Προς το περιεχόμενο

Εργασιακά Δικαιώματα

symphony

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ'αρχήν καλησπέρα. Δουλεύω ως τηλεφωνητής σε μια εταιρια.Θά θελα τη γνώμη σας σχετικα με τα εργασιακά μου δικαιώματα / το μισθό που δικαιούμαι.

Η πρόσληψη μου έχει γίνει σαν υπάλληλος γραφείου / τηλεφωνητής / παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών.Τουλάχιστον έτσι αναφέρεται στη σύμβαση , περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι , σκοπεύω να ζητήσω αντίγραφο της κάποια στιγμή. Ο μισθός είναι ο βασικός υπάλληλου γραφείου , 580 καθαρά σα να λέμε.

Το θέμα είναι οτι επι 8 ώρες που δουλεύω καθημερινά βρίσκομαι μπροστά σε μια οχι ιδιαιτερα ποιοτική οθόνη Η/Υ - αυτό εστω οτι το παραβλέπω .Απαντώντας κάθε κλήση πρέπει να τσεκάρω τα στοιχεία του καλόντα , να κάνω καταχωρήσεις κτλ.Οπότε φαντάζομαι οτι πλεον τα καθήκοντα μου ξεφεύγουν απο του απλού τηλεφωνητή και ίσως δικαιούμαι επιπλεόν μισθό , επίδομα χρήσης Η/Υ συγκεκριμένα κ.α. Έχω ακούσει και για ένα επίδομα ακουστικών που υπάρχει το οποίο αν υφίσταται φαντάζομαι οτι το δικαιούμαι.

Οι υπάλληλοι είναι αρκετοί , δεν είμαι μόνος μου.Για όλους φυσικά ακολουθείται η ίδια πολιτική.Τσέκαρα στο google , αλλά δε βρήκα τπτ ιδιαίτερα κατατοπιστικό πλην ενος κειμένου στην ιστοσελίδα της επιθεώρησης εργασίας που περιγράφει τις υποχρεώσεις του εργοδότη , αλλά αφορά περισσότερο θέματα εργασιακού περιβάλλοντος και υγείας οσων εργάζονται μπροστά σε οθόνη Η/Υ.

Σε γενικές γραμμές δε με βλέπω να παραμένω στη συγκεκριμένη εργασία για πολύ καιρό ακόμα , αλλά οσο κάτσω εκεί θέλω να προσπαθήσω μηπως καταφέρω και κερδίσω κάτι παραπάνω.Λίγο δύσκολο το βλέπω το εγχείρημα αλλα ποτέ δε ξέρεις...Ίσως κερδίσουν κάτι παραπάνω οι υπόλοιποι που θα συνεχίζουν να εργάζονται μετά τη δικιά μου παραίτηση.

Ελπίζω να μη σας κούρασα :)

Δημοσ.

Για μια πρώτη γνώμη μπορεις να πας http://www.taxheaven.gr, http://www.oyie.gr και http://www.ypakp.gr. Για σιγουρη και ακριβή ενημέρωση σχετικά με τον ακριβή μισθο που δικαιουσα ομως, επισκεψου ή τηλεφώνησε την Επιθεώρηση Εργασίας. Σχετικα στοιχεια επικοινωνίας θα βρεις στο ypakp.

Αντίγραφο της συμβασης, ΔΕ νοειται να μην εχεις λαβει.

Επιδομα χρηση Η/Υ δικαιουσαι εάν κανεις λογιστικές εγγραφές. Αυτο που πρεπει να ρωτησεις ειναι αν δικαιουσα επιδομα οθονης. Παντως απο την περιγραφή που έκανες, δε ξεφεύγουν τα καθηκοντά σου με αυτα του τηλεφωνητη.. Τι νομιζεις οτι κανει ο τηλεφωνητής αντί για καταχωρήσεις και καταγραφή αιτημάτων;; Μιλαει αισθησιακα σαν τα 090;;;; (αστειεύομαι).

Το θεμα της οθονης, δηλαδη αν ειναι CRT δυστυχως δε μπορεις να κανεις τίποτα (εκτος απο το να ψαξεις βεβαια αν δικαιουσα το επιδομα οθονης). Ξερω ατομο που ειχε αγορασει επιπεδη οθονη για να μη κουραζει τα ματια του ολη μερα.. Παντως δε μπορεις να απαιτήσεις αλλαγη οθονης, εκτος κι αν εισαι φυσικα ο CEO :mrgreen:

Καλη δυναμη στον αγωνα. :)

Δημοσ.

LOL!!!

Φανταζεσε? Ειμαι ο CEO και απο πανω μου δινουν 580 ευρωπουλα :lol:

Σοβαρα τωρα, αν καταλαβα καλα εισαι σε καποιο helpdesk.

Με 100αδες κλησεις την ημερα, μπινελικια κλπ...

Δυστυχως απ' οσο γνωριζω αυτες οι θεσεις ειναι η μαυριλα του ΙΤ.

Μαθε οτι μπορεις και φυγε.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές δε με βλέπω να παραμένω στη συγκεκριμένη εργασία για πολύ καιρό ακόμα , αλλά οσο κάτσω εκεί θέλω να προσπαθήσω μηπως καταφέρω και κερδίσω κάτι παραπάνω.

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η συγκεκριμένη δουλειά δίνει ΠΑΝΤΑ βασικό μισθό. Κανένας δεν το βλέπει σαν καριέρα, όλοι ψάχνουν κάτι καλύτερο και όλοι με τη πρώτη ευκαιρία θα αλλάξουν. Καλή τύχη στις προσπάθειές σου βέβαια, αλλά θα εκπλαγώ αν πετύχεις κάτι.

Δημοσ.

Παλια ενας φιλος μου παραιτηθηκε απο μια δουλεια επειδη δεν του διναν επιδομα οθονης.Η οθονη βεβαια ηταν CRT .Για αυτο το λογο ολες οι εταιρειες εχουν παει και εχουν βαλει TFT.Για δες το .Νομιζω οτι ειναι γυρω στα 80-100 ευρω το μηνα παραπανω.

Δημοσ.

Υπάρχει μεγάλη αλητεία παντως απο αρκετους εργοδότες σχετικά με τα επιδόματα. Αμα δεν απαιτήσεις κατι απο μονος σου, δε προκειται να σου πουν αυτοι , "δικαιουσαι και αυτο" κλπ... Αλητεία..

Μονο σοβαρες πολυεθνικές το κανουν, ή έντιμοι εργοδοτες.

Δημοσ.
.

.

.

ή έντιμοι εργοδοτες.

Αυτο το τελευταιο επρεπε να παει στο topic με τα ανεκδοτα.

Δακρυσα απο τα γελια.

Δημοσ.

μην το γελας καθολου.

3 1/2 χρονια στην προηγουμενη δουλεια που ημουνα τα πραγματα σχετικα με την καταβολη επιδοματων , μισθων , αδειων , δωρων κλπ κλπ ηταν παντα μια χαρα.Ολα στην ωρα τους και ολα νομιμα.Εντιμοι εργοδοτες υπαρχουν αλλα ειναι πολυ λιγοι.Οι μισοι απο αυτους ειτε ειναι ενταξει απο τα γεννοφασκια τους ειτε φοβουνται την σκια τους και μην τους καρφωσει κανενας.Για αυτο και ειναι ενταξει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...