kavaliotis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Προσπαθησα να συνδεσω την εν λογω καρτα που εχει HDMI (μεσω DVI to HDMI convertor που ειναι μεσα στην συσκευασια της καρτας) με την τηλεοραση που εχει 2 HDMI inputs. Με το που το συνδεσα, αμεσως αναγνωρισε την τηλεοραση μου ακριβως με την ονομασια της ( LG 37LC25R ) και εδειξε και στην τηλεοραση εικονα. Οχι ομως και ηχο. Μου εβγαλε μαλιστα ενα μηνυμα στα Vista οτι για να εχω ηχο πρεπει να συνδεσω ξεχωριστα τον ηχο. Μα καλα αυτος δεν ειναι και ο λογος που βγηκε το HDMI? Για να περναει εικονα-ηχος απο 1 και μονο καλωδιο? Τελος παντων, η καρτα γραφικων παντως εχει σιγουρα πανω ενσωματωμενη καρτα ηχου για να κανει αυτην την δουλεια, δεν εχω βρει ομως με ποιον τροπο δουλευει. Καποιος να με διαφωτισει? Τι πρεπει να κανω για να εχω και ηχο? Το αλλο προβλημα ειναι οτι μετα απο ενα ρεσταρτ, οταν συνδεω το HDMI πισω στην καρτα γραφικων μου, ΚΟΛΛΑΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ PC! Παταω reset, ξεκιναει ο υπολογιστης, αλλα δεν δινει σημα ουτε στην τηλεοραση, ουτε στην οθονη μου (εχω μια LG 1980Q 19" 1280x1024). Να πω οτι η TV σηκωνει μεχρι 1366x768, δηλαδη 720p/1080i. Η αναλυση οταν συνδεσα την τηλεοραση την πρωτη πρωτη φορα πηγε απο μονη της στα 1280x768 στην οθονη μου και δεν φαινονταν καλα τα εικονιδια κτλ, σαν μαζεμενα. Δεν ξερω αν παιζει ρολο. Το θεμα ειναι οτι τωρα δεν δουλευει ο υπολογιστης αν ειναι συνδεδεμενο το HDMI καλωδιο. Τι μπορει να συνεβει?
paonikgt Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 για τον ηχο που λες και εγω μια μερα το δοκιμασα το pc να το συνδεσω με την sonny bravia αλλα ηχο δεν ηχα και αναγκαστηκα και το εβγαλα. Οσο για το δευτερο δεν εχω ιδεα τι μπορει να φταιει.Ποσο την εχεις την καρτα?Εχεις την εγγυηση αν ναι πηγαινε την πισω να παρεις αλλη
kx5 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Στη HD2600 που είχα, έπρεπε να περάσεις ξεχωριστό driver για τον ήχο.
kavaliotis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Ποιος ειναι ο ξεχωριστος driver? Μπαινω στο control panel στα speakers και εχει εκει την καρτα ηχου μου και εχει και HDMI audio, το διαλεγω αλλα παλι δεν ακουγεται τιποτα στην τηλεοραση... Οσο για το 2ο, τωρα παλι δουλευει, δεν ξερω τι παιζοτανε πριν. Παντως γενικα ειναι αρκετο σπασιμο νευρων το HDMI. Τοσο δυσκολο ειναι να βγαλουν ενα προγραμμα που θα τα κανει ολα αυτοματα? Να παταω ενα κουμπακι και αυτοματα να ενεργοποιειται η τηλεοραση με τον ηχο κανονικα και να βλεπω την ταινια? Θα πρεπει δηλαδη καθε φορα να αλλαζω resolution, να αλλαζω audio out και ενα σωρο αλλα? Κριμα ειναι... Κανεις ρε παιδια δεν εχει την καρτα μου να την χρησιμοποιει με HDMI?
joker99 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 file @kavaliotis afou exeis kani sindesi DVI to HDMI convertor DEN tha exis ixo. to DVI einai mono gia eikona. etsi exo sindesi kai ego tin dikia mou me to pc (TOSHIBA 42X3030DG 1080p) an thes ixo pare ksexoristo kalodio kai vale apo to pc stin tv pou episis exo kanei kai ego.. opos auto http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750707
kavaliotis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 file @kavaliotis afou exeis kani sindesi DVI to HDMI convertor DEN tha exis ixo.to DVI einai mono gia eikona. etsi exo sindesi kai ego tin dikia mou me to pc (TOSHIBA 42X3030DG 1080p) an thes ixo pare ksexoristo kalodio kai vale apo to pc stin tv pou episis exo kanei kai ego.. opos auto http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750707 Και τοτε για ποιο λογο εχει ενσωματωμενη καρτα ηχου η καρτα γραφικων μου? Μιλαμε για 350 ευρω καρτα γραφικων, δεν γινεται να μην εχει και ηχο. Σου παραθετω εδω απο ενα review μιας αλλης καρτας για να καταλαβεις οτι μπορει να περασει ο ηχος μεσω του DVI "Geforce 8400GS is intended for a Vista user who doesn't want integrated graphics but wants decent video performance and HD-DVD and Blu-ray capability in HDTV 1080p quality. For all those lucky guys who have HDMI TV's, Zotac supplied DVI to HDMI adapters. You can fully use that adapter since it is capable of transferring digital video and audio signal over a DVI connector, and over that HDMI cable to your HDMI capable TV." Τωρα βλεπω κατι για SPDIF connector πανω στην καρτα, θα το ψαξω...
paonikgt Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 για εξηγησε μου ρε φιλε μου πως να την συνδεσω την τηλεοραση με την 2900?Εχει ενα καλωδιο το οποιο εχει 3 εξοδους πως θα την συνδεσω στην τηλεοραση.
kavaliotis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Εγω φιλε αγορασα HDMI καλωδιο, οποτε απλα συνδεσα απο την καρτα γραφικων (με τον DVI>HDMI adapter) με την HDMI συνδεση της τηλεορασης.
paonikgt Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 τα καλωδια που εχει μεσα η στο κουτι της η 2900 δεν κανουν?θελει να αγορασουμε αλλο?
tarantules Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Απότι ξέρω από ένα review της Sapphire 2900 που διαβασα σε ξένο site , για να βγάλεις ήχο από τον converter DVI to HDMI στην τηλεόρασή σου πρέπει να κάνεις εγκατάσταση τους driver της ενσωματωμένης κάρτας ήχου που έχει η 2900.Πολύ πιθανό να θέλει όμως απενεργοποίηση της κάρτας ήχου που έχει το pc σου.Είτε είναι ενσωματωμένη στη μητρική είτε σε ξεχωριστή κάρτα διότι πολύ πιθανό να έχεις conflicts.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.