phovos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Ξεκινησα να ανεβαζω τη vga με το ati overdrive αλλά αποδειχτηκε πολυ λιγο και ειπα να δοκιμασω καποιο αλλο προγραμμα οπως το ati tool. Το προβλημα ειναι το εξης: Οτι συχνοτητα και να βαλω με το που πατησω set clock κανει reset στα default speed. Μετα απο ψαξιμο στο νετ βρηκα καποια tips αλλά δε δειχνουν να δουλευουν σε μενα. 1)Εχω κανει disable τα services της ATI και συγκεκριμενα: α)ΑΤΙ hotkey poller β)ΑΤΙ SMART 2)Δοκιμασα το ATI tool 025 b15 και το 0,27 αλλά εχω τα ιδια προβληματα 3)Εκδοση catalyst εχω την 7,8 Καπου χανω κατι αλλα τι?plz ριξτε μια βοηθεια. Επίσης ψαχνω και timings για τις μνημες(της VGA)οποτε αν εχετε κανενα προχειρο link...
phovos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 update Ενα κουλο που παρατηρησα... Βαζω core clock απο 575(default) ---> 580 --->Set clocks-->Μου πεταει τα default Αν ομως βαλω 600Mhz το κραταει κανονικά...αν βαλω 605 με πεταει παλι default...Τι στο διακο συμβαινει? Τωρα εχω το 0,27 που υποτιθεται οτι δουλευει κανονικα για Χ1000 series Πρεπει να γινει καποια ρυθμιση στο X1000 overclocking tab? Και αλλη μια ερωτηση για το ATI tool Οταν κανει check για artifacts αν εντοπίσει καποια σου βγαζει error message ή απλα εμφανιζονται οι κουκίδες στο 3D view? plz need some help!! Αρχιζουν και σπανε τα νευρακια μου και στο τελος θα φαει καμια 12βολτη στο κεφαλι να παει απο κει που ηρθε...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μολις βρει πανω απο τον αριθμο των arti που εχεις ορισει σταματαει τη διαδικασια ΚΑΙ σου βγαζει μηνυμα. Στο auto overclocking (find max...) το τεσταρει μονο του και αμα βγει στο λεει, γιατι δεν προκειται να το δεις θα ειναι ελαχιστο. Εαν παλι κανεις manual oc και μετα απο πολλα mhz πανω αποσο αντεχει η καρτα αποφασισεις να το δεις (scan for artis), κατευθειαν θα "διαλυθει" η εικονα, θα το δεις και μονος σου. Μπορει και να κολλησει το pc αμα το παρακανεις!
phovos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Ωραια.... thanks georgeman, βεβαια για να δω artifacts πρεπει να κλοκαρω τη καρτα και απ οτι ειδες μου κανει ναζια και με πεταει στα default.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Οτι τα οριζει οπου εκεινο θελει ειναι αληθεια... Π.χ. αμα το βαλω εγω (μνημη) 921, μπορει να μου το βαλει 919, εαν το βαλω 922 να το βαλει 919 παλι. Εαν ομως το βαλω 923 ισως να το βαλει 925 κ.ο.κ. Μηπως ειναι αυτο? Επισης οταν θετεις τα κλοκς κανει κατι σαν refresh, μου εχει τυχει να μου κολλησει κι εμενα εκει...
EddieObscurant Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Φίλε ασε το atitool και πήγαινε ή σε riva tuner ή σε ati tray tool. Προσωπικά σου προτείνω το δεύτερο ή καλύτερα δοκίμασε και τα δύο και αποφάσισε μόνος σου. Το κακό με το atitool και το ati tray tool είναι ότι πολλές φορές ενώ τα artifacts εμφανίζονται στην οθόνη, αυτό μπορεί να σου δείχνει ότι δεν έχει βρει τπτ, οπότε έχε το νου σου. Δεν θα πάθει βέβαια τπτ η κάρτα (αν πας σιγά-σιγά παντα), το πολύ να φάς κανα reboot. Αυτό που λες ότι αλλο το βάζεις και άλλο σου βγάζει στη ταχύτητα της μνήμης και του πυρήνα έχε το νου σου ότι δεν παίρνουν όλες τις τιμές αλλά κάποια πολλαπλάσια κάποιες κάρτες. Δηλ σε μένα x1950pro ο πυρήνας ανεβαίνει κατα 7 mhz και η μνήμη αν 14 αν την έχω ddr αλλιώς και αυτή ανα 7. πχ ο πυρήνας default είναι στα 575. Αν το βάλω 580 μου τον γυρίζει στα 575, αν το βάλω 582 μου το κρατάει, αν το βάλω 585 μου το γυρίζει στο 582, αν 589 μου το κρατάει, 592 μου το γυρίζει στο 589. Κατάλαβες? Μου κρατάει τα πολλαπλάσια του 7, ανάλογα γίνεται και με τις μνήμες. Κουφό έτσι? όλα αυτά με το ati tray tools.
Vatos_locos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 για κάποιον που ανοίγει thread και ρωτάει το πως να κάνει oc εγώ δεν θα πρότεινα το rivatuner γιατί θα χαθεί άσ'τον με το atitool που είναι user friendly
phovos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2007 χμ....λογικο μου φαινεται αυτο που λεει ο EddieObscurant. θα το δοκιμασω οταν παω σπιτι να δω τι παιζει... Θα κατεβασω και το ATI tray και βλεπουμε.
nik00ss Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 λοιπον...ηρθε η στιγμη να αλλαξω καρτουλα γραφικων ,αλλα πριν το κανω θα ηθελα να παιξω λιγο μαζι της,ηδη την κλοκαρο με ατι tools,αλλα σκεφτομαι και να την φλασαρω,με rabit π.χ. αξιζει η δοκιμη? θα κερδισω κατι ακομα???? μπορω να κανω κατι με τα pipelines? εχω ηδη υδροψυξη στο pc,να την κανω και αυτην υδροψυκτη? η αντλια αντεχει. θα ηθελα την γνωμη σας.
Vatos_locos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 αν την flashάρεις δεν θα βγάλεις τίποτα δεν έχεις να ξεκλειδώσεις τίποτα καντής Vmod και βαλτήν κάτω από το νερό και κανε μεγαλύτερο OC
nik00ss Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 ty vatos...κατα λαθος εβαλα σε αυτο το ποστ την απορια μου....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.