aledjo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Πάντως αυτό με το λάδωμα μόνο στην Αθήνα το έχω ακούσει. Μήπως είναι κόλπο των σχολών για να "τσιμπάνε" άλλα 200-250 ευρώ; Δηλαδή αν πας χωρίς λάδωμα αλλά οδηγήσεις σωστά θα σε κόψουν; μονο στην Αθηνα ισχυει αυτο. τα 250 μοιραζονται! 100 στον εναν εξεταστη 100 στον δευτερο εξεταστη 50 στον δασκαλο που ειναι μαζι σου εκεινη την ωρα. αλλα ο δασκαλος δε λεει οτι πηρε λεφτα! σου λεει οτι τα 250 πηγαν στους εξεταστες! ΕΛΛΑΔΑ!
desolatorXT Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 θελω να παω να βγαλω διπλωμα οδηγησης.Τι μου προτεινετε να προσεξω σε μια σχολη για να επιλεξω? Επισης...ποσο περιπου ειναι το συνολικο κόστος? Θανκς... 700 ευρώ περίπου βγαίνουν 20 ώρες μαθήματος (τόσες είναι υποχρεωτικές) + 90 ευρώ κάτι παράβολα για να δώσεις.... Τώρα ίσως χρειαστεί και επιπλέον κόστος, καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι εννοώ... μονο στην Αθηνα ισχυει αυτο.τα 250 μοιραζονται! 100 στον εναν εξεταστη 100 στον δευτερο εξεταστη 50 στον δασκαλο που ειναι μαζι σου εκεινη την ωρα. αλλα ο δασκαλος δε λεει οτι πηρε λεφτα! σου λεει οτι τα 250 πηγαν στους εξεταστες! ΕΛΛΑΔΑ! δεν παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο... Αλλα ισχύει ή όχι, δεν νομίζω ότι είναι δύσκολη η οδήγηση ώστε να χρειαστεί λάδωμα για να περάσεις...
the_end Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 δεν παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο... Αλλα ισχύει ή όχι, δεν νομίζω ότι είναι δύσκολη η οδήγηση ώστε να χρειαστεί λάδωμα για να περάσεις... μια χαρά παίζει το αν είναι δύσκολη η οδήγηση είναι άλλο θέμα. πάντως αν κάποιος θέλει να σε κόψει, μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα
desolatorXT Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 μια χαρά παίζειτο αν είναι δύσκολη η οδήγηση είναι άλλο θέμα. πάντως αν κάποιος θέλει να σε κόψει, μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα εδώ συμφωνώ... Θα μπορούσε φυσικά όντως, μόλις μπείς μέσα να σου πεί, "σκάσε 250 ευρώπουλα, ή κόβεσε", και αν πεις όχι να σε κόψει.... Αν οι 2 εξεταστές και ο δάσκαλος είναι στο κόλπο... άντε να βρεις το δίκιο σου μετά... :???: Επίσης αν κάθε δάσκαλος πέρνει ένα 50άρικο για κάθε μαθητή που φέρνει...μιλάμε για μπόλικο χρήμα... (καλά για τους εξεταστές ούτε συζήτηση, θα μαζέυουν τα μαλιοκέφαλά τους...)... Ελλάς το μεγαλείο σου... Υ.Γ. το avatar σου απο ποιό ανιμέ είναι? κάτι μου θυμίζει...One Piece? ή κάνω λάθος?
the_end Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 εδώ συμφωνώ... Θα μπορούσε φυσικά όντως, μόλις μπείς μέσα να σου πεί, "σκάσε 250 ευρώπουλα, ή κόβεσε", και αν πεις όχι να σε κόψει.... Αν οι 2 εξεταστές και ο δάσκαλος είναι στο κόλπο... άντε να βρεις το δίκιο σου μετά... :???: Επίσης αν κάθε δάσκαλος πέρνει ένα 50άρικο για κάθε μαθητή που φέρνει...μιλάμε για μπόλικο χρήμα... (καλά για τους εξεταστές ούτε συζήτηση, θα μαζέυουν τα μαλιοκέφαλά τους...)... Ελλάς το μεγαλείο σου... Υ.Γ. το avatar σου απο ποιό ανιμέ είναι? κάτι μου θυμίζει...One Piece? ή κάνω λάθος? nope, not one piece. Mushishi. πάντως εγώ είμαι υπέρ του λαδώματος. έστω ότι κάποιος ξέρει να οδηγεί επαρκώς(έτσι κι αλλιώς απ'τα μαθήματα οδήγησης έναν αχταρμά μαθαίνεις που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, καθημερινή οδήγηση). για ποιο λόγο να ρισκάρει να τον κόψουν και μετά να πληρώσει άλλα τόσα? τα παραπάνω ισχύουν για τη χώρα μας. σε οποιοδήποτε μέρος οπού το κράτος παρέχει οδηγική παιδεία και ένα σοβαρό σύστημα διδασκαλίας οι παραπάνω σκέψεις περί λαδώματος δε θα υπήρχαν καν. το μειονέκτημα στο σκεπτικό μου είναι ότι όλοι νομίζουν ότι οδηγούν (πάνω από) επαρκώς. αλλά δε νομίζω ότι το σύστημα όπως είναι μπορεί να μας προφυλάξει μέσω των μαθημάτων από τους φονιάδες.
aledjo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 για να παρεις διπλωμα στην ΑΘΗΝΑ, ΠΡΕΠΕΙ να λαδωσεις! αν δε λαδωσεις τοτε σε κοβουν οι εξεταστες μεχρι να λαδωσεις! αυτα που ειπα για τις τιμες λαδωματος ισχυουν διοτι το λαδωμα (250 ευρω) τα δινει ο μαθητης στον δασκαλο ΠΡΙΝ πανε να στην εξεταση! ο δασκαλος μετα, παει στους εξεταστες (εχει βυσμα και βρισκει ποιοι ειναι οι εξεταστες) πιανει τον εναν και του δινει 100 πιανει και τον αλλον και του δινει 100 τα 50 τα κραταει για τη παρτυ του για να καλυψει το γεγονος! δηλαδη να κλεισει το στομα του και να μην καταγγειλει το γεγονος οτι ο μαθητης του λαδωνει τον εξεταστη για να τον περασει! με λιγα λογια θεωριτικα δινει 250 στους εξεταστες και οι εξεταστες δινουν 50 στον δασκαλο για να τον λαδωσουν μην τους καταγγειλει! δε θελει και πολυ μυαλο...
Ather Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Ειπώθηκε: "Οι εξεταστές μπορούν πάντα να σε κόψουν" Πραγματικότητα: Δε γνωρίζω τι συμβαίνει παντού αλλά μία σχολή οδηγών δεν μπορεί να σου μάθει να οδηγείς τέλεια με 15 ώρες μάθημα. Στο κόλπο είναι φυσικά και ο δάσκαλος που μπορεί να μη σου μάθει κάποια πράγματα (όπως σε εμένα) ώστε να "κόβεσαι εύκολα". Οι εξεταστές θα σε κόψουν ακόμη και λάθος να μην κάνεις. Αν βέβαια είσαι τσαμπουκάς και δεν έχεις κάνει λάθος (το οποίο σημαίνει ότι έχεις οδηγήσει πολλές ώρες με τον πατέρα σου) μπορείς να περάσεις και χωρίς λάδωμα. Ειπώθηκε: "...250 ευρώ, από 100 ο κάθε εξεταστής και 50 ο δάσκαλος..." Πραγματικότητα: 100 ευρώ συνολικά οι εξεταστές, ο δάσκαλος τσεπώνει τα υπόλοιπα 200. Στην επαρχία τα πράγματα αλλάζουν και οι δάσκαλοι συνήθως δε ζητάνε τίποτα ή ζητάνε λιγότερα για αυτό και το φθηνότερο λάδι (όταν ήμουν στην Αθήνα το λάδι ήταν 300) Ειπώθηκε: "Δε χρειάστηκε να λαδώσω, πέρασα εύκολα και με τα προβλεπόμενα χρήματα" Πραγματικότητα: Πριν από κάποια χρόνια χρειάζονταν να λαδώσεις αν ήσουν άσχετος και ήθελες να περάσεις. Αν ήξερες δεν είχες κανένα πρόβλημα. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, εκτός αν πέσεις σε φιλότιμους εξεταστές (πράγμα σπάνιο). Σε εμένα είχαν ανακαλέσει αρχικά το "κόψιμο" όταν τους έβαλα τις φωνές. Τι να το κάνεις όμως; έκανα ένα λάθος στη συνέχεια και εκεί κόπηκα κανονικά. Τα κατάφερα την τρίτη φορά στο χωριό μου όπου ο δάσκαλος (έτυχε να είναι φίλος μου) μου είπε τα μυστικά του επαγγέλματος. Εννοείται ότι είχε βύσμα και έτσι γλύτωσα το λάδωμα. Αν ήξερα από την αρχή τι παίζει στην πρώτη μαλακία που θα μου έκαναν θα κατέβαινα από το αμάξι και θα έκανα αναφορά. Για αυτούς που έχουν τα κότσια. Διαβάστε τον ΚΟΚ πολύ καλά. Οδηγήστε αρκετές ώρες με τον πατέρα σας η άλλο γνωστό. Όταν ο εξεταστής σας κάνει μαλακία (εφ'όσον είστε εσείς εντάξει) πείτε του ότι θα κάνετε αναφορά και θα πάτε στην αστυνομία αν δε σας δώσει το δίπλωμα εκείνη τη στιγμή. Ότι άλλο θέλετε ρωτήστε.
aledjo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 συμφωνω με ολα τα παραπανω εκτος απο το "Πραγματικότητα: 100 ευρώ συνολικά οι εξεταστές, ο δάσκαλος τσεπώνει τα υπόλοιπα 200" εγω ειπα το αντιθετο
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Ρε παιδιά, θα μας πει κανένας και από που τα ξέρετε όλα αυτά; Γιατί αν τα βγάζετε από την κούτρα σας, δεν καταλαβαίνω γιατί ο οποιοσδήποτε από τους δύο σας να έχει δίκιο. Γενικά ο απόλυτος τρόπος που μιλάτε και οι δύο, με πείθει ότι μάλλον λέτε υποθέσεις και σενάρια που πιθανώς να ακούσατε, γιατί δεν μπορεί να ισχύουν τα ίδια παντού.
ReZonanZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Εγω στο Κιλκις εδωσα ακριβως 505 ευρω (και ουτε 1 ευρω για λαδωμα) και το πηρα με την πρωτη προσπαθεια φυσικα... Τωρα για τις μεγαλες πολεις οπως Αθηνα και Θεσσαλονικη ειναι πιθανον να παιζει και λαδωμα...Τουλαχιστον ετσι εχω ακουσει απο κατι γνωστους που πηραν διπλωμα στη Σαλονικη...
Sorath Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Κάτι τέτοιες μαλ... διαβάζω και τραβάω τα μαλλιά μου! Μπράβο ρε Έλληνα πολίτη με νοοτροπία που κουβαλάς! Σου πιάνουν το κώλο, σε λένε κορόιδο και εσύ όχι μόνο δεν αντιδράς αλλά συμφωνείς και με τα παραπάνω. Ρε σεις! Αν ΚΑΝΕΙΣ δεν λάδωνε, ότι και να γινόταν, δεν θα γινόταν κατεστημένο το λάδωμα για το δίπλωμα. Εξαιτίας σας ρε πληρώνουν όλοι το λάδωμα γιατί πλέον το καταντήσατε στάνταρ στην τιμή απόκτησης διπλώματος. Με έχει πιάσει αηδία με αυτά που διαβάζω!!! Μετά λέμε γιατί σαν κοινωνία πάμε κατά διαόλου....
The_Judas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Στις μεγάλες πόλεις παίζει και το λάδωμα, αλλά δεν λαδώνονται όλοι! Μην το έχετε και σίγουρο... Στην επαρχία πάλι, υπάρχει το φαινόμενο... κάνω 2-3 μαθήματα και δίνω εξετάσεις. Στην πραγματικότητα υπάρχει ένας υποχρεωτικός αριθμός θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων που πρέπει να παρακολουθηθούν για να μπορεί κάποιος να δώσει εξετάσεις.
vatraxopedila Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 παντως επαρχια δεν ειναι στανταρ οτι ειναι πιο οικονομικα απο αθηνα.απλα απο οσο ξερω δεν ειναι απαραιτητο το λαδωμα παντα. δεν ειναι και πολλα που πρεπει να προσεξεις απλα θα μαθεις να οδηγεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα