KWSN_Men Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Εγώ πάντως πριν αρκετά χρόνια που είχα δώσει δεν το είχα αποφύγει το λάδι, αν και χαμένο πήγε. Το γεγονός είναι ότι στον Χολαργό που οδηγούσα έπαιζε πολύ παραπλανητική πινακίδα. Δύο πράγματα που θυμάμαι (και δεν την πάτησα). 1. Οδηγία εξεταστή. Στρίψε στο πρώτο δεξιά που επιτρέπεται. Στο πρώτο στενό δεξιά λοιπόν έχει σήμα επικίνδυνης στροφής (!!!) το οποίο προφανώς και αγνόησα. Πολλοί πιθανόν να το είχαν περάσει για απαγορευτικό. 2. Προχωράω σε δρόμο με κανονική κυκλοφορία, πεζοδρόμιο δεξιά αριστερά. Ξαφνικά βλέπω πινακίδα πεζόδρομου οπότε και κοκκαλώνω τελευταία στιγμή και τους ρωτάω που θέλουν να πάω. Στον 'πεζόδρομο' βέβαια η κίνηση συνεχίζεται κανονικά.
aledjo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 @aledjoΚαι ποιος σου είπε ότι έχεις δίκιο; οπως και να'χει το ιδιο πραγμα λεμε απλος τα χαλαμε στις "τιμες"! μπορει εσυ να εχεις δει αυτο και γω το αλλο. παντος εχουμε και οι δικιο σε ενα πραγμα, οτι τα περνουν ολοι!
Ather Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Για τα ποσά μου το είπε ο δάσκαλος της επαρχίας που είμαστε αρκετά γνωστοί. Δε νομίζω να είπε ψέματα και με αυτά που είδα στην Αθήνα μπορώ να πω ότι έχει 100% δίκιο. Παιδιά sorry αλλά είναι και οι δάσκαλοι στη μέση. Για ποιο λόγο υπάρχει το λάδωμα; Επειδή το επιτρέπει το κράτος. Τα παράβολα εξέτασης είναι 150 ευρώ, κάθε φορά που κόβεσαι τα σκας. Ο εξεταστής δλδ έχει εύκολο τρόπο να σε πιέσει. Το άλλο ότι θέλουν να βάλουν πλατφόρμες ώστε να μην υπάρχει λάδωμα το έχετε ακούσει; Όμως τα έχει βρει η πολιτεία με τα λαμόγια για αυτό και καθυστερεί. Στα σήματα που έχουν ένα αξιοκρατικό (αν και όχι πάντα) σύστημα κανείς δε διαμαρτύρεται για λάδωμα. Δεν είναι τυχαίο. Επίσης μην ακούτε που λένε πολλοί (ειδικά στην Αθήνα) ότι δεν τα σκάνε, τρελό ψέμα. Τα ίδια άκουγα και εγώ και όταν άνοιγα τη συζήτηση πολύ όλοι στο τέλος ομολογούσαν ότι είχαν λαδώσει απλά κόλωναν να το πουν.
aledjo Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 τεσπα το θεμα μας δεν ειναι ποιος τα περνει και ποσα ο καθενας, το θεμα μας ειναι ποσα παει ολο το μαλλι! υπολογιζε γυρω στο 1000ρικο.... πηγενε και ρωτα σε σχολες.
Ather Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Εχμ. Σε εμένα το λες; Το ξέρω, στην Αθήνα τόσο είναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Εγώ πάντως που ρώτησα εδώ στη Λάρισα σε μια σχολή, μου είπαν "εδώ δεν ισχύουν τα λαδώματα και τα διάφορα των άλλων σχολών. Τελική τιμή θα είναι γύρω στα 700 ευρώ", το οποίο εγώ στην αρχή θεώρησα ότι σημαίνει ότι "κανονικά θα πλήρωνες 550, αλλά έχουμε βάλει το λάδωμα στην τιμή", αλλά κρίνοντας από τις τιμές που λέτε εδώ μέσα, μάλλον μου λέγανε αλήθεια. Anyway, σε κανέναν 2μηνο που θα έχω βγάλει το δίπλωμα, θα σας ενημερώσω τι έγινε και πόσο χρεώθηκα τελικά. Πάντως, από τους γνωστούς μου, ένα 80-90% το πήρε χωρίς λάδωμα. Πχ οι 3 αδερφές μου, ο κολλητός μου, η κολλητή μου, έχω και ένα φίλο που το πήρε με λάδωμα, αλλά γενικότερα...
Mijithroulis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Καλλιθεα που μενω δεν εχω βρει ουτε μια σχολη οδηγων που να μην εχει βαλει το λαδωμα στα extra που προσφερει... Και απο ολους τους φιλους μου που δωσανε για διπλωμα μεχρι τωρα ουτε ενας που να μην λαδωσε... ΣΚΤ και να μην θες να λαδωσεις σε αναγκαζουνε... Παντως τα ποσα που ανεφερε ο aledjo παιζουνε κοντα με την πραγματικοτητα...
Ather Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Τελική τιμή 700 ευρώ; Τα παράβολα συν αυτά των γιατρών όλα πληρωμένα; Είναι λίγα. Ίσως ο δάσκαλος έχει κάποια άκρη, ίσως τα έχει βάλει στην τιμή και δεν το ξέρετε. Ίσως υπάρχει μία περιοχή στην Ελλάδα που δε λαδώνονται οι εξεταστές. Θα πας να δώσεις και θα μας πεις τι γίνεται. Στην Αθήνα άτομο πήγε να δώσει και λίγες ημέρες πριν την εξέταση του σκάει ο δάσκαλος το παραμύθι ότι πρέπει να σκάσει την 300ρα γιατί αλλιώς δεν... Για τα ποσοστά: Από προσωπική εμπειρία οι άντρες παραδέχονταν πιο εύκολα ότι είχαν λαδώσει, ίσως επειδή είμαι του ιδίου φύλου. Οι γυναίκες πιο σπάνια. Για τα 550 που είπε ο Manuel έχω ακούσει σχολές που το λένε αλλά έχουν αφαιρέσει τα παράβολα για τους γιατρούς και κάτι άλλα για την έκδοση του διπλώματος στην περίπτωση που το πάρεις, οπότε χωρίς το λάδι είναι γύρω στα 700 +-50.
horsepower Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 κάτι άλλο...αν θες να μεταφέρεις τα χαρτιά σου σε άλλη σχολή οδήγησης σε άλλη πόλη τι χρειάζεται να κάνεις?
nikos_lef Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 σε πιανασε κωτσο! ο αλλος με 3 μαθηματα εδωσε 450! εσυ περισσοτερα! λολ Μαλλον μπερδευτικες....εγω εκανα 3 μαθηματα... Πριν απο 5 χρονια ηταν γυρω στα 700-800 ευρω αν θυμαμε καλα....κ ετσι κι αλλιως πρεπει να παρει καποια για την φορολογια.... Ακ ειχα κοπει κ μια φορα στα σηματα....:oops: Οποτε δεν νομιζω να με επιασε κοτσο... (ολα τα λεφτα ηταν που εσκασα στο κτεο να δωσω τα σηματα με το desevo που ειχα τοτε....:twisted:)
nikos_lef Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 κάτι άλλο...αν θες να μεταφέρεις τα χαρτιά σου σε άλλη σχολή οδήγησης σε άλλη πόλη τι χρειάζεται να κάνεις? Νομιζω οτι μπορεις να τα μεταφερεις αλλα οχι κ τα δυο,δλδ να δωσεις τα σηματα στην σχολη που εισαι τωρα κ να δωσεις οδηγηση αλλου...αλλα δεν ειμαι κ σιγουρος....ρωτα σε καμια σχολη θα ξερουν καλυτερα κ την διαδικασια....
Ather Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Το λες στη νέα σχολή οδηγών. Θα δώσεις φωτοτυπία της ταυτότητας σου, επίσης θα ζητήσεις από τον παλιό δάσκαλο χαρτί που να λέει ότι έκανες όποια μαθήματα. Η μεταφορά του φακέλου σου (από το ένα παράρτημα του υπουργείου στο άλλο) κάνει γύρω στον ένα μήνα.
insomniaK Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 desevo Πες μου ότι δεν εννοείς deux chevaux !
nikos_lef Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δεν ξερω πως γραφετε στα Γαλλικα ρε φιλε...
clevercitizen Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2007 Γνωστή μου μού είπε ότι πέρασε τα σήματα κ την οδήγηση επειδή έβαλε φούστα. Τα συμπεράσματα δικά σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα