Metroid Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Λοιπόν παιδιά , έχω το εξής PC: - CPU: Pentium 4 650 3.4 Ghz - Mobo: P5GD1 Pro - VGA: Asus X800 GT (256Mb_256Bit_8pp) _ Core 475 Mhz _ Mem 490 Mhz - Memory: 1 Gb (2 x 512) PC3200 DDR SDRAM (200 Mhz το κάθε Dimm-άκι) Dual Channel - HDD: W/D 160 Gb - PSU: 450 Watt Innovator Λοιπόν , πριν από μερικές εβδομάδες , προσπάθησα (και κατάφερα) να πάω το CPU από τα 3.4 Ghz στα 3.66 και μαζί με αυτό ανέβηκαν και οι RAM μου από τα 200 Mhz στα 215 , άρα 430. Όλα ωραία και καλά , το PC δούλευε ΤΕΛΕΙΑ , ήταν Stable , οι θερμοκρασίες και όλα τα λοιπά ΟΚ. Χτες , μου έκανε ένα Reset , όταν έπαιζα CS Source σε LAN με τον αδερφό μου (τον pappou_souli εννοώ). Λέω "ΟΚ , ένα reset έγινε , συμβαίνουν αυτά ! Αλλά μήπως έπαθε ζημιά το PC από το o/c ?". Μπαίνω BIOS , βάζω το FSB στο default και όλα όπως παλιά. Save & Exit. Μόλις άνοιξε το PC , δεν έκλεισα διεργασίες αυτή τη φορά , αλλά και πάλι έκανε reset Μετά , όταν ξανάνοιξε (3η φορά) ήταν ΟΚ , stable και όλα όπως ήταν πριν. Βάζω Source και συνεχίζω. Σήμερα , έβαλα το PC να κατεβάζει , και πήγα από κει στο δωμάτιο του αδερφού μου. Όταν γύρισα , το PC είχε κάνει reset και ήταν στην επιλογή χρήστη ... Περίεργα τα πράγματα εδώ ... Το βάζω πάλι να κατεβάζει και το παρακολουθώ για λίγο ... Δεν έκανε reset , όλα ΟΚ. Ανοίγω Opera να ψάξω για κάτι στο Google. Μετά από λίγο , reset Τώρα το έχω αρκετή ώρα ανοιχτό το PC και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Πρόσεξα ότι χτες το έκανε 2 φορές , το ίδιο και τώρα ... Περίεργο ... Μήπως δημιουργήθηκε πρόβλημα στο hardware από το o/c ? Δείτε από πάνω που γράφω το hardware μου και πείτε μου αν σηκώνει o/c αυτό το σύστημα. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων Edit: Το PC έχει τρελαθεί στα resets !!! Έκανε άλλα 3 !!! Και τα 3 πριν καν προλάβει να μπει στα Windows !!! Edit2: Το PC έχει κάνει πάρα πολλά resets !!!
Vatos_locos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 εγώ θα έλεγα πως το PSU σου έιναι αρκετά μάπα για να τα αντέξει όλα αυτά βρες κάποιο άλλο και δοκίμασε πάλι η αν δεν έχεις βγάλε από πάνω του extra δίσκους dvd και ότι άλλο δεν χρειάζεται για την κανονική λειτουργία του pc και δες αν κάνει πάλι τα ίδια και μετά συνεχίζουμε
21century Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Σίγουρα ειναι καθαρα θεμα τροφοδοτικου οποτε αλαλξετο με την πρωτη ευκαιρια...
Metroid Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Επειδή δεν έχω μεγαλύτερο τροφοδοτικό εύκαιρο , έβαλα ένα παλιότερο 300άρι (ο θεός να το κάνει με τόσο folding) που είχα , και θα δω. Με το 300άρι πάντως που του είχα πάνω παλιά , δεν είχα κάποιο πρόβλημα , άρα λογικά τα σηκώνει όλα και θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά. Πάντως , το 300άρι αυτός , είναι ποιότητας Innovator. Μια ερώτηση όμως , υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να βρίσκεται στις μνήμες ? Είναι μουφατζίδικες και πιστεύω ότι επειδή ειναι "γυμνές" δε σηκώνουν o/c , ακόμα και 15 Mhz που ανέβασα στο κάθε dimm-άκι.
Vatos_locos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 δεν έχουν πρόβλημα οι μνήμες σου αν δεν της πλάκωσες στην τάση στη χειρότερη βγάλτε τo psu του αδερφού σου και δοκιμάστε με 300 W χειρότερο θα είναι
Metroid Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Λοιπόν , αμέσως αφού πόστ-αρα , έκανε reset Τώρα είναι με το 300άρι πάνω , το οποίο δεν είχε παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα κατα όλη τη διάρκεια της λειτουργείας του (και παλιά και πρόσφατα πριν το αλλάξω). Την τάση στις RAM την είχα στο auto , το ίδιο και με τις τάσεις όλων των hardware. Άμα έδεινε λίγο , πιστεύω πως δε θα δημιουργούσε πρόβλημα στο hardware , απλά δε θα boot-αρε. Εσείς τί λέτε ? Πάντως , αποκλείω μητρική καθώς είναι Asus και σηκώνει λίγο o/c. Επίσης αποκλείω και τον CPU καθώς οι θερμοκρασίες του είναι κανονικότατες (32-45). Εξ'άλλου , είναι μοντέλο 650 , και εγώ έχω δει μοντέλα μικρότερα (όπως το 630) να το έχουν ανεβάσει κατά 400 Mhz με default ψύκτρα , τα 266 Mhz με καλή ψύκτρα του δικού μου θα το πειράξουν ?
xpapias Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Σκέφτεστε όλοι τα πιο δύσκολα... Πτώσεις τάσης είναι από τη ΔΕΗ λόγω των πυρκαγιών και προβλημάτων σε Μεγαλόπολη και Αλιβέρι. Χθές είχα γύρω στα 6-7 resets και μια διακοπή ρέυματος και σήμερα άλλη μια διακοπή ρεύματος. Εξάλλου τόσο καιρό έχεις κάνει το o/c τώρα βρήκε να σου κάνει προβλήματα, και με τις ρυθμίσεις μετά στο default;
Vatos_locos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 δεν αμφιβάλλω για αυτά που λέει ο xpapias για να έπαθες κάτι από τo Overclocking πρέπει να είσαι ο χειρότερος γκαντέμης του κόσμου απλά από θερμοκρασίες η μητρική σου πως είναι ? δοκίμασε τo τροφοδοτικό του αδερφού σου λογικό είναι να σου κάνει ξανά restart αφού του έβαλες μικρότερο psu τι ήθελες να κάνει
aspirin Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μη λειτουργείς το πι-σι σου. Ακόμα και με το 300άρι τροφοδοτικό είναι χειρότερα τα πράγματα. Κλείστο κ πήγαινε αύριο να πάρεις ένα καινουιο. Αμαρτία είναι να στα πάρει όλα αμπάριζα.
pappous_soulis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Λοιπόν , ο αδερφός μου , μου λέει ότι η θερμοκρασία στο mobo είναι 43 στο maximum , αρκετά χαμηλά πιστεύω για να δημιουργήσει προβλήματα. Τώρα αυτό για τις πτώσεις τάσης δεν μου πέρασε απ'το μυαλό. Εγώ έχω ένα Silverstone Olympia στα 650Watt και δεν μου'χει κάνει ποτέ restart αυτό το καιρό. Έχει να κάνει και με την ποιότητα του τροφοδοτικού?
Vatos_locos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 εννοείτε εμενα το enermax αν και 400w κρατάει τω pc άνετα εκτος από την vga που την έχω σε άλλο τροφοδοτικό τώρα ένα inovator αμφιβάλλω αν θα άντεξε δοκιμάστε το δικό σου να δείτε αν κάνει τα ίδια
aspirin Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Λοιπόν , ο αδερφός μου , μου λέει ότι η θερμοκρασία στο mobo είναι 43 στο maximum , αρκετά χαμηλά πιστεύω για να δημιουργήσει προβλήματα. Τώρα αυτό για τις πτώσεις τάσης δεν μου πέρασε απ'το μυαλό. Εγώ έχω ένα Silverstone Olympia στα 650Watt και δεν μου'χει κάνει ποτέ restart αυτό το καιρό. Έχει να κάνει και με την ποιότητα του τροφοδοτικού? Καμία σχέση το δικό σου με αυτό του κιλού που έχει ο αδερφός σου
Metroid Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Βάλαμε του αδερφού και δουλεύει τέλεια Απο κει , ο υπολογιστής της μάνας μου ο παλιός , έκανε reset και εκείνη τη στιγμή στην τηλεόραση είπε ότι είχαν αρκετά μεγάλη πτώση τάσης εκείνη τη στιγμή , αλλά το pc μου με το τροφοδοτικό του bro μου δεν κατάλαβε τίποτα
Vatos_locos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 ωραία τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις αντε καλές αγορές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.