Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στο filesystem σε εξωτερικό σκληρό!!!

assaya

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει σε ένα εξωτερικό σκληρό 3 partitions με το πρώτο fat το οποίο περιέχει μόνο το macdrive και τα άλλα δύο το ένα 120G και το άλλο 20G σε macfs. Ο 120G είναι γεμάτος με μουσική καθώς εκεί είναι η βιβλιοθήκη του iTunes. Κάποια στιγμή πρίν από λίγες μέρες καθώς περνούσα μουσική από ένα φάκελο στον 120G στο iTunes - δηλ. ο τελικός προορισμός είναι πάλι ο 120G μου κόλλησε το iTunes. Δοκίμασα να το κλείσω από το activity monitor και με μήλο+alt+Esc και με κανονικό shutdown του υπολογιστή, αλλά η μόνη λύση ήταν να πατήσω το power button για τα 10? δευτερόλεπτα. Όταν μπαινω στο 120G και ασχολούμε με οποιοδήποτε τρόπο, πχ. μήλο+Ι, με τα συγκεκριμμένα mp3 που περνούσαν τελευταία στο iTunes ο finder κολλάει. Όταν ανοίγω το iTunes με την βιβιοθήκη που βρίσκεται στο 120G το iTunes κολλάει. Δοκίμασα ότι έχει το Disk Utility και εκάνα complete optimization με το Onyx αλλά πάλι τίποτα. Όταν κολλήσει θέλει το power button. Καμοιά ιδέα???? Είναι σοβαρό πρόβλημα γιατί όλη μου η μουσική είναι εκεί!

Δημοσ.

Διέγραψε τα αρχεία που αντέγραψες (με Terminal καλύτερα) και ξαναδοκίμασε. Μάλλον το συγκεκριμένο κομμάτι του σκληρού ήταν χάλι μαύρο...

Δημοσ.

Και άμα σου κολλάει ο Finder, δοκίμασε να τον κάνεις relaunch μπας και ξεκολλήσει πριν κάνεις force shutdown. Όχι τίποτα άλλο, μην ψάχνεις όλο τον δίσκο μετά!

Δημοσ.

Δεν παίζει relaunch στον Finder. Προσπαθώ αλλά δεν γίνεται. Κολλάει και μετά ο μόνος τρόπος είναι force shutdown.

Ο δίσκος είναι σχετικά καινούργιος, τον έχω ένα χρόνο. Και αν θυμάμαι καλά δεν μπορώ να δω τις ημερομηνίες των τελευταίων, δηλ. εχουν αλλάξει. Δεν ξέρω ποια ήταν αυτά που αντέγραφα εκείνη την στιγμή!

Κατέβασα το iDefrag μήπως καταφέρω τίποτα μαζί του, αλλά δεν νομίζω να γίνει τίποτα! Καμιά άλλη ιδέα?

Δημοσ.

Για δοκίμασε και με τον PathFinder μπας κι αυτός δεν κολλήσει. Επίσης μπες από Windows και προσπάθησε να τα δεις μέσω MacDrive μήπως γίνει τίποτα. Αλλιώς κάνε με το Carbon Copy ένα backup σε άλλο partition. Αν και νομίζω ότι αν ο δίσκος έχει πολλά bad clusters θα κολλήσει σε όλα τα παραπάνω. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...