Προς το περιεχόμενο

Eρωτημα για λογ/σμο ΔΕΗ

erzetgkouv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φιλε Petza,

και παλι θα σου πω οτι βρισκεσαι σε συγχιση αφου δεν πολυκαταλαβες οσα εχω γραψει και γενικα ειπωθηκαν πολλα ασχετα σε αυτο το thread απο διαφορους.

Οσο για το θεμα, ζητημα ελυθη: Μπορεις να αφησεις απληρωτο τον Εναντι και να τον πληρωσεις μαζι με τον Εκκαθαριστικο, οπως μου ειπε ενας συγγενης που ακολουθει χρονια αυτη τη τακτικη. Αφηνοντας απληρωτο τον Εναντι αυτος ενσωματωνεται αυτοματως στον Εκκαθαριστικο οποτε πληρωνεις το αθροισμα στο τελος του 4μηνου.

Αλλα φαινεται οτι υπαρχει συσκοτιση στο θεμα αυτο αφου 2 υπαλληλοι της ΔΕΗ απο δω κατα δηλωση τους, δε μπορεσαν να μας δωσουν επισημη απαντηση.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω άλλες γλώσσες από Ελληνικά και Γερμανικά

Αν στα γράψω στα Γερμανικά υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να τα καταλάβεις ?

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να κάνω και εγώ μια ερωτησούλα... πήγαμε στο δικό μας σπίτι αλλά λόγω ενός μπερδέματος που είχε γίνει από τον ιανουάριο μέχρι μάιο δεν είχε έρθει λογαριασμός. τελικά λύνεται το πρόβλημα κ έρχεται ο συνολικός λογαριασμός. αν θυμάμαι καλά ήταν 350+ ευρώ. αυτός ήταν ο πρώτος λογαριασμός αλλά περιελάμβανε το ρεύμα όλης αυτής της περιόδου. τώρα μας ήρθε ο έναντι... 332 ευρώ. είναι λογικό να έρθει τόσο μεγάλο ποσό στο έναντι; να σημειώσω ότι δεν είναι καινούργια πολυκατοικία αλλά αγοράσαμε και την ανακαινίσαμε. το διαμέρισμα κατοικόταν πριν από μας.

Δημοσ.

ειναι λογικο καθως νομιζω οτι ο εναντι παει με βαση τον/τους προηγουμενο/ους λογαριασμο. οπως και να εχει παντως δεν νομιζω να σε κλεψουν αφου ο εκκαθαριστικος γραφει πανω ποσο ρευμα εχεις καψει, ποσο κοστιζει και απο την αξια αυτη αφαιρειται ο εναντι

Δημοσ.
και αμα ο εκκαθαριστικός είναι πολύ μικρότερος θα μου δώσουν και λεφτά πίσω;:-P

ε καλα αυτο δεν μου εχει τυχει και ποτε μαλλον ομως θα παει σε πιστωση στον επομενο λογαριασμο(αν θα ειναι σε εκκαθαριστικο η εναντι θα σε γελασω)

Δημοσ.
Ε, καλά. Αφού ο συγγενής σου ξέρει καλύτερα από τη ΔΕΗ, κάνε και εσύ το ίδιο αλλά αν σου το κόψουν μην έρθεις εδώ να γκρινιάξεις για την κακιά ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα του κόσμου.
Απορω προς τι οι εξυπναδες... Ο συγγενης δεν ξερει καλυτερα απ τη ΔΕΗ, ξερει μονο τι ισχυει στη πραξη, ειναι η ΔΕΗ που δεν το ξεκαθαριζει. Και φυσικα αν μου το κοψουν(πραγμα ασχετο με το θεμα) δεν θα... ερθω εδω για να γκρινιαξω!

btw, και τον εκκαθαριστικό να αφήσεις απλήρωτο (αν το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο) θα ενσωματωθεί με τον επόμενο έναντι, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί με τον επόμενο εκκαθαριστικό μέχρι που τελικά να μείνεις χωρίς ρεύμα.

Αλλη μια εξυπναδα... Δεν σκοπευω να κανω τετοιο πραγμα αλλα και δε νομιζω οτι γινεται. Αν δε πληρωσεις τον εκκ/κο δεν στα βαζουν στον επομενο Εναντι...Αυτη ειναι μια φαντασιωση σου που δεν ισχυει, αντιθετα αυτο που ειπα εγω ισχυει παγιως εδω και χρονια. Αλλα μαλλον δεν θα εχεις και πολυ σχεση με εξωφλησεις λογ/σμων(προφανως σου τους πληρωνουν αλλοι:mrgreen:)

Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις πόσους λογαριασμούς μπορείς να αφήσεις απλήρωτους πριν σου το κόψουν και να μας ενημερώσεις για να μας βγάλεις από τη σύγχιση στην οποία βρισκόμαστε.

Mα δεν ειπα ποτέ οτι εσυ βρισκεσαι σε συγχιση, στον petza το ειπα. Μηπως ειστε το ιδιο προσωπο ή μηπως σε εχει διορισει πληρεξουσιο αντιπροσωπο του?:twisted:

ΥΓ. Και μια φιλική συμβουλή. Με το να είσαι εριστικός και αγενής προς αυτούς που προσπαθούν να σε βοηθήσουν, ακόμα και αν θεωρείς ότι αυτό που σου λένε είναι λάθος ή δεν καταλαβαίνουν τι θέλεις να πεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σε αγνοούν στο μέλλον ή να σου απαντούν στο ίδιο ύφος.

Επειδη ειπα τι ισχυει με τον συγγενη μου ειμαι για σενα εριστικος και αγενης?!

Εριστικος και αγενης εισαι εσυ και αποδειξη ειναι το τελευταιο σου post.

Δειξε μου εστω ενα σημειο που να ημουν εριστικος και αγενης:confused:

Δημοσ.

Το τυρι κουμπαρε....

Και εγω εχω αφησει απληρωτους λογαριασμους της ΔΕΗ για 4-5 μηνες(λογο αφραγκιας) αυτο τη σημαινει οτι ειναι παγια τακτικη της ΔΕΗ να μη στο κοβει για 4 μηνες??

Ο petza σου λεει το τι ισχυει επισημα για την ΔΕΗ, αν εσυ (οπως και εγω) εισαι κλφαρδος και δεν στο κοβουν, αυτο δεν σημαινει κατι...

Δημοσ.
Απορω προς τι οι εξυπναδες... Ο συγγενης δεν ξερει καλυτερα απ τη ΔΕΗ, ξερει μονο τι ισχυει στη πραξη, ειναι η ΔΕΗ που δεν το ξεκαθαριζει. Και φυσικα αν μου το κοψουν(πραγμα ασχετο με το θεμα) δεν θα... ερθω εδω για να γκρινιαξω!

Κάποιοι σου λένε τι ισχύει στην πράξη αλλά εσύ δεν εννοείς να το καταλάβεις. Δικό σου πρόβλημα.

Αυτό που ισχύει (ή ίσχυε κάποτε όπως είπαν δύο άτομα που εργάζονται στη ΔΕΗ) είναι ότι η εταιρία είναι ελλαστική ως προς τις διακοπές αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου το κόψουν.

btw, και τον εκκαθαριστικό να αφήσεις απλήρωτο (αν το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο) θα ενσωματωθεί με τον επόμενο έναντι, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί με τον επόμενο εκκαθαριστικό μέχρι που τελικά να μείνεις χωρίς ρεύμα.

Αλλη μια εξυπναδα... Δεν σκοπευω να κανω τετοιο πραγμα αλλα και δε νομιζω οτι γινεται. Αν δε πληρωσεις τον εκκ/κο δεν στα βαζουν στον επομενο Εναντι...Αυτη ειναι μια φαντασιωση σου που δεν ισχυει, αντιθετα αυτο που ειπα εγω ισχυει παγιως εδω και χρονια. Αλλα μαλλον δεν θα εχεις και πολυ σχεση με εξωφλησεις λογ/σμων(προφανως σου τους πληρωνουν αλλοι:mrgreen:)

Και τι νομίζεις ότι γίνεται αν δεν πληρώσεις των εκκαθαριστικό; Σου τα χαρίσουν και δεν σε ξαναενοχλούν; Φυσικά και μπαίνουν στον επόμενο λογαριασμό που θα είναι έναντι. Αν πιστεύεις ότι είναι φαντασίωσή μου, μπορείς να το δοκιμάσεις ;)

Επίσης, αν πιστεύεις ότι για έναντι δεν το κόβουν, μπορείς να μην ανοίγεις την πόρτα στον καταμετρητή της ΔΕΗ και να σου έρχονται συνέχεια έναντι. Ίσως έτσι (κατά τη γνώμη σου) να μην ξαναπληρώσεις ποτέ ΔΕΗ :lol:

(Το ποιός πληρώνει τους λογαριασμούς καλύτερα να μην το σχολιάσω γιατί θα γίνω πολύ αγενής)

Δειξε μου εστω ενα σημειο που να ημουν εριστικος και αγενης:confused:

Δεν είναι αγένεια όταν από την αρχή λες ότι κάποιος βρίσκεται σε σύγχιση επειδή απλά τυχαίνει να μην επιβεβαιώνει αυτά που φανταζόσουν;

Καλό σου μεσημέρι. Νομίζω ότι πολύ ασχολήθηκα μαζί σου.

Δημοσ.

Αλλα φαινεται οτι υπαρχει συσκοτιση στο θεμα αυτο αφου 2 υπαλληλοι της ΔΕΗ απο δω κατα δηλωση τους, δε μπορεσαν να μας δωσουν επισημη απαντηση.

Μαλλον εσυ δεν καταλαβες καλα...Η ΔΕΗ εχει καθε δικαιωμα να σου κοψει το ρευμα αν δεν πηρωσεις τον εναντι .

Δημοσ.
Κάποιοι σου λένε τι ισχύει στην πράξη αλλά εσύ δεν εννοείς να το καταλάβεις. Δικό σου πρόβλημα....

Kαι καποιοι αλλοι μου λενε άλλα... γιατι πρεπει σωνει και καλα να πιστεψω τους μεν και οχι τους δε:confused:

Και τι νομίζεις ότι γίνεται αν δεν πληρώσεις των εκκαθαριστικό; Σου τα χαρίσουν και δεν σε ξαναενοχλούν; ....

Aρχισαμε τωρα να λεμε οτι θεμε... αλλα παριστανουμε και τους σοβαρους ταυτοχρονα! Αν δε πληρωσεις δεν σου τα χαριζουν(απο που σου ηρθε παλι αυτο??) αλλα οπως καθαρα γραφει απανω ο ιδιος ο λογ/σμος σου κοβουν το ρευμα μετα απο μερικες μερες.

Επίσης, αν πιστεύεις ότι για έναντι δεν το κόβουν, μπορείς να μην ανοίγεις την πόρτα στον καταμετρητή της ΔΕΗ και να σου έρχονται συνέχεια έναντι. Ίσως έτσι (κατά τη γνώμη σου) να μην ξαναπληρώσεις ποτέ ΔΕΗ :lol:

Παντως απο γραφικοτητα σκιζεις φιλε μου:-D

Δεν είναι αγένεια όταν από την αρχή λες ότι κάποιος βρίσκεται σε σύγχιση επειδή απλά τυχαίνει να μην επιβεβαιώνει αυτά που φανταζόσουν;

Οταν καποιος δεν εχει καταλαβει τι λες και λεει αλλα νταλλων, αυτο δε σημαινει οτι βρισκεται σε συγχιση? Δεν θα πρεπει να του το πεις και να του διευκρινησεις τι πραγματικα ειπες?

Καλό σου μεσημέρι. Νομίζω ότι πολύ ασχολήθηκα μαζί σου.

Βλεπεις τωρα ποιος ειναι ο εριστικος?:wink:

Σου προτεινω να εισαι πιο ευγενικος αλλωστε εγω δε σου ζητησα να ασχοληθεις μαζι μου!

Μαλλον εσυ δεν καταλαβες καλα...Η ΔΕΗ εχει καθε δικαιωμα να σου κοψει το ρευμα αν δεν πηρωσεις τον εναντι .
Απο που προκυπτει αυτο? Ρωτησες καποιον Δ/ντη απ τη ΔΕΗ και στο ειπε υπευθυνα?
Δημοσ.
Aρχισαμε τωρα να λεμε οτι θεμε... αλλα παριστανουμε και τους σοβαρους ταυτοχρονα! Αν δε πληρωσεις δεν σου τα χαριζουν(απο που σου ηρθε παλι αυτο??) αλλα οπως καθαρα γραφει απανω ο ιδιος ο λογ/σμος σου κοβουν το ρευμα μετα απο μερικες μερες.

Παλιότερα είχα αφήσει απλήρωτο έκκαθαριστικό λογαριασμό της τάξης των 40-45 ευρώ και ήρθε με τον επόμενο έναντι. Για διακοπή ο λογαριασμός προειδοποιεί είτε είναι έναντι είτε εκκαθαριστικός.

και αμα ο εκκαθαριστικός είναι πολύ μικρότερος θα μου δώσουν και λεφτά πίσω;:-P

Πράγματι μπορείς να τα πάρεις πίσω το έχω κάνει σε περίπτωση πλήρους διακοπής, όπου η προκαταβολή ήταν μεγαλύτερη το οφειλόμενου ποσού. Στην περίπτωση σου τώρα, απλά έρχεται αρνητικός και το αφήνεις να αφαιρεθεί από τον επόμενο έναντι.

Δημοσ.
Σου προτεινω να εισαι πιο ευγενικος αλλωστε εγω δε σου ζητησα να ασχοληθεις μαζι μου!

Άντε, ας γίνω πιό ευγενικός και να αθετήσω την υπόσχεσή μου μπας και καταλάβεις τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς...

Αν δε πληρωσεις δεν σου τα χαριζουν(απο που σου ηρθε παλι αυτο??) αλλα οπως καθαρα γραφει απανω ο ιδιος ο λογ/σμος σου κοβουν το ρευμα μετα απο μερικες μερες.

Τα έντυπα των λογαριασμών είναι τα ίδια, είτε πρόκειται για έναντι είτε για εκκαθαριστικό. Αυτό που γράφει στον εκκαθαριστικό το γράφει και στον έναντι και η ΔΕΗ μπορεί τυπικά να σου κόψει το ρεύμα την επομένη της λήξης του λογαριασμού και να είναι απόλυτα καλυμένη. Το ότι δεν το κάνει ποτέ είναι άλλο ζήτημα.

Οι λογαριασμοί έναντι έχουν καθιερωθεί για να κάνει η ΔΕΗ οικονομία στα έξοδα καταμέτρησης και όχι για να εξοφλούνται μετά από 2 μήνες μαζί με τους εκκαθαριστικούς. Αν το ποσό είναι μικρό σου κάνουν τη χάρη και σου βάζουν μόνο τόκους και η οφειλή μπαίνει στον επόμενο, ανεξάρτητα αν πρόκειται για έναντι ή εκκαθαριστικό, αλλιώς υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο διακοπής.

Για να μη λες ότι τα βγάζω από το μυαλό μου, μου έχει τύχει να ξεχάσω να πληρώσω το λογαριασμό του εξοχικού με σχεδόν μηδενική κατανάλωση (περίπου 25? ήταν και περιλάμβανε μόνο τα κερατιάτικα) και ήρθε μαζί με τον επόμενο. Σε άλλη περίπτωση, παραλίγο να μου κόψουν επαγγελματικό ρεύμα όταν άργησα να πληρώσω λογαριασμό 200-250? για 10-15 μέρες (από το ταμείο μου είπαν ότι είχε δωθεί εντολή διακοπής και στο τσακ πρόλαβαν να την ακυρώσουν πριν πάει το συνεργείο).

Σε καλύπτουν αυτά ή πρέπει να σου τα πει ο διεθυντής της ΔΕΗ για να πειστείς;

Δημοσ.
έχω την εντύπωση πως δουλεύει εκεί.

Ετσι ακριβως και το εχω ξαναγραψει εδω.Και επειδη δεν ειναι το αμμεσο αντικειμενο μου ρωτησα την καθ υλην αρμοδια και μου το επιβεβαιωσε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...