tera2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Παιδες διοριζομαι φετος και θα βρεθω στην όμορφη Σαμο αλλα επειδη δεν έχω ιδεα ως προς το τι θα συναντήσω Θελω να ρωτησω το εξής. Παιζει να διοριστω στον πύργο οπότε με συμφερει να μεινω Βαθυ ή Καρλοβασι? Ειναι στη αυτών περιπου αλλά δεν ξερω την κατάσταση των δρομων. Αν ειναι περιπου το ίδο θα προτιμουσα Βαθυ για διαφορους λόγους αφου το οτι δεν έχι φοιτητες νομίζω θα διευκολύνει την τσέπη μου αρκετα. Ευχαριστω προκαταβολικα
kx5 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Χμμ... είσαι άτυχος. Οι κεντρικοί δρόμοι του νησιού είναι αρκετά καλοί (σκέψου ότι Καρλόβασι-Βαθύ από τον βόρειο δρόμο, με χαλαρή οδήγηση γίνεται σε μισή ώρα), αλλά σαν διαδρομή ο Πύργος βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Το κομμάτι του δρόμου αυτού (από Πλάτανο μέχρι Μαυρατζαίοι) είναι στενό με πολλές στροφές. Γίνονται μεν κάποια έργα... Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να μείνεις Καρλόβασι. Το Βαθύ όμως είναι πιο όμορφο. Δοκίμασε να κάνεις τη διαδρομή με το αυτοκίνητό σου και αποφάσισε τι αξίζει. Δίπλα σχεδόν από Πύργο υπάρχει το Ηραίο που είναι όμορφο, φθηνό και ήσυχο μέρος. Όμως φοβάμαι πως τους χειμερινούς μήνες θα είναι απελπιστικά ερημικό. Η Σάμος είναι πανέμορφο και μεγάλο νησί με απίστευτες παραλίες. Τα καλοκαίρια μαζεύει καλό-ήσυχο κόσμο. Μεγάλο μείον το καράβι που κάνει 12-14 ώρες για Πειραιά.
clevercitizen Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Το Καρλόβασι είναι πολύ πιο ωραίο (κατά τη γνώμη μου) από το Βαθύ. Οι πιο πολλοί καθηγητές που διορίζονται στη Β Σάμου μένουν εκεί. Τώρα ο Πύργος δεν ξέρω που ανήκει αλλά άν ανήκει στη Β Σάμου θα σου πρότεινα να μείνεις Καρλόβασι. Τα ενοίκια για γκαρσονιέρα κυμαίνονται από 180 μέχρι 280 ευρώ. Φέτος το καλοκαίρι υπήρχε κ υπάρχει το εξπρές Πήγασσος(αν θυμάμαι καλά το όνομα) που κάνει τη διαδρομή Σάμος-Αθήνα σε 6 ώρες. Υπάρχει πάντα και η αεροπορική σύνδεση με Αθήνα- Θεσσαλονίκη κ όχι μόνο. Το Καρλόβασι επίσης βρίσκεται στο κέντρο της Σάμου και είναι πιο εύκολη η πρόσβαση (για εκδρομούλες στα χωριά) σε σχέση με το Βαθύ που βρίσκεται στο Ανατολικό άκρο της Σάμου. Γενικά όμως η το ανατολικό τμήμα της Σάμου έχει σαφέστατα καλύτερο οδικό δίκτυο σε σχέση με τη δυτική Σάμο. Θα σου πρότεινα κ γώ να έρθεις κ να δεις ο ίδιος κ να αποφασίσεις τι σου αρέσει. Ελπίζω να βοήθησα
kx5 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Φέτος το καλοκαίρι υπήρχε κ υπάρχει το εξπρές Πήγασσος(αν θυμάμαι καλά το όνομα) που κάνει τη διαδρομή Σάμος-Αθήνα σε 6 ώρες. Υπάρχει πάντα και η αεροπορική σύνδεση με Αθήνα- Θεσσαλονίκη κ όχι μόνο. Με 55 ευρώ εισιτήριο κατάστρωμα Το αεροπλάνο για Ελ.Βενιζέλος κοστίζει 90 ευρώ, εκτός και αν το κλείσεις κανά μήνα νωρίτερα.
clevercitizen Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Πάντως σε σχέση με κατι σκυλοπνίχτες (βλέπε SAMINA:() είναι πολύ καλύτερο. Αν θες πας κ με πλοία τύπου Δημητρούλα που δεν ξέρεις αν όταν φτάσεις Πειραια θα έχει αλλάξει η χιλιετία Συμφωνώ ότι είναι υπερβολικό το εισητήριο(εγώ έχω μειομένο εισητήριο λόγω μπαμπά ναυτικού)
kx5 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Κάτσε να τελειώσει το καλοκαίρι... να δούμε θα συνεχίσει δρομολόγια το χειμώνα ή θα παραμείνει η γραμμή με το Μαρίνα (aka έχω-βγάλει-μούσια-μέχρι-να-πιάσει-λιμάνι).
kx5 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Αυτό πιστεύω... Μόνο η Κρήτη μπορεί να κρατήσει τέτοια καράβια χειμώνα-καλοκαίρι.
morgoth_gr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Ο πήγασος είναι χειμώνα-καλοκαίρι στο δρομολόγιο και δυστήχώς κάνει 9-10 ώρες..Το πλοίο που κάνει 6 ώρες είναι το κόρσικα και θα είναι μέχρι τέλη σεπτέμβρη στην γραμμή..Τα ξέρω απο πρώτο χέρι γιατί είμαι φοιτητής στο καρλόβασι και έχω φάει άπειρες ώρες στα καράβια Συμβουλή:ΠΟΤΕ ΜΕ GA Ferries!!Δεν είσαι ποτέ σίγουρος αν θα φτάσεις.... Οι δρόμοι τώρα για Βαθύ δεν είναι και οι καλύτεροι,ιδιαίτερα ο βόρειος δρόμος διότι είναι όλο στροφές(ασε που βλέπεις και τα καμένα γύρω γύρω),όχι πως ο μπροστά δρόμος είναι καλύτερος...
clevercitizen Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Ο πήγασος είναι χειμώνα-καλοκαίρι στο δρομολόγιο και δυστήχώς κάνει 9-10 ώρες..Το πλοίο που κάνει 6 ώρες είναι το κόρσικα και θα είναι μέχρι τέλη σεπτέμβρη στην γραμμή..Τα ξέρω απο πρώτο χέρι γιατί είμαι φοιτητής στο καρλόβασι και έχω φάει άπειρες ώρες στα καράβιαΣυμβουλή:ΠΟΤΕ ΜΕ GA Ferries!!Δεν είσαι ποτέ σίγουρος αν θα φτάσεις.... Σωστά! Έχεις απόλυτο δίκιο
tera2 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δηλαδη ρε παιδια πες πως μενω Βαθυ σε ποση ωρα θα ειμαι Πυργο 40 λεπτα? Φετος εκαν 1 ωρα και ενα τεταρτο που ημουν ωρομισθιο οποτε δεν θα μου φαινεται και πολυ. Κατα τα άλλα οταν λεμε κακος δροπμος αν ειναι οπως οι επαρχιακοι στην Κρητη εχω συνηθισει αρκετα οποτε δεν θα εχω προβλημα!!!! Ευχαριστω για τις πληροφοριες οτισηποτε αλλο χρησιμο θα βοηθουσε. Αποι δευτερα θα ειμαι στο νησι απλα το μεγαλο διλλημα ειναι που να ψαξω για σπιτι. Βεβαια σκεφτομαι το ΒΑθυ αλλα δεν ξερω θα δω την κατασταση και πρπει επιγοντως να παρω αμαξι!!!!
morgoth_gr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Φιλε tera2,υπάρχει και άλλος ένας παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη σου αυτήν την περίοδο για σπίτι,έρχονται πρωτοετής φοιτητές και ψάχνουν για σπίτι εδώ στο καρλόβασι οπότε θα είναι λίγο πιό δύσκολο να βρείς αν δεν έρθεις εγκαίρως και καλό σπίτι και σε καλή τιμή... Ο δρόμος δεν είναι και ο καλύτερος αλλά γίνεται πολύ χειρότερος τον χειμώνα όταν δεν σταματάει ποτέ να βρέχει(!!)γίνετε λίγο επικύνδυνος..Βέβαια,ιδιαίτερα τον χειμώνα δεν συνιστώ τον "μπροστά" δρόμο γιατί περνάει κατα μήκος της θάλασσας και τα κύματα τον καλύπτουν... Ελπίζω να μην σε τρομάζω με αυτά που λέω αλλά έτσι είναι! Επίσης,στο Βαθύ θα δείς περισότερο κόσμο ενώ στο καρλόβασι έχει αισθητά λιγότερο...Μια μικρή επίσκεψη και στα δύο μέρη θα σε βοηθήσει να βγάλεις άκρη!
tera2 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Re παιδια που παω στα τσουναμι???? Εγω για τον ιδιο λόγο προτιμω στο βαθυ αλλα πρεπει να δω και τουσ δρομους. Νομιζω ομως οτι οσο χαλια και να ειναι δε θα μου παιρνει πανω απο 40 λεπτά. 30 χιλιομετρα ειναι απο το βαθυ και 23 απο το καρλοβασι αρα μιλαμε για μικρη διαφορα. Οι δρομοι φανταζομαι ειναι οσοσ οι επαρχιακοι στην Κρητη οποτε θα ειναι σαν να ειμαι στο σπιτι μου!!!! Για τα ενοικια τωρα ο θεος βοηθός!!!!
clevercitizen Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Το καλύτερο σπίτι που μπορείς να βρείς(επιπλομένο,air-condition κτλ) δε θα σου κοστίσει πάνω από 300 ευρώ.Τώρα για δυάρια κτλ δέν ξέρω πάντως ό,τι είναι να κάνεις κάντο γρήγορα πρωτού τα κλείσουν όλα οι φοιτητές.
tera2 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Apo δευτερα ξεκιναω και πιστευω θα βγαλω ακρη. Οι φοιτητες δεν νομιζω να κλεινουν σπιτι και στο βαθυ? Ασε που σκεφτομαι και το πυθαγορειο σαν εναλλακτικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.