Προς το περιεχόμενο

Proficiency, προτάσεις.

michael92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος ο λόγος να έχεις και το Michigan και το Cambridge???? To Cambridge έτσι κι αλλιώς έχει μεγαλύτερο κύρος από το Michigan, αν και στην ουσία αναγνωρίζονται και τα δύο. Το θεωρώ περιττό να έχεις και τα δύο. Πάρε μόνο το Cambridge.

Καινούργια κόλπα αυτά για να βγάζουν λεφτά. Το άκουσα και απο γνωστή μου που στο φροντιστήριο Αγγλικών της κόρης της προσπαθούν να προωθήσουν και τα δύο μαζί.

Δημοσ.
το cambridge έχει αιώνια ισχύ. μέχρι να πεθάνεις δηλαδή.

Στη θεωρία και τυπικά. Στην πράξη, το ιδιο το πανεπιστημιο του cambridge, εαν θελήσεις να κανεις ενα μεταπτυχιακό σε αυτους, θα σου ζητησει Proficiency 2 ετών με Β!! (ή προσφατο ielts συγκεκριμένων μονάδων κλπ)

Το ιδιο ισχύει και στην αγορά εργασίας. Οι εχοντες βγει στη γύρα για εργασία δευτερου επιπέδου και πανω, ξερουν.

Η αιώνια ισχυ , ισχύει μονο για τους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ. Σαν πιστοποιητικό, φυσικά και δε λήγει, αλλά δεν καθρεφτίζει απαραίτητα τα "τρεχοντα" αγγλικά που μπορεί να ξερει καποιος, καθε στιγμή στη ζωή του.

Για αυτο και ολες οι προϋποθεσεις, απο ξενα πανεπιστημια (και ελληνικα, πχ το Οικονομικο Πανεπιστημιο για μεταπτυχιακά) και φυσικα απο την αγορα εργασίας.

Δημοσ.

Οπότε ποιος ο λόγος να κάνει κάποιος ταυτόχρονα και τα δύο...

Αν θες ντε και καλά και τα δύο κάντα με κάποια χρονική διαφορά έτσι ώστε να έχεις τουλάχιστο το ένα πρόσφατο.

Δημοσ.
Αυτο που λες, για την ανανέωση ανα τρια χρονια, ισχύει για το ecdl, σιγά μην έδινε το βρετανικό τετοια δυνατότητα!!! Για αυτούς ολα ειναι business και money.. καλη επιτυχία!

Το ECDL ανά ένα χρόνο δεν είναι;, εγώ που το πήρα φέτος με καλούν του χρόνου για ανανέωση μέσω του site τους. Όταν μίλησα για ανανέωση, εννοούσα ξανά εξετάσεις.

Δημοσ.

Φίλε η δική μου η γνώμη είναι να πας για το Proficiency μετά το σχολείο, γιατι

α) Στον ιδιωτικό τομέα αλλά και για μεταπτυχιακό χρειάζεται το πτυχίο να είναι πρόσφατο και όχι δεκαετίας και βάλε. (Για το δημόσιο δεν συζητάμε)

β) Πιστεύω ότι και να περάσουν μερικά χρόνια από τότε που πήρες το Lower, τα αγγλικά θα τα ξαναθυμηθείς εύκολα. Εγώ πήγα 7 χρόνια μετά και δεν συνάντησα ιδιαίτερο πρόβλημα

γ) Είναι μια ευκαιρία να φρεσκάρεις τα Αγγλικά σε μια ηλικία που θα σου είναι πολύ χρήσιμα, τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και στη δουλειά. Αν για παράδειγμα πάρεις το Proficiency στα δεκαπέντε και στα 28 βρεις μια δουλειά σε μια εξαγωγική εταιρεία όπου θα πρέπει συνεχώς να επικοινωνείς με εξωτερικό τότε είναι σίγουρο ότι θα τα βρεις μπαστούνια.

δ) Σαν φοιτητής θα έχεις πολύ περισσότερο χρόνο από ότι σαν μαθητής.

ε) ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ PROFICIENCY. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ PROFICIENCY ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ. ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΚΘΕΣΗ 360 ΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, Η ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. (ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΕΙ).

Όλα τα πτυχία επιπέδου Γ2 εχουν την ιδια ισχυ στην Ελλάδα

Για το κρατικό δεν έχω άποψη. Για τα άλλα δυο όμως πιστεύω ότι το Cambridge απαιτεί σαφως υψιλότερο επίπεδο στη χρήση της γλώσσας, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο πιο αξιοκρατικό. Δηλαδή άμα το έχεις το επίπεδο θα το πάρεις. Το michigan είναι πιο "εύκολο" αλλά ο τρόπος εξέτασής του μπορεί να μπερδέψει. Χρειάζεται να είσαι αρκετά συγκεντρωμένος γιατί είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθη απροσεξίας και δεύτερον να είσαι αρκετά γρήγορος για να σου φτάσει ο χρόνος. Έχω δει παιδιά με πολύ καλό επίπεδο να παίρνουν τo Cambridge και να κοβονται στο Preliminary του Michigan!!!!

Δημοσ.

Συμφωνώ με το οτι καλό θα είναι να πάει για proficiency όταν τελιώσει το σχολέιο και αρχίσει τις σπουδές όταν με το καλό περάσει κάπου.(Αυτό λέω να κάνω κι εγώ όοοοοταν με το καλό τελιώσω με το σχολείο:mrgreen:)Όσο για το αν θα τα ξεχάσει ενώ έχει ήδη πάρει το lower δεν νομίζω.Φέτος που έδινα κι εγώ για lower έιχε έρθει καινούργιος μαθητής ο οποίος ήταν πρωτοετής φοιτητής και είχε σταματήσει τα αγγλικά για κάποιο λόγο και ήθελε να πάρει το lower φέτος και μετά να συνεχίσει καπάκι για proficiency και μια χαρά τα θυμόταν και τα ξερε τα αγγλικά.Άλλοστε είναι σαν το ποδήλατο...αν μάθεις δεν τα ξεχνάς..:mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.
Στη θεωρία και τυπικά. Στην πράξη, το ιδιο το πανεπιστημιο του cambridge, εαν θελήσεις να κανεις ενα μεταπτυχιακό σε αυτους, θα σου ζητησει Proficiency 2 ετών με Β!! (ή προσφατο ielts συγκεκριμένων μονάδων κλπ)

Το ιδιο ισχύει και στην αγορά εργασίας. Οι εχοντες βγει στη γύρα για εργασία δευτερου επιπέδου και πανω, ξερουν.

Η αιώνια ισχυ , ισχύει μονο για τους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ. Σαν πιστοποιητικό, φυσικά και δε λήγει, αλλά δεν καθρεφτίζει απαραίτητα τα "τρεχοντα" αγγλικά που μπορεί να ξερει καποιος, καθε στιγμή στη ζωή του.

Για αυτο και ολες οι προϋποθεσεις, απο ξενα πανεπιστημια (και ελληνικα, πχ το Οικονομικο Πανεπιστημιο για μεταπτυχιακά) και φυσικα απο την αγορα εργασίας.

Στο Cambridge που ήθελα να κάνω διδακτορικό, τους αρκούσε και το Proficiency με C που πήρα πριν από 7+ χρόνια...

Δημοσ.
Στο Cambridge που ήθελα να κάνω διδακτορικό, τους αρκούσε και το Proficiency με C που πήρα πριν από 7+ χρόνια...

Χαχα!! Mη το συνεχίζεις, γιατι εκτίθεσαι... :-D

Δημοσ.

Συμφωνω με algait!!!Κι εγω το πηρα αφοτου μπηκα στο Πανεπιστημιο και ειναι καλυτερα!!Και πιο ευκολα το παιρνεις τοτε και θα τα θυμασαι καλυτερα αργοτερα που θα χρειαστουν!!

Δημοσ.

απο επαγγελματικη πειρα: το οτι πηρες lower με Β δε σημαινει τιποτα. το επιπεδο proficiency ειναι απειρως ανωτερο και πιο απαιτητικο.στο ενα εξεταστηκες σε πραγματα που διαδασκοσουν για χρονια,ενω στο αλλο θα σου ζητηθει να κατανοησεις κειμενα πολυ πιο δυσκολα και επιστημονικου περιεχομενου που θα σε δυσκολεψουν-εκτος αν εισαι τοσο σαινι,αλλα μιλαω για την πλειoψηφια των μαθητων-το μεγεθος δε του λεξιλογιου που θα χρειαστει να εμπεδωσεις απλα ειναι δυσθεωρητο.

δεν χρειαζονται κανενος ειδους entry & preliminary tests οπως ειπωθηκε και παραπανω αλλα χρειαζεται πολυ απαιτητικο διαβασμα και τη στιγμη που εχεις σχολειο και υποθετω και αλλα φροντιστηρια κλπ θα υποφερεις...

επισης ειναι αληθεια τα θεματα που θα διαπραγματευτεις θα ειναι για ενηλικους αρα θεματα που χρειαζονται αλλου ειδους αναλυση και ποικιλες γνωσεις. ας μη ξεχναμε οτι μονο στην ελλαδα δινουν proficiency μαθητες 15 χρονων-οντως το target group αυτης της εξετασης ειναι 25+.-

γνωμη μου: μπορεις να κανεις 2 χρονιες και στο τελος της πρωτης να δωσεις για advanced ειτε cambridge ειτε michigan -αδιαφορο ο σκοπος σου ειναι να παρεις πτυχιο-ετσι ωστε και ενα καλο πτυχιακι να εχεις και να μην αφησεις αποτομα τ'αγγλικα για 3 χρονια.παντως take it slow δε σε πηρανε δα και τα χρονια

φυσικα απο κει κι επειτα παιζει τεραστιο ρολο ο προσωπικος παραγοντας και κατα ποσον εχεις ισχυρο κινητρο να μη το βαλεις κατω...αυτα και για οποιαδηποτε απορια εδω ειμαστε...καλη τυχη!

Δημοσ.

15 χρονών μαθητή δεν έχω γνωρίσει που να δίνει proficiency. Δύσκολο να περάσει κιόλας γιατί πρέπει κάποιος να είναι ώριμος όσο περίεργο και αν φαίνεται. Οι ερωτήσεις δεν έχουν καμιά σχέση με το lower. Δείνεις cambridge εάν είσαι καλός με το vocabulary και michigan εάν είσαι καλός με τη γραμματική.

Προσωπικά διαβασα ελάχιστα για το michigan και σπάνια έκανα τις ασκήσεις αλλά ήμουν πολύ καλή στη γραμματική και πέρασα την πρώτη φορά κάνοντας ένα χρόνο μόνο. Γνώμη μου είναι εάν έχεις να κάνεις μαθήματα 5 χρόνια καλύτερα να κάνεις 2 χρονιές..δεν χρειάζεται να δώσεις το advanced. Επίσης καλό είναι να κάνεις μαθήματα με αμερικάνο/βρετανό καθηγητή αναλόγος τί θα δώσεις.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο εχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά εγώ το πήρα στα 16 το Proficiency και είχα ένα σωρό συμμαθητές που έκαναν το ίδιο. Πριν καμιά δεκαετία αυτό. Ξέρω και παιδί που το πήρε στην 6η δημοτικού. Επομένως, βρίσκω λίγο υπερβολικά τα περί ηλικίας.

Επίσης, θα διαφωνήσω ότι είναι σαν το ποδήλατο. Μόνο αν χρειαστεί να τα μιλάς, μπορείς να κρατήσεις ένα καλό επίπεδο. Να συνεννοηθείς θα μπορείς δηλαδή, αλλά αν χρειαστεί να δουλέψεις στα αγγλικά και δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου 5-10 χρόνια, δύσκολα θα είσαι καλός.

Όσο για τα επαγγελματικά, γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις που δεν έχει μετρήσει καθόλου το τι πτυχίο έχεις. Αν έχει συνέντευξη, αρχίζουν να σου μιλάνε και βγάζουν επί τόπου συμπέρασμα. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο, μπορεί κάπου να σου ζητάνε το πτυχίο. Σε ιδιωτικές δουλειές πάντως, αν έχεις να επιδείξεις ένα Erasmus ή κάποιους μήνες δουλειάς στο εξωτερικό, η επάρκειά σου είναι αυταπόδεικτη.

Επί του συγκεκριμένου ερωτήματος, θα σου έλεγα να κρίνεις ο ίδιος. Αν ας πούμε θες να μάθεις και μια άλλη γλώσσα, φρόντισε να τελειώσεις τώρα με τα αγγλικά και στο πανεπιστήμιο να ασχοληθείς με άλλη γλώσσα. Αν δε σε νοιάζει, μπορείς να το αφήσεις. Πάντως, το να δώσεις και τα 2 πτυχία μου φαίνεται υπερβολή. Το ένα αρκεί.

Δημοσ.

Ρε παιδιά,τι σημαίνει "Το δίπλωμα είναι μιας δεκαετίας και δεν θα μετράει τόσο?"Μα αν είναι δυνατόν!Που τα ακούτε αυτά?Όποιος εργοδότης (ή τα συναφή) έχει γυρίσει και έχει πει σε κάποιον αυτήν την φράση είναι τουλάχιστον ανίδεος.Πτυχείο είναι,δεν είναι φυλαχτό να το χάσεις.Μπορεί να ξεθωριάσει το fluency αλλά όχι οτι δεν θυμασαι κιόλας.Μνήμη χρυσόψαρου έχουμε τελος πάντων?Βέβαια,εξαρτάται και από το πόσο έχει ριζωθεί το στοιχείο "Αγγλικά" μέσα σου (δηλαδή αν το πήρες γιατί σε πίεζαν οι γονείς ή επειδή σου ψιλοάρεσαν και είχες μια Χ κλήση) αλλά και πάλι δεν είναι και ένας χρόνος σπουδών.

@FilipposMD : Συμφώνω απολύτως μαζί σου!

Γνώμη μου,πάρε το τώρα που είναι νωρίς γιατί το 90% των περιπτώσεων,οι φοιτήτες παρατάνε τα πάντα και κάνουν νταβανόλοτζη και ξύσεινγκ.

Δημοσ.

το θεμα ειναι ποσο αποφασισμενος εισαι να διαβασεις και κατα ποσον "τα παιρνει" το μυαλουδακι του μαθητη. η ποιοτητα -αν μπορω να το πω ετσι- των μαθητων δεν ειναι η ιδια με 10 χρονια πριν δλδ το "νταβανολοτζι" και το "ξυζεινγκ" πια εχουν αρχισει απο το γυμνασιο. οι υποπεριπτωσεις -prof στα 12- δε σημαινουν τιποτα, ειναι διαττοντες αστερες και δεν αντικατοπτριζουν τι πραγματικα συμβαινει.και με συγχωρειτε αλλα ειναι πολλοι οι φοιτητες,που υπηρξαν καταπιεσμενοι ως μαθητες σε σχεση με τ'αγγλικα και τα παρατησαν,οι οποιοι ξεκινανε ξανα μαζι με τις σπουδες του πανεπιστημιου.το διπλωμα μετραει αν θες να δωσεις ΑΣΕΠ κι απο κει και μετα μετραει πως θα πουλησεις αυτα που ξερεις -η λες οτι ξερεις- στον εκαστοτε εργοδοτη...σιγα μη ζητησει ο καθε μαγαζατορας να δει ποτε πηρες το πτυχιο.

απλα στη χωρα μας ορισμενα συνδρομα ακομα και οι νεας γενιας γονεις δε τα εχουν ξεπερασει και συνεπως τρεχουν κι αυτοι και τα παιδια τους να προλαβουν..τι?

ενα τελευταιο...δεν ειναι απολυτως σωστο να προτιμησει κανεις ξενο καθηγητη απλα για να του λεει "the answer is A" δοξα τω θεω υπαρχουν λυσαρια με ολες τις εξηγησεις που μπορει να ζητησει η ψυχουλα σας...χρειαζεται καθηγητης που εχει ανεση στην ομιλια και να μπορει να σε διαφωτισει οσον αφορα δυσκολα φαινομενα.μη γελιεστε χρειαζεται και η ελληνικη εξηγηση καμμια φορα και σε γραμματικη και σε λεξεις.απλα θελει ψαξιμο και καλο ειναι να εχει κανεις συστασεις για αυτον που θα διαλεξει δλδ απο γνωστους που ειχαν τον ιδιο και ξερουν πως δουλευει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...