peterp@n^ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 tha ithela na mou peite 10 kalous kai 10 kakous logous gia na parw h' na min parw pc tis Apple (Mac)
Ic3m@N Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Καλοί: 1. Δεν χρειάζεσαι antivirus 2. Την θυμάσαι την μπλε οθόνη; ε...ξέχνα την 3. Εύκολα στη χρήση 4. unix based 5. Μπορείς να επιλέξεις όποιο λειτουργικό θες και να το εγκαταστήσεις 6. Το λειτουργικό δεν σου τρώει όλη τη μνήμη 7. ilife 8. Είναι πολύ όμορφα και κομψά μηχανήματα 9. Επίσης ξεχνάς για την ανασυγκρότηση δίσκων 10. όπως λέει και στο site της apple... it just works Γενικά δηλαδή... με το που θα πάρεις το μηχάνημα..θα πατήσεις το κουμπί και σε 20-30 δευτερόλεπτα...θα είσαι έτοιμος να κάνεις ότι θες... δεν χρειάζεται drivers δεν χρειάζεται τίποτα... θέληση χρειάζεται ώστε να δεχτείς ότι κάποια πράγματα θα είναι διαφορετικά απ'ότι έχεις συνηθίσει...επίσης καλό θα ήταν να περιμένεις λίγο γιατί τον Οκτώβρη έρχονται τα leopard... Κακοί: 1. Ακριβότερα απ' ότι ένα απλό pc 2. Κακό support στην ελλάδα 3. τίποτα άλλο
getty Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Σχετικά με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις hardware δεν υπάρχει ένα 4ο κακό;
Ic3m@N Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Ανάλογα πως θα το πάρεις... αυτό είναι και θετικό και αρνητικό καθώς λόγω αυτής της κλειστής λογικής της apple είναι τόσο σταθερά τα μηχανήματα... βεβαίως να πούμε ότι μπορείς να αναβαθμήσεις ram και σκληρό δίσκο...
totti Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 1. Δεν χρειάζεσαι antivirus - Επειδή δεν ασχολείται κανένας με το λειτουργικό της apple που έχει ποσοστό ακόμα λιγότερο και από Linux 2. Την θυμάσαι την μπλε οθόνη; ε...ξέχνα την - Την ξεχνάς την μπλε οθόνη επειδή η apple βάζει επιλεγμένα κομμάτια στους υπολογιστές της με maximum συμβατότητα για αυτό όμως δεν μπορείς να το αναβαθμίσεις όποτε θέλεις παρά μόνο σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. (π.χ. αν θες καλύτερη κάρτα γραφικών, αντί να μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 100 θα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 2-3) 3. Εύκολα στη χρήση - Το εύκολο είναι σχετικό, εύκολο είναι αυτό που ξέρεις, εμένα εύκολα μου είναι τα Windows άλλου το Linux 4. unix based - Γιατί είναι πλεονέκτημα αυτό? 5. Μπορείς να επιλέξεις όποιο λειτουργικό θες και να το εγκαταστήσεις - Το ίδιο και στα PC μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Windows, MacOS, Linux. 6. Το λειτουργικό δεν σου τρώει όλη τη μνήμη 7. ilife 8. Είναι πολύ όμορφα και κομψά μηχανήματα - Συμφωνώ, αλλά μπορείς να συναρμολογήσεις και μόνος σου όμορφο και κομψό μηχάνημα με τόσα που θα δώσεις για το apple 9. Επίσης ξεχνάς για την ανασυγκρότηση δίσκων - αυτό δεν το νομίζω εκτός αν δεν εγκαταστήσεις καθόλου προγράμματα από τη μέρα που θα το πάρεις 10. όπως λέει και στο site της apple... it just works - Ειδικά τώρα που χρησιμοποιούν επεξεργαστές INTEL απλά παίρνεις ένα όμορφο PC για την τριπλάσια τιμή.
Ic3m@N Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 3. Καθόλου σχετικό δεν είναι... είναι πιο εύκολα στη χρήση...τι σημαίνει είναι πιο εύκολο αυτό που ξέρεις...χαίρω πολύ...αν μάθεις το macos όμως θα δεις ότι είναι πιο εύκολο στη χρήση από τα windows 4. Δεν θα κάτσω τώρα να σου πω τα πλεονεκτήματα του unix καθώς φαίνεται ότι δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου... ψάξτο άμα θες και θα καταλάβεις γιατί είναι καλό 5. Ναι μπορείς μερικές λεπτομέρειες. -Δεν μπορείς νόμιμα. -Δεν θα έχεις 100% συμβατότητα εκτός κι αν έχεις στησει το μηχάνημά σου μόνο και μόνο για να βάλεις mac os x 8. Μηχάνημα μόνο με 2 καλώδια δεν μπορείς να φτιάξεις ότι και να κάνεις 9. Εγώ πάντως ανασυγκρότηση δεν κάνω...δεν ξέρω καν αν έχει πρόγραμμα στο λειτουργικό για να κάνεις 10. Αφεντικό προφανώς δεν το έχεις ψάξει το θέμα... είναι πιο ακριβά ναι...αλλά όχι τόσο όσο λες εσύ...για την ακρίβεια η διαφορά στην τιμή πλέον είναι πολύ μικρή. ps. Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ mac ή έτσι βγαίνεις και λες ότι σου κατέβει;
Jojos170304 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Είμαι ενάντια στην λογική της apple, της δημιουργίας δηλαδή ενός κλειστού συστήματος - περιβάλλοντος που σε αναγκάζει να χρησιμοποιείς μόνο τα της apple, χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να συνθέσεις ότι θέλεις. Δηλαδή πίσω στις αρχές του '90? Μόλις τώρα τελευταία έρχονται κ με τα παραθύρια. Εάν πραγματικά σου αρέσει να είσαι free συνθέτεις ένα PC με αυτά που θέλεις εσύ κ του περνάς linux. Βέβαια αυτή η λύση δεν είναι οut of the box αλλά θα πρέπει να διαβάσεις κ να μάθεις κ πιθανόν να μην έχει τη glamouria ενός mac. Αλλά σε όλα τα πράγματα στη ζωή η γνώση δεν είναι δύναμη?
getty Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 1.,2. σημασία για τον τελικό χρήστη έχει το αποτέλεσμα και όχι γιατί δε θα βλέπει μπλε οθόνες ή γιατί δε χρειάζεται antivirus. 9. Aν έχει UFS ή κάτι τέτοιο ξεχνάς την ανασυγκρότηση δίσκων γιατί δε τη χρειάζεσαι. Βέβαια αυτή η λύση δεν είναι οut of the box αλλά θα πρέπει να διαβάσεις κ να μάθεις κ πιθανόν να μην έχει τη glamouria ενός mac. Αλλά σε όλα τα πράγματα στη ζωή η γνώση δεν είναι δύναμη? Εξαρτάται πιό είναι το ζητούμενο σου. Κάποιοι θέλουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους και τους καλύπτει το mac. Και το να ξέρεις να κάνεις service μόνο σου στο αυτοκινητό σου είναι δύναμη δεν είναι; ε και;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 1. Δεν χρειάζεσαι antivirus - Επειδή δεν ασχολείται κανένας με το λειτουργικό της apple που έχει ποσοστό ακόμα λιγότερο και από Linux Δεν με απασχολεί γιατί δεν έχει ιούς το MacOS - χαίρομαι που δεν έχει. Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες. 2. Την θυμάσαι την μπλε οθόνη; ε...ξέχνα την - Την ξεχνάς την μπλε οθόνη επειδή η apple βάζει επιλεγμένα κομμάτια στους υπολογιστές της με maximum συμβατότητα για αυτό όμως δεν μπορείς να το αναβαθμίσεις όποτε θέλεις παρά μόνο σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. (π.χ. αν θες καλύτερη κάρτα γραφικών, αντί να μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 100 θα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 2-3) Δεν με απασχολεί (και πάλι) γιατί, φτάνει που ξέρω ότι δεν θα παγώσει ποτέ ο υπολογιστής μου και δεν θα δω μπλε οθόνη. 3. Εύκολα στη χρήση - Το εύκολο είναι σχετικό, εύκολο είναι αυτό που ξέρεις, εμένα εύκολα μου είναι τα Windows άλλου το Linux Καλά, προφανώς δεν έχεις αγγίξει άλλο μηχάνημα πλην των Windows PCs... 4. unix based - Γιατί είναι πλεονέκτημα αυτό? Άστο, πού να σου εξηγούμε... Μάθε πώς είναι δομημένο το Unix-based λειτουργικό και μετά ξαναμιλάμε. 5. Μπορείς να επιλέξεις όποιο λειτουργικό θες και να το εγκαταστήσεις - Το ίδιο και στα PC μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Windows, MacOS, Linux. Όχι, δεν μπορείς να βάλεις MacOS παρά μόνο αν επιλέξεις αυστηρά διαλεγμένα κομμάτια που είναι συμβατά με το "σπασμένο" MacOS που κυκλοφορεί. 6. Το λειτουργικό δεν σου τρώει όλη τη μνήμη7. ilife Βλέπω εδώ δεν έχεις κάτι να πεις... Πάλι καλά. 8. Είναι πολύ όμορφα και κομψά μηχανήματα - Συμφωνώ, αλλά μπορείς να συναρμολογήσεις και μόνος σου όμορφο και κομψό μηχάνημα με τόσα που θα δώσεις για το apple Αν είναι να πάρω κολλητήρι για να φτιάξω το PC μου, άσε. 9. Επίσης ξεχνάς για την ανασυγκρότηση δίσκων - αυτό δεν το νομίζω εκτός αν δεν εγκαταστήσεις καθόλου προγράμματα από τη μέρα που θα το πάρεις Μάλλον δεν έχεις δει ούτε από μακριά MacOS. Σχεδόν δύο χρόνια που το έχω το Mac, ποτέ δεν έχω κάνει ανασυγκρότηση. Εσύ ξέρεις καλύτερα; 10. όπως λέει και στο site της apple... it just works - Ειδικά τώρα που χρησιμοποιούν επεξεργαστές INTEL απλά παίρνεις ένα όμορφο PC για την τριπλάσια τιμή. Τριπλάσια τιμή; Μερικές φορές, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...
peterp@n^ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 7.ilife?? diladi?? genika to megalytero provlima pou eixa mexri twra sto myalo mou htan to thema simvatotitas.. gia na eimaste realistes to 90% xrisimopoiei windows.. k auto pou me fovizei einai an tha exw provlimata simvatotitas me tin ennoia oti tha thelw na dwsw ena file, archive, document, otidipote se kapoion k den tha mporei na to anoiksei kai antistrofos.. an tha mporw na kanw join se network kai na antallaksw arxeia k alla diafora.. an tha mporesei enas filos na mou dwsei to flashaki tou re paidi mou k na mporesw na to diavasw (h' epeidi einai formarismeno se fat32 tzifos).. an merika websites einai ftiagmena gia windows k anoigoun mono me IE (h' plug-ins gia windows).. (se mac den exw doulepsei, opote sygxwreste mou opoiodipote lathos.. mono, thimamai ena apple pou eixame sta 80's k epaiza ena paixnidi pou kinigouses papies :p)
getty Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Για το θέμα συμβατότητας σε ένα partition θα έχεις περασμένα και windows, αλλιώς δεν γίνεται.
Ic3m@N Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Εγώ πάντως ακόμα δεν το έχω "βεβυλώσει" το μηχάνημά μου με windows και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα στην επικοινωνία με windows pc....τώρα αν χρησιμοποιείς κανένα πολύ εξειδικευμένο πρόγραμμα που δεν υπάρχει για mac τότε ναι...μπορείς να βάλεις windows και είσαι μια χαρά... ilife: http://www.apple.com/ilife/ έρχεται μαζί με κάθε καινούριο μηχάνημα...
mafalda19 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Κι εγώ είμαι καινούργια στην κοινότητα του mac και φοβόμουν ασυμβατότητες κτλ. προς το παρόν δεν έχω βρει κανένα πρόβλημα πουθενά και τα φλασακια διαβάζονται και τα προγράμματα υπάρχουν. Βέβαια δεν έχω συνδεθεί ακόμα στο ιντερνετ γιατί δεν έχω προλάβει να πάρω ένα ρούτερ, οπότε κάνω τις τελευαίες μέρες τα πάντα με το macbook εκτός απο νετ. Απορώ ακόμα με την ευκολία που γίνονται όλα...
Jojos170304 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Εξαρτάται πιό είναι το ζητούμενο σου. Κάποιοι θέλουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους και τους καλύπτει το mac. Και το να ξέρεις να κάνεις service μόνο σου στο αυτοκινητό σου είναι δύναμη δεν είναι; ε και; Στο πολύ σωστό παράδειγμα σου σχετικά με το αυτοκίνητο θα σου πω ότι όταν δεν γνωρίζεις τι χρειάζεται το αυτοκίνητο σου στο service ή τι είναι τα αλαμπουρνέζικα που σου λέει ο υπεύθυνος του service πoυ θα το πας πιθανόν να πληρώσεις το δεκαπλάσιο κοστολόγιο από αυτό που πρέπει κανονικά να σου κάνουν. Συνοπτικά θα σου πω ότι όταν γνωρίζεις όσο το δυνατόν καλύτερα τι παίζεται (σε οποιοδήποτε τομέα) τόσο δυσκολότερο είναι να γίνονται πράγματα πίσω από την πλάτη σου κ να σε λένε κ λ@λ@κα (χωρίς παρεξήγηση, το λέω γενικά) Εν κατακλείδι, είμαι ενάντια στην νοοτροπία της apple από υπολογιστές μέχρι iphone όπου προσπαθεί να κλειδώσει το χρήστη στα δικά της στεγανά, επιβάλλοντας του μονόδρομους επιλογής (π.χ. βλ. iphone με συγκεκριμένο τηλεπικοινωνιακό πάροχο). Η ιδέα της κοινότητας (κ του διαδικτύου) αρχικά πρεσβεύει την ελευθερία κ την αποδέσμευση από τις επιταγές κάποιων που σε θέλουν άβουλο. Ήμαρτον, αν δεν μπορείς να είσαι το κατά δύναμη ελεύθερος σε αυτά που καθημερινά χρησιμοποιείς
telegamesvg Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Για το θέμα συμβατότητας σε ένα partition θα έχεις περασμένα και windows, αλλιώς δεν γίνεται. Γιατι το λες αυτο ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.