Προς το περιεχόμενο

Ορατος ο Αρης αποψε???

tzafarela

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άραγε αν αρχίσουμε να πηδάμε όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την τροχιά της γης και να δούμε τον Άρη τόσο μεγάλο; :mrgreen:

Δημοσ.
λίγο υπερβολικό μου φαίνεται αυτό...μακάρι να συμβεί πάντως.

Αν αληθευει γιατί στις ειδήσεις δεν έχουμε ακούσει τπτ?

Μακάρι να συμβεί??? Την αποκάλυψη την έχεις διαβάσει? Φαντάσου λίγο χειρότερα σκηνικά! :)

Αυτό που άκουσα εγώ έλεγε ότι με ένα τηλεσκόπιο αρκετά μικρό σε 75Χ μεγέθυνση θα φαίνεται ο Άρης όπως το φεγγάρι με γυμνό μάτι. Και τα δύο πάντως είναι 100% μούφες

Όσοι από εσας μείνετε ξύπνιοι σήμερα το πρωί λίγο πριν την ανατολή αυτό που θα δείτε είναι Κρόνος και Αφροδίτη πολύ κοντά μεταξύ τους(σε νορμαλ μεγέθη όμως). Για πιο κοντινά πλάνα αν δεν υπάρχει τηλεσκόπιο και υπάρχει dsl δοκιμάστε το google earth. Άκουσα ότι πλέον έχει και αστρονομική "προέκταση".

Δημοσ.

Παιδιά τον είδα τον Άρη στις 00:31 ακριβώς και ήταν ορατός για 5.3¨.Ήταν τουλάχιστον διπλάσιος απο τη σελήνη και γύριζε σα ντισκομπάλα.Γύρω του πετούσαν κότες.Τώρα δε ξέρω τι σχέση είχαν με αυτό το θέαμα τα χαπάκια που είχα πάρει πιο πριν , μου είπαν οτι είναι depon

Δημοσ.
Παιδιά τον είδα τον Άρη στις 00:31 ακριβώς και ήταν ορατός για 5.3¨.Ήταν τουλάχιστον διπλάσιος απο τη σελήνη και γύριζε σα ντισκομπάλα.Γύρω του πετούσαν κότες.Τώρα δε ξέρω τι σχέση είχαν με αυτό το θέαμα τα χαπάκια που είχα πάρει πιο πριν , μου είπαν οτι είναι depon

χαχαχαχαχαχα! τα ντεπον κανουν θαυματα στις μερες μας!:-D

Δημοσ.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, κυκλοφόρησε και φέτος σε πολλά forum το μήνυμα:

Ο πλανήτης Άρης θα είναι ο ορατός στον ουρανό νύχτας αυτό τον Αύγουστο.

Θα φανεί τόσο μεγάλος όσο η Πανσέληνος στο γυμνό μάτι.

Καλύτερη στιγμή να το παρατηρήσετε θα είναι στις 27 Αυγούστου στις 12.30 το βράδυ όταν ο Άρης θα έρθει σε απόσταση 34.65Μ μίλια από τη γη.

Να προσέξετε τον ουρανό στις 27 του Αυγούστου 12:30 AM. Θα μοιάσει σαν να έχει η γη 2 φεγγάρια.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ.... Η επόμενη φορά που ο Άρης θα έρθει τόσο κοντά θα είναι το 2287.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μοιραστείτε το με τους φίλους σας δεδομένου ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ δεν θα ξαναδεί τέτοιο θέαμα.

Τα δεδομένα αυτά αναφέρονται στον Αύγουστο του 2003. Μονό τότε, από Αύγουστο έως Οκτώβρη περίπου ο Άρης είχε φτάσει στην μέγιστη μικρότερη απόσταση από μας, με γωνιακή διάμετρο 25.11" κ μέγεθος -2.9, όπου οι αστρονόμοι είχαν τραβήξει και τις καλύτερες φωτογραφίες που έχουν βγει ποτέ (επίγεια).

Αντιγράφω από wikipedia:

On August 27, 2003, at 9:51:13 UT, Mars made its closest approach to Earth in nearly 60,000 years: 55,758,006 km (approximately 35 million miles) without Light-time correction. This occurred when Mars was one day from opposition and about three days from its perihelion, making Mars particularly easy to see from Earth. The last time it came so close is estimated to have been on September 12, 57,617 BC. Detailed analysis of the solar system's gravitational landscape forecasts an even closer approach in 2287. However, this record approach was only very slightly closer than other recent close approaches. For instance, the minimum distance on August 22, 1924 was 0.37284 AU, compared to 0.37271 AU on August 27, 2003, and the minimum distance on August 24, 2208 will be 0.37278 AU. The orbital changes of Earth and Mars are making the approaches nearer: the 2003 record will be bettered 22 times by the year 4000.

Δημοσ.

θέλω και εγώ 5 κουτιά από αυτό το depon:-D

Δημοσ.

Δηλαδη αποψε να κοιταξουμε στον ουρανο αλλα που ακριβως, κοντα στο φεγγαρι που εγινε κοκκινο με τις πυρκαγιες?

Δημοσ.

Αυτή η φόλα ξέφυγε από τα "καφενεία" του ίντερνετ και άρχισε να ακούγεται και έξω. Σήμερα στην δουλειά με κόπο έπεισα αφεντικά-συναδέλφους πως το όλο θέμα είναι μια μούφα.

Δημοσ.

Ρε δεν το πιστεύω οτι το χάψατε. Είσαστε σοβαροί μωρέ??

Άραγε αν αρχίσουμε να πηδάμε όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την τροχιά της γης και να δούμε τον Άρη τόσο μεγάλο; :mrgreen:

Αφού ακούσαμε και αυτό...θυμάμαι το λέγανε στο Σταρ...(αμ που αλλού θα το άκουγες. :???: )

Δημοσ.

Εγώ πάλι χτες που πήρα μόνο ένα depon, μόνο κάτι κότες είδα να πετάνε, θα πεινούσα μάλλον γιατί μου φαίνεται ότι είχαν αρπάξει λίγο στα μπούτια. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...