erzetgkouv Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Σχετικα με την εξοφληση, ο λογ/σμος <ΕΝΑΝΤΙ> που ερχεται το 1ο διμηνο, υπαρχει η επιλογη να μεινει απληρωτος και να πληρωθει μαζι με τον εκκαθαριστικο το επομενο διμηνο, ή πρεπει να πληρωθει υποχρεωτικα?
Dr.Strangelove Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Πρέπει να πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία που λέει. Ύστερα αρχίζουν να μπαίνουν τόκοι υπερημερίας και αν πρόκειται για αρκετά μεγάλο ποσό υπάρχει περίπτωση να σου κόψουν το ρεύμα μετά από 20-30 μέρες.
erzetgkouv Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δηλαδη δεν ισχυει πλεον το οτι μπορεις να αφησεις το "Εναντι" να ενσωματωθει στον Εκκαθαριστικο και να τα πληρωσεις ολα μαζι?
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Πρέπει να πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία που λέει. Ύστερα αρχίζουν να μπαίνουν τόκοι υπερημερίας και αν πρόκειται για αρκετά μεγάλο ποσό υπάρχει περίπτωση να σου κόψουν το ρεύμα μετά από 20-30 μέρες. Ετσι ακριβως !!!!Προεκλογικα ομως και καλοκαιρι το αποφευγουν. Δηλαδη δεν ισχυει πλεον το οτι μπορεις να αφησεις το "Εναντι" να ενσωματωθει στον Εκκαθαριστικο και να τα πληρωσεις ολα μαζι? Ποτε δεν ισχυε κατι τετοιο. Υ.Γ Δουλευω στη ΔΕΗ...
erzetgkouv Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Προφανως φιλε Γιαννη Platano εισαι πολυ νεος ή δεν θυμασαι καλα. Kαι βεβαια ίσχυε κατι τετοιο, το ξερω γιατι εγω πληρωνα... Γιαυτο, αφου δουλευεις οπως λες στη ΔΕΗ, ρωτα εκει τους γνωριζοντες τι ακριβως ισχυει. Σημ. Οταν ο dr Strangelove λεει για "μεγαλο ποσο", πόσο μεγάλο? Ο Εναντι οπως ξερετε ειναι ενα μικρο ποσό, μια προκαταβολη του ολοκληρου ποσου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Προφανως φιλε Γιαννη Platano εισαι πολυ νεος ή δεν θυμασαι καλα. Kαι βεβαια ίσχυε κατι τετοιο, το ξερω γιατι εγω πληρωνα... Γιαυτο, αφου δουλευεις οπως λες στη ΔΕΗ, ρωτα εκει τους γνωριζοντες τι ακριβως ισχυει. Σημ. Οταν ο dr Strangelove λεει για "μεγαλο ποσο", πόσο μεγάλο? Ο Εναντι οπως ξερετε ειναι ενα μικρο ποσό, μια προκαταβολη του ολοκληρου ποσου. Μακαρι να ημουν νεος !!!! Πατησα τα 50 και στη ΔΕΗ εχω (οχι πολλα) 17 χρονια αλλα δεν θυμαμαι να ισχυε κατι τετοιο.Υπ οψιν οτι τωρα τις αποκοπες τις κανουν εργολαβοι και ειναι πιο αυστηροι...Πληρωνοντε "με το κομματι" !!!! Ο εναντι λογαριασμος ειναι ενα ποσο που εχει σχεση με τον τελευταιο εκκαθαριστικο και τον αντιστοιχο του περασμενου ετους.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Επειδή πρόσφτα την πάτησα Γιάννη, ναι, είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε διοικήσεως του καταστήματος της ΔΕΗ αν θα κόψει το ρεύμα ή όχι. Είναι δικαίωμά της να το κόψει αλλά συνήθως δεν το κάνει σε συνηθισμένους λογαριασμούς. Αν όμως είναι μεγάλο το ποσό δεν το ρισκάρει.
erzetgkouv Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Καταρχην να επισημανω οτι τα περι κοψιματος ρευματος, τοκους υπερημεριας, αυστηρους εργολαβους κλπ. ειναι εκτος θεματος και ελπιζω να μην ξανα αναφερθουν. Οπως ειπα, ειναι απολυτως σιγουρο οτι παλιοτερα (μπορει και ως σημερα) ισχυε το οτι μπορουσες να αφησεις τον εναντι και να τα πληρωσεις ολα μαζι στον εκκαθαριστικο. Φιλε Γιαννη, αφου δουλευεις κιολας στη ΔΕΗ θα ειναι πολυ ευκολο να ρωτησεις την υπηρεσια σου τι ακριβως ισχυε/ισχυει πανω στο θεμα αυτο και να μας πεις αυριο. Ο εναντι λογαριασμος ειναι ενα ποσο που εχει σχεση με τον τελευταιο εκκαθαριστικο και τον αντιστοιχο του περασμενου ετους. Tου ετους? Μηπως εννοεις του τετραμηνου? Ο εναντι λογ/σμος, οπως ο ιδιος γραφει πανω, ειναι ενας λογ/σμος για τον οποιο λαμβανονται υποψη οι τελευταιες καταναλωσεις, δηλ. γινεται μια εκτιμηση βασει του τι συνηθως καταναλωνεις. Δεν αποκλειεται στον εκκαθ/κο να εχεις επιστροφη, εφοσον κανεις μικροτερη καταναλώση.
Petza Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Τι έγινε ρε Γιάννη ???? Μας την λένε τώρα και για υπηρεσιακούς λόγους Ρε τι έχουμε πάθει!!!! @erzetgkouv Αν είναι σωστή η ηλικία σου από το Profile σου , απλά σκέψου ότι ο άνθρωπος όταν μπήκε στην υπηρεσία ήσουν 7 χρονών , δεν νομίζεις οτι είναι τουλάχιστον άκομψο να παραδίνεις μαθήματα για την δουλειά που κάνει ο άλλος???? Και για να λυθεί η απορία σου , η εκτίμηση γίνεται βάσει του αντίστοιχου λογαριασμού του περασμένου έτους Ρε τι έχουμε πάθει!!!! έχουμε χάσει την μπάλα ρε γ@μ..το
erzetgkouv Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Ποια μαθηματα παραδινω?? Εγω ρωταω!! Το μονο που εκανα ηταν να αναφερω τι γραφει πανω ο λογ/σμος και να καταθεσω την... πολυετη εμπειρια μου στο θεμα της εξοφλησης. Ελπιζω αυριο να παρω μια εγκυρη απαντηση.
Lomar Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Ώπα. και εγώ το έχω απορία αυτό. Βασικά οι απαντήσεις σας ήταν λιγάκι άσχετες με αυτό που ρώτησε το παιδί. Συγκεκριμένο παράδειγμα: έχω έναν λογαριασμό ΕΝΑΝΤΙ στα 75? και έναν ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 85?. Αυτό σημαίνει οτι θα πληρώσω 160?? Επίσης στο σπίτι μένω 6 μήνες. Πώς γίνεται ο έναντι να είναι απο πέρυσι;
Petza Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Ποια μαθηματα παραδινω?? Εγω ρωταω!! Το μονο που εκανα ηταν να αναφερω τι γραφει πανω ο λογ/σμος και να καταθεσω την... πολυετη εμπειρια μου στο θεμα της εξοφλησης. Ελπιζω αυριο να παρω μια εγκυρη απαντηση. λοιπόν αφού επικαλείσαι το τι γράφει ο λογαριασμός. Αν το γυρίσεις πίσω εκεί που λέει Χρήσιμες Πληροφορίες 3. Η επιχείρηση εφαρμόζει την τετραμηνιαία καταμέτρηση με διμηνιαία έκδοση λογαριασμών Έτσι εκδίδεται ένας λογαριασμός ΕΝΑΝΤΙ καταναλώσεως τετραμήνου και ένας ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ Για την έκδοση του ΕΝΑΝΤΙλογαριασμού λαμβάνονται υπόψιν καταναλώσεις που πραγματοποιήσατε κατά το τελευταίο έτος Σου απάντησαν ήδη 2 υπάλληλοι της ΔΕΗ με 17 χρόνια ο ένας και 19 ο άλλος αν δεν σου φτάνει πήγαινε βρες ένα συνομήλικό σου και ρώτα τον
Petza Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Ώπα. και εγώ το έχω απορία αυτό. Βασικά οι απαντήσεις σας ήταν λιγάκι άσχετες με αυτό που ρώτησε το παιδί. Συγκεκριμένο παράδειγμα: έχω έναν λογαριασμό ΕΝΑΝΤΙ στα 75? και έναν ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 85?. Αυτό σημαίνει οτι θα πληρώσω 160?? Επίσης στο σπίτι μένω 6 μήνες. Πώς γίνεται ο έναντι να είναι απο πέρυσι; Αν το σπίτι είναι καινούργιο και δεν υπάρχει αντίστοιχος περυσινός λογαριασμός μπαίνει με βάση τα τετραγωνικά σε μέσω όρο Αν το σπίτι ήταν κατοικημένο , πάλι θα βγει με τον αντίστοιχο περσινό άσχετα αν δεν ήσουν εσύ , και θα γίνει η εκκαθάριση στο τέλος του τετραμήνου Αν δεν έχεις υπερβεί τα 160 ευρώ όχι αν τα έχεις ναι
Lomar Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Αν δεν έχεις υπερβεί τα 160 ευρώ Τι εννοείς; αφού γράφω οτι ο προηγούμενος ήταν ΕΝΑΝΤΙ και ο νέος είναι ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ, τι εννοείς αν τα έχω υπερβεί; το τελικό ποσό που πρέπει να πληρώσω μετα και την έκδοση του εκκαθαριστικού, ποιο είναι σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά στην τελευταία γραμμή δεν ήσουν και πολύ σαφής.
Petza Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Τι εννοείς; αφού γράφω οτι ο προηγούμενος ήταν ΕΝΑΝΤΙ και ο νέος είναι ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ, τι εννοείς αν τα έχω υπερβεί; το τελικό ποσό που πρέπει να πληρώσω μετα και την έκδοση του εκκαθαριστικού, ποιο είναι σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά στην τελευταία γραμμή δεν ήσουν και πολύ σαφής. Αυτό που αναφέρει ο Εκκαθαριστικός θα δεις ότι αν έχεις πληρώσει τον Έναντι ότι το αφαιρεί στην Ανάλυση χρεώσεων το αναφέρει ως ΜΕΙΟΝ ΑΞΙΑ ΡΕΥΜ. ΕΝΑΝΤΙ. αν δεν τον έχει αφαιρέσει και τον έχεις πληρώσει θα πας στο υποκατάστημα της περιοχής σου με το απόκομμα και θα στο διορθώσουν. Αυτή είναι και η έννοια της λέξης εκκαθαριστικός είναι το τελικό ποσόν οφειλής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.