Προς το περιεχόμενο

Asus P5B Premium: DDR2-800 μνήμη εμφανίζεται ως DDR2-667?!

clairvoyant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

πρόσφατα αγόρασα νέο σύστημα με Intel Core 2 Dure 6750 και μητρική την Asus P5B Premium Vista. Το ξέρω ότι πολλοί θα απορείτε για την επιλογή μου (γιατί δηλαδή δεν επέλεξα μια μητρική με το P35), οπότε προκαταβολικά σας λέω πως ήμουν κάπως τρομαγμένος με ορισμένα ζητήματα που είχαν κάποιοι εκ των πρώτων κατόχων μητρικών με το νέο chipset.

Anyway, για μνήμη αγόρασα (πάλι κάπως...βιαστικά) τη συγκεκριμένη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=975044 . Το πόσο καλή ή κακή επιλογή έκανα, μπορείτε να μου το πείτε (ή να με κράξετε) ελεύθερα! :)

Αυτό που με απασχολεί, είναι το εξής: όταν κάνει Boot το σύστημα, στην αρχική οθόνη που εμφανίζονται οι πληροφορίες (μέγεθος μνήμης κλπ.), το σύστημα μου γράφει:

PC2-5300 Dual Channel Interleaved

Οπότε το εύλογο ερώτημα μου είναι: γιατί δεν λειτουργεί η μνήμη στα 800Mhz? Μήπως έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο επεξεργαστής μου λειτουργεί στα 333Mhz x 8, άρα και η μητρική επιλέγει για τη μνήμη την ταχύτητα 333 x 2, ώστε το FSB να είναι κοινό; Επίσης, δεν μπορώ να εξαναγκάσω τη μνήμη να λειτουργήσει στα 800Mhz αφού μέσω του BIOS μου εμφανίζεται μόνο (πέραν της δυνατότητας Auto) η ..περίεργη.. τιμή DDR2-833?! Καμιά ιδέα για το τι πρέπει να κάνω;

Δημοσ.

To mobo sou einai kalo an ekseresoume oti simera to P35 chipset tis intel einai afto pou kani tin diafora k oxi to 965 tis idias aiterias, tespa

-mesa sto bios prepi na ri8miseis to sosto fsb stin prokimeni einai 333fsb.

-oi mnimes einai korifaies gia DDr2 anaibenoun mexri 1000mhz+ peripou. opote den 8a sou poun oxi mexri ta 1000mhz.

-xrisimopiise to cpu-z gia na ma8is ti ri8miseis exeis kani cpu-speed fsb memory klp.

Δημοσ.

Λογικά θέλει αλλαγή στους διαιρέτες όταν έχεις μνήμη στα 333(DDR 667) και cpu στα 333 είναι 1:1 ,

όταν έχεις μνήμη στα 416,κατι(DDR 833) και cpu στα 333 θα είναι 4:5 ,

αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να τους βάλεις 5:6 ,

αν και όπως σου είπαν και πριν δεν τρέχει λόγος ανησυχίας αφού έχουν παρά πολύ καλά τσιπακια.

Δημοσ.

guys ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Το μοναδικό μου πρόβλημα είναι πως δεν είμαι απολύτως σίγουρος για το πως θα κάνω αυτό που μου λέτε. Δηλαδή, πρακτικά, πόσο να πάω τη μνήμη και πόσο το fsb? Και, αν μπορείς takos, μιας και βλέπω έχουμε πάνω κάτω ίδια μητρική, αν μπορείς πες μου και που στο bios θα κάνω τις ρυθμίσεις (καλά αν είναι σε εμφανή σημεία φαντάζομαι θα το βρω, απλά για κάθε ενδεχόμενο αν δεν σου είναι κόπος! )

Ευχαριστώ και πάλι :)

Δημοσ.

edw ri8mizeis ta latency tis mnimnis stin periptosi afti einai 5-6-6-15:

w2mzmzgonmmadu2fioxt.jpg

edw ri8mizeis to fsb tis cpu taseis (volt) cpu ram chipset klp:

to mono pirazeis einai to fsb to pas 333fsb olla ta alla sto auto.

tis mnimes tis pas konta sto 800 i 1000mhz

ybzmqmj4yujjjtwzknog.jpg

Ta parapanw menu 8a ta breis mesa sto bios. otan ksekina o H/Y patas delete , pas stin defteri kartela, meta,tin proti epilogi gia to fsb.

I ri8misi to Latency stis mnimes einai stin defteri kartela sto north bridge...

eki ri8mizeis prosektika 4-4-4-10 gia sigouria. pio katw einai ligo diskolotero, 8eli piramatismous.

Δημοσ.

Tα έχω μπερδέψει λίγο. Πώς υπολογίζει κανείς τι μνήμες πρέπει να βάλει όταν έχει για παράδειγμα μια CPU 1333 FSB όπως ο Ε6750 ?

• Super Moderators
Δημοσ.

1333fsb=4x333mhz ara prepei na exeis toulaxiston 2x333mhz mnhmes (2x epeidh einai ddr dld 667)

an paizoun parapanw den yparxei provlhma...

Δημοσ.

mia erothsh paidia ,stavista to sistima mou den douleuei dual channel eno sta XPSP2 douleuei kanonika ,sta vista douleuei mono single channel eno dual kanei epanekiniseis apo mono tou otan paei na mpei sta vista,mnimes pou exw einai 2ranscend 800-5-5-5

core 2/2.33 oc~3.03 mobo eVga650ultra ddr2 800/2giga ati2900xtGecube hhd80giga

Δημοσ.

καλησπερα παιδια δεν ξερω πολλα απο υπολογιστες και συγνωμη αν κανω ηλιθιες ερωτησεις . καταρχην εχω την μητρικη της GIGABYTE GA-965P-DS4 την εχεi το eshop http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.526654 την εχω πολυ καιρο φοραει εναν επεξεργαστη INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX παλι απο εκει http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.558238 και μνημες KINGSTON KHX6400D2/1G HYPERX 1GB PC6400 800MHZ http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554789 τρεχω το CPU-Z και μου βγαζει στην ενοτητα spd πρωτα module size 1024 στο slot 1 και απο κατω max bandwidth pc2-5300(333) ειναι σωστο? αφου ειναι 6400 (800) τι γινεται ? να παρω το e shop η λεω βλακειες? Η μητρικη τις βλεπει σαν 667 ενα αλλαλουμ τι να κανω? οποιος μπορει ας βοηθήσει .

• Super Moderators
Δημοσ.

opws eipa kai pio panw...prepei na tis valeis manually mesa apo to bios na pai3oun sta 800mhz...alliws sta default tou to bios tis vazei pio xamhla...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...