Προς το περιεχόμενο

Θέμα Ταχύτητας : AMD η Intel

ntemhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

ρε σι cpu 240euro ειναι τοσο ακριβη? μιλαμε για 2πλασιες επιδοσης τωρα για 100ε διαφορα. Και αφου το παιδι θελει να τα δωσει τα λευτα γιατι να παρει μια cpu ξεπερασμενη?(κανονικα QX6850 θε επρεπε να παρει)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
ksexasa na po kati akoma...mporei o raptor na einai poly grigoroteros apo enan aplo disko alla apo prosopiki peira sou leo pos kanei yperboliko thoribo..ama kai o thoribos einai kritirio agoras tote oute na to skeutese..ego tha sou protina enan samsung 500giga pou mporeis aneta na ton xoriseis sta 3...

siga re ton upervoliko...exw raptor apo to 2004 (ton palio kiolas 74arh pou kanei perissotero 8oryvo apo tous kainourious) kai isa isa pou akougetai ligo perissotero apo tous upoloipous diskous...synh8ws einai oi kradasmoi tou koutiou pou prokalountai apo tous diskous an den tous exeis vidwsei kala h an den exoun ta gnwsta lastixakia...

εγω μια ζωή amd θα λέω.Ίσως είναι λιγάκι πίσω αυτη την στιγμή απο τους ιντελ αλλα εκτός απο το οτι είναι ανταγωνιστικοί έχον πάρα πολυ χαμηλές τιμές.

Οπώτε πάρε έναν 6000+ x2 am2 amd.

+Το οτι σε λίγο που θα βγούν οι amd phenom θα μπορείς να τους βάλεις σε am2 ενω ιντελ θα πρέπει να αλλάζεις και μοβο και αστα να πάνε είσαι μετα...

Intel απο μένα γιατί αύτην τη στιγμή είναι ότι καλύτερο, όποιον και αν πάρεις(6420,6550,6750,6850,Q6600) από τον 6000+ θά ειναι πιο γρήγορος(ίσως ο 6420 να είναι λίγο πιο αργός) τώρα αν θές να βάλεις phenom πάρτον αργότερα!:) τώρα νομίζω πώς οι Intel αξίζουν πιο πολύ!:mrgreen: ακόμα και αν θές να κλοκάρεις!

Ναι ρε mega Aris μη σου πω οτι οταν ανοιγω το pc μου κανει παρατηρηση ο διπλα για το θορυβο που κανει ο δισκος...

Κανει λιγο παραπανω θορυβο αλλά και παλι δεν ειναι υψηλης συχνοτητας για να σου σπαει τα νευρα

Δες ενα bench με το δικο μου(παλιο)Raptor 36.7 και ο δισκος ειναι σχεδον full και θελει defrag.Οποτε μπορει να παει και καλυτερα

hdtune0qa.jpg

μάλλον άργησα να βρω το θέμα αυτό αλλά μου αρέσει και θέλω να πω την γνώμη μου :P lol.

Αν κάποιος είναι να δώσει μέχρι 150 euro ας πάρει amd από εκεί και πάνω intel.

Tι αλλο θα ακουσουμε το παιδι ζηταει κατι για τη δουλεια του και φτασαμε τσους 4 πυρηνους.Και μετα μιλατε για funboys.Νταξ τα λεμε

Παρε τον 6000 αν και στη θεση σου θα παιρνα και μικροτερο πχ 5200, 5600.Οι ιντελ οντως κλοκαρουν καλυτερα αλλα ΠΟΣΟ πιο λιανα να το κανει .Για δουλεια το θελει το παλικαρι οχι για να κανει benchies και να κοκορευεται για το ποιος την εχει μεγαλυτερη(τη μ@λα@κια στον εγκεφαλο).Καποιοι δεν ονομαζουν τα πσ τους με γυναικεια ονοματα ξερετε, τα εχουν μονο για δουλεια.

Ναι να δωσει παραπανω να παρει οτι καλυτερο υπαρχει για να σερφαρει καλυτερα και να δουλευει πιο χαλαρα ο επεξεργαστης.Αληθεια λετε ποτε να φορτωνει 100% σε photoshop?

Αν τρεχει 3ds οκ ναι θα ζηταει δυναμη αλλα και παλι ειναι υπερβολικα.Ας τα δωσει σε οθονη που θα του δωσουν πολυ παραπανω απο οτι ο επεξεργαστης.Μνημη 2 γιγα φιλε μου.Πραγματικα θα δεις διαφορα.Οσο για σκληρο δε θα δεις τρελες διαφορες.Αν ειναι να παρεις ραπτορα ΜΗΝ πας για 36αρη .Ενας σατα 300 γιγα και πανω ειναι πιο γρηγορος απο ενα ραπτορα 36.Πηγαινεσε 74 αρη Ραπτορα με 16 MB Cache και καποιον 250 αρη σατα2 16 MB Cache.Προσωπικη επιλογη seagate.

Εναλλακτικα παρε μονο ενα 400αρη σατα2 χωρισε τον σε μικροτερα παρτιτιον και εισαι οκ.

Μη ξεχασεις ενα καλο τροφοδοτικο αν πηγαινεις για συστημα απο την αρχη.

Σου προτεινω seasonic 500, heroichi 500.Κατι πιο μεγαλο θα ειναι περιττο .Οι αναγκες σου ειναι μικρες οσον αφορτα τη καταναλωση.

Αυτα τα λιγα και αν πειραξα καποιους εχω και ιντελ και αμδ(2 συστηματα με venice 3500+) που πανε σφαιρατα με χιλια μιρια προγραμματα πανω.Και ενα διπυρηνο 6600.Προσωπικη αποψη, ενας απλος χρηστης δε χρειαζεταιθ 2πυρηνους και τρετραπυρηνους.Ρε σεις αφου ως επι το πλειστων τα προγραμματα πουθ χρησιμοποιουμε δεν ειναι 2/4 core optimised.Kαθηστε να βγουν και μετα βλεπουμε.Μη βιαζεστε.Με τους ρυθμους που βγαινουν τα νεα προγραμματα θα περασει καιρος ωστε οι πολλοι πυρηνες να κανουν τη διαφορα.

Α η amd εχει κυκλοφοιρησει απο φεβρουαριο χαμηλης καταναλωσης 65 nm χ2 am2.To εαν εσεις που προτεινετε Q6600,X6850 κλπ εχετε ελαττωμενη επαφη με τη τεχνολογια γιατι απλα πηγαινετε οπως παει το ρευμα (αυτη τ στιγμη το ρευμα λεει ιντελ) δε σημαινει πως εχετε και δικιο.Αν το παλικαρι σας ζητουσε πσ για benchmarks ok και εγω μαζι σας παμε για penryn και ενδεχομενως phenom απο σεπτεμβρη.Αλλα ο αλλος ζηταει κατι για απλη χρηση.Ειναι σα να ζηταει ο αλλος αυτοκινητο για τη πολη για να πηγαινει στη δουλεια του και εσεις να του λετε ρε συ αυτη η νεα φεραρι καλη ειναι , οχι ρε να παρει πορσε κλπ κλπ.

@darkus Δε θα διαβαζα το post σου γιατι ειναι πολυ συμπηκνωμενο και δε διαβαζεται ευκολα, αλλά κατι μου ελεγε οτι θα δω κατι καλο....

...Ενας σατα 300 γιγα και πανω ειναι πιο γρηγορος απο ενα ραπτορα 36

Αυτο παλι πως το συμπεραίνεις?

Ο darkus εχει δικιο σε ολα... ΤΟ παρακανουν σε ολα τα forums (ειδικα στο e-pcmag - παιδοτοπο -- ξερεις darkus τι παιζει εκει!!!) και μαλιστα ειμαι απο αυτους που τα χωνουν σε κατι τετοια... Οσο για τον 36αρη μπορει να εχει το ατου των 10000σαλ αλλα επειδη θα γεμισει γρηγορα και θα το χασει σιγα σιγα προτεινει 300αρη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...