chrismfz Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Παίζοντας με ενα φλασακι 2GB είπα να το κανω bootable και να περάσω πάνω του το billix ( http://sourceforge.net/projects/billix ). Πρέπει κατα την διαδικασια του boot κατι να εκανα λαθος και να τα θαλασσώσα και το φλασακι τωρα αναγνωριζεται σαν 8mb... Επειδη ο κατασκευαστης εδινε και ενα προγραμα manager για το φλασακι ειπα για μια στιγμη να μπουταρω απο windows και να το κανω φορματ με εκεινο το εργάλειο μιας και που ειναι του "κατασκευαστη". Όμως για κακη μου τύχη εβγαζε ενα μηνυμα λάθους "CFG table not found" και εκλεινε. Έτσι ξανά σε λινουξ προσπαθωντας να βρω τι φταίει αλλα δεν τα καταφερα. Παραθετω πιο κατω πληροφορίες απο το λινουξακι μου μήπως κανεις ξέρει τι επαθε ή του έχει τυχει τιποτα αναλογο και το διόρθωσε. #hdparm /dev/sda /dev/sda: readonly = 0 (off) readahead = 256 (on) geometry = 1024/1/16, sectors = 16384, start = 0 με fdisk: root at ninaki:~# fdisk /dev/sda Device contains neither a valid DOS partition table, nor Sun, SGI or OSF disklabel Building a new DOS disklabel. Changes will remain in memory only, until you decide to write them. After that, of course, the previous content won't be recoverable. Warning: invalid flag 0x0000 of partition table 4 will be corrected by w(rite) Command (m for help): p Disk /dev/sda: 8 MB, 8388608 bytes 1 heads, 16 sectors/track, 1024 cylinders Units = cylinders of 16 * 512 = 8192 bytes Device Boot Start End Blocks Id System --- φυσικα με write δεν καταφερε να κανει τιποτα και καθε προσπαθεια για δημιουργια partition αν και ελεγε οτι τελειωσε η διαδικασια κανονικα δεν εκανε τιποτα. Προχωραω... dmesg | grep usb usb-storage: device found at 4 usb-storage: waiting for device to settle before scanning usb-storage: device scan complete και το περιεργο: root at ninaki:~# dmesg | grep sda SCSI device sda: 16384 512-byte hdwr sectors (8 MB) sda: Write Protect is off sda: Mode Sense: 0b 00 00 08 sda: assuming drive cache: write through SCSI device sda: 16384 512-byte hdwr sectors (8 MB) sda: Write Protect is off sda: Mode Sense: 0b 00 00 08 sda: assuming drive cache: write through sda: unknown partition table sd 3:0:0:0: Attached scsi removable disk sda Αυτα... Αν κανεις ξερει θα με βοηθουσε παρα πολυ μιας και το φλασακι δεν προλαβε να κλεισει ουτε εβδομαδα λειτουργιας και παρεδωσε τα οπλα...
pusher Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δοκίμασε να κάνεις format και μέσω Windows. (Μιας και το utility του κατασκευαστή δε δούλεψε.)
-BraiN- Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δοκίμασε το Testdisk για linux λογικά θα είναι μέσα στα repo του distro σου ή αλλιώς http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk. Καλή Τύχη
goutara77 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Κάτι άσχετο με την ερώτηση του chris... Μια και πρόκειται περί φλασακίου, το γράφω εδώ. Έχω άλλο προβληματάκι με το φλασάκι μου. Το είχα συνδεδεμένο στον υπολογιστή, όταν πάτησα κάτι (πήγαινα να αλλάξω από ελληνικά σε αγγλικά, και δεν ξέρω τι ακριβώς πάτησα) και ξαφνικά μου έκλεισαν όλα και ο υπολογιστής έκανε restart! Από τότε, όταν ανοίγω το My computer και πατάω ν' ανοίξει το φλασάκι (double click), αντί ν' ανοίξει, βγαίνει ένα παράθυρο που που γράφει "με ποιό πρόγραμμα θέλω να ανοίξω αυτό το αρχείο"... Για να ανοίξω το φλασάκι πρέπει να πατήσω δεξί-κλικ > open. Και μ' έχει εκνευρίσει αυτή η κατάσταση με τα δεξιά κλικ όλη την ώρα! :evil: Πώς μπορώ να το επαναφέρω;
pcfan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 pigaine deksi klik sto flashaki >yliko>epilegeis to flashaki idiotites> programa odigisis >katargisi perimene mexri na teleiwsei kai meta bgalto to flashaki kane restart kai molis anoiksei to pc ksanabalto kai pes ti egine an diorthwthike.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.