Προς το περιεχόμενο

Απορια με τις κλησεις Δημοτικης Αστυνομιας

tolis_01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, μου ηρθε χθες αυτο το e-mail και μου (ξανα)θυμησε την απορια μου για τις κλησεις της Δημοτικης Αστυνομιας:

Οτι σας γραφω ισχυει νομικα.Και γω σε δημοτικη αστυνομια ειμαι (αλλα

ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ δημοτικο υπαλληλο και οχι μπατσο).

ΟΙ κλησεις της δημοτικης δεν πανε πουθενα.... η εφορια δεν τις δεχεται

γιατι δεν υπαρχουν στοιχεια του οδηγου(αρα οταν καποιος κανει μια

παραβαση και το οχημα ειναι για παραδειγμα καποιου συγγενη του ποιος θα

τιμωρηθει ο ιδιοκτητης? η ο οδηγος?

Ακομα αν μπορουσε ο δημος να τα παρει μεσω εφοριας νομιζεται θα εστελνε

επιστολες στα σπιτια για οφειλη και οτι θα πανε εφορια?

Μην τσιμπατε....Γι αυτο παιρνουν πινακιδες για να αναγκαζεται ο κοσμος

να πληρωσει....

Οι μονες κλησεις που πρεπει να πληρωνονται (η να πηγαινεις στο

δικαστηριο) ειναι αυτες της αστυνομιας που στο τελος γραφουν δικασιμη

την... μερα

Η Δημοτικη αστυνομια δημιουργηθηκε απο τους δημαρχους για να κονομανε οι

δημοι....(δεν κοιτανε πρωτα να φτιαξουν γκαραζ ενω αφηνουν να

χτιζονται μεγαλες πολθκατοικιες με λιγες θεσεις για γκαραζ!!

Η ελεγχομενη σταθμευση εχει βγει παρανομη απο Δικαστηρια αφου πληρωνεις

για το λογω αυτο τελη κυκλοφοριας

Λυσεις:Η πιο απλη δεν πληρωνεται τις κλησεις (εμενα μου εστειλαν 2η

ειδοποιηση μετα απο 12 χρονια!!!)

Στα ιχ βαζεται τα νουμερα μεσα απο το παμπριζ ωστε να φαινονται αλλα να

μην μπορουν να τα παρουν

Αν σας παρουν τις πινακιδες πηγαιντε και δηλωστε κλοπη πινακιδων στην

αστυνομια παρτε χαρτι και βγαλτε καινουργιες στο υπουργειο. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ

ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ

παρακαλω διαδωστε αυτο το ποστ.Ας βρουν τα λαμογια δημαρχοι αλλο τροπο

να γεμισουν τα ταμεια τους ...

Αλλοι γνωστοι μου τις πληρωνουν. Αλλοι ποτε. Αλλοι λενε οτι πρεπει να τις πληρωσεις μονο αμα εισαι δημοτης της περιοχης που σου εκοψε την κληση.

Τι ισχυει τελικα?

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ό,τι και να ισχύει το θέμα είναι να μην παρανομούμε, όχι για να μην μας κόβουν κλήσεις, αλλά για να ζούμε σε μια τάξη. Η λύση για τους δήμους και κατ'επέκταση του κράτους δεν είναι να μας τακώνουν αλλά να δημιουργήσουν καταλληλότερες συνθήκες για τους οδηγούς (καλύτεροι δρόμοι, περισσότερος χώρος στάθμευσης). Αν θέλουμε να μας γράφει μόνο η αστυνομία και όχι η δημοτική αστυνομία, ας συνεχίσουμε την παρανομία και να ελπίζουμε οτι θα μας γράψουν οι δεύτεροι για να τη "σκαπουλάρουμε". Έχει μεγαλύτερη σημασία το ποιός μας γράφει ή ο λόγος για τον οποίο μας γράφουν;

Δημοσ.

Οταν ομως σε γραφουν γιατι παρκαρες στον ταδε δρομο ο οποιος ειναι κοσμικος και trendy (πχ. οδος Ταξιαρχων στην περιοχη μου -Κορυδαλλος-), αρα πρεπει να πληρωνεις (ελεγχομενη σταθμευση)? Βοηθαει πουθενα αυτο?

Δημοσ.

Δεν τους δίνω κανένα δίκιο.. αλλά τί να κάνεις; Οι νόμοι καλώς ή κακώς όσο παράλογοι και να είναι μερικοί, πρέπει να τηρούνται.

Δημοσ.

εμένα πάντως μου είχε κόψει μια κλήση η δημοτική αστυνομία της πόλης που σπούδαζα. φυσικά την αγνόησα και μετά από έξι μήνες μου ήρθε ένα μπακαλόχαρτο στο σπίτι μου στην Αθήνα που μου υπενθύμιζε τις οφειλές μου. το αγνόησα. δεν με ξαναενόχλησαν από τότε. ούτε είδα κάτι στο εκαθαριστικό της εφορίας.

Δημοσ.

Εμένα με έχουν γράψει σε 5 διαφορετικες χώρες και ΔΕΝ έχω πληρώσει ΠΟΤΕ τίποτα. Επίσης ΔΕΝ μου έχει έρθει ποτε χαρτί στο σπίτι.

Επίσης εάν πας δικαστήριο για κλήση που σου έχει κόψει η αστυνομία και έχεις καλό δικηγόρο το πιο πιθανό είναι να αθωωθείς (ξέρω 2 φίλους μου που εχουν αθωωθεί για κράνος)

Δημοσ.
.... η εφορια δεν τις δεχεται γιατι δεν υπαρχουν στοιχεια του οδηγου(αρα οταν καποιος κανει μια παραβαση και το οχημα ειναι για παραδειγμα καποιου συγγενη του ποιος θα τιμωρηθει ο ιδιοκτητης? η ο οδηγος?

Ενώ αν σε γράψει αστυνομικός της τροχαίας για παράνομο παρκάρισμα θα έχει μαντικές ικανότητες για να γνωρίζει ποιός οδηγούσε το αυτοκίνητο τη συγκεκριμένη ημέρα; :roll:

Στις κλήσεις για παράνομη στάθμευση δεν είναι απαραίτητο να αναγράφονται τα στοιχεία του οδηγού γιατί είναι αυτονόητο ότι ο οδηγός συνήθως δεν είναι παρόντας τη στιγμή που βεβαιώνεται η παράβαση.

Στα ιχ βαζεται τα νουμερα μεσα απο το παμπριζ ωστε να φαινονται αλλα να μην μπορουν να τα παρουν

Αυτό βέβαια είναι παράνομο, αλλά για τον γράφοντα είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια...

Δημοσ.

Παιδιά δεν μιλάμε τώρα για περιπτώσεις που πάνε και παρκάρουν σε διαβάσεις ή σε θέσεις αναπήρων. Μια φορά έβαλα παρκόμετρο και πάρκαρα νόμιμα και με γράψανε γιατί έτυχε να έχω περισσότερη δουλειά και να καθυστερήσω παραπάνω να πάρω το αυτοκίνητο. Φυσικά και δεν τους πλήρωσα και ας έρθουν να μου ζητήσουν το λόγο. Δεν έκανα τίποτα παράνομο ούτε εμπόδισα κάποιον συμπολίτη μου. Έλεος δηλαδή με αυτά, να βάλουν κανένα παραπάνω δρομολόγιο λεωφορείου(για Θεσ/κη μιλάω) που είναι το μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς προς το παρόν δεν το σκέφτονται οι ανεγκέφαλοι. Πως να μην πάρω το αμάξι μου στο κέντρο όταν για να γυρίσω το μεσημέρι πρέπει να στοιβαχτώ όρθιος με 250 άτομα σε λεωφορείο που χωρά το πολύ 150 όρθιους?

Δημοσ.

καλά ρε,πιστεύετε αυτές τις μπούρδες?

Οτι σας γραφω ισχυει νομικα.Και γω σε δημοτικη αστυνομια ειμαι (αλλα

ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ δημοτικο υπαλληλο και οχι μπατσο).

καταρχήν,αυτό το μαίηλ,μου έχει ερθει κ εμένα,και ΟΧΙ από κάποιον "δημοτικό υπάλληλο"!

η εφορια δεν τις δεχεται

γιατι δεν υπαρχουν στοιχεια του οδηγου(αρα οταν καποιος κανει μια

παραβαση και το οχημα ειναι για παραδειγμα καποιου συγγενη του ποιος θα

τιμωρηθει ο ιδιοκτητης? η ο οδηγος?

Επίσης,αν το έχω δώσει στη γυναικα μου,κ αυτή παρκάρει στο κέντρο,και περάσει το 100 κ την γράψει,ΞΕΡΕΙ τα στοιχεία του οδηγού? φυσικά κ την πληρώνει ο οδηγός για την παράβαση! (αν πιάσουν οι κάμερες το αμάξι ΥΥΥ 1111 να τρέχει με 180, θα τιμωρηθεί ο οδηγός,ή ο κάτοχος του αυτοκινήτου,μετά από μήνες?)?

Η Δημοτικη αστυνομια δημιουργηθηκε απο τους δημαρχους για να κονομανε οι

δημοι....

σε αυτό συμφωνώ,αλλά δε διαφέρει ιδιαίτερα κ από τις κλήσεις των μπάτσων,καθώς κ αυτό εισπρακτικό μέσο του κρατους είναι.

Στα ιχ βαζεται τα νουμερα μεσα απο το παμπριζ ωστε να φαινονται αλλα να

μην μπορουν να τα παρουν

αυτό απαγορεύεται,και αν πέσεις σε αυστηρό μπάτσο,θεωρείτε ίδια παράβαση με το να μην έχει το αμάξι πινακίδες! Μη μου πεις την κλασσική δικαιολογία (θα του πω ότι σήμερα τις πήρα),γιατί θα σου ζητήσει την απόδειξη!

Αν σας παρουν τις πινακιδες πηγαιντε και δηλωστε κλοπη πινακιδων στην

αστυνομια παρτε χαρτι και βγαλτε καινουργιες στο υπουργειο. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ

ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ

Δηλαδή οι πινακίδες σου θα βρίσκονται στα χέρια κρατικού μηχανισμού,ο οποίος θα σε έχει ειδοποιήσει για αυτό, και εσύ θα πας να παραπλανήσεις άλλον κρατικό μηχανισμό????γαματη ιδεα αυτή!!!!

παρακαλω διαδωστε αυτο το ποστ.Ας βρουν τα λαμογια δημαρχοι αλλο τροπο

να γεμισουν τα ταμεια τους ...

παρακαλώ μη διαδίδετε αυτό το ποστ....ΕΛΕΟΣ!

Δημοσ.

Παίρνωντας ως αφορμή το συγκεκριμένο mail, που αποκλείεται να έχει γραφεί από υπάλληλο δημοτικής αστυνομίας, θέλω να ρωτήσω το εξής:

Πριν από χρόνια είχε χαρακτηριστεί παράνομο να πληρώνεις για τη στάθμευση σε δρόμο (παρκόμετρα). Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως, τα παρκόμετρα έχουν επιστρέψει. Υπάρχει κάποιος νόμος που πλέον τα έχει καταστήσει νόμιμα, ή πάλι είναι μία αυθαιρεσία των δημάρχων;

Παρακαλώ να απαντήσει κάποιος γνώστης του θέματος.

Δημοσ.

Εγω απ'οσο ξερω το μονο προβλημα που μπορεις να εχεις αν δεν πληρωσεις κληση της δημοτικης αστυνομιας ειναι οτι αν εισαι δημοτης της συγκεκριμενης πολης θα αρνηθουνε να σου εκδοσουν πιστοποιητικα διαβατηρια κλπ.

Κατι να ρωτησω και γω:επιασαν τον γιο ενος φιλου μου με το αυτοκινητο και δεν εχει διπλωμα,τον εγραψαν.Σε λιγο καιρο βγαζει διπλωμα αλλα θα γινει δικαστηριο.Τι μπορει να παθει;Ποσα περιπου θα πληρωσει;

Δημοσ.
Εγω απ'οσο ξερω το μονο προβλημα που μπορεις να εχεις αν δεν πληρωσεις κληση της δημοτικης αστυνομιας ειναι οτι αν εισαι δημοτης της συγκεκριμενης πολης θα αρνηθουνε να σου εκδοσουν πιστοποιητικα διαβατηρια κλπ.

Κατι να ρωτησω και γω:επιασαν τον γιο ενος φιλου μου με το αυτοκινητο και δεν εχει διπλωμα,τον εγραψαν.Σε λιγο καιρο βγαζει διπλωμα αλλα θα γινει δικαστηριο.Τι μπορει να παθει;Ποσα περιπου θα πληρωσει;

Νομιζω πως εαν βγαλει διπλωμα πριν το δικαστηριο δεν και το διξει εκει δεν γινεται τιποτα αλλο, αφου εχει ηδει πληρωση που τον γραψαν την κληση που οδηγουσε χωρις διπλωμα

Αυτο υσχιει παντως για μηχανακη, δεν ξερω εαν ειναι το ιδιο και για αυτοκινητο

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Παίρνει μια αναβολή στο δικαστήριο (ας ελπίσουμε να μην έχει πάρει άλλες 5 μέχρι τώρα...) και βγάζει με την άνεσή του το δίπλωμα. Το πάει στην επόμενη δικάσιμο στο δικαστήριο και φεύγει κύριος. :)

Δημοσ.
Πριν από χρόνια είχε χαρακτηριστεί παράνομο να πληρώνεις για τη στάθμευση σε δρόμο (παρκόμετρα). Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως, τα παρκόμετρα έχουν επιστρέψει. Υπάρχει κάποιος νόμος που πλέον τα έχει καταστήσει νόμιμα, ή πάλι είναι μία αυθαιρεσία των δημάρχων;

Αυτό που είχε χαρακτηριστεί παράνομο ήταν η εκμετάλλευση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης από ιδιώτες. Νομίζω ότι σε κάποιους δήμους που το διαχειριζόταν δημοτική επιχείρηση ή η δημοτική αστυνομία συνέχισε να λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια.

Παίρνει μια αναβολή στο δικαστήριο (ας ελπίσουμε να μην έχει πάρει άλλες 5 μέχρι τώρα...) και βγάζει με την άνεσή του το δίπλωμα. Το πάει στην επόμενη δικάσιμο στο δικαστήριο και φεύγει κύριος. :)

Ωραίος νόμος. Τότε ποιός ο λόγος να βγάζουμε διπλώματα αφού μπορούμε να τα βγάλουμε εκ των υστέρων όταν (και αν) μας γράψουν; :roll:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...