tzekas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Γεια σας παίδια. Προσπαθώ να λύσω την παρακάτω άσκηση > ALGORITHM Enigma (A[0...n-1, 0..n-1]) // Input: A matrix A[0..n-1, 0..n-1] of real numbers for i <-- 0 to n - 2 do for j <-- i+1 to n - 1 do if A[i,j] <> A[j,i] // το <> σημαίνει διάφορο return false return true α. Τι υπολογίζει ο αλγόριθμος; β. ποια είναι η βασική πράξη του; γ. πόσες φορές εκτελείται η βασική πράξη; δ. ποια είναι η πολυπλοκότητα του αλγορίθμου; ε. προτείνετε μια βελτίωση ή έναν καλύτερο αλγόριθμο και προσδιορίστε την τάξη μεγέθους του. Εάν δεν μπορείτε , αποδείξ'τε ότι δεν υπάρχει καλύτερος αλγόριθμος. Απάντησα, στα περισσότερα ερωτήματα αλλά δεν είμαι σίγουρος: > α. Υπολογίζει αν ένας πίνακας είναι συμμετρικός β. η βασική του πράξη είναι ο τελεστής "διάφορο από" γ. n(n-1) / 2 δ. Θ(n^2) ε. ???? Όποιος μπορεί , παρακαλώ ας βοηθήσει...
Directx Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Αν ξέρεις Γαλλικά (εγω δεν... -διαφορετικά ψάξε για κανέναν αυτόματο μεταφραστή στο Internet) δες την λύση του προβλήματος εδώ -είναι στην σελίδα 4, Question #3 -Algorithm Enigma-: https://cours.ift.ulaval.ca/fileadmin/cours/20064_17588A/public/Solutions_serie_3.pdf Υ.Γ. Άλλη φορά πες στον Καθηγητή σου να βάζει πιο πρωτότυπα ερωτήματα
tzekas Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Ευχαριστώ πολύ Directx , μου έλυσες τα χέρια! Υ.Γ. Άλλη φορά πες στον Καθηγητή σου να βάζει πιο πρωτότυπα ερωτήματα :-D:-D Βασικά την άσκηση την πήρα απ'το βιβλίο. Ο καθηγητής μας έβαλε άλλη παρόμοια άσκηση !! Υ.Γ. μπορείς μήπως να μου πεις πως βρήκες τις λύσεις αυτές; Το ψάχνω καιρό και δεν βρίσκω τίποτα.
Directx Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Με την βοήθεια του Google και λίγη υπομονή Καλή συνέχεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.