Sorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Αν κάποτε με ρώταγαν για χρήση ασύρματου δικτύου σε διαφορετικούς ορόφους, θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός και κατά μεγάλο ποσοστό θα ήμουν αρνητικός για το αν θα δουλέψει. Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως απο την αρχή. Στο παρόν σπίτι μου, έχω βάλει το ADSL Wifi Router σε ένα δωμάτιο και ακριβώς στο διπλανό που έχω τον Η/Υ μου έχω μια USB Wifi κάρτα όπου εκεί έχω γύρω στο 75% σήμα. Πάω λοιπόν χθες στο καινούργιο μου σπίτι και βάζω το router στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας. Πάω στον 2ο και βάζω πάλι τον Η/Υ. Τον ανοίγω και περιμένω να δω αν θα βρεθεί σήμα. Όχι μόνο βρήκε αλλά όταν πήγα να δώ τα quality, είχα 100% Signal Strength και 100% quality!!!! Είναι νούμερα που σε καμία απολύτως περίπτωση δεν τα περίμενα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι έχω τόσο καλό σήμα καθώς το δωμάτιό μου είναι ακριβώς πάνω απο αυτό που έχει το router. Κοινώς, η κεραία σημαδεύει ακριβώς την USB Κάρτα μου. Και επίσης το δωμάτιό μου είναι προς το παρόν άδειο (δεν έχω μετακομίσει ακόμα) και υποθέτω οτι δεν έχω και παρεμβολές απο άλλες συσκευές. Συμπερασματικά, μην αποκλείετε τίποτα αν δεν το δοκιμάσετε πρώτα
gang Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 μήπως μπορείς να μου προτείνεις τo hardware που θα χρειαστεί(modem-router και κάρτες, δεν τα ξέρω καλά αυτά) για να βάλω σε ένα modem-router 2 Pc? (στο ένα έχω την δυνατότητα για ενσύρματη σύνδεση)
alexzzz Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Και εγώ θέλω να κάνω ακριβώς το ίδιο αλλά με αποτρέπει το σήμα. Τουλάχιστον έτσι σκέφτομαι. Αν βρω να το δοκιμάσω θα προχωρήσω σίγουρα σε αγορά.
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 ine sxetiko mexri pou tha piasei .exartate apo tin thesi tou router.psila einai kalitera panta.b.analogos ti iliko einai oi toixoi kai posoi toixoi.to tzami den einai empodio.c.alexzzz an se apotrepei to sima mporeis na baleis kai expander.mono provlima tou expander i timi tou.px linksys expander 88 euro.d.exartate apo ton router i to access point.iparxei access point pou exei tripli kerea kai ennoite dinei kalitero sima.episis to b protokolo pezei ligo pio makria apo to g.to draft n kai n pio makria apo ta alla.iparxouin external kerreess iparxoun kateuthintikes iparxoun 7 db kerreess iparxoujn enisxites simatos .genikos iparxoun pola to mono provlima ine ta lefta.
Ventrix Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Η κεραία (που υποθέτω θα είναι omni, σαν όλες τις κεραιούλες που συνοδεύουν τα routerάκια) εκπέμπει κυκλικά σαν λουκουμάς. Συνεπώς όχι μόνο δεν σημαδεύει την κάρτα σου, αλλά εκπέμπει σε κάθε άλλο σημείο, εκτός απο κάθετα πάνω... Αυτό που λες γίνεται είτε επειδή το σπίτι σου δεν έχει περίεργες αντανακλάσεις (στα έπιπλα πχ), είτε επειδή ο τοίχος του καινούργιου σπιτιού είναι διαφορετικός (πιο λεπτός, απο άλλο υλικό κλπ), παίζει και το γεγονός ο γείτονας σου στο παλιό σπίτι να έπαιζε τσίτα, καθώς ακόμα ένα που επειδή με διέκοψαν με τηλέφωνο, το ξέχασα... "episis to b protokolo pezei ligo pio makria apo to g" αυτό το διάβασες κάπου συγκεκριμένα;;; btw κύριε πουλινέ, το τζάμι ΕΙΝΑΙ εμπόδιο, απλά όχι τόσο ισχυρό ώστε να λαμβάνεται υπόψιν.
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 IPARXOUN kai kateuthintikes ama thes na stoxeuseis kapou.ventrix mou anixes tin orexi me ton loukouma.
Jojos170304 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Στη θέση σου δεν θα ήμουν τόσο ευχαριστημένος αλλά θα άρχισα να ψάχνω για το πάχος της πλάκας κ την ποιότητα κ πυκνότητα του σιδερώματος κ τη διαφορά των πραγματικών αυτής από τα δηλωμένα στην Πολεοδομία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΓΟΚ.
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Στη θέση σου δεν θα ήμουν τόσο ευχαριστημένος αλλά θα άρχισα να ψάχνω για το πάχος της πλάκας κ την ποιότητα κ πυκνότητα του σιδερώματος κ τη διαφορά των πραγματικών αυτής από τα δηλωμένα στην Πολεοδομία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΓΟΚ. a.den exei balei epipla akoma isos gia auto.b.afou den exei balei epipla prolavenei na metakomisei.3.piknotita sideromatos????asteio akougetai ....
TechnoState Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 vasika mipws prepei na allakseis spiti pali?
Ventrix Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 του σιδηρώματος ήθελε να γράψει ο άνθρωπος (αλλά του το έφαγε το ορθογραφικό του firefox) και όταν κάνει σεισμό, δεν θα είναι καθόλου αστείο!
gerontas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 ...Το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι έχω τόσο καλό σήμα καθώς το δωμάτιό μου είναι ακριβώς πάνω απο αυτό που έχει το router. Κοινώς, η κεραία σημαδεύει ακριβώς την USB Κάρτα μου. Και επίσης το δωμάτιό μου είναι προς το παρόν άδειο (δεν έχω μετακομίσει ακόμα) και υποθέτω οτι δεν έχω και παρεμβολές απο άλλες συσκευές. ... Στη θέση σου δεν θα ήμουν τόσο ευχαριστημένος αλλά θα άρχισα να ψάχνω για το πάχος της πλάκας κ την ποιότητα κ πυκνότητα του σιδερώματος κ τη διαφορά των πραγματικών αυτής από τα δηλωμένα στην Πολεοδομία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΓΟΚ.Ωραία η πλάκα που ξεκίνησες, αλλά η καλής ποιότητας ασύρματη σύνδεση, κάτω από τις συνθήκες που περιγράφει ο φίλος μας ο Sorath, ΔΕΝ αποτελεί ένδειξη στατικής ανεπάρκειας.
Mystirios Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Κατ αρχήν , στο σπίτι μου εγω εχω καταφέρει να βγάλω low/good σήμα 18/24Μbit σε απόσταση 3 ορόφων (12μ-13μ χοντρικά , είναι ψηλοτάβανο) με ένα Sagem1500 και μια απλή pci κάρτα Linksys (δε θυμάμαι μοντέλο , 35? τιμή).Με τις κεραίες φυσικά στραμμενες παράλληλα με το έδαφος.Μέχρι να βρω ιδανική κλίση με τις κεραίες παιδεύτηκα λίγο , είχα στο pc το netstumbler να ακούει το σήμα και αναλόγως κουνούσα λίγο τις κεραίες κάθε φορά και άλλαξα αρκετές φορές θέση στο Sagem. Περι 802.11b kai 802.11g ο λόγος : Έπαιξα λίγο με τα b,g και με το g βγάζω ελαφρώς καλύτερο σήμα SNR (σήμα/θόρυβος) 27 με μερικές αναλαμπές στο 29 με το b και SNR 29 με μερικές αναλαμπές προς 31 και λίγότερες προς 27 με g.Γενικά μεγάλη διαφορά δε βλέπω , με το g είναι ελάχιστα δυνατότερο το σήμα.
Sorath Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Σιγά βρε που απο ένα καλό σήμα Wifi, βρήκατε οτι υπάρχει παρατυπία στον τρόπο οικοδόμησης. Παιδιά το σπίτι είναι σχετικά καινούργιο, βρίσκεται στην Μεταμόρφωση και άντεξε στον μεγάλο σεισμό της Πάρνηθας. Οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο και τα υλικά που οικοδομήθηκε. Εξάλλου αυτός που έχτισε το σπίτι είναι ο πεθερός του ενοικιαστή μου (ο ίδιος μένει στον 1ο). Το έφτιαξε για τα παιδιά του και τα εγγόνια του οπότε έχει φροντίσει για όσο το δυνατόν καλύτερη οικοδόμηση.
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 genikos i linksys leei oti se eleuthero pedio to b pezei kalitera apo to g.an thimame sosta egrafe 300 metra to b kai 200 to g.etsi nomizo ektos an itan anapoda.sto expander to egrafe pano.den dino orko alla auto nomizo egrafe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.