Προς το περιεχόμενο

να το αφήσω έτσι?

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@liopyr: για έλεγχο σταθερότητας τρέξε Orthos Blend για κανένα δεκάλεπτο και αν περάσει χωρίς λάθη, δοκίμασε και Folding@Home. Δεν είναι τεστ, αλλά έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στη σταθερότητα του συστήματος από οτιδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει.

ΥΓ.:

navbits_finallink.gif [b']να το αφήσω έτσι?[/b]

Όχι, κόψε 200-300 γραμμάρια.:mrgreen:

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κορυφαία ψύκτρα για τα χρήματά της (34ε) είναι η τερατώδης Scythe Ninja Plus Rev.B. Δίνεις και 5 - 7.5ε για ένα δεύτερο 120άρη ανεμιστήρα ---> διάταξη push-pull ---> καλύτερα αποτελέσματα :wink:

Δημοσ.
Κορυφαία ψύκτρα για τα χρήματά της (34ε) είναι η τερατώδης Scythe Ninja Plus Rev.B. Δίνεις και 5 - 7.5ε για ένα δεύτερο 120άρη ανεμιστήρα ---> διάταξη push-pull ---> καλύτερα αποτελέσματα :wink:

apo periergeia.... exeis brei kapou test metaxsi ninja kai ultra 120 xtreme?

psaxnw gia sugrisi metaxsu autwn twn 2 alla de briskw tpt

Δημοσ.

Ναι αμέ :wink:

Στο διάγραμμα φαίνεται καθαρά, ότι η Scythe Ninja Plus Rev.B ξεπερνά την Infinity και σε stock και σε push-pull διάταξη. Ακόμα, διακρίνεται η πενιχρή απόδοση της 9700 μπροστά στην κατά 15ε φθηνότερη Ninja (55ε - 15ε = 40ε μαζί με 2ο 120άρη ανεμιστήρα σε push-pull), καθώς και οι εκπληκτικές επιδόσεις της TU120Ex όπου θες Dark_Sage ... Νομίζω πως ξεκάθαρα πρόκειται για την καλύτερη air-cooling λύση, που παίζει στον κόσμο :wink:

aircoolingtestof5.th.png

@Liopyr: Όπως θα δεις στο διάγραμμα η Zalman επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά, ότι η 9700 δεν είναι τπτ παραπάνω από μία overpriced solution ... :wink:

Δημοσ.

thanx man, κατατοπιστικότατο το διάγραμμα, πάω για ninja!!! ;) θα ξέρουν στο πλαίσιο λες αν χωράει στην μητρική μου?

@edit: googling ψάχνοντας να βρω supported motherboards για την συγκεκριμένη ψύκτρα δεν βρήκα, αλλά στο official λέει πως χωράει στην ds4(που έχει πολύ πιο περιορισμένο χώρο από την δική μου), και στο τέλος έπεσα στην υπογραφή κάποιου σε ένα ξένο forum που είχε την μητρική μου με Scythe Ninja Plus Rev.B επάνω...

οπότε θέμα συμβατότητας δεν φαίνεται να υπάρχει, θέμα τιμής/απόδοσης δεν υπάρχει, θέμα δύσκολης εγκατάστασης επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει, οπότε ''i maid my choise'' !!! :)

(thanx george)... ;)

Δημοσ.

Τπτ liopyr ...

Καλές αγορές ! Α, έχε υπόψην σου ότι ίσως χρειαστεί λίγο ντουκόχαρτο + τρίψιμο η Scythe καθώς ορισμένες είχαν "non-smooth" επιφάνεια ... :neutral: Ξέρεις τί εννοώ, αγγλιστί lapping :wink: Για καλύτερα αποτελέσματα, όχι τπτ άλλο ... :wink:

Δημοσ.

την έβαλα! θηρίο είναι ίσα ίσα που δεν ακουμπάει στις ram, ενώ ο πλαινός ανεμιστήρας του κουτιού σχεδόν εφαρμόζει πανω της.. :twisted:

με λίγα λόγια, η μόνη πλευρά της ψύκτρας που δεν την πιάνει ''Bορριάς'' είναι από κάτω..

από αριστερά την βαράει ο 12άρης που έχει, από αριστερά ρουφάει ο 12άρης που είναι στο πίσω μέρος του κουτιού, από πάνω αυτός του τροφοδοτικού, και από το πλάι όπως ξαναείπα ο 8άρης του πλαινού...

αποτελέσματα: cpu idle 28c / full load 50c (''stability test'' του everest) ...

συμπέρασμα πως σε full load δεν έδειξε μεγάλη διαφορά, δεν έχω δοκιμάσει βέβαια ακόμα το Orthos, που με την παλιά έφτασε και 70c ... ;)

αυτό που μου προκάλεσε έκπληξη, είναι η βελτίωση του air flow του κουτιού, καθώς οι θερμοκρασίες της motherboard έπεσαν σχεδόν 20c !!! και της gpu άλλους 5c ...

πριν δούλευε (η mobo) στους 50~55c και τώρα σταθερά (όσο πρόλαβα να δω τουλάχιστον), στους 30c ! :mrgreen:

ps. η επιφάνεια της ήταν αρκετά λεία, δεν την έτριψα...

Δημοσ.

liopyr να σε ρωτισω μιας και εχουμε ιδιο hardware,μα και εγω στα ιδια ειμαι s3 965 και 4300 ddr 667,τα fsb/dram 1/1?τωρα τον εχω στα 2.8 και ειναι μια χαρα,αλλα φοβαμ την μνημη μιας και ειναι μια της kingston της πλακας,εσυ την ανεβασες καθολου?και εγω τιποτα απο o/c αλλα ειπα να το αφησω και εγω!

Δημοσ.

και εμένα φθηνές είναι οι μνήμες, και επειδή η s3 έχει το πλεονέκτημα(?) να ανεβάζει αυτόματα τάσεις και χρονισμούς στις μνήμες όταν σκαλίζεις το fsb της cpu, όταν έκανα τα πειράματα με την cpu, στα 2.6 πήγαινε ρολόι το pc, στα 2.8 ούτε καν boot-αρε....

λύση:

κατέβασε τον χρονισμό της μνήμης στα 266, και βάλε fsb της cpu 333 .

άσε να ρυθμίσει αυτόματα η mobo τάσεις, ή αν θες δώσε 0,1 στην ram ...

η mobo με τον ''υποχρονισμό'' που θα κάνεις στην μνήμη, θα την πάει ακριβώς στα 667 αφού θα είναι το fsb 333 !

εγώ έτσι το δουλεύω και ''φυσσάει'' :mrgreen:

Δημοσ.

με διαιρετή 5/8 αν θυμάμαι καλά στις κρατάει σε αποδεκτά πλαίσια και τότε είσαι μια χαρά ;) για αύται εγώ όταν άλλαξα πλατφόρμα διάλεξα μητρική που να τρέχει unlinked μνήμες γιατί έλεγα θα πάρω μάπα για αρχή αλλα και οι μάπα μια χαρά μου είχανε βγει :D

liopyr you need more Mhz από τον cpu σου για την 8800 σου ανέβασε και κανε ένα benche να δεις ότι στα γραφικά θα βγάλει μεγαλύτερο score

Δημοσ.

λες ε? εντάξει δεν είμαι ο/c junkie :P για καθαρά λειτουργικούς σκοπούς την ανέβασα την cpu...

με την cpu sta 1.8 το 3dmark μου έβγαζε σχεδόν το μισό score, και στο dirt που την δοκίμασα είδα 10~15 frame διαφορά...

νομίζω πως δεν τρώει bottleneck τώρα, και ψιλοφοβάμαι να την push-άρω πιο πολύ να σου πω την αλήθεια, την έχω τραβήξει ήδη αρκετά για τα δικά μου δεδομένα... (πάντα τα clockia μου τα έφτανα 15~20%) :P

Δημοσ.

μαλλον ετσι το εχω και εγω,γιατι τωρα εχω fsb 312,αρα ωραια ετσι παει και παραπανω:-D,δεν δοκιμασα γιατι εχω stock cooler,μα και εγω στην αρχη το πηγενα οπως λες και μετα γυρο στα 2.7 δεν ξανανοιξε.. οταν βαλω κανενα σοβαρο cooler θα το παω 3,vatos αν βαλω 5/8 στα ποσα θα παει τ μνημες?καπου 760?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...