charmed Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 κάπου άκουσα ότι στις εκλογές ψηφίζουν και μερικοί ανήλικοι ηλικίας 17 και... ισχύει? αν ναι, 17 και πόσο πρέπει να είσαι για να ψηφίζεις?
charmed Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 και εγώ αυτό ξέρω. μου είπαν ότι είπαν ότι αν δεν τα έχεις κλείσει για λίγους μήνες δεν πειράζει.
Grigoros Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 δεν ειμαι σιγουρος και με καθε επιφυλαξη αν κλεινεις το 18ο ετος της ηλικιας σου μεσα στο 2007 στη συγκεκριμενη περιπτωση, σαν να λεμε στις 31/12/2007 και πριν μπορεις να ψηφισεις. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
zaxoys Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Αυτό ακριβώς άκουσα ,να είσαι 18 μέχρι 31/12/2007 από τον υφυπουργό εσωτερικών στις ειδήσεις , ουσιαστικά ψηφίζουν επιπλέον αυτοί που θα γίνουν 18 μεταξύ 17 Σεπτ-31 Δεκ
bchris Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Σε λιγο θα βαλουν να ψηφιζουν και τα μωρα που ειναι ακομα μεσα στην κοιλια της μανας τους... Ε ρε τι κανουν οι ανθρωποι για να παρουν κανα ψηφο...
pappous_soulis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Σε λίγα χρόνια έτσι που το πάμε θα ψηφίζουν μέχρι και οι φυλακισμένοι
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Super Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 κάπου άκουσα ότι στις εκλογές ψηφίζουν και μερικοί ανήλικοι ηλικίας 17 και... ισχύει? αν ναι, 17 και πόσο πρέπει να είσαι για να ψηφίζεις? Από το Προεδρικό Διάταγμα 96/05.06.2007 (ΦΕΚ 116Α) "Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών": Άρθρο 4 Απόκτηση του δικαιώματος εκλέγειν 1. Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. 2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσοι γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο. Σε λίγα χρόνια έτσι που το πάμε θα ψηφίζουν μέχρι και οι φυλακισμένοι Γιατί, είχες την εντύπωση ότι δεν ψηφίζουν οι φυλακισμένοι; :? Μόνο όσοι έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα δεν ψηφίζουν κι αυτή η απαγόρευση ισχύει μόνο για όσο χρόνο υφίσταται τέτοια στέρηση.
21century Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Αυτο φιλε μου επιβεβαιωνεται μονο απο την αστυνομικη σου ταυτοτητα και τους εκλογικους καταλογους...
pappous_soulis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Γιατί, είχες την εντύπωση ότι δεν ψηφίζουν οι φυλακισμένοι; :? Μόνο όσοι έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα δεν ψηφίζουν κι αυτή η απαγόρευση ισχύει μόνο για όσο χρόνο υφίσταται τέτοια στέρηση. Eγώ αυτό θυμάμαι να μας είχαν πει στο σχολείο. Όποιος είναι φυλακή δεν ψηφίζει,τουλάχιστον όχι όσο εκτυεί την ποινή του. :???:
fantomas3004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Eγώ αυτό θυμάμαι να μας είχαν πει στο σχολείο.Όποιος είναι φυλακή δεν ψηφίζει' date='τουλάχιστον όχι όσο εκτυεί την ποινή του.:?[/quote'] Άλλο στέρηση ελευθερίας, άλλο στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων είναι ξεχωριστές ποινές και αναγγέλονται ξεχωριστά στην τελική καταδικαστική απόφαση.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Super Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Eγώ αυτό θυμάμαι να μας είχαν πει στο σχολείο.Όποιος είναι φυλακή δεν ψηφίζει,τουλάχιστον όχι όσο εκτυεί την ποινή του. :???: Για να ψηφίσουν οι κρατούμενοι, στήνεται ειδικό Εκλογικό Τμήμα στις εκάστοτε φυλακές και πηγαίνει ως δικαστικός αντιπρόσωπος συνήθως δικαστής ή εισαγγελέας.
Lighter122 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Για ποιο εγκλημα μπορεις να "φας" στερηση πολιτικων δικαιωματων?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.