aureliano Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Με ερωτηματικό γιατί δεν είμαι βέβαιος αν συνιστά όντως πρόβλημα ή είναι συνήθες φαινόμενα στα DVD-RW των φορητών. Το λοιπόν διαθέτω τον παρακάτω υπολογιστή http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55553322 και η αντιγραφή DVD πολύ αργή... κατά μέσο όρο γύρω στα 40 λεπτά για εγγραφή σε DVD-R (4.7GB), μαζί με τη συμπίεση, ενώ τελευταία εγγραφή σε DVD+R DL (8.5GB) έκανε πάνω από 1 ώρα... ενώ φίλος μου με πολύ παλιότερο επιυταπέζιο υπολογιστή γράφει γύρω στο 20λεπτο (χωρίς συμπίεση, με συμπίεση περισσότερο γιατί έχει επεξαργαστή μόλις 450 Mhz). Είναι φυσιολογικό αυτό ή είναι της πλάκας το DVD-RW του φορητού μου; Πρόγραμμα αντιγραφής χρησιμοποιώ το Clone-DVD. Σκέφτομαι αργότερα να βάλω κανένα εξωτερικό DVD-RW, γιατί έχω ακούσει ότι χαλάνε και εύκολα των φορητών και όχι τπτ άλλο δεν έχω και δισκέτα για input device...
WiMax Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Basika file mou den to exw dokimasei egw alla enas filos mou eixe to idio problima me ena acer laptop kai telika to elise kanontas update to firmware tou DVD-RW kai meta ola kala!!!
aureliano Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Description: Why does it take a lot of time to copy CDs and DVDs on the fly? Solution: This issue is caused by using an Acoustic Management in order to reduce the noise of modern drives. If the reading drive recognizes a medium with multimedia-based content, the rotation speed and therefore the reading rate is reduced. And it does not matter whether the data are read out for playing or copying. So the data stream to the writer stops sporadically to refill the read buffer. Also the burning procedure stops sometimes. So it takes more time. Normally it is not possible to deactivate the Acoustic Management. Μόνο αυτό αναφέρει σαν σχετικό πρόβλημα η επίσημη ιστοσελίδα... Αν είναι έτσι τον πούλο
takos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 o dvd-rw tou laptop einai mini k stin apodosi, min to taleporeis ektos k an einai anaggi. san lisi, pare 1 eksoteriko na breis tin igia sou: lg 18x lg e40-l plextor 16x
S2Katana Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Description:Why does it take a lot of time to copy CDs and DVDs on the fly? Solution: This issue is caused by using an Acoustic Management in order to reduce the noise of modern drives. If the reading drive recognizes a medium with multimedia-based content, the rotation speed and therefore the reading rate is reduced. And it does not matter whether the data are read out for playing or copying. So the data stream to the writer stops sporadically to refill the read buffer. Also the burning procedure stops sometimes. So it takes more time. Normally it is not possible to deactivate the Acoustic Management. Μόνο αυτό αναφέρει σαν σχετικό πρόβλημα η επίσημη ιστοσελίδα... Αν είναι έτσι τον πούλο Μακαρι οχι...
aureliano Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Άσχημα τα νέα... Πήρα τηλ το σέρβις και μου είπαν πώς είναι αφύσικο να καθυστερεί τόσο πολύ και καλύτερα να τους το πάω να το κοιτάξουν... είμαι βέβαια εντός εγγύσης αλλά δεν περίμενα πρόβλημα από τόσο νωρίς (5 βδομάδες μόλις). Για το εξωτερικό το έχω σκεφτεί μιας και όλοι λένε ότι τα DVD/RW των φορητών είναι λεπτεπίλεπτα και χαλάνε εύκολα. Περιμένω λίγο να πέσουν οι τιμές... Για την ώρα παραμένω σε στάση αναμονής γιατι σκέφτομαι και για επέκταση εγγύσης (βλ. http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=205928 )
dks_1979 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Φυσιολογικό σίγουρα δεν είναι. Το να είναι αργή η εγγραφή λογικά δεν είναι πρόβλημα hardware (αν ήταν το πιθανότερο ήταν να μην έγραφε καθόλου). Ήταν από την αρχή αργή η εγγραφή ή έγινε ξαφνικά? Είχα το ίδιο πρόβλημα και έφταιγε το DMA (Direct memory access, θα το βρεις στη διαχείριση συσκευών στα settings του αντίστοιχου IDE controller όπου είναι το DVD). Είχα εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα που το πείραξε και ενώ φαινομενικά είχε παραμείνει enabled, στην ουσία ήταν disabled. Δοκίμασε να το ξετσεκάρεις και να το ξανατσεκάρεις (με ενδιάμεσο reboot ίσως) και αν δεν παίξει να διαγράψεις τελείως τον controller (εμένα μόνο έτσι τελικά έφτιαξε - τον controller τον ξαναεγκαθιστούν τα Windows μόνα τους στο reboot).
tolis_01 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Για το εξωτερικό το έχω σκεφτεί μιας και όλοι λένε ότι τα DVD/RW των φορητών είναι λεπτεπίλεπτα και χαλάνε εύκολα. Περιμένω λίγο να πέσουν οι τιμές... Η καλυτερη λυση. Ενα εξωτερικο DVD-RW (το απλο της LG κανει μολις 59 ευρω). Εγω το πηρα απ'την πρωτη μερα που πηρα το λαπτοπ. Το ενσωματωμενο ουτε το χρησιμοποιησα ουτε σκοπευω να το χρησιμοποιησω ποτε (ουτε και να το φτιαξω αν ποτε χαλασει).
aureliano Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Φυσιολογικό σίγουρα δεν είναι.Το να είναι αργή η εγγραφή λογικά δεν είναι πρόβλημα hardware (αν ήταν το πιθανότερο ήταν να μην έγραφε καθόλου). Ήταν από την αρχή αργή η εγγραφή ή έγινε ξαφνικά? Από την αρχή ήταν έτσι η κατάσταση. Μου κάνει εντύπωση πάντως που ο τεχνικός απέκλεισε να είναι πρόβλημα drivers ή ρυθμίσεων. Διαφορετικά υποθέτω μπορούσε να μου δώσει και τηλεφωνικά οδηγίες. Θα δοκιμάσω και αυτό που είπες, thanks for the tip
dks_1979 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Ο τεχνικός προφανώς δεν ξέρει τι του γίνεται Κι εγώ έφαγα τον κόσμο να βρω τι φταίει (τουλάχιστον ήμουν 99% σίγουρος ότι δεν είναι hardware). Δοκίμασε και πες μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.