επεξεργαστης και δυο 12cm ανεμηστηρες μπρος και πισω. (Λεω να τον κανω κανα μπανακι μιας και τελειωνει το καλοκαιρι θα ειναι το πρωτο και το τελευταιο του)
giorgosa5 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 kκανονικα το pc επρεπε να ειχε κλεισει απο μονο του σε τετοιες θερμοκρασιες.κατι αλλο παιζει μαλλον δειχνει λαθος.τι θερμορασιες ειχες στο δωματιο και ποση ωρα επεζες?
theoklis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Ωχ τωρα 8ερμοκρασια δωματιου δεν ξερω τι να πω παντως δεν ειχε ζεστη αλλα ουτε και ψυχος οσο για την ωρα που επαιζα ε αφοτου το ανοιξα το παιχνιδι σε 10 λεπτα εκαιγε....τι να πω να φταει το προγραμμα δεν νομιζω γιατι απο οτι εχω δει και στο bios και το εχω συγκρινει με αλλα ιδιου τυπου προγραμματα τα ιδια βγαζει στην 8ερμοκρασια Ξερω τι φταει απλως το pc μου ειναι ελαφρος για....τα "καλλιστεια":mrgreen:
theoklis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Και οριστε και αλλη μια εικονα απο 3 διαφορετικα προγραμματα (everest,aida32,hwinfo) και τα 3 δειχνουν τις ιδιες θερμοκρασιες βεβαιος τωρα εχει πεσει στους 94 βαθμους χωρις να παιζω κανενα παιχνιδι κτλ (sorry εχω σβησει με το paint κατι προσωπικα ονοματα απο 2-3 αρχεια)
liopyr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 μια χαρά μετράει το everest, αν δεν είναι επιλεγμένο στα Bios, ο υπολογιστής δεν κλείνει, εκτός και αν κλείσει μια και καλή.... φίλε Θεοκλή, αν τον έχεις clock-άρει, ρίχτον πάλι νορμάλ, και βγάλε ψύκτρα, καθάρισε και βάλε νέα πάστα... πριν γίνει '' πάστα '' η cpu σου... ps. καλά δεν σου κόλλαγε το WoW με 105C ???
Dark_son20 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 oi cpu edo kai 3 xronia peripou exoun "diakopti" se kapio temp kai klinoun oti kai na exeis epileksei esi sto bios to pio pithano einai na exeis lathos metrisi kane bios update kai ksanakoitakse episeis piase tin psixtra kai des an 1) kouniete einai statheri 2) an tixos einai statheri kai exeis 105C tha kapseis to xeri sou an den to kapseis tote exeis lathos endiksi
liopyr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 δεν το ξέρω αυτό, πάντως έχω δει μερικές φορές θερμοκρασίες πάνω από 100C σε σύγχρονους επεξεργαστές, και ο μόνος τρόπος να κλείσει το pc σε τέτοιες φάσεις είναι το reset....
Sadamiraq Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Οπως ειπε και george_oc τα τελευταια χρονια εχουν κανει να σβηνει το pc σε καποια θερμοκρασια ασχετα αν το εχεις βαλει να κανει shutdown η οχι.Βεβαια παιζει να εχει χαλασει ο αισθιτηρας και λεει οτι νανε PS:οταν παιζεις δηλαδη καποιο βαρυ παιχνιδι ποσο παει 150?
MrSeanKon Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Eπειδη ειχα κι εγω Ρ4 (αρκετα παλιοτερα) θαρρω οτι κατι δεν παει καλα με τη μητρικη σου και δειχνει αλλα τι αλλων. Θα επρεπε να ειχε βρασει οχι μονο ο επεξεργαστης αλλα κι ολοκληρο το PC.
theoklis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 ..Τι να πω και γω εχω απορισει...Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και πιστευω να μην κανει κανα μπουμ καμια μερα
nioGr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Φίλε Theokli τον ίδιο επεξεργαστή έχω κι εγώ αλλά έχω ψύχτρα την Thermalright SP94 . Με το WOW ανοιχτό παραπάνω από 52 βαθμούς δεν ανεβαίνει τώρα το καλοκαίρι. Ή όπως αναφέρθηκε έχει χαλάσει ο αισθητήρας , ή δεν ακουμπάει καλά η ψύχτρα (το πιο πιθανό). Ο Intel p4 3.2 prescott s478 βράζει μεν αλλά όχι και 105 βαθμούς. Αν τελικά οι θερμοκρασίες σου είναι σωστές , βγάλε την ψύχτρα και την CPU και καθάρισέτα καλά με κάποιο καθαριστικό ή με καθαρό οινόπνευμα (95 βαθμών και άνω) και ξαναβάλε πάστα ( Arctic silver αν θες καλύτερα αποτελέσματα). Διαφορετικά θα σου μείνει στα χέρια ....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Ε οχι... Με 105 ηδη επρεπε να του ειχε μεινει στα χερια! Εδω εμενα βαρεσε 86 ο Celeron και αρχισανε και βραζανε οι πυκνωτες εκει γυρω... και σφυριζανε!
MrSeanKon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Mα κι εγω απορω. Η μητρικη πρεπει να ειναι για τα μπαζα και να μπερδευει τους Κελσιου για Φαρεναητ αλλιως τι αλλο να πω!
speed_fire08 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 το ιδιο ακριβως προβλημα εχω κ εγω. athlon 4000 πανω σε asus A8V e-SE να χτυπαει σε idle καταστασεις 105 βαθμους με αποτελεσμα ο υπολογιστης να κλεινει. ψυκτρα εχω αυτη την zalman(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204) με αγωγιμο υλικο αυτο που ειχε η συσκευασια. την εγκατασταη την εκανα μονοσ μου ακολουθοντας πιστα τις οδηγιες του κατασκευαστη. δεν νομιζω να εκανα λαθος. χρειαζομαι μια λυση αμεσα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.