Προς το περιεχόμενο

Μου εκλεψαν το σπιτι

konandrio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ασφάλεια κλοπής - πυρκαγιάς έχεις για το σπίτι; ...αν όχι καλό είναι να αποκτήσεις δεν κοστίζει πολύ και είσαι ήσυχος πως ακόμα και αν γίνει η στραβή θα αποζημειωθείς.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άποψη δικιά μου και λόγο επαγγέλματος είναι να βάλεις μια θωρακισμένη πόρτα(Υπολόγισε γύρο στα 1100 ευρώ). Αν δεν βγαίνεις οικονομικά μια δεύτερη κλειδαριά 4στροφών είναι μια χαρά(κανα 80 ευρώ). Από αυτά που βλέπω εγώ στην δουλεία 9 στης 10 είναι πόρτες με απλή κλειδαριά. Αν επιλέξεις την λύση της θωρακισμένης βαλε ότι θες αλλά μακριά από ATRA (Atra είναι η μάρκα της κλειδαριάς που φοράει η πόρτα.) Πόρτα με αυτή την κλειδαριά είναι πολύ φτηνότερη αλλά είτε την έχεις είτε όχι είναι ένα και το αυτό.

Και την θωρακισμένη και την κλειδαριά 4 στροφών

1.την κλειδώνουμε πάντα και ας είμαστε στο σπίτι

2. Δεν αφήνουμε κλειδιά στην πόρτα

3. όταν λείπουμε δεν αφήνουμε 2ο ζευγάρι κλειδιά στο σπίτι έτσι ώστε αν κάποιος μπει από αλλού να μην φύγει από την πόρτα σα κύριος.

Δημοσ.

Εμείς πάντως όταν είμαστε μέσα, αφήνουμε το ένα κλειδί της κλειδαρειάς ασφαλείας στη κλειδαρότρυπα και το άλλο ο βγάζουμε.

Δημοσ.
Εμείς πάντως όταν είμαστε μέσα, αφήνουμε το ένα κλειδί της κλειδαρειάς ασφαλείας στη κλειδαρότρυπα και το άλλο ο βγάζουμε.

Στην κλασική κλειδαριά τον αφαλό δηλαδή μπορείς να αφήσεις το κλειδί αν θες αλλά δεν κερδίζεις κάτι πλην του ψυχολογικού θέματος, αν το αφήσεις ώμος σε κλειδαριά ασφαλείας όχι μόνο δεν κερδίζεις αλλά για κάποιον που γνωρίζει και θέλει να ανοίξει είναι σαν να του δίνεις κλειδί.

Δημοσ.
Στην κλασική κλειδαριά τον αφαλό δηλαδή μπορείς να αφήσεις το κλειδί αν θες αλλά δεν κερδίζεις κάτι πλην του ψυχολογικού θέματος, αν το αφήσεις ώμος σε κλειδαριά ασφαλείας όχι μόνο δεν κερδίζεις αλλά για κάποιον που γνωρίζει και θέλει να ανοίξει είναι σαν να του δίνεις κλειδί.

Μπήκαν σε νέα σχετικά πολυκατοικία γνωστής μου και ανοίξαν όλα τα διαμερίσματα με πόρτα ασφαλείας εκτός από ένα... Της γνωστής μου.. Ο λόγος?? Είχε ξεχάσει να βάλει το κλειδί από πίσω... Όσα είχαν κλειδί από πίσω μπήκαν και μετά τα μισά τα ξανακλείδωσαν κιόλας... Από τότε δεν έχει ξαναβάλει κλειδί από πίσω.... Το πιο τραγικό όμως ήταν ότι πήγαν βράδυ και ήταν όλη η πολυκατοικία εκεί... Το οτι ξέχασε η άλλη βέβαια να βαλει το κλειδί την έσωσε γιατί εκείνη την ημέρα είχε λεφτά στο σπίτι αρκετά....

Πάντως αν θέλει να μπει κάποιος θα μπει ότι και να κάνεις εσύ... Αν είναι να πέσεις σε επαγγελματία.. Κλάφτα...

Δημοσ.

ΠΑιδια 2 σκηνικα δικα μου.

1)κοιμονταν οι γονεις μου στο σπιτι καλοκαιρι κλειστα παραθυρα αλλα με παντζουρια.Ξυπνησαν το πρωι και απλα τους τα ειχαν παρει ολα.Μαλλον τους εριξαν σπρευ.Απο οτι τους ειπε η Αστυνομια την ιδια βραδυα με την ιδια μεθοδο διερρηξαν καμια 10αρια σπιτια.ΚΑι μαλλον γυφτοι.

2)Φιλος μου αστυνομικος mpainei spiti toy μεσα ρουμανος.Μες το που τον βλεπει πηδαει απο το μπαλκονι στο δρομο και παει να φυγει σαν κυριος.Φωναζει ο γνωστος μου συναδελφους του και η συνεχεια εννοειται....

ΠΑντως οι καιροι ειναι δυσκολοι αν και στηνΚρητη που ζω εγω ακομη τα πραγματα ειναι πιο καλα(εμενα πειραια) ισως λογω φοβου ισως λογω οπλων.ΠΑντως ο αδελφος μου που ειναι τελειως χυμα αφηνει το Τζιπ του εξω απο το σπιτι ξεκουκουλωτο με κασετοφωνα μεσα κτλ και μεχρι στιγμης δεν του εχουν παρει κατι.Αφου του παιρνω καμια φορα το κασετοφωνο για πλακα μπας και βαλει μυαλο.Αργα η γρηγορα βεβαια και εδω τοα ιδια θα γινουν....

Δημοσ.
Πάρε κι εσύ ένα τηλεφωνάκι βρε αδερφέ να ξεσπάσουμε λίγο.Εμένα μου έτυχε με τσαντάκια πεζό.Καθώς προχωρούσα σε πεζοδρόμιο άδειο από κόσμο φάτσα από μένα ερχόταν μία κοπέλα(very nice)και από πίσω της διέκρινα έναν περίεργο να κάνει αλαφροίσκιωτες κινήσεις και χραπ της αρπάζει τη τσάντα.Επειδή ήταν περίπου στα 30 μέτρα κι ο τυπάς δεν με πρόσεξε ή έδωσε σημασία κρύφτηκα σε ένα βαν που είχε δίπλα μου και καθώς περνούσε από μπροστά άπλωσα όλο το χέρι και τον έκοψα στο στήθος(όπως στις ταινίες).Έφερε μία τούμπα στον αέρα και όταν έσκασε έφαγε τόσες κλωτσιές με τις βέρμαχτ που όταν ήρθαν οι ζητάδες δεν είχε μείνει τίποτε γι αυτούς.Δυστυχώς γίνεται χαμός ειδικά σε σπίτια και δύσκολα να προστατευτείς .Και το να είσαι μέσα στο σπίτι είναι ακόμη πιο επικίνδυνο γιατι δεν ξέρεις τι κουβαλάει ο άλλος και τι βιολί βαράει.

Ελπίζω να μην σε τράβηξε βίντεο με το κινητό!

(θυμίζω περίπτωση ελληνικής αστυνομίας με τον νο1 και τον νο2)

Δημοσ.
Μπήκαν σε νέα σχετικά πολυκατοικία γνωστής μου και ανοίξαν όλα τα διαμερίσματα με πόρτα ασφαλείας εκτός από ένα... Της γνωστής μου.. Ο λόγος?? Είχε ξεχάσει να βάλει το κλειδί από πίσω... Όσα είχαν κλειδί από πίσω μπήκαν και μετά τα μισά τα ξανακλείδωσαν κιόλας... Από τότε δεν έχει ξαναβάλει κλειδί από πίσω.... Το πιο τραγικό όμως ήταν ότι πήγαν βράδυ και ήταν όλη η πολυκατοικία εκεί... Το οτι ξέχασε η άλλη βέβαια να βαλει το κλειδί την έσωσε γιατί εκείνη την ημέρα είχε λεφτά στο σπίτι αρκετά....

Πάντως αν θέλει να μπει κάποιος θα μπει ότι και να κάνεις εσύ... Αν είναι να πέσεις σε επαγγελματία.. Κλάφτα...

Σωστά όλα είναι ζήτημα χρόνου. Αν κλειδωθείς και μου πεις να σου ανοίξω θα ανοίξω αλά θέλει χρόνο και κάποια διαδικασία. Αν ο άλλος διαθέσει 2 ώρες και δεν τον νοιάζει πόση φασαρία θα κάνει τότε όλα ανοίγουν.

Πάντως με μια καλή πόρτα τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο το συζητάμε στα λόγια.

Δημοσ.
Η λυση ειναι μια φιλε μου.... παρε Pitbull και αμα ξαναδεις κανεναν να μπαινει σπιτι σου να μου τρυπησεις τη μυτη!

Ναι να σου πω κάτι?Ένα μαχαίρι να έχει ο άλλος ή ένα πιστόλι με σιγαστίρα το πιτμπουλ θα πέσει κάτω ξερό.Οπότε καλύτερα να έχεις ένα όπλο παρά ένα πιτμπουλ

Δημοσ.
Ναι να σου πω κάτι?Ένα μαχαίρι να έχει ο άλλος ή ένα πιστόλι με σιγαστίρα το πιτμπουλ θα πέσει κάτω ξερό.Οπότε καλύτερα να έχεις ένα όπλο παρά ένα πιτμπουλ

Οπότε εάν έχει ο άλλος όπλο, θα πέσεις εσύ ξερός.

Έξυπνο, δε λέω.

Δημοσ.
Ελπίζω να μην σε τράβηξε βίντεο με το κινητό!

(θυμίζω περίπτωση ελληνικής αστυνομίας με τον νο1 και τον νο2)

Τότε που έγινε τα καλύτερα κινητά είχαν μέγεθος κατσαρόλας.Ωραίες εποχές

Δημοσ.

μηπως ενα κινητο μεγεθους κατσαρολας ειναι η λυση?

κατι μοντελα Τ της ερικσον , σαν μικρο γκλομπ....

αληθεια εν ετει 2007 πως και δεν βαζουν παγιδες με λειζερ(οχι να τους ψησουν τους κλεφτες) και αλλα τετοια κολπα

Δημοσ.

Και σε εμάς είχαν πάρει τα διαμερίσματα στην μία πλευρά της πολυκατοικίας και ανεβαίναν απ' τα μπαλκόνια. Ληστέψαν τους 3 πρώτους ορόφους. Μάλιστα, οι ένοικοι του πρώτου βρήκαν πιστωτικές στο μπαλκόνι τους από αυτούς του 3ου. Πάντως πρέπει να είναι πολύ δύσκολη κατάσταση, να ξυπνήσεις και να καταλάβεις ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι σου..

Δημοσ.

αν εχει καποιος συναγερμο καλο ειναι να βαλει αν εχει επικινδυνα μπαλκονια ρανταρ που φτανει μεχρι 12 μετρα και εχει ογκομετρηση ωστε να μην πιανει τα ζωα,αν υπαρχουν.

και ειναι πολυ καλο γιατι με το που μπει στο μπαλκονι χτυπαει η σειρηνα και αν εχεις συνδεσει και ρελε να αναβει φως ο αλλος χεζεται και θα την κανει.

Δημοσ.
Οπότε εάν έχει ο άλλος όπλο, θα πέσεις εσύ ξερός.

Έξυπνο, δε λέω.

Ναι συμφωνώ αλλά καλύτερα να έχουν και οι δύο όπλο παρά να έχει μόνο ο κλέφτης!!!Γιατί είναι δεδομένο πως ο κλεμμένος θα αντιδράσει έχει δεν έχει όπλο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...