Προς το περιεχόμενο

10 kaloi logoi gia na pareis Mac (kai 10 kakoi)

peterp@n^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια παρατηρηση...

Μe vista αυτη τη στιγμη εχω ανοιχτο fm2007, 4 παραθυρα στον ie, winamp και nero να καιει..

h χρηση της μνημησ παντα κατω απ το 55%.

με 2 gb ram.

κ ολα γινονται σε ακρως ικανοποιητικη ταχυτητα!

Δεν βλεπω προς τι τοσο κραξιμο στα windows?

Κ δεν εχω υπερμηχανημα αλλα ενα athlon4400+.

Και ειλικρινα σε καθημερινες εργασιες δεν ειδα διαφορα στην ταχυτητα με το mac μιας φιλης μου(dvd ripping, metafores arxeiwn, office, ktl)..

ps. μιλαω εντελως αντικειμενικα!

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι πολύ αστείο να διαβάζεις τα Pc vs. Mac threads που ανοίγουν κατά καιρούς. Οι μεν, που έχουν εμπειρία και στα 2, προσπαθούν να δώσουν επιχειρήματα, οι δε, που δεν έχουν εμπειρία και στα 2, και κανονικά δεν μπορούν να κάνουν σύγκριση, ισοπεδώνουν (σχεδόν) τα πάντα.

Επίσης είναι πολύ αστείο πλέον το επιχείρημα όσων αγνοούν τη βασική δομή του Unix, όσον αφορά κυρίως τη διαχείρισης δικαιωμάτων αρχείων, να λένε πως η ασφάλεια και η έλλειψη ιών σε linux/macos x οφείλεται στο ότι κανείς δεν ασχολείται μαζί τους.

Δεν θα μπω σε περαιτέρω ανάλυση των θετικών που έχει η αγορά ενός mac, γιατί μερικά τα είπανε κάποια παιδιά στο θέμα αυτό, και τα περισσότερα υπάρχουν σε άλλα σχετικά θέματα που έχουν ανοίξει κατά καιρους στο φόρουμ αυτό (ενδεικτικά ένα πολύ καλό θέμα: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=182701)

Θεωρώ ότι με την έλευση των INTEL επεξεργαστών, χάθηκε και η τελευταία δικαιολογία για τη μη απόκτηση ενός mac (εξαιρώ τους gamers οι οποίοι μπορεί να έχουν την απαίτηση να φοράνε ότι πιο γρήγορο κυκλοφορεί - γρήγορο για παιχνίδια - ανά 3 μήνες).

Δημοσ.

Όλα καλά και ωραία με τα mac.Δεν διαφωνώ στο ότι είναι πιό όμορφα,στυλάτα κ.ο.κ.Επίσης φυσικά δεν διαφωνώ ότι MacOSX>>>>>Windows.

Η ένσαση μου είναι στο οτί η apple σαν εταιρία κλειδώνει τα πάντα,από software (μέχρι ένα σημείο αποδεκτό) αλλά και το hardware (EFI BIOS,ειδικό firmware ακόμα και στις κάρτες γραφικών,πράγμα απαράδεκτο).Δηλαδή μπορεί να δόσεις ένα σκασμό λεφτά να πάρεις συγχρονη κάρτα γραφικών και παρ' όλο που είναι ίδια με μία αντίστοιχη για PC να μην μπορείς να τη βάλεις σε PC.

Αλήθεια πόσο κάνουν 2Χ1 GB μνήμης?

1GB PC3200 DDR400 DIMM 171.65 Euro

ΠΟΣΟ????

Και φυσικά γιατί λειτουργούν (δοκιμασμένα) και οι κοινές θνητές kingston?

You get the point.

Στην τελική η apple έχει ενα άριστο προϊόν (MacOSX) το οποίο όμως σου επιβάλει να αγοράσεις και το αντιστοιχο hardware το οποίος 80% είναι ίδιο με των pc.

Δημοσ.

Εγώ έχω καταλήξει ότι η επιλογή για Apple μεγιστοποιείται όταν θες να αγοράσεις Laptop.

Επικεντρωμένο στο MacOS

1- It Just Works. Ότι θες να το κάνεις, απλά το κάνεις και δεν ανησυχείς για το σύστημα. Όταν κολλάει κάτι (προγραμματιστές είναι, λάθη κάνουν), κολλάει μόνο αυτό κι όχι όλο το σύστημα.

2- BackUp. Για να μην έρθει εκείνη η κακή ώρα, το Backup (των ρυθμίσεων των εφαρμογών) είναι απλά ένα αρχείο. Από επαφές/ημερολόγιο μέχρι ενεργοποιημένες γραμματοσειρές και VLC. Κι έχεις ένα χώρο εργασίας ακριβώς όπως τον άφησες. Δεν ψάχνεις για προγραμματάκια πχ που να κάνουν Export ρυθμίσεις του Outlook και τα Mail...

3- Νιώθεις ότι όλο το σύστημα συνωμοτεί και λειτουργεί οργανωμένα. Δεν έχεις 500 διαφορετικά προγράμματα που λειτουργούν διαφορετικά. πχ Ο (ελληνικός) ορθογράφος που εγκαθίσταται, δουλεύει σε όλα τα προγράμματα.

4- Προτείνεται για Internet/Mail/Μουσική/Βίντεο (και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα σε αντίθεση με...)

5- All-in-one. Έχεις αυτό, δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω (BT, WiFi, iSight κτλ), άντε καμιά κάρτα τηλεόρασης (άλλη ιστορία).

6- Δεν ασχολείσαι με το σύστημα, αν δεν θες. Αν όμως ασχοληθείς θα ανακαλύψεις πολλά :)

7- Automator - Applescript - Terminal, Μπορείς να φτιάξεις προγράμματα έτσι ώστε να κάνεις την δουλειά σου και την ζωή σου ακόμα πιο εύκολη. (Το Automator είναι ότι πιο εύκολο και ανεβαίνει η δυσκολία σιγά σιγά για τα άλλα)

8- Οι κοινότητα των χρηστών μπορεί και βοηθάει πάρα πολύ. (είναι λίγο σαν σέκτα, αλλά είναι καλά παιδιά :P)

9- Αν και πάντα θα βρεις ένα νέο πρόγραμμα, μια νέα λειτουργία, κάτι που θα σου λύσει τα χέρια, δεν έχει ρίσκο. Τώρα πια μπορείς να βάλεις τα πάντα.

0- QuickSilver (OK, το αγαπάω αυτό το πρόγραμμα)

ΥΓ. Γμτ, διάβασα μόνο την πρώτη σελίδα... Δεν είχα δει το flame... Θα επανέλθω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...