Προς το περιεχόμενο

Εξαρτήματα για "αθόρυβη" λειτουργία του PC

Kagkouros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να προβώ σε αγορά κάποιον από τα παρακάτω εξαρτήματα για πιο αθόρυβη λειτουργία του PC (όχι ότι κάνει τρελό θόρυβο τώρα) αλλά δεν με χαλάει να είναι και πιο ήσυχο.

Λαστιχένιες βίδες για ανεμιστήρες

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808980

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808979

Έτοιμο περίβλημα ανεμηστήρα (12αρι) και μπαίνουν κανονικές βίδες

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808977

Και τέλος SILENCER KIT

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804923.

1) Ποία από τις λαστιχένιες βίδες θεωρείται καλύτερη?

2) Μήπως το περίβλημα κάνει καλύτερη δουλειά γιατί ουσιαστικά "πιάνει" όλο το περίβλημα του ανεμηστήρα

Τέλος το SILENCER KIT μου φαίνετε καλή λύση επειδή έχει και για ανεμηστήρες, σκληρούς/drives κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρώ όλα τα παραπάνω άσκοπα. Δε νομίζω πως μπορούν να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό, αν αυτό που έχεις βιδωμένο έχει βιδωθεί γερά. Το μόνο που ίσως να αξίζει είναι τα

12 x Anti-Vibration Screws - για αποφυγή κραδασμών στην σύνδεση drives (πιθανή χρήση σε HDD ή σε κάποιο DVD-ROM)

που περιέχονται στο silencer kit, αλλά δεν τα έχω βρει πουθενά να πωλούνται μόνα τους.

Όντως αυτά για τα drives/hdd είναι πολύ καλά και σε μερικά κουτιά π.χ. Tt soprano dx περιέχονται...

Θέλω να ρωτίσω άμα κάποιος έχει κάτι από τα παραπάνω και όντως κάνουν δουλειά?

Αυτά που αναφέρεις είναι για αποφυγή θορύβων από κραδασμούς/δονήσεις.

Θα κάνουν δουλειά αν έχεις τέτοιους θορύβους στον υπολογιστή σου.

Αν είσαι με delta fans π.χ. δύσκολα θα εξαλείψεις θόρυβο με όποιο τέτοιο kit.

/sc

όχι δεν έχω delta fans...αλλα απο όλους τους ανεμιστήρες που έχω:

τροφοδοτικού (heroichi είναι αθόρυβος) κάρτας γραφικών και επεξεργαστή (zalman αθόρυβα επίσεις), τον θόρυβο τον κάνουν οι 2 12άριδες (μπρος πίσω) αν και έγω αγοράστει καλωδιάκια για μείωση τάσης, αλλά και ο 8άρις (που μάλλον θα βγεί) λόγω θορύβου...

Άμα έπερνα μάλλον θα πήγαινα στο πράσινο πλαίσιο για τον ανεμιστήρα αλλά δεν νομίζω να αξίζει τα λεφτά του...

Όντως η αγορά δεν αξίζει. Αλλά και τα πανελάκια νομίζω πως είναι πεταμένα λεφτά. Είχα ένα fan controler από μια ψύχτρα τις zalman. Από μια θύρα fan της mobo έχω βάλει 3 αντάπτορες και βγάζει 3 fans. Στο αρχικό κότσαρα το controler και το έχω να ελέγχει 3 ανεμιστήρες...θα το αφήσω στο χαμηλό. Άαααααααααμα θελήσω να το βάλω πιο δυνατά θα ανοίξω το κουτί (πράγμα που δεν θα γίνει ποτέ γιατί δεν με ενδιαφέρει...)

Ένα πρόβλημα έχω μόνο. Ο ανεμιστήρας που βγάζει αέρα στο πίσω μέρος του κουτιού (thermaltake) παίρνει και ρεύμα από το τροφοδοτικό αλλά και από θύρα στη μητρική. Το θέμα είναι πως από την μητρική δεν δουλεύει και ως αποτέλεσμα είναι ο fan που ακούγετε περισσότερο...

δεν αξιζει τιποτα απαυτα που σκευτεσαι να παρεις πλην των δαχτιλιδιων σιλικονης για δισκους. οχι τοσο για τον θορυβο αλλα για την προστασια του δισκου αλλα και παλι δεν ειναι και τοοοοσο σπουδεο. ο θορυβος των ανεμιστηρων δεν ειναι απο τις δονισεις ειναι απο το μοτερ τους ή/και απο τη ροη του αερα αν αυτη ειναι πολυ υψηλη. αυτο που πρεπει λοιπον να κανεις ειναι έιτε να βαλεις αν γινεται 12αρηδες ανεμιστηρες 1200-1500 στροφων ή 8αριδες κατω των 2000 στρωφων ή αυτους που εχεις να τους βαλεις στα 9,7 ή ακομη και στα 5 αλλα ετσι θα ανεβει ενα τι η θερμοκρασια στο κουτι σου ιδιως στα 5 βολτ. φυσικα παντα ισχυει το βλεποντας και κανοντας.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Μετά από αλλαξή κουτιού και ανεμηστήρων και τροφοδοτικού ενώ το PC δεν ακουγόταν ΚΑΘΟΛΟΥ!!! Τώρα κάνει σε λίγο μεγαλύτερο βαθμό, ποιός λέτε να είναι ο λόγος? Η συνήθεια του αυτιού σε αυτόν τον ήχο έτσι ώστε να γίνεται και πιο αντιλιπτός ή η σκόνη που ΔΕΝ έχει μαζέψει?

σιγα το προβλημα....ακομα και να μην εχεις ιδεα μπορεις να κοψεις δυο καλοδια αλλα ακομα και να μη μπορεις υπαρχουν μετατροπεις με 1-2 ευρω. και δε χρειαζεσαι τοσο ακριβο φαν κοντρολερ.. υπαρχουν και με κατω απο 20 ευρο που δεν εχουν φρου φρου πχ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805200

ή πιο απλα αλλαζεις ανεμιστηρες...:P

Παιδιά ακούστε τι πατέντα έχω κάνει. Έχω βάλει ένα zalman controler (αξίας 4?) και έχω συνδέσει εκεί όλους τους ανεμιστήρες και του έχω όσο πιο χαμηλά γίνεται αλλά το έχω μέσα στο κουτί (ποτέ δεν τους ανεβάζω στροφές)...δεν νομίζω πως αξίζει να αγοράσω καινούργιους ενώ όλοι είναι γνωστοί και ούτε 2μηνών!

Το Multifan Controller απευθύνεται μόνο σε fans με 4pin connection ... Αν είναι 3pin δυστυχώς, no koukou ! ... :P

Eγώ έχω συνδέσει και 3πινο ανεμηστιράκι πάνω. :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...