Προς το περιεχόμενο

Wifi - Μη αναμενόμενα ευχάριστα αποτελέσματα!

Sorath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σιγά βρε που απο ένα καλό σήμα Wifi, βρήκατε οτι υπάρχει παρατυπία στον τρόπο οικοδόμησης.

Παιδιά το σπίτι είναι σχετικά καινούργιο, βρίσκεται στην Μεταμόρφωση και άντεξε στον μεγάλο σεισμό της Πάρνηθας.

Οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο και τα υλικά που οικοδομήθηκε. Εξάλλου αυτός που έχτισε το σπίτι είναι ο πεθερός του ενοικιαστή μου (ο ίδιος μένει στον 1ο). Το έφτιαξε για τα παιδιά του και τα εγγόνια του οπότε έχει φροντίσει για όσο το δυνατόν καλύτερη οικοδόμηση.

μήπως μπορείς να μου πεις τι hardware έχεις χρησιμοποιήσει για την συνδεσμολογία αυτή?(είμαι ολίγον άσχετος :-?)

Δημοσ.

Έχω το router που αναφέρεται στο τέλος της υπογραφής μου. Σε αυτό συνδέεις πάνω την ADSL γραμμή σου. Πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις εκεί ώστε το router να συνδεθεί με το internet και κατά 2ον να φτιάξεις το ασύρματο δίκτυό σου. Μόλις το router είναι έτοιμο τότε πας στον Η/Υ σου.

Εκεί χρησιμοποιώ μια ασύρματη κάρτα δικτύου πάλι μάρκας Level1 (δεν θυμάμαι ακριβές μοντέλο) που συνδέεται μέσω USB. Κάνεις τις αντίστοιχες ρυθμίσεις για το ασύρματο δίκτυο και μετά εφώσον πιάνει σήμα έχεις κανονικά internet.

Δημοσ.
genikos i linksys leei oti se eleuthero pedio to b pezei kalitera apo to g.an thimame sosta egrafe 300 metra to b kai 200 to g.etsi nomizo ektos an itan anapoda.sto expander to egrafe pano.den dino orko alla auto nomizo egrafe

ετσι ειναι.

απλα το b ειναι μεχρι 11mbps αν θυμαμαι καλά και το g μεχρι 54.

πρακτικα για Internet Και με το b κανει δουλεια. αν θες να παιξεις και lan πας σε g

Δημοσ.
ετσι ειναι.

πρακτικα για Internet Και με το b κανει δουλεια. αν θες να παιξεις και lan πας σε g

sostos .to g einai pio grigoro apo b.bebea kai to g tha rixei tin taxitita mono tou ama den mporei na pexei logo apostasis pc access point

Δημοσ.
Ωραία η πλάκα που ξεκίνησες, αλλά η καλής ποιότητας ασύρματη σύνδεση, κάτω από τις συνθήκες που περιγράφει ο φίλος μας ο Sorath, ΔΕΝ αποτελεί ένδειξη στατικής ανεπάρκειας.

Σου είπε κάποιος φιλαράκο ότι έκανα πλάκα?

Δεν γνωρίζεις ότι το σκυρόδεμα είναι εμπόδιο σε οποιαδήποτε διάδοση κυμάτων σε ευθεία αναλογία με το πάχος του κ την πυκνότητα του οπλισμού του?

Δημοσ.

Εγώ θέλω να κάνω μια άλλη ερώτηση όσο αφορά τα Wifi Router, γιατί και εγώ μόλις χτες αγόρασα ένα της Belkin. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, είναι εάν αυτή η ασύρματη εκπομπή σήματος που υπάρχει, εάν είναι επικίνδυνη για την υγεία μας ? Δεν το έχω ψάξει καθόλου το θέμα αυτό.

Δημοσ.

ekmpempei konta sta 100 miliwatt makria apo to kefali sou eno to kinito konta sta 1000 miliwatt kateutheian in ur brain.to kinito me mia kerea pikolo pianei pantou to router meta apo 2 toixous exei xasei tin mpala.

Δημοσ.

Και επίσης λειτουργεί σε υψηλή συχνότητα ίδια με αυτή του Bluetooth 2.4Ghz , τα ευρωπαικά κινητά είναι αν δε κάνω λάθος στα 900Mhz που συντονίζεται πιο εύκολα με τα ανθρώπινα κύτταρα - αν μιλάς πολύ ώρα ζεσταίνεται το αυτί σου κοινώς και γενικότερα τα κύτταρα σου.

ετσι ειναι.

sostos .to g einai pio grigoro apo b.bebea kai to g tha rixei tin taxitita mono tou ama den mporei na pexei logo apostasis pc access point

Και τα 2 πρωτόκολλα ρίχνουν σταδιακά τη ταχύτητα τους μέχρι το 1Μβιτ αν υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ 2 κεραιών - κοινώς οσο μεγαλώνει η απόσταση / αποδυναμώνεται το σήμα.

Δημοσ.
Σου είπε κάποιος φιλαράκο ότι έκανα πλάκα?

Δεν γνωρίζεις ότι το σκυρόδεμα είναι εμπόδιο σε οποιαδήποτε διάδοση κυμάτων σε ευθεία αναλογία με το πάχος του κ την πυκνότητα του οπλισμού του?

Πού να φανταστώ ότι δεν έκανες πλάκα; Οι μηχανικοί που το διαβάζουν γελάνε.

Σοβαρά τώρα: Αυτό που λες για το μπετόν είναι σωστό, αλλά οι πλάκες μπορούν να κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους με πάχη και πυκνότητες οπλισμών που επιτρέπουν στον φίλο μας να έχει το σήμα που έχει.

Για να πάμε λίγο πιό πέρα, εκατομμύρια άνθρωποι συνδέονται με access points που δεν βρίσκονται στον ίδιο όροφο. Δεν μένουν όλοι σ' ετοιμόρροπα σπίτια. Αν μια κατασκευή έχει στατικό πρόβλημα, κανένα σοβαρό εργαστήριο δεν θα το εκτιμήσει στήνοντας ένα wireless router στο ισόγειο κι ένα laptop στον πρώτο. (Ούτε το σοβαρό εργαστήριο θ' ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις πλάκες, αλλά αυτή η συζήτηση θα βγεί τελείως off topic).

Για να στέλνεις τον άνθρωπο στην πολεοδομία, προφανώς ξέρεις κάτι παραπάνω και στηρίζεσαι σε κάποια βιβλία ή έστω κάποιες ανακοινώσεις. Είμαι περίεργος να δω αυτές τις πηγές.

Δημοσ.
Πού να φανταστώ ότι δεν έκανες πλάκα; Οι μηχανικοί που το διαβάζουν γελάνε.

Φίλε εγώ που είμαι μηχ. μηχανικός κ δεν γελάω καθόλου.

Εκτός εάν εσύ είσαι "μηχανικός" κ γελάς. Αλλά στην Ελλάδα το γέλιο μας έχει φάει, αποφεύγοντας να εξετάσουμε κάτι βαθύτερα, ακόμα κ στην ένδειξη ότι κάτι μπορεί να μην είναι όπως πρέπει.

Επίσης δεν είπα ότι η οικοδομή "υποφέρει" από στατική ανεπάρκεια. Ούτε είπα ότι δεν υποφέρει. Βλέπεις λόγω του επαγγέλματος μου όταν εκφράζω μία άποψη ή όταν ελέγχω άλλους μηχανικούς, προσπαθώ να είμαι το δυνατότερο φειδωλός κ ακριβέστερος σε αυτά που λέω.

Συγκριτικά, είπα λοιπόν για να καταλάβεις, με την εφαρμογή ασύρματου δικτύου στον ίδιο όροφο σε διπλανά δωμάτια, θα έπρεπε να είχε ασθενέστερο σήμα όταν αυτό βρίσκει εφαρμογή σε δύο διαφορετικούς ορόφους, δεδομένου ότι η πλάκα θεωρητικά θα έπρεπε να εξασθενεί περισσότερο το σήμα από ότι ένας τουβλότοιχος.

Δημοσ.
Στη θέση σου δεν θα ήμουν τόσο ευχαριστημένος αλλά θα άρχισα να ψάχνω για το πάχος της πλάκας κ την ποιότητα κ πυκνότητα του σιδερώματος κ τη διαφορά των πραγματικών αυτής από τα δηλωμένα στην Πολεοδομία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΓΟΚ.

...

Επίσης δεν είπα ότι η οικοδομή "υποφέρει" από στατική ανεπάρκεια...

OK.

Edit: (επειδή "το μήνυμα είναι πολύ σύντομο") Για να μην κουράζουμε τους υπόλοιπους, δεν έχει νόημα ούτε ν' αντιπαραθέσουμε πτυχία και εμπειρείες, ούτε ν' αμφισβητήσω τις γνώσεις των Μηχανολόγων στο σκυρόδεμα και την ασύρματη μετάδοση, ούτε να σου επιστρέψω τα εισαγωγικά.

Περιμένω απλά τις πηγές.

Δημοσ.

Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις σε αυτά που παραθέτεις ανωτέρω

OK.

Περιμένω απλά τις πηγές.

Δεν το κατάλαβα καλά. Αν θέλεις pm me για να μην κουράζουμε κ τους υπόλοιπους, με τα σχετικά επιχειρήματα σου, εννοείται τεκμηριωμένα για να σου απαντήσω σχετικά.

Κ για να τελειώσουμε, θεωρω πολύ επικίνδυνο να εφησυχάζεις κόσμο χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, παρά να χτυπάς ένα καμπανάκι για περαιτέρω διερεύνηση.

Με την νοοτροπία όμως του ωχαδελφισμού κ του σιγά μη γίνει είναι που έχει γίνει η Αθήνα μισή αυθαίρετη από τους εξαίσιους εργολάβους οικοδομών πολ. μηχ. ή μη κ κάνουμε το σταυρό μας οι γνωρίζοντες κάποια ελάχιστα πράγματα σε κάθε σεισμό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...