Προς το περιεχόμενο

Eρωτημα για λογ/σμο ΔΕΗ

erzetgkouv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδή τώρα που έχω απλήρωτο και τον εναντι κ τον εκκαθαριστικο; θα παει: τελικο ποσο= εκκαθαριστικος + εναντι;= 85+75=160?; αμαν....

Τωρα το προσεξα...Οχι βεβαια...Ο εκκαθαριστικος παντα περιλαμβανει οποιοδηποτε προηγουμενο χρεος.

Με 75 ευρω , οσο ειναι ο εκκαθαριστικος καθαρισες...Τοσα δεν πληρωσες ????

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
δεν εννοούσα τίποτα σε σχεση με διαφορετική αντιμετώπιση ενός υπαλλήλου της ΔΕΗ (και ταυτόχρονα καταναλωτή) σε σχέση με την αντιμετώπιση των υπολοίπων.

γενικά, οποιος και να εισαι, αν ζητήσεις επανασύνδεση μετα απο διακοπή λόγω απλήρωτων, δεν επιβαρυνεσαι με ενα "προστιμο" ?

Φυσικά

αυτο έγραψα. οτι αν προλάβεις (επειδη καποιος σε "ειδοποιεί") να πληρωσεις ή να διακανονισεις το χρέος, πριν εκτελεστει η διακοπή, γλυτώνεις και το πρόστιμο, και έχεις συνεχή παροχή χωρις τη διακοπή. κατι που ενδιαφέρει κυριως τις επιχειρήσεις.

τις επιχειρήσεις ελάχιστα τις ενδιαφέρει το πρόστιμο, το ποσόν για μια επιχείρηση είναι ελάχιστο, αυτό που θέλουν είναι να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία της (ευπαθή προϊόντα, μη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών κλπ.)

τον απλό καταναλωτή φυσικά και τον απασχολεί.

οσο για την περιπτωση δικοπών, δεν νομιζω οτι σου κόβουν ρευμα,νερο,τηλέφωνο με 1 ή 2 απλήρωτους λογαριασμους , που σημαινει 1-4 μηνες απουσία απο το σπίτι. Τα όρια ανοχής ειναι μεγαλύτερα.

και αν εχεις αντικειμενική δυνατότητα να πληρώσεις (φτώχεια), υπάρχουν αλλοι τρόποι να τα βρεις με τις εταιρείες ΔΕΚΟ, όχι να αγνοεις τους λογαριασμούς.

όσο αφορά τον ΟΤΕ έχω προσωπική εμπειρία διακοπής Αύγουστο μήνα.

Στο ίδιο τον λογαριασμό αναφέρει ότι μετά από 15 μέρες ληξιπρόθεσμου λογαριασμού ο ΟΤΕ δικαιούται να επιβαρύνει με τόκους και διακοπή του

όσο για την ΔΕΗ άντε να συνεννοηθείς με τα "Commando" του εργολάβου.

Δημοσ.
Αν σου κόψουν το ρεύμα, για να στο επανασυνδέσει η εταιρεία, σου ζηταει απλά να εξοφλησεις τις χρωστουμενες καταναλώσεις?

ή σου ζητάει και πληρωμή κάποιου "εξτρά", όπως κι αν το ονομάζει αυτό (τελη επανασύνδεσης, προστιμο, τελη διακοπής ή δεν ξερω τι ) ???

:???:

Επιβαρυνεσαι με εξοδα επανασυνδεσης , πιθανον αυξηση της αρχικης εγγυησης και αν εχουν περασει και 13 χρονια για σπιτια και 7 για καταστηματα , απο την τελευταια καταθεση πιστοποιητικου ηλεκτρολογου για την εγγκατασταση και εχεις αργησει τοσο να πληρωσεις ωστε να σου παρουν και τον μετρητη σου ζητανε νεο.Που σημαινει αλλα 50-100 ευρω εξοδα.

Δημοσ.
κανα κονε να βάλουμε κανα ρολόι έχουμε? :mrgreen:

Αχχχχ...Μια πονεμενη ιστορια αν και βελτιωθηκαν τα πραγματα αρκετα τελευταια στην Αττικη τουλαχιστον λογω παρεμβασης υψηλα ισταμενου στελεχους !!!!

Δημοσ.

Γιάννης Platano με κοροϊδεύεις;

lol :P πλάκα κάνω!

85 πλήρωσα αφου 85 ήταν ο εκκαθαριστικός και 75 ο έναντι, ανάποδα πάλι τα διάβασες ;)

Δημοσ.
Γιάννης Platano με κοροϊδεύεις;

lol :P πλάκα κάνω!

85 πλήρωσα αφου 85 ήταν ο εκκαθαριστικός και 75 ο έναντι, ανάποδα πάλι τα διάβασες ;)

Ναι , σωστα.Αρα δεν εχεις παραπονο απο τη ΔΕΗ !!!!

Δημοσ.

θα συμφωνησω και εγω με τον γιαννη σχετικα με τους εργολαβους και το ''κομματι'' γιατι αν ο ''υπαλληλος'' του εργολαβου κανει πχ.10 διακοπες ,στις οποιες θα λαβει για καθε μια το ποσο των 5 ευρω=50 στην τσεπη φανταστητε τι ''ευαισθησια'' υπαρχει αν θα το κοψει η οχι το ρευμα ,ξεχαστε τα πιο παλια πεθανανε οι παλιες καλες εποχες, που ηταν υπαλληλος της ΔΕΗ και ειχε μισθο,τωρα παει με το κεφαλι ,και οπως ξερω και εδω στην πατρα ,επειδη ειμαι ηλεκτρολογος , κοβουνε και στο εναντι.

Δημοσ.
θα συμφωνησω και εγω με τον γιαννη σχετικα με τους εργολαβους και το ''κομματι'' γιατι αν ο ''υπαλληλος'' του εργολαβου κανει πχ.10 διακοπες ,στις οποιες θα λαβει για καθε μια το ποσο των 5 ευρω=50 στην τσεπη φανταστητε τι ''ευαισθησια'' υπαρχει αν θα το κοψει η οχι το ρευμα ,ξεχαστε τα πιο παλια πεθανανε οι παλιες καλες εποχες, που ηταν υπαλληλος της ΔΕΗ και ειχε μισθο,τωρα παει με το κεφαλι ,και οπως ξερω και εδω στην πατρα ,επειδη ειμαι ηλεκτρολογος , κοβουνε και στο εναντι.

Χαιρομαι που συμφωνεις μαζι μου φιλε μου αλλα λυπαμαι για την κατασταση αυτη...

Δημοσ.
Με ποιά λογική ανατέθηκε σε ιδιώτες η διακοπή της ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητους λογαριασμούς;

Με την λογική ότι η επιχείρηση έχανε χρήματα

είτε από καθυστέρηση της εξόφλησης των έναντι (2 μήνες ποιο αργά στα ταμεία τα χρήματα)

είτε με τ χαμένα πρόστιμα της επανασύνδεσης

Υ.Γ και μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει πλέον ΔΕΗ αλλά ΔΕΗ ΑΕ και εισηγμένη στο χρηματιστήριο παρακαλώ!!!!

Τώρα μην με ρωτήσεις γιατί οι ΔΕΚΟ πρέπει να είναι στο χρηματιστήριο , αυτό ρώτα το στα αρρωστημένους (στα μυαλά) οικονομολόγους μας

Δημοσ.
Με ποιά λογική ανατέθηκε σε ιδιώτες η διακοπή της ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητους λογαριασμούς;

Για οσα ειπε ο Petza και γιατι κοστιζουν λιγοτερο !!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Τα τελευταια 14 χρονια το προσωπικο της ΔΕΗ ΑΕ εχει μειωθει απο 33.000 ατομα σε 26.000.

Δημοσ.

Να κάνω και μια προπαγανδιστική ερώτηση. Δεν ειναι ψιλοπαράνομο να κοβουν στον εναντι. Δηλαδή μου κοβουν το ρευμα για Kwh που ΔΕΝ κατανάλωσα?? Εγώ μπορεί να έλειπα εκείνο το δίμηνο, πρέπει να δώσω προκαταβολικά χρήματα?

Δεν το λέω γιατι δεν θέλω να πληρώνω, αλλά το θέμα με τους εργολάβουε έχει παραγίνει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φιλε Petza,

και παλι θα σου πω οτι βρισκεσαι σε συγχιση αφου δεν πολυκαταλαβες οσα εχω γραψει και γενικα ειπωθηκαν πολλα ασχετα σε αυτο το thread απο διαφορους.

Οσο για το θεμα, ζητημα ελυθη: Μπορεις να αφησεις απληρωτο τον Εναντι και να τον πληρωσεις μαζι με τον Εκκαθαριστικο, οπως μου ειπε ενας συγγενης που ακολουθει χρονια αυτη τη τακτικη. Αφηνοντας απληρωτο τον Εναντι αυτος ενσωματωνεται αυτοματως στον Εκκαθαριστικο οποτε πληρωνεις το αθροισμα στο τελος του 4μηνου.

Αλλα φαινεται οτι υπαρχει συσκοτιση στο θεμα αυτο αφου 2 υπαλληλοι της ΔΕΗ απο δω κατα δηλωση τους, δε μπορεσαν να μας δωσουν επισημη απαντηση.

Δημοσ.

Ε, καλά. Αφού ο συγγενής σου ξέρει καλύτερα από τη ΔΕΗ, κάνε και εσύ το ίδιο αλλά αν σου το κόψουν μην έρθεις εδώ να γκρινιάξεις για την κακιά ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα του κόσμου.

btw, και τον εκκαθαριστικό να αφήσεις απλήρωτο (αν το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο) θα ενσωματωθεί με τον επόμενο έναντι, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί με τον επόμενο εκκαθαριστικό μέχρι που τελικά να μείνεις χωρίς ρεύμα. Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις πόσους λογαριασμούς μπορείς να αφήσεις απλήρωτους πριν σου το κόψουν και να μας ενημερώσεις για να μας βγάλεις από τη σύγχιση στην οποία βρισκόμαστε.

ΥΓ. Και μια φιλική συμβουλή. Με το να είσαι εριστικός και αγενής προς αυτούς που προσπαθούν να σε βοηθήσουν, ακόμα και αν θεωρείς ότι αυτό που σου λένε είναι λάθος ή δεν καταλαβαίνουν τι θέλεις να πεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σε αγνοούν στο μέλλον ή να σου απαντούν στο ίδιο ύφος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...