dimitris_fo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Καλησπέρα. Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την αγορά Η/Υ. Τον θέλω για μονταζ και επεξεργασία φωτογραφίας. Ξέρω ότι χρειάζομαι ένα αρκετά καλό μηχάνημα. Αυτό που δεν ξέρω είναι τι ακριβως να του βάλω μέσα. Προτάσεις για κάρτες γραφικών, RAM, CPU, mothreboard αλλα και λειτουργικού (πιθανότερο σε Windows θα πάω);;;; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
felikas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Ενδεικτικότατα (κάπου εκεί να κινηθείς, υπάρχουν κ καλύτερες λύσεις σε άλλα καταστήματα) psu motherboard ram cpu1 cpu2 vga1 vga2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Λιγα λογια απο εμένα 1)Εναν Raptor δισκο, στο photoshop ο δίσκος είναι ο ποιο αδύναμος κρίκος. 2)Τουλάχιστον 2Giga μνήμη. 4Giga ακόμα καλύτερα για πολύ μεγάλα αρχεία >250mb 3)Τωρα για CPU,δεν πιστέυω οτι χρειάζεσαι κατι τρομερο. Κατι με 150Ε είτε Intel είτε AMD πιστέυω πως θα είναι αρκετο. 4)Η κάρτα γραφικών δεν πιστεύω οτι παίζει μεγάλο ρόλο για αυτο που το θες. Αυτα τα λιγα απο την δικία μου εμπειρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 MacPro. Τελοςςς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
felikas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 1) Σωστός! 2) Ρε γμτ, 4 Gb? Το ακούω από πολλούς αυτό, αλλά εγώ τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιώ 2gb ποτέ μα ποτέ δεν τα έχει χρησιμοποιήσει όλα! Μία 500-άρα, 700-άρα μένει "στον αέρα"! Είναι τσεκαρισμένο αυτό που λέτε; καλοπροαίρετα ρωτώ! 3) Βάλε εσύ και δεν θα βγείς χαμένος... 4) Σωστά, γι' αυτό δες: θες καλή αλλά όχι για παιγνίδια ή θα παίζεις και κανά που κ πού, οπότε πρέπει να τα "σκάσεις"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 2)Αναλόγως τι δουλείες θα κάνει. Εγω για αρχείο 150MB το Photoshop ετρωγε 900ΜΒ μόνο του. Μεγαλύτερα αρχεία αποκλείετε να δουλέψω οπότε τα 2Giga μου είναι υπεραρκετα. Αλλα αν το παλικάρι χρειάζεται μεγαλύτερα αρχεία ας προνοησει απο τώρα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να ξεμένεις απο RAM. PS: Για φιγούρα και περιτή σπατάλη πας σε MacPro KHKHKHKHHK Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_fo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Παιδιά το μηχάνημα θα είναι αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση. Θα το έχω για μονταζ και επεξεργασία φωτογραφίας. Κανένα παιχνίδι. Οι εφαρμογές που θα τρέχουν είναι το Pinnacle, Premiere, Photoshop και με επεξεργασία αρκετά μεγάλων αρχείων (βίντεο μεγάλου μήκους). Πάντως απο αυτά που ξέρω θα πρέπει να πάρω και καλη CPU για το rendering συνεπως θεωρώ ότι παίζει και η CPU κάποιο ρόλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Άμα είναι να μην πας σε MacPro, για επεξεργασία μπλε οθονών, δεν χρειαζεσαι τόσο ακριβό σύστημα που σου προτείνουν τα παιδιά :-P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_fo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 dali13gr δεν θα ήθελα να ανέβω τόσο πολύ σε χρήματα για το MacPro, ξέρω τις δυνατότητες του (που είναι πολυ καλές) έχω 3 Mac(2 G5, iMac). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Κατα την αποψη μου, πρώτα δίνεις για δίσκο(raptor) και RAM (4giga για τα μεγάλα αρχεία που αναφέρεις) και μετα αναλόγως τα φράγκα που διαθέτεις δίνεις για CPU. Για render σίγουρα χρειάζεσαι γρήγορη CPU , οτι πληρώνεις πέρνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 συμφωνώ με τον dali, αφού είναι για επαγγελματική χρήση χαλάλι να ξοδεψεις κάτι παραπάνω να πάρεις ένα σύστημα που είναι στην τελική φτιαγμένο για τέτοιες δουλειές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 cpu Q6600 φοτομαγαζο και Video edit θέλουν δύναμη και υποστηρίζουν τέσσερις πυρήνες Ram καλές γρήγορες και με D9GMH HDD Για Os και έναν ακόμα σε ότι μέγεθος και interface θες για να μην πάθει τίποτα η εγκατάσταση σου και κλαις τα αρχεία σου Board πρέπει να το πάρεις γιατί απλά δεν το πήρα εγώ γιατί βιαζόμουν οποτε πρέπει κάποιος να το πάρε πέρα από τις μαλακίες είναι καλο και σου αφήνει κενό για τους νέους πυρήνες PSU να αντέξει σίγουρα και extra δίσκους κλπ μετά dvd κουτί και ότι αλλα περιφερειακά θες τα διαλέγεις μονος σου με βάση την τσέπη σου και το σχέδιο που σου αρέσει και στάνταρ ένα καλο και μεγάλο monitor ειδικά για το photoshop κόστος 1200 μαζί με έναν μεγάλο δίσκο ακόμα και ένα dvd-rw και θα σου μείνουν και ρέστα αυτά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_fo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 και για τα γραφικά τι να πάρω, ΑΤΙ ή Gforce; Επίσης η μητρική που μου προτείνεις vatos_locos έχει μόνο 2 PCI θύρες, μόνο η κάρτα γραφικων θέλει 2, στο μέλλον όλο και κάτι θα θές να βάλεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trapper Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Για τέτοιες δουλειές, θα επέμενα να ξανασκεφτείς για Mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 για vga ότι θες ανάλογα με το τι θα παίξεις οι δουλειές που θες δεν ρίχνουν βάρος εκεί για μητρική τώρα εγώ σου είπα μια που θεωρείτε κορυφή τώρα για pci κάρτες τι θες να βάλεις ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.