michael92 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Φέτος σκέφτομαι να ξεκινήσω για proficiency, αφού φέτος πήρα το Lower Και το C@mbrige και το Michig@n με Β. Φέτος επιπλέον ξεκινάω το λύκειο και θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας, αν θα έπρεπε να παω σε διετές ή σε πρόγραμμα μιας χρονιάς. ΣΚέφτομαι να δώσω και Cambridge και για Michigan, για το κρατικό τι λέτε;
pappous_soulis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Αν νιώθεις οτι την κατέχεις την αγγλική γλώσσα και την δουλεύεις εύκολα ξεκινα ένα πρόγραμμα ενός χρόνου και δώσε και για τα δυο. Το κράτικο άσ'το,είναι γτπκ...
Nomikaria Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Βασικα αν αντεξεις δωσε και τα 2....Αν και απ'οτι ξερω και τα 2 την ιδια αναγνωριση εχουν!!!Καλο ξεκινημα....
tolis_01 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Εγω που πηρα το lower με C πριν 5 χρονια και σκεφτομαι να αρχισω proficiency φετος, να παω για 2 χρονια?
dark_banishing Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Βασικά εσύ είσαι καταληλότερος για να αξιολογήσεις τον εαυτό σου απο εμάς εδώ πέρα. Άμα πιστεύεις ότι τα παίρνεις τα αγγλικά πήγαινε για τον 1 χρόνο. Προσωπικά έκανα 1 χρόνο και έδωσα μόνο michigan. Χαλαρά φτάνει ο ένας χρόνος και χωρίς πολύ διάβασμα. Το να πας και για τα δυο δεν ξέρω πόσο νόημα εχει. Άμα το κάνεις με την λογική άμα δεν περάσω το ένα να περάσω το άλλο, δεν αξίζει. Είναι καλύτερο να επικεντρωθείς σε ένα αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σου σε αυτό. Εκτός άμα θες για κάποιο λόγο να τα έχεις και τα 2. Καλά θα σου πουν και άλλοι τις απόψεις τους.. Τώρα εντάξει ξέρω και παιδιά που φαίνεται ότι δεν την παλεύουν με τα αγγλικά, και επειδή είναι της μόδας εδώ στην ελλάδα να παίρνει κάθε παιδάκι και ένα proficiency πάνε και χάνουν τα χρόνια τους σε φροντ. αγγλικών...
gang Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 μέσα σε όλο αυτό το "ψιλοπανικό" των αγγλικών μην ξεχάσεις να ασχοληθείς και με το σχολείο ιδικά στα μαθήματα:έκθεση - άλγεβρα γεωμετρία φυσική χημεία αρχαία.. (βέβαια βάζεις εσύ προτεραιότητες στα μαθήματα αυτά αναλόγως τι κατεύθυνση θα ακολουθήσεις τα 2 επόμενα χρόνια)
phovos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Ρε mate εγω δεν εχω ουτε Lower και λεω να παω κατευθειαν για Proficiency κι εσυ αγχωνεσαι που πηρες και τα 2 με b? Πηγαινε να δωσεις ενα απο τα δυο και τελειωσε. Απλα κοιτα να μην το καθυστερεις πολυ γιατι μετα αν δεν ασχοληθεις θα τα ξεχασεις ολα...
GCMH Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Ρε mate εγω δεν εχω ουτε Lower και λεω να παω κατευθειαν για Proficiency κι εσυ αγχωνεσαι που πηρες και τα 2 με b? Πηγαινε να δωσεις ενα απο τα δυο και τελειωσε. Απλα κοιτα να μην το καθυστερεις πολυ γιατι μετα αν δεν ασχοληθεις θα τα ξεχασεις ολα... Για να πάρεις προφίσιενσι δεν πρέπει να έχεις και το λόουερ;;;:confused:
Nomikaria Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Εγω που πηρα το lower με C πριν 5 χρονια και σκεφτομαι να αρχισω proficiency φετος, να παω για 2 χρονια? Βασικα 5 χρονια ειναι αρκετα για να κανεις σε ενα μονο χρονο Proficiency και να το δωσεις....Καλυτερα κανε 2 χρονια αλλα θα εισαι πιο σιγουρος οτι θα το περασεις μετα!!Οσο για το βαθμο δυσκολιας αναμεσα σε Cambridge και Michigan και τα 2 ειναι δυσκολα αλλα για διαφορετικους λογους....
theok2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Αυτό λε το lower ισχύει για το cambridge, όπου αν έχει πάρει το lower με Α ή Β γλιτώνεις το entry test πριν να δώσεις για proficiency. Για το Michigan, που κατά τη γνώμη μου είναι και πολύ πιο εύκολο, δεν έχει καμία σημασία το lower, αλλά πρέπει να περάσεις το preliminary test 4 μήνες περίπου πριν δώσεις το proficiency (μο φαίνεται ότι το preliminary ισχύει για 2 χρόνια το entry test δεν ξέρω).
clevercitizen Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Μακριά από το κρατικό!!!! Ένας φίλος μου έδωσε Β2 και στο θέμα της έκθεσης του ζήτησαν να σχολιάσει τα χρώματα σε μια εικόνα, η οποία όμως ήταν ασρπόμαυρη λόγω του φωτοτυπικού!!! Άσε που δεν έχει καμιά ισχύ εκτός Ελλάδος. Εγώ στο Γ1 κόπηκα αλλά μιά γνωστή μου( η οποία είχε καλή απόδοση στα γραπτά αλλά από προφορικά δεν καταλάβαινε τπτ πέρασε τα προφορικά επειδή την εξέτασε η καθηγήτρια που είχε στο σχολείο(ελεος???) Michigan είναι πιο έυκολο- από συζητήσεις που έχω κάνει με καθηγητές-και έχει την ίδια ισχύ με το Cambridge (στην Ελλάδα τουλάχιστον)
mariav Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Καταρχάς δεν υπάρχει πλέον entry test στο Cambridge, ουτε η προϋπόθεση του lower. Κατα δεύτερον, το proficiency εχει "αιώνια" ισχύ μονο στο δημόσιο. Εαν αργότερα επιλεξεις να κανεις καποιο μεταπτυχιακό, ή να φύγεις εξω, θα σου ζητήσουν proficiency cambridge το πολύ δυο ετών. Επισης καποια πανεπιστημια ζητανε και grade τουλαχιστον Β. Ακόμα, στον ιδιωτικό τομέα εχει ισχυ, επισης αν το εχεις αποκτήσει προσφατα. Οπως καταλαβαίνεις, 10 χρονια μετα που θα εισαι 25 και θα εχεις τελειωσει απο στρατιωτικό και σπουδές, το proficiency του 2008 δε θα αποδεικνύει τίποτα στο βιογραφικό σου. Τωρα, αν σε ενδιαφερει απλως να το παρεις, απλα για να το παρεις, σου προτείνω να κανεις 1 χρονο. Και εν συνεχεία, στη μεθεπειτα ζωή σου, εάν χρειαστεί, μπορεις απλα να δίνεις καποια πιστοποιητικά που εχουν περιορισμένη ισχυ, οπως το ielts, κλπ.. Σε καθε περίπτωση παντως, καλυτερα να ασχοληθεις με τα μαθήματα της κατευθυνσης σου στις 2 τελευταιες ταξεις του λυκείου.
michael92 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Νομίζω ότι μπορώ μετά να κάνω ανά τρία χρόνια ανανέωση για cambridge. Anyway, θα πάω για 1 χρόνο, για να ασχοληθώ αργότερα με τις πανελλαδικές όπως είπατε. Θα τα δώσω και τα δύο, γιατί παρόλο που έχουν την ίδια αξία μερικά συντηριτικά φροντιστήρια, ζητούν του cambridge για να διδάξεις, και το βρίσκω σαν μια εναλλακτική λύση για εργασία, αν δεν μπορώ να βρω δουλειά από την κατάρτιση του πανεπιστημίου.
mariav Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Αυτο που λες, για την ανανέωση ανα τρια χρονια, ισχύει για το ecdl, σιγά μην έδινε το βρετανικό τετοια δυνατότητα!!! Για αυτούς ολα ειναι business και money.. καλη επιτυχία!
gang Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Νομίζω ότι μπορώ μετά να κάνω ανά τρία χρόνια ανανέωση για cambridge. Anyway, θα πάω για 1 χρόνο, για να ασχοληθώ αργότερα με τις πανελλαδικές όπως είπατε. Θα τα δώσω και τα δύο, γιατί παρόλο που έχουν την ίδια αξία μερικά συντηριτικά φροντιστήρια, ζητούν του cambridge για να διδάξεις, και το βρίσκω σαν μια εναλλακτική λύση για εργασία, αν δεν μπορώ να βρω δουλειά από την κατάρτιση του πανεπιστημίου. μην κάνεις το λάθος και ασχοληθείς μόνο 2α και 3η λυκείου που είναι κατευθύνσεις... γιατί (όσο αναφορά τεχνολογική-θετική κατεύθυνση) πρέπει να έχεις καλές βάσεις στα μαθήματα άλγεβρα γεωμετρία και φυσική...(και για την θετική και χημεία)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.