Προς το περιεχόμενο

βοηθεια για αναβαθμηση του BIOS

ihthiologos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε ξερω αν μπορω να σου αναλυσω τα βηματα για τη διαδικασια αλλα θελω να σου πω το εξης: αν το μηχανημα σου δεν εχει κανενα προβλημα και δουλευει μια χαρα, τοτε μην κανεις αναβαθμιση στο bios σε καμια περιπτωση. Πολλες φορες μου χει τυχει εμενα να βαλω νεοτερη εκδοση bios απλα επειδη θελω να ειμαι up-to-date σ αυτα και να μου δημιουργηθει προβλημα ενω πριν ολα ηταν οκ.

Οσον αφορα τη διαδικασια, μπορεις να την κανεις ειτε με τον κλασικο τροπο με τη δισκετα ειτε μεσω καποιου utility που τυχον δινει η κατασκευαστρια της μητρικης σου για αναβαθμιση μεσα απο windows. Πες μας αν θες και ποια μητρικη εχεις.

Παλι ομως σου εφιστω την προσοχη να μην προχωρησεις σε αναβαθμιση του bios αν ολα σου δουλευουν φυσιολογικα. :wink:

Δημοσ.

Πάνε στην σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής και βρες το μοντέλο. Εκεί θα βρεις οδηγίες και τα απαραίτητα αρχεία/προγράμματα. Μπορείς να βρεις οδηγίες και στο βιβλίο της μητρικής.

Προσωπικά μόνο βελτιώσεις έχω από ενημερώσεις BIOS.

Δημοσ.
αν το μηχανημα σου δεν εχει κανενα προβλημα και δουλευει μια χαρα, τοτε μην κανεις αναβαθμιση στο bios σε καμια περιπτωση.

+1. Ειδικά σε laptop. Αν παρ' όλα αυτά επιμένεις πες αναλυτικά την μάρκα/μοντέλο.

Δημοσ.

Πάνε στο σάιτ του κατασκευαστή του λάπτοπ, βρες το μοντέλο και εκεί θα βρεις και ενημέρωση BIOS. Πιθανότατα θα είναι απλή, μέσω Windows. Με το Vaio ενός φίλου ήταν έτσι εύκολο.

Δημοσ.
Δε ξερω αν μπορω να σου αναλυσω τα βηματα για τη διαδικασια αλλα θελω να σου πω το εξης: αν το μηχανημα σου δεν εχει κανενα προβλημα και δουλευει μια χαρα, τοτε μην κανεις αναβαθμιση στο bios σε καμια περιπτωση. Πολλες φορες μου χει τυχει εμενα να βαλω νεοτερη εκδοση bios απλα επειδη θελω να ειμαι up-to-date σ αυτα και να μου δημιουργηθει προβλημα ενω πριν ολα ηταν οκ.

Οσον αφορα τη διαδικασια, μπορεις να την κανεις ειτε με τον κλασικο τροπο με τη δισκετα ειτε μεσω καποιου utility που τυχον δινει η κατασκευαστρια της μητρικης σου για αναβαθμιση μεσα απο windows. Πες μας αν θες και ποια μητρικη εχεις.

Παλι ομως σου εφιστω την προσοχη να μην προχωρησεις σε αναβαθμιση του bios αν ολα σου δουλευουν φυσιολογικα. :wink:

Να συμπληρώσω κάτι :

Δες τις αλλαγές του καινούργιου bios γιατί μπορεί να σου είναι άχρηστες.

Σε περίπτωση που το μοντέλο έχει το πρώτο bios κατά 99,9% θα κάνεις καλό αν το αναβαθμίσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...