Προς το περιεχόμενο

να το αφήσω έτσι?

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν πολυασχολούμαι με overclocking, χθές έφτασα μετά από λίγο κόπο την cpu μου στα 3,0 G....

αυτό που με απασχολεί τώρα είναι το δίλλημα, να την αφήσω έτσι να δουλεύει γενικά, ή να την ξαναρίξω σε normal επίπεδα, και να την ανεβάσω άμα τα βρω σκούρα με κάνα παιχνίδι?

Το pc γενικά μένει μπόλικες ώρες ανοιχτό, όχι όμως 24/7 ...

Με θερμοκρασίες δεν έχω πρόβλημα, idle είναι στους 35~38C η cpu,(full load ~50C) και γενικά συμπεριφέρεται σταθερότατα το pc...

αν ασχολείται κανένας πολύ με hardware, ας μου πει μία γνώμη αν το δικό μου έχει τις (ποιοτικές) προυποθέσεις να δουλεύει έτσι για καιρο, είδα και την mobo του vatos που κάηκε και αγριεύτηκα λίγο... :???:

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αν είναι σταθερό φιλε μου αστο έτσι εγώ τον έτρεχα με την προηγουμενη μητρική 3600Mhz δηλαδή 100% oc τώρα ακόμα τω παλεύω λόγο χρόνου και τροφοδοτικού να τον ανεβάζω παραπάνω ;) από θερμοκρασίες είσαι ok και λογικά δεν έδωσες extra τάση γιατί οι πιο πολύ μέχρι τα 3 πάνε με default τάση σταθερά

Δημοσ.

και ένας λόγος για να τo κάνει αυτό ? πρώτα πρώτα τώρα η vga του έδωσε πολλά παραπάνω καθώς στα 1800Mhz την φρενάρει απίστευτα ενω στα 3Ghz σχεδόν δίνει τα μέγιστα

Δημοσ.

Kαι εγώ συμφωνώ με τον Vatos ... :wink:

Αφού το pc είναι σταθερό όπως λες (βέβαια είναι σχετικό αφού δεν μας είπες πως το διαπίστωσες, π.χ. σταθερό μπορεί να είναι για 5 λεπτά Orthos μόνο ... :wink: - Θα σου πρότεινα ένα 12ωρο Prime95 για να διαπιστώσεις ότι είναι rock stable :wink:), ποιος ο λόγος να μην το κρατήσεις εκεί ψηλά, στα 3GHz ? Άσε που όπως λέει και ο Vatos, αρχίζουν να εκμηδενίζεται η περίπτωση να τρώει bottleneck η 8800 σου ... :wink: Thus, why not ? :P

Δημοσ.

για το θέμα σταθερότητας, έτρεξα το ''stability test'' του everest για καμμιά ώρα και δεν έδειξε τπτ ανησυχητικό. Θ τσεκάρω και το orthos όταν προλάβω...

τα bios της μητρικής μου έχουν κάποιες επιλογές, που ρυθμίζουν αυτόματα την τάση και τον πολλαπλασιαστή του fsb, δλδ όταν είναι idle ο πολλάπλασιαστής πέφτει αυτόματα στα 6Χ και η τάση στα 1,163V (δλδ μόλις 11% ο/c), και όταν χρειάζεται ανεβαίνει κανονικά 9Χ με τάση 1,325V 67% o/c... (σύμφωνα με το everest πάντα στην καρτέλα ''overclock'', γιατί στην καρτέλα sensor λέει σταθερά 1.39V)...

επίσης, επειδή ανεβάζει αυτόματα και τις μνήμες όσο τον clockάρεις, τις έριξα στα 266, με αποτέλεσμα όταν πήγα το fsb στα 333 να δουλεύουν και αυτές στα 667 που είναι κανονικά...

άμα έχω κάνει καμμιά πατατιά πείτε το μου, πάντως από απόδοση και σταθερότητα είμαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμης...

Δημοσ.

@liopyr: Blepw exeis clockarei dinata tin GTS sou... well done... erwtisi: tin exeis me stock cooler 'h exeis balei kati allo? Thermokrasies? Pws eftases telika se auta ta rologia? Ennow ti diadikasia akolouthises?

Δημοσ.

Oι 320άρες GTS, φτάνουν τα ~670/2060 MHz Core/Clock με stock cooler, και με θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα (για stock cooler μια χαρά είναι ~80 βαθμοί - σε 100% fan speed εννοείται, με τόσο o/c :o) ... Γενικά χρειάζεται καλό air-flow για να ρίξεις αρκετά την θερμοκρασία τους :wink: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ati Tool, και να φτιάξεις ένα o/c profile στις παραπάνω τιμές με τον ανεμιστήρα στο 100%, έτσι ώστε όταν δεν τρέχεις bench ή παίζεις κάποιο παιχνίδι, η κάρτα να μην pushάρεται και το fan της να μην σου παίρνει τα αυτιά ... :wink:

Δημοσ.

και εγώ νομίζω ότι ανεβαίνει κι άλλο, stock ψύξη της έχω, και το fan normal 60% ... max temp full load στο 3dmark που έτρεξα 3-4 φορές είδα 80C ...

το κουτί έχει καλό air flow, και στο δωματιο δουλεύει συνήθως a/c ...

τώρα την ξαναέριξα default, γιατί μέχρι το crysis δεν βλέπω να παίζω κάνα ''ζόρικο'' παιχνίδι, αλλά μάλλον θα κάνω αυτό που λέει ο george με το ati tool...

@geroge έτρεξα το orthos,(δεν το είχα ξανατρέξει), μόνο μαστίγια που δεν βγαζει αυτό το τεστ, πολύ ζόρικο... :P

η cpu σε μια φαση χτύπησε 70C !!! αλλά γενικά κυμαινόταν 60-65 ...

πολύ είναι λες?

Δημοσ.

70 ναι είναι πολλοί βαθμοί :o ... Με αυτό το "γενικά κυμαινόταν" τί εννοείς ? Πόση ώρα έτρεξες το test ? θερμοκρασία δωματίου ?

Δημοσ.

με τις ζεστες που επικρατούν και stock ψύκτρα δεν έχεις πρόβλημα οι C2D 4300 από τους 83 και πάνω αρχίζουν και κολλάνε οποτε καλά είσαι αλλα καλο θα ήταν να πάρεις και μια ψήκτρα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ;)

Δημοσ.

Vatos, όσο ζέστη και να έχει, νομίζω πως 70 βαθμοί είναι πολλοί, ανεξαρτήτως των ορίων της Cpu :wink: Μην ξεχνάς :

το κουτί έχει καλό air flow, και στο δωματιο δουλεύει συνήθως a/c ...
Δημοσ.

ίσος το έχει πλακώσει στην τάση εγώ μια δοκιμη που έκανα και έδωσα 1,9 βάρεσε 83 σε full load και μετά δεν πρόλαβε να ανεβεί άλλο :)

βεβαια με τον αέρα δεν τα θυμάμαι πια γιατί εγώ μιας και εφιαξα το πρόβλημα θερμοκρασίας που είχα τώρα έχω ambient 30 και idle 32 :D

τι Vcore έχεις ?

Δημοσ.

το orthos το έτρεξα μια ώρα και κάτι περίπου, σε κάποιο από τα test ανέβασε 70, αλλά την υπόλοιπη ώρα ήταν μεταξύ 60-65 ...

τώρα idle έχω 29 !!!

το Vcore το ανεβάζει αυτόματα η Mobo, όπως έχω γράψει παραπάνω...

δεν είμαι και σίγουρος γιατί το everest μου δείχνει άλλες τιμές στην καρτέλα ''overclock'' και άλλες στην ''sensor'' ...

ps καμμιά καλή ψύχτρα που να κουμπώνει στην μητρική μου έχετε υπ'όψη σας? (μέχρι 40ε) ... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...