Προς το περιεχόμενο

ποιοι ψηφίζουν?

charmed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτησω, εγω που για αλλη μια φορα αμελησα να κανω αιτηση ετεροδημοτη :? και το χωωριο των γονιων μου ειναι περιπου 6 ωρες δρομος :? και δεν προκειται ν α παω :) τι ποινες παιζουν;;;;

Δημοσ.

Ξερω γω, μην χρειαστω τπτ και μου πουν "ΧΑ ωστε δεν ψηφισες αλητηηηη, δεν εχει ιατρικη περιθαλψη για σενα" ή κατι τετοιο λολ.

Δημοσ.

αν δεν θέλεις, δεν ψηφίζεις. Η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική εδώ και πολύ καιρό. δεν το λένε όμως ξεκάθαρα, γιατί θα χαθούν πολλές ψήφοι.

Δημοσ.

Αν θες παντως να εισαι απολυτος νομιμος πανω απο καποια χλμ εχεις το δικαιωμα να μην πας αλλα πρεπει να παρεις 1 χαρτι απο καπου....απο τον δημο???απο το αστ τμημα???? θα σε γελασω...

Δημοσ.

Από αστυνομικό τμήμα. Αν είσαι 300 χλμ μακριά από τον τόπο οπου ψηφίζεις, παίρνεις μια βεβαίωση από κάποιο αστυνομικό τμήμα (βεβαιώνει την παρουσία σου την συγκεκριμένη στιγμή στον συγκεκριμένο τόπο). Αυτήν την βεβαίωση την κρατούσες μαζί με το εκλογικό σου βιβλιάριο, και είσουν καλυμένος ως προς το "γιατί δεν ψήφισες". Σήμερα θα είσαι και πάλι απολύτως νόμιμος αν δεν πας να ψηφίσεις και δεν δώσεις λογαριασμό σε κανέναν.

Δημοσ.

Τελικα τι υσχιει ρε παιδια ? Πρεπει να ψηφιζεις ακομα και δεν εχεις κλησει το 18ο ετος ? Δηλαδη εισαι 17 και 6 μηνες?

Δημοσ.

ναι ρε ψηφιζουν αυτοι που οταν αφαιρεις χρονολογικα 2007-19ΧΧ=18...αρα ολοι οσοι γεννηθηκαν απο το 1989 και πανω ,δεν παιζει ρολο ο μηνας παει μονο με χρονιες για αυτο κ αναφερει κ 1 ιανουαριου πιο πανω

Δημοσ.
αν δεν θέλεις, δεν ψηφίζεις. Η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική εδώ και πολύ καιρό. δεν το λένε όμως ξεκάθαρα, γιατί θα χαθούν πολλές ψήφοι.

Έτσι μου είχε πεί και ένας δικηγόρος αλλά το ότι δεν μπορείς να φύγεις εκτός Ελλάδος μετά επειδή έχεις προβλήματα με το διαβατήριο....

Εγώ που δεν είχα ψηφίσει στις δημοτικές πάντως δεν έγινε και τίποτα (ώς τώρα τουλάχιστον).

Δημοσ.

Εντελώς άκυρο αυτό με το διαβατήριο , εξάλλου δεν υπάρχουν εκλογικά βιβλιάρια πλεόν αφου ψηφίζουμε με την ταυτότητα ...Στην πράξη δεν υπάρχει καμία κύρωση (το άκουσα και από τον υφυπουργό εσωτερικών οτι δεν έχει υποστεί κυρώσεις κανένας από το 74 και μετά ) και το πιθανότερο είναι να μην μπαίνουν καν στον κόπο να δον ποιοί δεν ψηφίζουν ...

Απλώς το αφήνουν να αιωρείται για να μην εκτιναχθεί η αποχή στα ύψη ...

Δημοσ.

Tοτες εγω που θα βρισκομαι στην εκλογικη περιοδο στην Ελλαδα για διακοπες αν δεν παω να ψηφισω δεν θα εχω κανενα προβλημα κατα την εξοδο μου απο την χωρα,ναι η οχι??

Γιατι σε αυτη την περιπτωση δεν ισχυουν οι Ευρωπαικη νομοι? οταν μας συμφερει γινομαστε Ευρωπαιοι και οταν δεν μας συμφερει Τι γινομαστε??

Δημοσ.

Τι λέει το σύνταγμα

η ψήφος, στα χαρτιά, είναι υποχρεωτική. έτσι λέει το σύνταγμα. δεν είναι υποχρεωτική αν είσαι ετεροδημότης σε απόσταση κάπου στα 200 χλμ. αν δεν ψηφίσεις, λέει το σύνταγμα, ότι θα υπάρχουν κυρώσεις (δεν ξέρω ποιες αλλά υπάρχουν).τέλος το σύνταγμα λέει ότι πρέπει να είσαι 18 και πάνω.

Τι ισχύει πραγματικά

και να μην ψηφίσεις δεν τρέχει κάτι. δεν υπάρχουν κυρώσεις. η πιθανότητα για κυρώσεις είναι μία στο εκατομμύριο. επίσης η ηλικία υπολογίζεται από την χρονιά και όχι από τους μήνες.

Δημοσ.
Για ποιο εγκλημα μπορεις να "φας" στερηση πολιτικων δικαιωματων?

Νομίζω για προδοσία του κράτους (κάπως έτσι λέγεται).

* Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει και περιλαμβάνουν όσους γεννήθηκαν μεχρι 30 Αυγούστου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...