mousik Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Βοήθεια μου έχει σπάσει τα νεύρα Προσπαθώ να φτιάξω ένα RAID 5 με 3 δίσκους WD raid edition (για την ακρίβεια τους WD4000YS) τους οποίους έχω βάλει πάνω σε έναν 3ware 9500S-12 controller. Το unit φτιάχνεται και δουλεύει κανονικά για λίγο, μόλις όμως αρχίσω να γράφω πολλά δεδομένα μου βγάζει τον ένα δίσκο degraded και αποτυγχάνει και το rebuild. Δοκίμασα update του firmware του controller, άλλαξα θέση τους δίσκους (μήπως είναι από τη θερμοκρασία γιατί τους είχα μέσα σε backplane), δοκίμασα να αλλά ξω το δίσκο που έβγαζε degraded με άλλον ίδιο δίσκο αλλά κάθε φορά τα ίδια. Σε λίγο θα πάω να δοκιμάσω να βγάλω το Battery backup unit μπας και γίνεται τπτ από αυτό (μήπως ζεσταίνεται πολύ ο controller από την μπαταρία). Τώρα δοκιμάζω raid 0 να δω τι θαγίνει μ' αυτό. Έχετε καμιά άλλη ιδέα; Αν έφταιγε ο controller, πιστεύω δεν θα δούλευε καθόλου το RAID. Αν το φτιάξω όμως και το αφήσω ήσυχο (ή αν γράφω λίγα δεδομένα) δουλεύει κανονικά!!! Δυστυχώς έκανα τη μαμακία και αγόρασα τον Controller από το ebay, έτσι είναι λίγο δύσκολο να τον γυρίσω πίσω.... Please help! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ΥΓ: Το Raid 0 δουλεύει κανονικα τελικά
Vatos_locos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 έτσι όπως τα λες φαίνεται ότι ο κοντρόλερ σου φρικάρει μονο σε μια θέση για δίσκους στον συγκεκριμένο που σου λέει ότι έγινε degraded δοκίμασε άλλο δίσκο από αυτούς που έχεις στην θέση αυτού που γίνετε degraded αν τo κάνει πάλι έινια θέμα κοντρόλερ που απλά αφού δεν μπορείς να τον γυρίσεις πίσω απλά εξαιρείς τo συγκρεκριμένο port από τo raid σου και βάζεις έναν non-raid δίσκο πάνω
mousik Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Έχω δοκιμάσει να αλλάξω port στο δίσκο που γίνεται degraded και πάλι τα ίδια. Επίσης έχω αλλάξει το δίσκο που γινόταν degraded και πάλι τα ίδια!
Vatos_locos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 οποτε είναι θέμα κοντρόλερ έτσι δεν έχεις να κανεις κάτι παρα να κανεις τω raid με 2 δίσκους και τον τρίτο τον αφήνεις απλά πάνω
mousik Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δε γίνεται RAID 5 με 2 δίσκους όμως (εκτός αν εννοείς να το αφήσω να είναι degraded, που σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει νόημα το RAID)... Το πρόβλημα είναι στο RAID 5 και είναι πολύ περίεργο... Αν το κάνω πχ με 4 δίσκους πάλι βγάζει τον έναν degraded (δεν πετάει 2 δίσκους απ' έξω δλδ). Υποψιαζόμουν ότι ίσως να φταίει η θερμοκρασία (γιατί έκαιγαν μέσα στο backplane) και τους έβαλα χύμα στο κουτί αλλά τπτ... Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο που δουλεύει για λίγο και όταν το βάλω να γράφει crashάρει (σαν να ζεσταίνεται ένας δίσκος και να κλείνει)... Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να βρω καναν άλλο controller για δοκιμή! Thanks για την απάντηση πάντως!
Vatos_locos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 raid 0 με 2 δίσκους όμως γίνετε οποτε κανε ένα 0 και στον τρίτο δίσκο βάλε ένα μεγαλύτερο να είναι backup για τo 0 αν σε ενδιαφέρουν τα δεδομένα να μην χαθούν τo raid 5 δεν τo βρίσκω εύχρηστο πουθενά δεν θυμάμαι καν την λειτουργία του από θερμοκρασία λίγο δύσκολο μου έχει τύχει σκληρός να δουλεύει στους 85 βαθμούς και δεν ένιωθε τίποτα εμενα ήταν SCASI εσένα τι δίσκοι έινια ?
mousik Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 SATA είναι οι δικοί μου... Θα το ψάξω αν είναι μήπως μπορώ να στείλω πίσω τον Controller και αν δε γίνεται μάλλον θα κάνω κανα raid 10 ή 0+1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.