Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παρανομη μπορει να ειναι αλλα και να τα παρακολουθουσες δεν κερδιζεις τπτ παραπανο απο το να διαβασεις το βιβλιο μονος σου ( εκεινο το χοντρο με τα κεφαλαια). Ξερω απο το ξαδερφο που τα παρακολουθουσε και απλα τους "διαβαζαν/εξηγουσαν" τι ελεγε το βιβλιο, μεγαλη δουλεια για να το χρεωνουν 200?...

Τότε αυτοί που έκαναν τα μαθήματα δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Περιφανος δεν αισθανομαι αλλα δεν σκαω κιολας μιας και αν κοβομουν θα επρεπε να ξανα πληρωσω ολο το 500αρικο απ την αρχη γιατι εληγε η καρτα. Ηταν καθαρος ελιγμος. Τωρα τα περι οδηγησης κλπ τα λες γιατι δεν με ξες ;)

Ωστόσο τίποτα δε μου εγγυάται ότι ξέρεις ή θα μάθεις ποτέ να οδηγείς. Αντίθετα, το στατιστικό δείγμα που βλέπεις κάθε μέρα στο δρόμο σε συντριπτικό ποσοστό υποδηλώνει ότι οι πιθανότητες να ξέρεις να οδηγείς είναι πολύ μικρές ;-)

Και φυσικα το θεμα μας ειναι οι ερωτησεις, εξετασεις πας να δωσεις. Δηλ. αν σου εδιναν 2 βιβλια, το ενα με την θεωρια κλπ και το αλλο με τις ερωτησεις που σιγουρα θα πεσουν, εσυ θα διαλεγες το πρωτο?

Όχι, φυσικά και το θέμα μας είναι να μάθεις τι λέει ο ΚΟΚ. Αν μάθεις τι λέει ο ΚΟΚ, μπορείς να απαντήσεις και τις ερωτήσεις χωρίς να τις γνωρίζεις εκ των προτέρων. Η οδήγηση όμως δεν είναι θέμα ερωτήσεων, είναι θέμα απλής λογικής η οποία εκφράζεται μέσω του (απόλυτα λογικού) ΚΟΚ. Προφανώς αν την αντιμετωπίζουμε ως ένα σύνολο 200 παπαγαλίστικων ερωτήσεων υπάρχει πρόβλημα ;-)

Δημοσ.

Αποικε: Σε ποια σχολη πηγες εσυ και σε εμαθαν να οδηγας? Παιζει να ειναι και η μοναδικη στην υφηλιο. Κι εγω δεν λαδωσα (πριν απο 3 χρονια που πηρα το διπλωμα -Αθηνα-), αλλα να οδηγαω ΔΕΝ εμαθα.

Δημοσ.

Σε καμία σχολή δεν σε μαθαίνουν να οδηγάς...σε μαθαίνουν να περνάς τις εξετάσεις...όπως και στο φροντιστήριο δεν σε μαθαίνουν φυσική ή χημεία ή οτιδήποτε, απλώς σε μαθαίνουν να περνάς στις πανελλήνιες...Αν κάνεις αυτά που σου μαθαίνουν στη σχολή οδηγών στο δρόμο τη βγάζεις δεν την βγάζεις από την Ομόνοια μέχρι την πλ. Καραισκάκη...

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι οποιος και να ειναι ο δασκαλος, οσο καλη και να ειναι η σχολη, οδηγηση σε 20 ωρες δεν μαθαινεις..

Οταν πηγα στην σχολη, οδηγουσα ηδη 3,5 χρονια πιο πριν, και θυμαμαι που μου ειχε πει ο δασκαλος οτι ξερω να χειριζομαι το οχημα αλλα δεν εχω οδηγικη συμπεριφορα.. Αυτο ειναι που λειπει απο το 99,9% των οδηγων (συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου εννοειται)..

Δημοσ.

Εννοείται ότι δε μαθαίνεις σε 20 μαθήματα. Δε θα ξαναμπω στο θέμα λαδώματος. Πάντως θα ήθελα να πει ο καθένας περιοχές που δεν πέφτει λάδωμα για να δω στατιστικά τι γίνεται.

Δημοσ.

Οντως σε τοσα λιγα μαθηματα μαθαινεις ισα ισα τα κολπα για να περασεις τις εξετασεις. Απο κει και περα το χαος...

Δημοσ.
Οντως σε τοσα λιγα μαθηματα μαθαινεις ισα ισα τα κολπα για να περασεις τις εξετασεις. Απο κει και περα το χαος...

Είναι γεγονός πως αν δεν ανεβείς, μόνος σου, στο αμάξι σου, δεν πρόκειτε να μάθεις να οδηγείς ποτέ σωστά...Αυτό που έκανα εγώ κατα την διάρκεια των μαθημάτων μου, ήταν να πάω στο χωρίο, και να κάνω βόλτες μόνος μου με το αυτοκίνητο του μπαμπά μ, στους χωματόδρομους, για να έχω μεγαλύτερη εξοικίωση... Βέβαια μπορεί κανείς έτσι να "κολήσει" λάθος συνήθειες στην οδήγηση, αλλά εγώ είδα μεγάλη βελτίωση...

Υ.Γ. πήρα το δίπλωμά μου χτές ΟΕΟ!!! (χωρίς λάδωμα :P) :mrgreen:

Δημοσ.
Είναι γεγονός πως αν δεν ανεβείς, μόνος σου, στο αμάξι σου, δεν πρόκειτε να μάθεις να οδηγείς ποτέ σωστά...Αυτό που έκανα εγώ κατα την διάρκεια των μαθημάτων μου, ήταν να πάω στο χωρίο, και να κάνω βόλτες μόνος μου με το αυτοκίνητο του μπαμπά μ, στους χωματόδρομους, για να έχω μεγαλύτερη εξοικίωση... Βέβαια μπορεί κανείς έτσι να "κολήσει" λάθος συνήθειες στην οδήγηση, αλλά εγώ είδα μεγάλη βελτίωση...

Υ.Γ. πήρα το δίπλωμά μου χτές ΟΕΟ!!! (χωρίς λάδωμα :P) :mrgreen:

Εγω τι να πω που εκανα μαθηματα μονος μου σε αυτοματο :-D:-D Αντε να μαθεις μετα..

Δημοσ.

κανω κ εγω μαθήματα για δίπλωμα οδήγησης

τα παραβόλα πρέπει να ηταν 90 ευρω

θεωρητικά 200 μου ειπε πρακτικά 400 για 20 μαθήματα δλδ 10 διπλά

150 η παράσταση

θεωρητικά αρχικά μου έδωσε το βιβλίο κ μετα τεστ στον υπολογιστή

δεν ειχε καποια διδασκαλία δλδ

ευτυχως περασα με 0 λάθη

για λαδωμα δεν εχει αναφερθεί ακόμα...αλλα προκειμένου να κοπώ για οποιοδηποτε λόγο, δικο μου λάθος ή ετσι τους την εδωσε θα προτιμήσω να λαδώσω παρα να μπω στην διαδικασία να ξαναδώσω!

2 μαθήματα έχω κάνει κ συνεχίζω...

Δημοσ.
Λοιπόν έδωσα, το πήρα και σε 10μέρες θα πάω να πάρω το ροζέ χαρτάκι μου! καλοί ήταν οι εξεταστές, μια γυναίκα και ένας άντρας, μόνο που ο άντρας με ζόρισε λίγο, αν και περίμενα να με ζορίσει η γυναίκα. Δώσαμε 5 στη σειρά,εγώ ήμουν η τρίτη, κόπηκαν οι πρώτοι 2 και όπως καταλαβαίνετε, πήρα μια τρομάρα απίστευτη. είχα πιει και 2καφέδες να στανιάρω, μόνο εσείς να μην το κάνετε, γιατί όταν πάρκαρα, το αριστερό μου έτρεμε σαν το ψάρι από μόνο του και όχι επειδή είχα άγχος αλλά μάλλον από την υπερένταση και παραλίγο να μου σβήσει.

Το δύσκολο είναι να περάσεις τις ερωτήσεις, τις οποίες οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει από τα σήματα πχ. τι ελέγχετε πριν φύγετε πρώτα και κύρια; απ: ΦΦΚ δηλ Φώτα Φρένα Κόρνα. και άλλες πανομοιότυπες. Αν δεν απαντήσεις στις ερωτήσεις, δε ξεκινάς καν, σε κατεβάζουν. Αν σου σβήσει για παράδειγμα 3φορές, σε κατεβάζουν. Προσοχή στον έλεγχο, καθρέφτες και νεκρή γωνία, όσο πιο επιδεικτικά μπορείτε...να βλέπουν οτι βλέπετε. Προσοχή γιατί μπλοφάρουν. Στρίψτε όπου μπορείτε και βλέπεις οτι έχει απαγορευτικό δεξιά και αριστερά, άρα συνεχίζεις μέχρι να βρεις να στρίψεις κλπ.

Ηρεμία θέλει και καλό έλεγχο του αυτοκινήτου.Αν δούν οτι σε πάει το αυτοκίνητο και δεν το πας, χάθηκες. όσοι είστε καλοί στο πατινάρισμα, δεν έχετε πολλά να φοβάστε, βοηθά πολύ και το διπλοτσεκάρουν. Αυτά... καλές επιτυχίες και καλές στράτες!!!!:-D

ομολογώ οτι με άγχωσες αλλα ελπίζω να τα καταφέρω

Δημοσ.

Εγώ είχα κοπεί την πρώτη φορά και το πήρα με τη δεύτερη χωρίς λάδωμα. Η διαφορά είναι ότι αν είχα λαδώσει την πρώτη φορα θα είχα ξεμπερδέψει 1 μήνα νωρίτερα και θα είχα ξοδέψει 50 ευρώ λιγότερα.

Δημοσ.

Sorry ρε παιδιά.. να βοηθήσω ήθελα!! Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα προσέχουν έξτρα και εγώ πριν δώσω, δεν είχα ιδέα τι πρωτεύει για αυτούς και για αυτό είχα άγχος. Απλά να προσέχετε αυτά που σας είπα και όλα καλά θα πάνε. Εμένα με στρίμωξαν αλλά για παράδειγμα έναν άλλο που πέρασαν την πρώτη μέρα, τον έβαλαν να οδηγήσει 3λεπτά μόνο και στην οπισθογωνία, δε ζήτησαν καν να πάει προς τα πίσω. Εμένα μου έβαλαν παρκάρισμα σε ανηφορίτσα αλλά και πάλι ήταν οι συγκεκριμένοι εξεταστές. Άλλοι δε βάζουν. Μην αγχώνεστε, κακώς εγώ έδωσα βάση τόσο πολύ, περισσότερο δηλαδή δεν ήθελα να κλάψω τα ευρώπουλα!

Μερικές άλλες ερωτήσεις που μου έκαναν και θυμήθηκα (πείτε στο δάσκαλο να σας τα πει 2-3φορές γιατι εμένα μου τα είπε 2ώρες πριν και αγχώθηκα- βλακεία του και ήταν και καλός).

α) σε ακατοίκητη περιοχή, νύχτα, χωρίς φωτισμό, με τί φώτα οδηγήτε; = με τα μεγάλα

β) τι ελέγχετε στη μηχανή του αυτοκινήτου; = 2νερά (ψυγείου, υαλοκαθαριστήρων), 2υγρά (φρένα,μπαταρία) και το λάδι.

γ) πώς ελέγχετε το φρένο = πρέπει να είναι σκληρό το πεντάλ πριν ανάψουμε το αυτοκίνητο

δ) τα λάδια τα ελέγχουμε με ανοιχτή μηχανή ή κλειστή; = ανοιχτή

Τέτοιου είδους ερωτήσεις, όχι τίποτα κρίσεως. Βάλτε το δάσκαλο να σας τα θυμίσει και αυτό ήταν.

Δημοσ.

Εμενα με ρωτησαν ποια ειδη φωτων εχουμε και που χρησιμοποιουμε το καθε ενα. Επισης στην ερωτηση για το φρενο η απαντηση που μου ειχε πει ο δασκαλος να πω ειναι πως με αναμενη μηχανη πιεζουμε το πενταλ και αυτο πρεπει να ειναι σκληρο και να μην τερματιζει. Οσοι δεν ελεγαν οτι ο ελεγχος γινεται με ανοιχτη μηχανη κοβοντουσαν!!

Επισης στην ερωτηση με τα υγρα λες και τα υγρα για το υδραυλικο. Βεβαια αυτα δεν ειναι απολυτα πχ ο αλλος μπορει να εχει μπαταρια κλειστου τυπου, τι υγρα να ελενξει εκει!

Δημοσ.

Ενταξει για τις αλλες ερωτησεις δεν λεω, πρεπει να στις εχουν πει για να τις ξερεις, αλλα πρεπει να 'ναι πολυ μπετο καποιος για να μην καταλαβει ποτε δεν δουλευουν τα φρενα :mrgreen:

Δημοσ.

Εγώ το είχα πάρει στα Γιάννενα, όπου και σπουδάζω, πριν από 4 χρόνια.

Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είχα δώσει σύνολο αλλά δε θα ήταν πάνω από 600 ίσως και πιο κάτω. Το θυμάμαι γιατί τότε είχα δώσει εξετάσεις χωρίς να το ξέρουν οι γονείς μου με λεφτά που μάζευα από αυτά που έπαιρνα για να περάσω το μήνα.

Και για να είμαι τελείως ειλικρινής ρώτησα τον δάσκαλο τι παίζει με τα λαδώματα. Δε με έπαιρνε να δίνω δυο και τρεις φορές οικονομικά. Μου έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με το κεφάλι που σημαίνει: μην το σκέφτεσαι καν και μην το ξαναπείς. Αγαλλίασης.

Γενικά εγώ δεν ήξερα να οδηγώ πριν πάω στη σχολή, εκτός ίσως από το να ξεκινάω ένα αμάξι χωρίς να μου σβήνει, αλλά μετά το χάος. Μπορώ να πω ότι ο δάσκαλος έκανε καλή δουλειά και έμαθα μερικά βασικά όχι μόνο για την εξέταση αλλά και μια κάποια οδηγική συμπεριφορά. Σίγουρα τώρα που οδηγώ κάποιο καιρό μόνος μου έχω μάθει αρκετά πράγματα που δεν μαθαίνονται σε λίγες ώρες. Όπως το να προβλέπεις τι θα κάνει όχι μόνο ο μπροστινός σου αλλά και ο μπροστινός αυτού. Άσε που στα Γιάννενα είναι λίγο ότι να' ναι μερικοί, οπότε μαθαίνεις οδήγηση υπό αντίξοες συνθήκες :)

Έδωσα τελικά με δυο θείτσες (lol) εξετάστριες οι οποίες επίσης δεν ανέφεραν τίποτα για λεφτά. Στην οπισθογωνία (στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων για όποιων ξέρει - για όποιον δεν ξέρει: ανηφόρα!) το πόδι μου στον συμπλέκτη έτρεμε σαν δαιμονισμένο. Άτιμοι καφέδες. Οπότε λέει η μια από τις δυο: Κοίτα πως τρέμει το ποδάρι του καλέ (lolx2), ηρέμησε παιδάκι μου καλά τα πας. Αγαλλίασης x1000.

Όλα καλά στην τελική και μπορώ να πω με μια άλφα σιγουριά ότι στα Γιάννενα δεν λαδώνονται. Με κάθε επιφύλαξη για το τι γίνεται 4 χρόνια μετά και κατά πόσο μέσα στα 600 άντε 650 ευρώ χώρεσε και λάδι (που αμφιβάλλω).

Οπότε καταλήγουμε ότι όποιος θέλει να έρθει Γιάννενα να δώσει μπορώ να τον φιλοξενήσω για 250 ευρώ :) Όχι που θα το γλιτώνατε κουφάλες!!! (Πλάκα κάνω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...