dimitrakont Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Επαναλαμβάνω.. δεν υπάρχουν "μέρη που δε λαδώνεσαι".. αλλά εξεταστές που απλά τα έχουν πάρει από αλλού και δεν τους πολύ νοιάζει, εξεταστές που είναι απλά σωστοί και παίρνουν ποσοστά απο δασκάλους οδήγησης και άρα δε χρειάζεται να λαδωθούν ή και δάσκαλοι που έχουν καλούς γνωστούς. Σήμερα ήταν μια κοπέλα που κόπηκε 4η φορά και με λάδωμα.. αλλά αν σου σβήσει 3φορές πριν καν ξεκινήσεις;; τι να κάνει ο άλλος; δεν τους δικαιολογώ.. αλλά λέω οτι μη το θεωρείς πάντα δεδομένο.. τύχη είναι για αυτό και το άγχος που προανέφερα. Εγώ είχα τύχη και έπεσα σε σχετικά καλούς εξεταστές.
desolatorXT Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 μονο στην Αθηνα ισχυει αυτο.τα 250 μοιραζονται! 100 στον εναν εξεταστη 100 στον δευτερο εξεταστη 50 στον δασκαλο που ειναι μαζι σου εκεινη την ωρα. αλλα ο δασκαλος δε λεει οτι πηρε λεφτα! σου λεει οτι τα 250 πηγαν στους εξεταστες! ΕΛΛΑΔΑ! Επειδή ενημερώθηκα απο γνωστό μου δάσκαλο οδήγησης περί λαδώματος... Έχω να πω τα εξής: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επειδή ακριβώς οι πόλεις είναι μεγάλες, και είναι άγνωστοι όλοι μεταξύ αγνώστων, ΝΑΙ παίζει λάδωμα... Μου είχε πει ο δάσκαλος ότι είχε έρθει μια φορά σε αυτόν ένα παιδί απο θεσσαλονίκη, που είχε κοπεί 4 φορές γτ δεν έδινε "adena"... Οπότε δήλωσε να δώσει Κομοτηνή και πέρασε με την πρώτη... Το ποσό των 250 ευρώ που περιγράφεις δίνετε στην εξής περίπτωση: Εάν κοπείς!!!!, τότε δίνεις 250 ευρώ για να έχεις το δικαίωμα να ξαναδώσεις... Όταν εσύ πλήρωσες στην σχολή σου 700 ευρώ για να κάνεις τα μαθήματα αυτά καλύπτουν: -20 ώρες ΘΕΩΡΙΑ -20 ώρες οδήγησης -Την πληρωμή των 2 εξεταστών που θα σε εξετάσουν! (δεν τους πληρώνει το κράτος, τα λεφτά τους τα βγάζουν από εμάς) Εάν τώρα κοπείς, δίνεις άλλα 250 ευρώ, τα οποία δίνονται: -100 ευρώ στον κάθε εξεταστή, για να σε εξετάσει ξανά την δεύτερη φορά που δίνεις -50 ευρώ στον δάσκαλο, ώστε να δικαιούσαι μια ώρα οδήγησης, και μια ώρα θεωρίας ακόμα!. Οπότε φαντάζομαι πως το ποσό που περιγράφεις, είναι για αυτήν την περίπτωση... Πάντως λάδωμα υπάρχει μόνο σε Αθήνα και Θεσ. Εαν θέλετε να αποφύγετε να λαδώσετε, συμβουλή μου είναι, να πάτε να δώσετε σε μια επαρχιακή πόλη...
Ather Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 @desolatorXT Αυτά στα είπε ο δάσκαλός σου; Καλά φοβερή μούφα! Για να το εμπεδώσεις: Οι εξεταστές παίρνουν από 50 ευρώ ο καθένας, σύνολο 100 (για το λάδωμα πάντα). Στην Αθήνα επειδή οι δάσκαλοι είναι master of dissaster παίρνουν 200 ευρώ οι ίδιοι, σύνολο (100 των εξεταστών και 200 του δασκάλου = 300 το λάδι). Στην επαρχία που έδωσα το λάδι είναι 100 ευρώ (επειδή ο δάσκαλος δεν έπαιρνε βρε παιδί μου) ενώ στην Αθήνα 300. Στην περίπτωση αν "κοπείς" δίνεις 150 ευρώ και όχι 250 (μιλάμε για τα νόμιμα και όχι για λάδωμα). Το τελευταίο νούμερο (250) ποιος σου το είπε; Μπορώ να σου δείξω και την εγκύκλιο για να μη λες ότι σου λέω μούφες. Οι εξεταστές δεν παίρνουν χρήματα (κανονικά και νόμιμα) ούτε από το δάσκαλο ούτε από τα παράβολα εξέτασεις που είναι 150 ευρώ. Τσακιστό σεντ δεν παίρνουν από αυτά τα ποσά. Το κράτος τους πληρώνει ξεχωριστά. Αυτά.
drillgr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Λοιπον, εδωσα πορεια μεσα Ιουλη. Το ολο κοστος του διπλωματος ηταν 500? και αυτο γιατι δεν χρεωνονται τα θεωρητικά μαθηματα. Δηλ. δεν σε εστελναν σε θεωρητικά μαθηματα απλα σου εδιναν το βιβλιο, πολυ καλη επιλογη αυτη. Το θεμα ηταν οτι επειδη η καρτα μου εληγε αυγουστο (οριακα αποφασησα να το παρω...) δεν ειχα περιθωρια λαθους οποτε και το λαδωμα ηταν μονοδρομος. 250 ? ειναι οπως ειπωθηκε. Το κερδος ειναι οτι δινεις για 5 λεπτα αντι για 20 κατι που ειναι το κανονικο, δεν σε πανε σε κινηση/στενους δρομους κλπ. Για το παρκαρισμα, σε βαζουν σε δρομο χωρις κινηση με μεγαλο πλατος, χωρις κλιση και δεν σε βαζουν αριστερο παρκαρισμα. Για την οπισθογωνια μια απ τα ιδια σε βαζουν σε ισιο δρομο κλπ. Το καλυτερο ολων ομως ειναι οτι ολη η διαδικασια γινεται χωρις να αγγιξεις τα πενταλ Εντελως γελοιο μιλαμε. Βεβαια θελει απο πριν προετοιμασια συγχρονισμού με τον δασκαλο. Τωρα αν κανεις κανενα τραγικο λαθος σε κοβουν οπως και να χει..
Ather Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 @drillgr Συμφωνώ σε όλα εκτός από ένα. Είπες τα μαθήματα δε χρεώνονται; Είναι προαιρετικό αυτό; Δεν το έχω ψάξει! Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα νιώθω κάπως μ*****ς
drillgr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 @drillgrΣυμφωνώ σε όλα εκτός από ένα. Είπες τα μαθήματα δε χρεώνονται; Είναι προαιρετικό αυτό; Δεν το έχω ψάξει! Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα νιώθω κάπως μ*****ς Ναι δεν χρεωναν τα θεωρητικα μαθηματα, εξακριβωμενο. Το κανονικο ειναι να πας να παρακολουθησεις καποιες ωρες θεωρητικα μαθηματα αλλα ειναι εντελως τζαμπα λεφτα μιας και οι ερωτησεις ειναι δεδομενες. Οποτε και απο "default" δεν εστελναν κανενα για τετοια μαθηματα αλλα απλα εδιναν το βιβλιο να διαβασεις. 500? ηταν το συνολο, 200 για παραβολα κλπ και 300 τα 10 μαθηματα 1μισης ωρας 30? το μαθημα. Αν εβαζες και θεωρητικα μαθηματα ανεβαινε η τιμη αλλα κανεις δεν το εκανε
Ather Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Όχι ρε (μπιπ). Μα είναι δυνατό; Θα ρωτήσω το δεύτερο δάσκαλο να μου πει γνώμη. ΓΚΡΡΡ
Zderg Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Τα θεωρητικα μαθηματα ειναι υποχρεωτικα.. Το πολυ-πολυ να τα πληρωσεις και να μην τα παρακολουθησεις..
drillgr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Τα θεωρητικα μαθηματα ειναι υποχρεωτικα.. Το πολυ-πολυ να τα πληρωσεις και να μην τα παρακολουθησεις.. Αναλογα τη σχολη. Εκει που πηγα εγω δεν ηταν. 300? τα μαθηματα οδηγησης και 200 τα παραβολα. Ο ξαδερφος σε αλλη σχολη πληρωσε καμια 200 παραπανω λογο του οτι πηγαινε σε ταξη για θεωρητικα μαθηματα κατι το οποιο ηταν δεδομενο σε εκεινη τη σχολη και οχι εκει που πηγα εγω
Zderg Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Παντως απ'οσο ξερω ειναι υποχρεωτικα απο τον νομο.. Δλδ δεν πρεπει απλα να περασεις τα σηματα αλλα πρεπει και να παρακολουθησεις τα θεωρητικα μαθηματα.. Τα 500? που εδωσες ειναι οντως πολυ καλη τιμη, αλλα αν τα θεωρητικα μαθηματα τα κανει η ιδια η σχολη τοτε μπορει μεσα στα 500 να ειναι και καποιο μερος απο τα χρηματα για τα θεωρητικα. Θελω να πω οτι τα πρακτικα μπορει να κοστιζαν 400, τα θεωρητικα αλλα 200 και να σου κρατησε 500..
drillgr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Παντως απ'οσο ξερω ειναι υποχρεωτικα απο τον νομο.. Δλδ δεν πρεπει απλα να περασεις τα σηματα αλλα πρεπει και να παρακολουθησεις τα θεωρητικα μαθηματα.. Τα 500? που εδωσες ειναι οντως πολυ καλη τιμη, αλλα αν τα θεωρητικα μαθηματα τα κανει η ιδια η σχολη τοτε μπορει μεσα στα 500 να ειναι και καποιο μερος απο τα χρηματα για τα θεωρητικα. Θελω να πω οτι τα πρακτικα μπορει να κοστιζαν 400, τα θεωρητικα αλλα 200 και να σου κρατησε 500.. Κοιτα σε μενα απο τα 500 τα 300 ηταν για τα πρακτικα μαθηματα, δεδομενο ποσο. Τωρα απο τα 200 που απομενουν τα περισσοτερα ειναι τα παραβολα οποτε.. Παντως η σχολη δεν εκανε κανενα θεωρητικο μαθημα,το βιβλιο σου εδινε και τπτ αλλο!
Typhoon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Ο νόμος όντως ορίζει 20 πρακτικά και 10 θεωρητικά (τουλάχιστον όταν έδωσα εγώ - 7 χρόνια τώρα) αλλά δεν χρειάζεται να τα κάνεις, απλώς να έχεις απόδειξη γι αυτά. Εγώ δεν έκανα κανένα θεωρητικό, μόνος μου διάβασα το βιβλίο αλλά πλήρωσα γι αυτά γιατί πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι τα έκανες, ως προυπόθεση για να εξεταστείς.
apoikos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Λοιπον, εδωσα πορεια μεσα Ιουλη. Το ολο κοστος του διπλωματος ηταν 500? και αυτο γιατι δεν χρεωνονται τα θεωρητικά μαθηματα. Δηλ. δεν σε εστελναν σε θεωρητικά μαθηματα απλα σου εδιναν το βιβλιο, πολυ καλη επιλογη αυτη. Και εξόχως παράνομη... Τα θεωρητικά μαθήματα είναι υποχρεωτικά και όποιος δεν τα κάνει (και δεν τα κάνει σωστά) είναι σκιτζής. Το καλυτερο ολων ομως ειναι οτι ολη η διαδικασια γινεται χωρις να αγγιξεις τα πενταλ Εντελως γελοιο μιλαμε. Βεβαια θελει απο πριν προετοιμασια συγχρονισμού με τον δασκαλο. Τωρα αν κανεις κανενα τραγικο λαθος σε κοβουν οπως και να χει..Και τώρα αισθάνεσαι περίφανος ένα πράμα, ε; Μπορεί να μην έμαθες να οδηγείς, αλλά ξέρεις να συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους πλέον. Φυσικά τη δουλειά σου την έκανες, το διπλωματάκι σου το πήρες, να οδηγείς δεν ξέρεις (και κατά πάσα πιθανότητα δε θα μάθεις και ποτέ). Ε, κάποια στιγμή μπορεί να πάρεις και κανέναν στο λαιμό σου με αυτή τη λογική. Επαναλαμβάνω.. δεν υπάρχουν "μέρη που δε λαδώνεσαι" Για να το λες, κάτι θα ξέρεις. Προσωπικά μάλλον λάθος θα κάνω που δε λάδωσα και που το συνολικό ποσό που πλήρωσα ήταν το άθροισμα μαθημάτων, παραβόλων και παράστασης. Και το πήρα με την πρώτη, και δεν είχα ξαναοδηγήσει πριν τα μαθήματα. Απλά είχα καλό δάσκαλο που μου έμαθε να οδηγώ... Ναι δεν χρεωναν τα θεωρητικα μαθηματα, εξακριβωμενο. Το κανονικο ειναι να πας να παρακολουθησεις καποιες ωρες θεωρητικα μαθηματα αλλα ειναι εντελως τζαμπα λεφτα μιας και οι ερωτησεις ειναι δεδομενες. Οποτε και απο "default" δεν εστελναν κανενα για τετοια μαθηματα αλλα απλα εδιναν το βιβλιο να διαβασεις. Φυσικά, το θέμα μας είναι οι ερωτήσεις, έτσι; Όχι το να μάθουμε τι λέει ο ρημαδοΚΟΚ*. Οκ, με αυτά τα μυαλά που απ' ότι φαίνεται κουβαλάει το «καλό» 6% που έχει πρόσβαση στο ιντερνετ σε αυτή τη χώρα, εξηγούνται πολλά από αυτά που βλέπω στο δρόμο κάθε μέρα... * Και για όποιον είναι περίεργος, μπορώ να απαριθμήσω αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που πήγαιναν να κάνουν εξόφθαλμα αντικανονική κίνηση και δεν ήταν σε θέση να το καταλάβουν. Φυσικά τις ερωτήσεις του ΚΟΚ τις ήξεραν, αλλά δεν περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις σε 200 ερωτήσεις.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν υπάρχει προσφορά αν δεν υπάρχει ζήτηση. Επίσης, όπως έχω γράψει με αφορμή πλείστα άλλα θέματα, καλό είναι να μη θεωρούμε ότι οι προσωπικές μας εμπειρίες έχουν καθολική εφαρμογή.
drillgr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Και εξόχως παράνομη... Τα θεωρητικά μαθήματα είναι υποχρεωτικά και όποιος δεν τα κάνει (και δεν τα κάνει σωστά) είναι σκιτζής. Παρανομη μπορει να ειναι αλλα και να τα παρακολουθουσες δεν κερδιζεις τπτ παραπανο απο το να διαβασεις το βιβλιο μονος σου ( εκεινο το χοντρο με τα κεφαλαια). Ξερω απο το ξαδερφο που τα παρακολουθουσε και απλα τους "διαβαζαν/εξηγουσαν" τι ελεγε το βιβλιο, μεγαλη δουλεια για να το χρεωνουν 200?... Και τώρα αισθάνεσαι περίφανος ένα πράμα, ε; Μπορεί να μην έμαθες να οδηγείς, αλλά ξέρεις να συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους πλέον. Φυσικά τη δουλειά σου την έκανες, το διπλωματάκι σου το πήρες, να οδηγείς δεν ξέρεις (και κατά πάσα πιθανότητα δε θα μάθεις και ποτέ). Ε, κάποια στιγμή μπορεί να πάρεις και κανέναν στο λαιμό σου με αυτή τη λογική. Περιφανος δεν αισθανομαι αλλα δεν σκαω κιολας μιας και αν κοβομουν θα επρεπε να ξανα πληρωσω ολο το 500αρικο απ την αρχη γιατι εληγε η καρτα. Ηταν καθαρος ελιγμος. Τωρα τα περι οδηγησης κλπ τα λες γιατι δεν με ξες Φυσικά, το θέμα μας είναι οι ερωτήσεις, έτσι; Όχι το να μάθουμε τι λέει ο ρημαδοΚΟΚ*. Και φυσικα το θεμα μας ειναι οι ερωτησεις, εξετασεις πας να δωσεις. Δηλ. αν σου εδιναν 2 βιβλια, το ενα με την θεωρια κλπ και το αλλο με τις ερωτησεις που σιγουρα θα πεσουν, εσυ θα διαλεγες το πρωτο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα