ypan Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Γεια σε όλους! Έχω ένα σχετικά παλιό σύστημα και θέλω να κάνω μία τελευταία αναβάθμιση ώστε να έχω καλύτερο performance για το Vista Aero (σημ.: δε με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια). Αυτή τη στιγμή με μία NVIDIA FX5200 έχω Aero αλλά το PC σέρνεται. Σκεφτόμουν να αγοράσω μία GECUBE HD2400PRO αλλά διάβασα αρνητικά σχόλια σε άλλο thread. Τώρα λέω να δω την GECUBE HD2600PRO αλλά με προβληματίζουν τα εξής: στα specs του motherboard αναφέρεται ότι υποστηρίζει AGP 8x αλλά για κάρτες που λειτουργούν στα 1,5V και όχι στα 3,3V. Γνωρίζει κανείς τα Volt στα οποία λειτουργεί η HD2600PRO; διάβασα σε άλλο thread ότι η HD2600PRO απαιτεί αρκετά ισχυρό τροφοδοτικό. Το δικό μου είναι ένα ANTLER PC115N BLACK-GREY ATX 350W. Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να σηκώσει τη συγκεκριμένη κάρτα; μήπως κάποιος που την έχει ήδη σε Vista μπορεί να μου πει τι rating του δίνει; Ευχαριστώ
Candyman® Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μην πάρεις ATi καλύτερα, ειδικά σε αυτό το board (το 2ο pc μου έχει το ίδιο). Αποψη μου φυσικά.. Φιλικά
ypan Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μην πάρεις ATi καλύτερα, ειδικά σε αυτό το board (το 2ο pc μου έχει το ίδιο). Αποψη μου φυσικά.. Φιλικά Προτείνεις κάποιο;
ypan Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Board ή VGA? VGA. Δε σκέφτομαι να αλλάξω board.
Candyman® Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Χμμμ... η αλήθεια είναι ότι σε agp η ATi έχει περισσότερα medium & high end μοντέλα... Αυτή ίσως; Έχει και 256bit δίαυλο. NVIDIA GEFORCE 7800GS AGP 256MB http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519462 Αλλιώς με κόστος γύρω στα 100 ευρώ νομίζω ότι αυτή είναι η αμέσως επόμενη λύση σε Nvidia και AGP. GALAXY VGA NV 7600GT 256MB DDR3 AGP http://e-acorn.com/view_product.php?productid=8895&idcat=8&idsubcat=10&idsubsubcat=220&key=d98a175fa645d05cf3ba2dd6d63d8b34&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f
tmjuju Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Kalh epilogh gia ta lefta ths h ATI (timh pros apodosh). Twra to ti 8elei va pei o Candyman® .... me thv 'apopsh' tou .... dev katalabevw. Kalh avaba8mish sou efxomai!
Candyman® Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Kalh epilogh gia ta lefta ths h ATI (timh pros apodosh).Twra to ti 8elei va pei o Candyman® .... me thv 'apopsh' tou .... dev katalabevw. Kalh avaba8mish sou efxomai! Να σου πώ αλλά να μην γίνει flame. Αυτά που λέω ΟΛΑ είναι προσωπικές απόψεις βασισμένες όμως σε μία αρκετά μεγάλη εμπειρία που έχω. Ίσως να κάνω και λάθος, ίσως και όχι. Αλλά για εμένα... nvidia=αξιοπιστία (οκ εξαιρούνται οι μετριότατοι οδηγοί των GF 8xxx). Καταρχήν οι ATI έχουν βγάλει πολλούς προβληματικούς οδηγούς, και αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Αλλωστε μια ματιά σε διάφορα troubleshooting forums είναι αρκετή. Χαμός γίνεται σε σχέση με τα σαφώς λιγότερα προβλήματα των nvidia. Ειδικά αυτό το CCC (αν και μπορείς να μην το κάνεις install και να χρησιμοποιείς Ati tray tools) έχει πιο πολλα bugs από ότι σωστό κώδικα. Και εν πάσει περιπτώσει εγώ προσωπικά δεν έχω διάθεση να ψάχνω στα φόρουμ με τις ώρες, λύσεις σε προβλήματα μόνο και μόνο επειδή η ΑΤΙ δεν μπορεί να φτιάξει οδηγούς που να είναι problem free! Δεύτερον έχουν κατά καιρούς διάφορα μοντέλα παρουσιάσει παραξενιές σε σχέση με το hardware που θα συνεργαστούν (boards, μνήμες, κ.λ.π). Είχα μια 9600 XT AGP στο εν λόγω board και πέταγε artifacts. Πίστευα ότι φταίνε οι μνήμες (Samsung), πέρασα διάφορες εκδόσεις Catalyst, είχα φάει τον κόσμο στα φόρουμ να βρώ λύση, μέχρι και φορμάτ έκανα, και τίποτα. Βάζω πάλι την παλιά GF4 Ti 4200 που είχα και την δίνω σε ένα φίλο με ένα αρχαίο EPOX & Pentium 3. Εεε λοιπόν έπαιξε τζάμι. Και δεν ήταν θέμα board, γιατί με την 6600 που έχω τώρα στο ίδιο ακριβώς σύστημα όλα παίξαν με την πρώτη. Γι'αυτό επειδή θεωρώ τις nvidia risk free, τις προτείνω.
ypan Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα με την τροφοδοσία (έχω 350W) ή με το ότι το motherboard θέλει AGP στα 1.5V;
jkont Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Είχα μια 9600 XT AGP στο εν λόγω board και πέταγε artifacts. Kι εγώ είχα την 9600 ΧΤ σε αυτήν ακριβώς τη μητρική και δεν είχα ΠΟΤΕ το παραμικρό πρόβλημα.
Candyman® Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 jkont αυτό ακριβώς εννοώ. Όχι ότι όλες έχουν πρόβλημα. Ότι δεν ξέρεις που θα πέσεις... Ας πάρει ο άνθρωπος ότι θέλει, δεν έχω.. μετοχές στην Nvidia. Απλά είπα την άποψη μου. Υ.Γ. Εγώ είχα Sapphire πάντως (με Samsung μνήμες όχι με Hynix). Υ.Γ. Στην υπογραφή σου τα pokes αυτά είναι για μαύρο border και ασπρο foreground ή το ανάποδο;
mardok Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 καλησπέρα σε όλους έχω ενα πρόβλιμα με την κάρτα γραφικών μου ATI πριν κανα δυο βδομάδες περίπου αγόρασα ένα p/c και χθέσ συγκεκριμένα εκεί που δούλευα στο word μαβρίζει η οθόνη και μου βγάζει το εξήσ error. το VPU Recover μηδένισε τον επιταχυντή γραφικών γιατι δεν αποκρινόταν στισ εντολές του προγράμματος οδήγησης γραφικών. sos είναι καινούρια κάρτα και οχι μονο η κάρτα. εχετε τιποτα να μου προτίνετε?
jkont Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Υ.Γ. Στην υπογραφή σου τα pokes αυτά είναι για μαύρο border και ασπρο foreground ή το ανάποδο; Χα χα ! Ναι το πρώτο που είπες. Τον Commodore 64 τον είχα ξεσκίσει . Θυμάμαι προγρμμάτιζα σε assembly (6502) μαθαίνοντας από περιοδικά και αναλύοντας τη ROM listing .
Candyman® Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Χα χα ! Ναι το πρώτο που είπες.Τον Commodore 64 τον είχα ξεσκίσει . Θυμάμαι προγρμμάτιζα σε assembly (6502) μαθαίνοντας από περιοδικά και αναλύοντας τη ROM listing . #off topic#: Εγώ αντιθέτως είπα να μάθω assembly σε 68000 (όταν αργότερα είχα πάρει Atari ST) και... είχα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια... Οσο για τον C64, έχω αλλάξει από το 1986 που τον πήρα, μέχρι σήμερα ΕΝΑ σωρό συστήματα.. αλλα ο πρώτος έρωτας παντα θα είναι, ο πρώτος!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.