Προς το περιεχόμενο

Και μια μαθηματική εξήγηση.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να με διορθώσετε αν κάπου κάνω λάθος

24Μb=3MB=3000KB

Σωστά?

Με μια μέτρηση της ταχύτητας που έκανα πήρα σαν ταχύτητα download 464KB.

Παιδιά κάνω σωστά τις μετατροπές γιατί μου φαίνετε μεγάλη η απόκλιση.

Δημοσ.

Πάρτο απλά:

24Μbit=(24 * 1024000 bit)/8=3072000 byte=3,072Mbyte, δλδ προσεγγιστικά στους υπολογισμούς σου είσαι σωστός.

Όμως... επειδή ζούμε στο ελλαδιστάν, και επειδή εδώ 24Mbit προσφέρει μόνο η Forthnet, καταλαβαίνω πως μάλλον (lol) έχεις Forthnet, τότε πρέπει να ξέρεις πως εκεί τα μαθηματικά αλλάζουν...

24mbit γίνονται 3,18,21, ανάλογα με το router σου (εξήγηση της Forthnet) ή ανάλογα με την απόσταση σου από το κοντινότερο dslam της Forthnet (αυτή είναι η εξήγηση για τον πραγματικό κόσμο που έπλασε ο θεούλης :mrgreen: ).

Περισσότερες info για να βγάλεις άκρη εδώ

Δημοσ.

dark sage έβαλα κεφαλαίο B γιατι την ταχύτητα την έβλεπα σε KB.Άρα οι υπολογισμοί μου είναι αρκετά σωστοί αν και μου ξέφυγε οτι ΚΒ=1024bytes.

Δηλαδη τρέχω με 3,62Mb.

Δημοσ.

Για πολλοστη φορα... στους ρυθμους μεταδοσης δεν ισχυει το 1Κb = 1024bit

24Μbit = 24.000.000 bit. Αυτο εχεις αγορασει

Και επειδη αυτο ειναι σκετα bit, η ωφελιμη ταχυτητα στην πραγματικοτητα ειναι μικροτερη κατα 10 - 20%

Τα downloads που αναφερει ο Browser και οι download managers ωστοσο συνεχιζουν να τηρουν το 1Κ = 1024 (και αναλογικα για Μεγα, Γιγα κλπ), οποτε η ταχυτητα "φαινεται" ακομα μικροτερη ακομα και οταν δουλευεις στο φουλ.

Δημοσ.
για να πιασει καποιος 24 τι router και τι αποσταση πρεπει να εχει?

Μέχρι 1 χλμ. περίπου καλώδια ανάμεσα σε σένα και τον ΟΤΕ αν είναι άριστης ποιότητας (0,1% των περιπτώσεων).

Δημοσ.
Θα ήθελα να με διορθώσετε αν κάπου κάνω λάθος

24Μb=3MB=3000KB

Σωστά?

Με μια μέτρηση της ταχύτητας που έκανα πήρα σαν ταχύτητα download 464KB.

Παιδιά κάνω σωστά τις μετατροπές γιατί μου φαίνετε μεγάλη η απόκλιση.

Μήπως μέτρησες σε μη αξιόπιστα sites;

Σε τι ταχύτητες "κλειδώνει" ο router σου;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...