nikos_lef Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Αν την "πεις" στον παρεδωσε.......Εχει κ το μεσον....
Freakster Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Να ρωτησω, εγω που για αλλη μια φορα αμελησα να κανω αιτηση ετεροδημοτη :? και το χωωριο των γονιων μου ειναι περιπου 6 ωρες δρομος :? και δεν προκειται ν α παω τι ποινες παιζουν;;;;
nikos_lef Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Πανω απο 200 χλμ νομιζω σε δικαιολογουν...αλλα πρεπει κατι να κανεις....δεν ξερω ακριβως τι...:? Ποιες ποινες...
Freakster Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Ξερω γω, μην χρειαστω τπτ και μου πουν "ΧΑ ωστε δεν ψηφισες αλητηηηη, δεν εχει ιατρικη περιθαλψη για σενα" ή κατι τετοιο λολ.
leftermann Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 αν δεν θέλεις, δεν ψηφίζεις. Η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική εδώ και πολύ καιρό. δεν το λένε όμως ξεκάθαρα, γιατί θα χαθούν πολλές ψήφοι.
nikos_lef Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Αν θες παντως να εισαι απολυτος νομιμος πανω απο καποια χλμ εχεις το δικαιωμα να μην πας αλλα πρεπει να παρεις 1 χαρτι απο καπου....απο τον δημο???απο το αστ τμημα???? θα σε γελασω...
leftermann Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Από αστυνομικό τμήμα. Αν είσαι 300 χλμ μακριά από τον τόπο οπου ψηφίζεις, παίρνεις μια βεβαίωση από κάποιο αστυνομικό τμήμα (βεβαιώνει την παρουσία σου την συγκεκριμένη στιγμή στον συγκεκριμένο τόπο). Αυτήν την βεβαίωση την κρατούσες μαζί με το εκλογικό σου βιβλιάριο, και είσουν καλυμένος ως προς το "γιατί δεν ψήφισες". Σήμερα θα είσαι και πάλι απολύτως νόμιμος αν δεν πας να ψηφίσεις και δεν δώσεις λογαριασμό σε κανέναν.
Greek Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Τελικα τι υσχιει ρε παιδια ? Πρεπει να ψηφιζεις ακομα και δεν εχεις κλησει το 18ο ετος ? Δηλαδη εισαι 17 και 6 μηνες?
anthony_88 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Οσοι γεννηθηκατε μεσα στο 1989 θα ψηφισετε. Αυτο ισχυει. Οσοι γεννηθηκατε αργοτερα, οχι!
GI@RG@S Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 ναι ρε ψηφιζουν αυτοι που οταν αφαιρεις χρονολογικα 2007-19ΧΧ=18...αρα ολοι οσοι γεννηθηκαν απο το 1989 και πανω ,δεν παιζει ρολο ο μηνας παει μονο με χρονιες για αυτο κ αναφερει κ 1 ιανουαριου πιο πανω
JohnKaL- Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 αν δεν θέλεις, δεν ψηφίζεις. Η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική εδώ και πολύ καιρό. δεν το λένε όμως ξεκάθαρα, γιατί θα χαθούν πολλές ψήφοι. Έτσι μου είχε πεί και ένας δικηγόρος αλλά το ότι δεν μπορείς να φύγεις εκτός Ελλάδος μετά επειδή έχεις προβλήματα με το διαβατήριο.... Εγώ που δεν είχα ψηφίσει στις δημοτικές πάντως δεν έγινε και τίποτα (ώς τώρα τουλάχιστον).
zaxoys Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Εντελώς άκυρο αυτό με το διαβατήριο , εξάλλου δεν υπάρχουν εκλογικά βιβλιάρια πλεόν αφου ψηφίζουμε με την ταυτότητα ...Στην πράξη δεν υπάρχει καμία κύρωση (το άκουσα και από τον υφυπουργό εσωτερικών οτι δεν έχει υποστεί κυρώσεις κανένας από το 74 και μετά ) και το πιθανότερο είναι να μην μπαίνουν καν στον κόπο να δον ποιοί δεν ψηφίζουν ... Απλώς το αφήνουν να αιωρείται για να μην εκτιναχθεί η αποχή στα ύψη ...
IOSTEFO Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Tοτες εγω που θα βρισκομαι στην εκλογικη περιοδο στην Ελλαδα για διακοπες αν δεν παω να ψηφισω δεν θα εχω κανενα προβλημα κατα την εξοδο μου απο την χωρα,ναι η οχι?? Γιατι σε αυτη την περιπτωση δεν ισχυουν οι Ευρωπαικη νομοι? οταν μας συμφερει γινομαστε Ευρωπαιοι και οταν δεν μας συμφερει Τι γινομαστε??
charmed Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Τι λέει το σύνταγμα η ψήφος, στα χαρτιά, είναι υποχρεωτική. έτσι λέει το σύνταγμα. δεν είναι υποχρεωτική αν είσαι ετεροδημότης σε απόσταση κάπου στα 200 χλμ. αν δεν ψηφίσεις, λέει το σύνταγμα, ότι θα υπάρχουν κυρώσεις (δεν ξέρω ποιες αλλά υπάρχουν).τέλος το σύνταγμα λέει ότι πρέπει να είσαι 18 και πάνω. Τι ισχύει πραγματικά και να μην ψηφίσεις δεν τρέχει κάτι. δεν υπάρχουν κυρώσεις. η πιθανότητα για κυρώσεις είναι μία στο εκατομμύριο. επίσης η ηλικία υπολογίζεται από την χρονιά και όχι από τους μήνες.
foniko verikoko Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2007 Για ποιο εγκλημα μπορεις να "φας" στερηση πολιτικων δικαιωματων? Νομίζω για προδοσία του κράτους (κάπως έτσι λέγεται). * Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει και περιλαμβάνουν όσους γεννήθηκαν μεχρι 30 Αυγούστου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.