leftermann Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Η απορία μου είναι η εξής, αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει: 1. Όταν δημιουργείς dvd από avi με το nero vision, αν η διάρκεια των avi βιντεο που του δώσεις είναι μεγάλη, τότε το πρόγραμμα "ρίχνει" την ποιότητα του dvd προς όφελος του όγκου, ώστε να χωρέσουν όλα όσα του δίνεις σε ένα dvd. Πόσο σημαντική είναι αυτή η απώλεια ποιότητας; Θέλω να κάψω σε dvd βιντεο avi που έτσι και αλλιώς δεν είναι και πολύ καλής ποιότητας (464x352, bitrate 750). Αν κάψω σε ένα δισκάκι 5-6 ώρες υλικού, μου λέει ότι η ποιότητα θα είναι χαμηλή. Θα είναι δηλαδή χειρότερη από το αρχικό avi; Έχει νόημα να κάψω λιγότερο υλικό (2 ώρες) για να έχω "καλή" ή "πολύ καλή" ποιότητα, την στιγμή που το avi μου έτσι κι αλλιώς είναι ψιλομέτριο; 2. το convertXtoDVD χει την ίδια αυτή δυνατότητα με το nero vision; Ή όταν τελειώσει την κωδικοποίηση, θα μου πει ότι το υλικό μου δεν χωράει στο δισκάκι που του έδωσα;;; Είπα να ρωτήσω πριν δοκιμάσω, γιατί η δοκιμή... απαιτεί πολλεεεεές ώρες αναμονής. Ελπίζω να έγινα κατανοητός, ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση.
parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 ...Αν κάψω σε ένα δισκάκι 5-6 ώρες υλικού, μου λέει ότι η ποιότητα θα είναι χαμηλή. Θα είναι δηλαδή χειρότερη από το αρχικό avi;;;; Είναι κανόνας σε audio και video: Συμπίεση με απωλεστικό codec πάντα δίνει χειρότερη ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα, άσχετα από το bitrate που του αφιερώνεις. Αυτήν τη στιγμή βαριέμαι του θανάτου να κάνω post κατεβατό, αλλιώς θα ανέφερα το παράδειγμα-παρομοίωση με το γνωστό παιχνίδι «σπασμένο τηλέφωνο»... Πιο συγκεκριμένα σε αυτό που ρωτάς: Δε μπορείς να αποφύγεις τα τεστς, αφού καλείσαι να κάνεις έναν συμβιβασμό. Μικρότερο playtime/DVD --> μεγαλύτερο μέσο bitrate/ταινία --> καλύτερη ποιότητα τελικού αποτελέσματος. Έχεις δίκιο ότι θα είναι χρονοβόρο να κάτσεις να πειραματιστείς με διάφορες ρυθμίσεις, συμπιέζοντας κάθε φορά ολόκληρο τον όγκο των video που θέλεις τελικά να συμπιέσεις. Εδώ τη λύση μπορεί να δώσει η χρήση Avisynth + έναν freeware MPEG2 encoder όπως HC Encoder/QuEnc + έναν bitrate calculator. Συμβουλή μου είναι να αφιερώσεις χρόνο για να διαβάσεις μερικά πραγματάκια για το Avisynth, ώστε να μπορείς να σκαρώνεις δικά σου compressibility tests επί συγκεκριμένου ποσοστού του αρχικού υλικού (π.χ. σε playtime ίσο με αυτό μίας τυπικής ταινίας αρκεί ένα 3-5% των frames). Σε ευχαριστώ πάντως, γιατί μου έδωσες μία άψογη ιδέα για bonus παράρτημα στο επόμενο Insomnia HOWTO που έχω στα σκαριά! .
leftermann Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Ήμουν σίγουρος... Αν κάποιος μπορούσε να βοηθήσει, θα ήταν ο parsifal... Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για τον χρόνο και τον κόπο σου. Είναι κανόνας σε audio και video: Συμπίεση με απωλεστικό codec πάντα δίνει χειρότερη ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα, άσχετα από το bitrate που του αφιερώνεις. Εν μέρει με κάλυψες. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα ποιοτικά χειρότερο από το αρχικό avi, οκ. Όμως, ένα μέτριο ποιοτικά avi, έχει νόημα να το κάνω 2ωρα dvd με "εξαιρετική ποιότητα", ή θα είναι εξίσου καλό ποιοτικά αν το κάνω 4ωρα dvd με "μετρια ποιότητα"; Ίσως ολόκληρος ο συλογισμός μου να είναι λάθος, δεν είμαι και πολύ σχετικός με όλα αυτά... Αν το αντιστοίχιζα με audio, θα έλεγα: ενα mp3 με 128 bitrate, αν το μετατρέψω σε 196, απλά χάνω χώρο. αν το κάνω 320, χάνω περισσότερο χώρο, και δεν κερδίζω ποιότητα, αφού το αρχικό 128 είναι φτωχό... και πάλι σ' ευχαριστώ...
omnislash Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Εδώ τη λύση μπορεί να δώσει η χρήση Avisynth + έναν freeware MPEG2 encoder όπως HC Encoder/QuEnc + έναν bitrate calculator Η αλλίως the filmmachine που τα κάνει μόνο του. Τι γίνεται τώρα.Θα χεις παρατηρησει και συ πως η διαφορά στην ποιότητα ενός avi αρχείου από ένα dvd έγκειται στο γεγονός πως κάποια σημεία (κυρίως εκεί που η εικόνα γίνεται θολή για να δώσει ο σκηνοθέτης προσοχή σε πρόσωπα) φαίνονται πιχελιασμένα.Πχ ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ομίχλη.Τα προγράμμτα πυ ανέφερες δεν κάνουν τπτ άλλο από το να μετατρέπουν το avi σε audio ts και video ts για να μπορεί να παίζεται σε dvd.οι encoders που ανέφερε ο parsifal και κυρίως ο cce ελαχιστοποιούν αυτά τα μεγάλα pixel με τα διάφορα περάσματα που κάνουν.
parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 ...Όμως, ένα μέτριο ποιοτικά avi, έχει νόημα να το κάνω 2ωρα dvd με "εξαιρετική ποιότητα", ή θα είναι εξίσου καλό ποιοτικά αν το κάνω 4ωρα dvd με "μετρια ποιότητα"; Ίσως ολόκληρος ο συλογισμός μου να είναι λάθος, δεν είμαι και πολύ σχετικός με όλα αυτά... Δεν είναι καθόλου λάθος ο συλλογισμός σου, απλώς είναι τόσοι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο που δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση στο ερώτημά σου. Π.χ. το ίδιο 2ωρο DVD μπορεί να σου φανεί "εξαιρετικής ποιότητας" αν το προβάλλεις σε μία 25-29 ιντσών CRT τηλεόραση και "αθλίας ποιότητας" αν το δεις σε μία 32άρα LCD TV ή σε ένα monitor για PC (είτε CRT είτε TFT). Άλλο παράδειγμα είναι οι low-motion ταινίες όπου η διαφορά ποιότητας μεταξύ 2ωρου και 4ωρου DVD θα είναι πολύ μικρότερη απ'ότι σε ταινίες δράσεις με εκρήξεις/συχνές εναλλαγές πλάνου/camera panning. Όλα αυτά μειώνουν δραματικά τη συμπιεσιμότητα μίας ταινίας ή αν το θες διαφορετικά, απαιτούν μεγάλο bitrate για να αποδοθούν με αξιοπρεπή ποιότητα. Άλλο παράδειγμα είναι οι παλιές ασπρόμαυρες ταινίες που έχουν μεταφερθεί σε DVD χωρίς ιδιαίτερη ψηφιακή επεξεργασία, διατηρώντας τον «χοντρό κόκκο» του αρχικού φιλμ --> ψηφιακός «θόρυβος». Σε αυτήν την περίπτωση, αν δεν κάνεις ένα preprocessing πριν τη συμπίεση περνώντας το video από ένα φίλτρο αποθορυβοποίησης τύπου Undot+Convolution3D, είσαι χαμένος από χέρι. Άλλο παράδειγμα είναι...μπλα-μπλα...κ.ο.κ Όπως καταλαβαίνεις, όσο περισσότερο ασχολείσαι με τη συμπίεση+επεξεργασία video, ανακαλύπτεις ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εμπειρικά συνεχώς θα βελτιώνεται το κριτήριό σου, ώστε τελικά θα μπορείς να κάνεις στο περίπου ένα compressibility test με το μάτι! Δηλαδή, βλέποντας από πριν ένα avi, λαμβάνοντας υπ'όψιν σου μερικά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εικόνας (όπως αυτά που ανέφερα παραπάνω) και την ανάλυσή του σε pixels, θα μπορείς να εκτιμήσεις, στο περίπου πάντα, αν αξίζει να πας για το 4ωρο DVD ή όχι. Ακούγονται κουραστικά ίσως όλα αυτά, αλλά αν δεν μπορείς να αποφύγεις με κάποιον άλλον τρόπο την επανακωδικοποίηση σε DVD (π.χ. αγορά «φέτας» που να υποστηρίζει MPEG4 avi), σε έναν βαθμό θα πρέπει να τα υποστείς... Η αλλίως the filmmachine που τα κάνει μόνο του... omnislash, δε θυμάμαι με σιγουριά αλλά νομίζω πως το FilmMachine δεν έχει πρόβλεψη για compressibility tests...
leftermann Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 ...Όπως καταλαβαίνεις, όσο περισσότερο ασχολείσαι με τη συμπίεση+επεξεργασία video, ανακαλύπτεις ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα... ακριβώς... Μπλέκω με τα πίτουρα που λένε, και πάνε να με φάνε οι κότες :mrgreen: Πάντως με βοήθησες πολύ, και σ'ευχαριστώ ξανά για τον χρόνο σου...
Alexiadis Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 πως γινεται μια ταινια avi να μετατραπει σε μορφη video ts για να την παιξει το dvd player (στην τηλεοραση)!!please παιδια αν γινεται βοηθειστε με!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
kastel Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 πως γινεται μια ταινια avi να μετατραπει σε μορφη video ts για να την παιξει το dvd player (στην τηλεοραση)!!please παιδια αν γινεται βοηθειστε με!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Για να μετατρέψεις τα avi σε DVD' date=' χρησιμοποίησε ή το WinAvi Video Converter (share) ή το ConvertXtoDVD (share) ή το DVDFlick (free). Δες τους οδηγούς "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ DVD ΜΕ ΤΟ WINAVI VIDEO CONVERTER" και "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ DVD ΜΕ ΤΟ CONVERTX TO DVD". Τους οδηγούς και links για τα προγράμματα θα τα βρεις εδώ: www.kastel.gr
Alexiadis Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Για να μετατρέψεις τα avi σε DVD' date=' χρησιμοποίησε ή το WinAvi Video Converter (share) ή το ConvertXtoDVD (share) ή το DVDFlick (free). Δες τους οδηγούς "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ DVD ΜΕ ΤΟ WINAVI VIDEO CONVERTER" και "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ DVD ΜΕ ΤΟ CONVERTX TO DVD". Τους οδηγούς και links για τα προγράμματα θα τα βρεις εδώ: www.kastel.gr ευχαριστω πολυ kastel!!!! το ConvertXtoDvd 3 ειναι τελειο!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.