c0nFuSeR Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 ρε παιδια για να παρεις την υπηκοοτητα καποιας χωρας οι οροι ειναι ιδιοι παντου? π.χ αν δουλευεις στην αγγλια και κανεις φορολογικη δηλωση για 2 χρονια θα μπορεις να παρεις αγγλικη υπηκοοτητα. ξερετε που μπορω να τα δω αυτα για αλλες χωρες? (ευρωπη κυριως)
galil Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Αν παίζεις manager για κάποιες χώρες το μαθαίνεις. Π.χ Βέλγιο 3 χρόνια, Ισπανία 5 χρόνια. Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά εγώ έχω μάθει τι ισχύει σε μερικές χώρες έτσι...
KWSN_Men Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Γιατί να θες να πάρεις υπηκοότητα άλλης χώρας τηε Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Steven Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μήπως γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με την Γερμανία? Δεν το έχω ψάξει καθόλου, κάποια στιγμή σίγουρα θα το ψάξω, αλλά μερικές πληροφορίες θα ήταν απόλυτα θεμιτές... Στη δική μου περίπτωση δεν δουλεύω αλλά είμαι φοιτητής και φυσικά κανονικά γραμμένος στην αντίστοιχη υπηρεσία από τότε που μετακόμισα εδώ. Υπάρχει κάποιο όριο νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια διαμονής μπορείς να κάνεις αίτηση για υπηκοότητα... Αν γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες ας μιλήσει
KWSN_Men Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Να ξαναρωτήσω λοιπόν. Για ποιο ακριβώς λόγο όταν έχεις Ελληνική υποκοότητα να θες να πάρεις υπηκοότητα άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Toufas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 διαβατηριο με πιο πολλες ανοιχτες πορτες, στρατος, δανεια κλπ
KWSN_Men Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 διαβατηριο με πιο πολλες ανοιχτες πορτες, στρατος, δανεια κλπ Στρατός; Μια χαρά τον αποφεύγεις και χωρίς διαβατήριο αν θες. Δάνεια; Αν δουλεύεις μια χαρά σου τα δίνουν. Αν δεν έχετε καταλάβει, στην Ε.Ε. έχεις τα ίδια δικαιώματα με τον πολίτη της κάθε χώρας. Στην Αγγλία πήγα στο νοσοκομείο κανονικότατα, ήμουν γραμμένος σε γιατρό, πήρα επίδομα ανεργείας (χωρίς ένσημα) και πολλά άλλα.
alexzzz Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Αν παίζεις manager για κάποιες χώρες το μαθαίνεις. Π.χ Βέλγιο 3 χρόνια, Ισπανία 5 χρόνια. Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά εγώ έχω μάθει τι ισχύει σε μερικές χώρες έτσι... Πες τα !!!
Mijithroulis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Καθαρα απο περιεργεια... Αν δεν εχεις παει στρατο μπορεις να παρεις υπηκοοτητα σε αλλη χωρα? Το ξερω οτι μαλλον ειναι ηλιθια ερωτηση.
insomniaK Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μπορείς να πάρεις υπηκοότητα, διότι εξαρτάται από τη νομοθεσία της χώρας που σε δέχεται. Οι λόγοι που βλέπω, να έχεις διπλή υπηκοότητα είναι οι διαφορετικές συμβάσεις για τους επισκέπτες μεταξύ των χωρών, δε χρειάζεσαι Βίζα, για παράδειγμα. Και οι απόγονοι μπορούν να έχουν κοινωνικές παροχές ή γενικότερα δικαιώματα και στις δύο χώρες, πχ πανελλήνιες με τους ομογενείς.
KWSN_Men Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Με άλλα λόγια, τίποτα το ιδιαίτερο. Γι' αυτό λέω, το θέμα είναι να έχεις δεύτερο διαβατήριο εκτός Ε.Ε.
Steven Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Για ποιο ακριβώς λόγο όταν έχεις Ελληνική υποκοότητα να θες να πάρεις υπηκοότητα άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 1. Στρατό (πολύ βασικό και εγώ δεν ξέρω κανέναν άλλο τρόπο να τον αποφύγω, αν ξέρεις διαφώτισε με γιατί δεν νομίζω μέχρι τότε να έχω άλλη υπηκοότητα! Και ΟΧΙ δεν θέλω να βγω με κάποιο τρόπο Ι5 και να νομίζουν όπου παω ότι θα βγάλω το πριόνι και θα τους κόψω κομματάκια) 2. Η γερμανική υπηκοότητα πχ είναι πάρα πολύ ισχυρή και φυσικά δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την ελληνική.. Οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί και χρειαστείς υποστήριξη ενοείται πως σε κοιτάνε με άλλο μάτι άμα παρατάξεις την υπηκοότητα ενος από τα πιο ισχυρά κράτη στον κόσμο και άλλιως της Ελλάδας... (φυσικά τα παραπάνω είναι για εκτος της ΕΕ, καθώς μέσα δεν υπάρχει καμία διαφορά, πέρα από μερικούς ηλίθιους που μπορεί να σε ρωτήσουν: "Η Ελλάδα είναι στην ΕΕ??''... Έχει τύχει, αλλά αυτό έχει πλάκα ) 3. Χρειάζεσαι βίζα για πολύ πολύ λιγότερα κράτη (προφανώς για τον λόγο νούμερο 2) και γλιτώνεις απίστευτες ταλαιπωρείες και υποβάθμιση του εαυτού σου (κλασσικό παράδειγμα όταν θες βίζα για τους στριμένους τους Αμερικανούς) 4. Και στην τελική άμα κάποιος μπορεί να την πάρει γιατί να μη το κάνει? Μόνο σε καλό μπορεί να του βγει. Ίσως κάποτε να χρειαστεί, ακόμα και της Ανδόρας να είναι...
KWSN_Men Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 1. Στρατό (πολύ βασικό και εγώ δεν ξέρω κανέναν άλλο τρόπο να τον αποφύγω, αν ξέρεις διαφώτισε με γιατί δεν νομίζω μέχρι τότε να έχω άλλη υπηκοότητα! Και ΟΧΙ δεν θέλω να βγω με κάποιο τρόπο Ι5 και να νομίζουν όπου παω ότι θα βγάλω το πριόνι και θα τους κόψω κομματάκια) 2. Η γερμανική υπηκοότητα πχ είναι πάρα πολύ ισχυρή και φυσικά δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την ελληνική.. Οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί και χρειαστείς υποστήριξη ενοείται πως σε κοιτάνε με άλλο μάτι άμα παρατάξεις την υπηκοότητα ενος από τα πιο ισχυρά κράτη στον κόσμο και άλλιως της Ελλάδας... (φυσικά τα παραπάνω είναι για εκτος της ΕΕ, καθώς μέσα δεν υπάρχει καμία διαφορά, πέρα από μερικούς ηλίθιους που μπορεί να σε ρωτήσουν: "Η Ελλάδα είναι στην ΕΕ??''... Έχει τύχει, αλλά αυτό έχει πλάκα ) 3. Χρειάζεσαι βίζα για πολύ πολύ λιγότερα κράτη (προφανώς για τον λόγο νούμερο 2) και γλιτώνεις απίστευτες ταλαιπωρείες και υποβάθμιση του εαυτού σου (κλασσικό παράδειγμα όταν θες βίζα για τους στριμένους τους Αμερικανούς) 4. Και στην τελική άμα κάποιος μπορεί να την πάρει γιατί να μη το κάνει? Μόνο σε καλό μπορεί να του βγει. Ίσως κάποτε να χρειαστεί, ακόμα και της Ανδόρας να είναι... 1. Πέρα από τον ένα χρόνο που χάνεις, ο στρατός δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό. Ακόμα και να θέλεις όμως να τον αποφύγεις, το Ι5 δε λέει πλέον γιατί το πήρες, μπορείς κάλλιστα να λες ότι είναι σωματικό πρόβλημα. Επιπλέον, από τη στιγμή που είσαι γραμμένος στα Ελληνικά μητρώα, υποχρεούσαι στράτευσης, ότι άλλο διαβατήριο και να αποκτήσεις. Σαν κάτοχος δεύτερου διαβατηρίου, σε διαβεβαιώ ότι ισχύει. και να φανταστείς το Ελληνικό το απέκτησα δεύτερο. 2. Αν δεν έχεις μπλεξίματα με τον νόμο για να χρειάζεσαι ειδική μεταχείριση, μια χαρά είναι και η Ελληνική. Εξάλλου, αν μπλέξεις με περίεργες τοπικές αρχές (είτε είναι στην Αμερική είτε στη Ζιμπάμπουε), από όπου και να είσαι μπλεγμένος μένεις. 3. Εκτός από τις Η.Π.Α. (στις οποίες μόνο... πωπό δε δώσαμε για να πάψει να ισχύει η βίζα και μας έγραψαν) δεν έχεις κάπου αλλού πρόβλημα έχω την εντύπωση. 4. Περισσότερο νόημα έχει να πάρεις Ελβετικό όμως παρά Γερμανικό.
KaizerSoze Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Εχω την αισθηση πως στο Αγγλικο αλλα και το Αμερικανικο γραφει-για πες Μενελαε-σε σημειωσει οτι "Εφοσον εχεις εκπληρωσει υποχρεωσεις..." δλδ σου λενε οι Αγγλοι ".Εγω στο βγαζω αλλα δεν σε καλυπτω αν πας στην Ελλαδα απο το να σε τσιμπησουν". Για Αμερικη το ξερ απο συναδελφο ΕλληνοΑμερικανο που το παιδι εκανε κανονικα την θητεια του
KWSN_Men Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Κοίταξε, αν κάνεις θητεία στο Γερμανικό στρατό προφανώς δε θα κάνεις και στον Ελληνικό. Το Αμερικάνικο πάντως δε σε καλύπτει παρά μόνο αν κάνεις εκεί θητεία (μακριάαααααααααααααα!!!).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.