Wise_One Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δεύτερη απορία για σήμερα. Στο φορητό έχω τα vista και σε virtual machine φορτώνω τα xp για προγραμματισμό και γενικότερα δουλειά σε προγράμματα της σχολής. Αφότου έκανα ανασυγκρότηση στα vista, σήμερα για πρώτη φορά μπήκα στα xp μετά από αρκετό καιρό και πρόσεξα ότι υπάρχει αργοπορία στη λειτουργία του λειτουργικού. Εντάξει, φόρτωσε κανονικά τα windows απλά η απόκριση ήταν πολύ μικρή. Το ποντίκι κινούνταν σπασμωδικά, τα προγράμματα άνοιγαν αργά... Ο κέρσορας με λίγα λόγια σπάει νεύρα. Το θέμα είναι λοιπόν. Αν κάνω ανασυγκρότηση στα xp, υπάρχει περίπτωση να παιχτεί καμιά βλακεία στα vista; Θεωρώ πως όχι, αλλά πριν το δοκιμάσω θα ήθελα κάποιες γνώμες από άτομα που ενδεχομένως το έχουν ήδη κάνει.
sdream Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δεν υπαρχει περιπτωση να παθουν τπτ τα vista. Ειδικα αν εχεις χρησιμοποιησει dynamic space (ή και fixed size) στον virtual hdd σου και οχι Space απο τον physical disk σου, τοτε δεν εχεις προβλημα (Με space απο physical δεν ξερω τι γινεται, δεν το δοκιμασα φοβουμενος καποια απολια δεδομενων). Ουσιαστικα ο virtual hdd ειναι ενα αρχειο το οποιο μεγαλωνει συνεχεια οσο εγκαθιστας πραγματα και το οποιο βρισκεται στον hdd σου αλλα σε κενη χωρο οποτε δεν επηρεαζει τπτ.
Wise_One Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Νομίζω ότι του έχω δώσει απ' τον physical. Δηλαδή έκανα την εγκατάσταση του vm και του έδωσα 20 γίγα απ' τον σκληρό μου. Αυτό τώρα είναι virtual hdd ή όχι;
lefi Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Προσπάθησε να θυμηθείς εάν έδωσες όνομα στον εικονικό δίσκο και δες εάν υπάρχει αρχείο που να συμπεριφέρεται όπως σου προανέφεραν εάν ισχύει κάτι τέτοιο τότε πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.
Wise_One Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 ΧΑ! Νομίζω το βρήκα. Εχω μές στα Εγγραφά μου ένα φάκελο My Virtual Machines κι εκεί 2 άλλα αρχεία. Το ένα λέγεται Virtual Machine Settings File και το άλλο Virtual Machine Hard Drive Image. Και το τελευταίο έχει το μέγεθος που έδωσα στην αρχή της εγκατάστασης... Αρα μάλλον του έχω δώσει εικονικό δίσκο έτσι; Αρα δεν έχω πρόβλημα να κάνω ανασυγκρότηση (ε.
mvaggel Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Ανασυγκρότηση κάνεις ώστε η κεφαλή του δίσκου να μη κάνει μεγάλες διαδρομές για να βρει τα κομμάτια ενός αρχείου... Αν έκανες ανασυγκρότηση από vista, λογικά έχει ανασυγκροτήσει και το αρχείο που παίζει το ρόλο του virtual HDD... Κατά τη γνώμη μου ψάξε αλλού την αιτία που σέρνονται τα XP
Wise_One Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Ναι αλλά αυτό έγινε αμέσως μετά την ανασυγκρότηση που έκανα στα vista. Γι' αυτό σκέφτομαι αν βοηθήσει η ανασυγκρότηση στα ΧΡ. Πριν δεν είχε κανένα πρόβλημα. Πετούσε. Πήγα την μνήμη των ΧΡ από 256 σε 305 και πάλι αργεί... Θα δώ μήπως μπορέσω να βρώ τίποτα άλλο.
mvaggel Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 σήμερα για πρώτη φορά μπήκα στα xp μετά από αρκετό καιρό Απλά λέω μήπως εκτός από ανασυγκρότηση στα Vista, έκανες και τίποτα άλλο και γι αυτό κολλάει... Κανένα update ας πούμε... Εγκατάσταση κάποιου προγράμματος... Μη ξεχνάς πως τα XP τα τρέχεις σε Virtual Machine που τρέχει πάνω στα Vista. Μήπως τα Vista καθυστερούν το Virtual Machine, και γι αυτό αυτό καθυστερεί τα XP?
Wise_One Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Ξέρω και γώ ρε συ... Μέχρι πρότινος δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια εγκαθιστώ τα updates της Microsoft. Λες από κει να έγινε τίποτα; Αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο...
lefi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Εγώ και άλλοι 1-2 χρήστες του Insomnia είχαμε χρησιμοποιήσει Virtual Machine έπειτα από δική σου πρόταση και είχαμε τα προβλήματα που προανέφερες από την αρχή, τώρα πως θα το λύσεις εάν ήξερα θα το είχα γράψει πριν ανοίξεις το παρόν ποστ, πάντος θέλει πολύ προσοχή στης ρυθμίσεις και στην χρήση των Vista για να αποφύγεις τα παραπάνω προβλήματα, τώρα κατά την γνώμη μου ξεκίνα από επαναφορα συστήματος στα Vista και εάν τα XP είναι πιο σημαντικά για εσένα από τα Vista και φτάσεις σε απόγνωση κάνε Format, αλλά δεν φέρω ευθήνη σε περίπτωση που υπάρχει εναλλακτική λύση.
Wise_One Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Κοίτα, δεν είναι το ότι θα φτάσω σε απόγνωση. Εχω και τον desktop για να δουλέψω προς το παρόν. Στο κάτω κάτω σουτάρω τα ΧΡ και τα ξαναβάζω. Απλά βαριέμαι να ξανα εγκαθιστώ τα προγράμματα που έχω βάλει. Θα το ψάξω πάντως λίγο ακόμα και βλέπουμε.
mvaggel Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δοκίμασε να πάρεις τα αρχεια virtual machine settings και virtual HDD και να τα τρέξεις σε άλλη εγκατάσταση του Microsoft Virtual Machine, πχ στο desktop... Αν και εκει παίζει χάλια τότε πιθανότατα φταίει η virtual machine ή ο virtual HDD. Αν παίζει κανονικά τότε φταίνε τα Vista που κολλάνε τα XP στο Virtual MAchine
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.