Προς το περιεχόμενο

Δυναμικός τόμος;

mpink

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν βάζεις το CD των windows και σε πάει στο menu εγκατάστασης και σε έναν από τους σκληρούς εμφανίζεται το μήνυμα ότι είναι δυναμικός τόμος, αυτό σημαίνει ότι ο σκληρός θέλει format;

Αν ναι και αν ο σκληρός αυτός, θεωρήσουμε πως πριν από κάποιο καιρό είχε πολύ σημαντικά για μένα δεδομένα, σημαίνει ότι για κάποιο λόγο την έχω πατήσει άσχημα; :???:

Ή μήπως υπάρχει τρόπος να τα ανακτήσω;

Ευχαριστώ

(το thread μου μεταφέρθηκε αλλά νομίζω πως το θέμα είναι σχετικό με hardware και όχι με windows)

• Super Moderators
Δημοσ.
Όταν βάζεις το CD των windows και σε πάει στο menu εγκατάστασης και σε έναν από τους σκληρούς εμφανίζεται το μήνυμα ότι είναι δυναμικός τόμος, αυτό σημαίνει ότι ο σκληρός θέλει format;

Αν ναι και αν ο σκληρός αυτός, θεωρήσουμε πως πριν από κάποιο καιρό είχε πολύ σημαντικά για μένα δεδομένα, σημαίνει ότι για κάποιο λόγο την έχω πατήσει άσχημα; :???:

Ή μήπως υπάρχει τρόπος να τα ανακτήσω;

Ευχαριστώ

Πιθαλογώ ότι ο όρος Δυναμικός Τόμος είναι η ελληνική μετάφραση του Dynamic Volume (το πιθανολογώ γιατί δεν είχα ποτέ ελληνικά Windows).

ΑΝ συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν έχεις λόγο ανησυχίας. Τα δεδομένα σου είναι όλα εκεί. Το Dynamic Volume είναι μία άλλη μορφή αποθήκευσης δεδομένων, η οποία υποστηρίζεται από τα Windows 2000, τα Windows XP Pro (όχι τα Home) και τα Windows 2003 Server.

Περισσότερα σε αυτό το άρθρο και σε αυτό το άρθρο (στα αγγλικά).

Edit:

Ιδού και σχετικό άρθρο στα ελληνικά από το Knowledge Base της Microsoft που εξηγεί λίγο τι είναι οι Δυναμικοί Δίσκοι.

Η ουσία είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς. :)

ΥΓ: Το θέμα σου είναι μάλλον θέμα Windows. ;)

Δημοσ.

Διάβασα το άρθρο..

Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό, αλλά όταν μπαίνω στα windows, στο "Ο υπολογιστής μου" δεν εμφανίζεται ο δεύτερος σκληρός μου :(

Επίσης να προσθέσω ότι ο πρώτος σκληρός μου είναι master και ο δεύτερος slave (έλεγξα τα jumperάκια) και πως και οι δύο HD είχαν το αρχικό τους format σε windows XP Pro (με διαφορά κάποιων μηνών πάντως)

Καμιά πρόταση;

• Super Moderators
Δημοσ.
Διάβασα το άρθρο..

Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό, αλλά όταν μπαίνω στα windows, στο "Ο υπολογιστής μου" δεν εμφανίζεται ο δεύτερος σκληρός μου :(

Είναι ο σκληρός που σου εμφανιζόταν ως Dynamic Volume;

Έχεις ελέγξει καλωδιοταινία, τροφοδοσία του συγκεκριμένου σκληρού;

Αν πας στη Διαχείριση Δίσκων (από το Έναρξη > Πίνακας Ελέγχου > Διαχείριση Υπολογιστή) στον εμφανίζει;

Δημοσ.

Ναι για αυτόν τον σκληρό λέω...

Όταν μπαίνω στο BIOS εμφανίζεται κανονικά ως SLAVE

Απο διαχείριση δίσκων επίσης δε μου τον δείχνει

Δηλαδή με λίγα λόγια, μου τον εμφανίζει παντού, εκτός από το περιβάλλον των windows :?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...