Προς το περιεχόμενο

Θέμα Ταχύτητας : AMD η Intel

ntemhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλα κανεις και το παραθετεις το ολο ζητημα.Κοιτα οι πρωτοι ραπτορες 36 με 8 μβ εκτος απο τον αυξημενο θορυβο ειχαν και μια αδυναμια οσον αφορα τη διαχειριση μεγαλων αρχειων, ειχαν κατα καποιο τροπο βελτιστοιηθει για μικρους σερβερ.η ταχυτητα τους στη διαχειρηση μικρων αρχειων ηταν παρα μα παρα πολυ καλη.Ομως σε μεγαλα αρχεια ηταν χειροτεροι απο δισκους 200+ γιγα.

Οι νεοι με 16 μβ σαφως ειναι πιο σωστα δομημενοι , ισως να εκαναν και αλλαγες στη πλακετα η στο firmware.Δε ξερω.

Αυτο που ειχα διαπιστωσει οταν ειχα raid 2 36αρηδες 8 μβ ηταν οτι σαφως το συτημα μπουταρε πολυ γρηγορα και πολλες εφαρμογες πεταγανε.Αλλαξα σε ραπτορα 74αρη μονο του και 2 320 seagate raid0 και ειδα διαφορα σε διαχειρηση μεγαλων αρχειων.Δεν φτανουν μονο τα 10 000 rpm (δλδ το πολυ καλο access time).

Eνας 80αρης δισκος ειναι πιο αργος απο ενα 120αρη οπως και αυτος με τη σειρα του ειναι πιο αργος αποα ενα 250άρη και ουτω καθεξης,Αυτο συμβαινει μόνο και μόνο λόγο πυκνότητας των sectors πάνω στα platters. Όσο μεγαλυτερης χωρητικοτητας ειναι ο δισκος σου αυξάνεται λίγακι και η ταχύτητα του.Ειναι της μοδας και οχι αδικα να βαζουμε λειτουργικο και πραογραμματα σε ενα γρηγορο ραπτορα και να χρησιμοποιουμε σαν δισκο αποθηκευσης ενα μεγαλυτερο.Αυτο ισχυει λογω των παραπανω (ραπτορας= μικρο access time, καλη διαχειριση μικρων αρχειων)

Μεγαλος δισκος = καλη διαχειριση μεγαλων αρχειων.

Για μενα δε φτανει μονο το καλο access time του ραπτορα.Πρακτικα δε θα βλεπεις δαιφορες αν εχεις ενα μικρο ραπτορα36 γιγα με 8 μβ cache σε σχεση με ενα 300αρη+.Εκει που οντως ειναι καλυτερος ο ραπτορας ειναι στην εκκινηση του λειτουργικου .Περα απο αυτο ομως θεωρω υπερτιμημενο την πρωτη εκδοση του μικρου ραπτορα.Ο νεος 36αρης ειναι σαφως βελτιωμενος αλλα ο 74αρης ειναι σαφως πιο καλη επιλογη.Να με συγχωρεις αν ειμουν λιγο ασαφης πανω σε αυτο το θεμα.Απο προσωπικη εμπειρια και μετα απο διαφορους πειραματισμους κλεινω περισοοτερο στο raid0 2 η 4 ιδιων μεγαλων σκληρων παρα στους καλους αλλα ακριβους ραπτορες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Οι νεοι με 16 μβ σαφως ειναι πιο σωστα δομημενοι , ισως να εκαναν και αλλαγες στη πλακετα η στο firmware.Δε ξερω.
οι νεοι ειχαν (ADFD) ειχαν μεγαλης πυκνοτητας πλατερς και γιαυτο ειναι ταχυτεροι...

Οι ραπτορες ειναι ακριβοι λογω της αποκρισιμοτητας που εχουν και δεν τιθεται θεμα συγκρισης με τους απλους... Εγω προσωπικα εχω καλομαθει με τον 150αρη και δεν μπροω οταν μπαινω στον 500αρη και 250αρη μου...

Σιγουρα οι ραπτορες εχουν την αξια τους.Σιγουρα προσφερουν το κατι περισσοτερο σε αυτους που θελουν να δωσουν το κατι παραπανω.Απλα με βαση τις αναγκες του παιδιου που εκανε το ποστ και της δικης μου ιδιοσυγκρασιας οσον αφορα του ποσο και ποτε πρεπει να ξηλωνω τη τσεπη μου για pc parts οι ραπτορες σε αυτες τις τιμες ειναι ακριβοι.Ειναι ακριβοι για αυτο που προσφερουν και οι χειροτεροι ραπτορες σε αυτο που προσφερουν ειναι οι 36αρηδες.Δλδ εαν ηθελα να παρω καποιο γρηγορο σκληρο δε θα τσιγκουνευομουν τα +45 ευρω.Και δεν ειναι οτι με αλλα 45 ευρω αγοραζεις διπλασιας χωρητικοτητας σκληρο οσο και το οτι οι 74αρηδες πραγματικα ειναι το κατι παραπανω απο τους 36.Επειδη την ειχα παθει με 2 36αρηδες πρωτης γενιας για αυτο δε τους προτεινω.Τωρα αν καποιος θεωρει οτι αυτο δε φτανει be my guest.Εγω νιωθω οτι την πατησα με την εν λογω αγορα.Απο 150 αρηδες ραπτορες δε εχω προσωπικη εμπειρια, εχω ακουσει τα καλυτερα αλλα δεν τους εχω δοκιμασει προσωπικα.

Ελπιζω οσον αφορα το θεμα των δισκων να δουμε συντομα τους νεους ssd αλλα σε λογικες τιμες(σιγα μη χαρουμε).Γιατι πραγματικα οι σκληροι ειναι οτι πιο αργο εχουμε μεσα στο χαζοκουτο μας.

Ειδωμεν

ICED και το pcmag εχει τη χαρη του.εχεις δικιο αλλα ολοι σιγα σιγα απο καπου μαθαινουμε και προχωραμε :)

Φιλε μου μαλλον εχεις δικιο.Και δεν ειναι μονο η τιμη αλλα και το γεγονος οτι οι ssd θελουν πολυ δουλεια ακομα για να αποδωουν αυτα πουπολλοι αναμενουν

http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=3067

τιμες?

1500 ευρω για 32 g?Υπερβολη αλλα αυτα εχει η τεχνολογια.Χρηματιστηριο.Αν αγορασεις γρηγορα θα τη πληρωσεις ακριβα τη νυφη.

Μακαρι ομως να δουμε προσιτους ssd πολυ πιο γρηγορα απο 3 χρονια.Ποτε δε ξερεις :)

paidia sas euxarsto poli!!!

pira tis apofasis mou...

an h8ela pc gia games 8a protimousa kalitera intel

lete?(giati leo na ftiaxo allo ena)

alla 240 euro o epexergastis mono :(

αμα τωρα φτιαχνεις pc δουλειας και σκεφτεσε τα 240 τις cpu τι να πω, εδω ελεγες για ραπτορες. το θεμα ειναι το Α και το Ω στο pc ειναι η cpu αν βαλεις κατι ψωφιο οτι και να ριξεις στα αλλα παρτς θα σερνετε.

αμα τωρα φτιαχνεις pc δουλειας και σκεφτεσε τα 240 τις cpu τι να πω, εδω ελεγες για ραπτορες. το θεμα ειναι το Α και το Ω στο pc ειναι η cpu αν βαλεις κατι ψωφιο οτι και να ριξεις στα αλλα παρτς θα σερνετε.

File sigmoni kiolas alla diabase ligo kalitera...

to pc tis douleias to eftiaxa

6000 amd am2

2g ram dd2 800hz

150g rapror hdd

trofodotiko 500w

alla 8a 8elo na ftiaxo (mallon) ena pC gia

games gia to spiti

Γιατί να πάρει κάποιος Quad;

Για να παίζει και να κάνει transcode σε 2 ταινίες ταυτόχρονα και ποιος ξέρει τι άλλο; Dual Core καλά καλά δεν υποστηρίζουν οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, όπως και το 99% των παιχνιδιών...και όταν το SMP αρχίσει να μπαίνει πιο δυναμικά, και τότε ένας γρήγορος C2D (ειδικά αν είναι και O/Ced) θα πετάει...εδώ πετάει τώρα που ΔΕΝ υποστηρίζονται και οι 2 cores καλά-καλά...

Εκτός και αν ασχολείσαι ΣΟΒΑΡΑ, όχι απλά να το έχεις εγκατεστημένο, με προγράμματα όπως το 3DS Max, Maya κτλ, που εγγενώς χρησιμοποιούν πολλά cores (στο rendering και μόνο φαίνεται η διαφορά) ποιο το νόημα να πάρεις Quad; Και λέω σοβαρά, γιατί για κάποιον που κάνει μεν renders, που όμως δεν ξεπερνούν τη μισή ώρα σε full αναλύσεις / ποιότητα, και πάλι υπερβολή το βρίσκω το quad...τώρα αν κάποιος έχει περάσει μερόνυχτα πάνω από το 3DS rendering window για μία και μόνο εικόνα - για δουλειά, όχι για να παίξει - καταλαβαίνει ότι με τις τιμές που έχουν πάει τώρα τα Quads συμφέρουν σαν λύση...

Κατά τα άλλα είναι απλά μία εύκολη μέθοδος για να τα τσεπώνουν τα μαγαζιά από αυτούς που ολοκληρώνουν πάνω από τα μετροπρογράμματά τους και αδιαφορούν για τις "real life" διαφορές στην απόδοση.

δλδ θεωρεις αχρηστο τον q6600 για γραφιστα και οτι αξιζαν τα λευτα σου να παρεις εναν 2πυρηνο στα 3ghz ....

eleos re c den eipa oti q6600 einai axristos apla ti me sinferei

perisotero (diabase to topic apo tin arxi)

το παιδι λεει ειναι γραφιστα προγραμματα οπως, photoshop, 3dstudio max, pinnacle, shrink κτλπ υποστηριζουν πληρος 4 πυρηνες και την η διαφορα στην τιμη q6600 με 6000+ ειναι 60 ευρω και αγορασε cpu τουλαχιστον με μισες επιδοσεις και εδωσε αυτα τα 60 ευρω για να παρει ραπτορ στην δουλεια ο οποιο ειναι αχρηστος μια και δεν κανει load μεγαλα αρχεια οπως games.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...