Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και η οπισθοπορεία χρειάζεται ΚΑΙ ο ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΣ που κατήργησαν. Με τα δύο τελευταία καταλαβαίνουν αν ο οδηγός έχει καλή αίσθηση του όγκου του αυτοκινήτου. Αντε και πες δεν τα έκαναν,αν σε κλείσει ελαφρώς κάποιος με το αυτοκίνητο κάπου θα ήταν καλύτερα να περιμένεις σαν τον ηλίθιο επειδή δεν ξέρεις να κάνεις όπισθεν; Άσε που στο σαλιγκαρο ειδικά έκοβαν πολλές γυναίκες κ άντρες οι οποίοι κανονικά δε θα έπρεπε να οδηγούν. Μετά μην παραπονιόμαστε ότι έχουν φονιάδες στους δρόμους που κάνουν ότι να ΄ναι. Όσοι πιο ελαστικοί γίνουν στην εξέταση διπλώματος, τόσο πιο άσχετοι οδηγοί θα βγαίνουν.

Τι ειναι ο σαλιγκαρος;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω και γω την εμπειρια μου πανω σε αυτο το θεμα

Πρωτον να πω οτι δεν ειμαι υπερ του "κανε οδηγηση με τον πατερα σου , θειο , φιλο " κλπ που διαβασα καπου

Να κανεις οδηγηση που?σε κανα χωραφι?τι θα σου προσφερει αυτο απο πραγματικες συνθηκες οδηγησης?Ή θα βγειτε να οδηγησετε σε πολυσυχναστο δρομο στην πολη?και αν ο μαθητευομενος κανει μαμακια και παει να στουκαρει καποιον?με ποια πενταλ ο συνοδηγος θα αποτρεψει καποια καταστροφη?με αυτα που δεν υπαρχουν?

Δευτερον συμφωνω οτι για καποιον που δεν εχει ξαναοδηγησει , τα μαθηματα στην σχολη οδηγων δεν του προσφερουν και παρα πολλα.

Οσον αφορα τα σηματα , νομιζω οτι δεν υπαρχει υποχρεωτικος αριθμος μαθηματων.Αν τα μαθεις σε μια ωρα ή σε τρεις βδομαδες ειναι δικο σου θεμα.

Τα μαθηματα που ειναι υποχρεωτικα ειναι της οδηγησης γιατι η σχολη οδηγων πρεπει να "δειξει" πληρωμες 20 ωρων οδηγησης απο τον καθε μαθητη για να γινει η "πρακτικη" εξεταση

αν ο καθενας θελει να πληρωσει 20 ωρες μαθηματα χωρις να τα κανει..ας το κανει... :)η σχολη οδηγων θα τα πληρωθει ομως κανονικα για να μπορει να τα δειξει :)

Αν λαδωνονται εξεταστες/δασκαλοι.Ε ειναι αυτονοητο οτι λαδωνονται.Ποσα παιρνει ο καθενας και πως τα μοιραζονται προσωπικα δεν ξερω.Παντως στην περιπτωση μου επαιξαν εκει γυρω οπως ακουστηκαν 200-250.

Σκαμε στο μερος που θα γινοταν η εξεταση , μου λεει ο δασκαλος θα κοζαρω ποιοι ειναι οι εξεταστες , αν ειναι "δυσκολοι" θα φυγουμε.Και καλα ηταν δυσκολοι και φυγαμε.

Πηγαμε την επομενη φορα πεσαμε σε "ευκολους" αλλα επρεπε να τα σκασουμε.Τι να κανω τα εδωσα.

Και η πλακα ηταν οτι δεν εκανα κανενα λαθος :).Και με βαλανε να κανω οπισθογωνια σε γωνια που ειχε καδο και επρεπε να "γλειψω" το καδο γυρω γυρω για να την κανω.και το εκανα χαχα :)

Τι θα γινοταν αν δεν τα εδινα εγω ή καποιος αλλος?

Η εξεταση γινοταν γυρω απο μια πλατεια.Αν τα ειχες σκασει σε εξεταζανε σε ο,τι ηταν να σε εξετεσουν σε μια περιστροφη της πλατειας.

Αν ηθελαν να σε κοψουν εκανες γυρω γυρω την πλατεια πολλες φορες..παρκαρισματα απανωτα , οπισθογωνιες μεχρι να κανεις το λαθος.

Το θεμα μας ειναι ειτε το παρεις ετσι ειτε αλλιως , βγαινεις και δεν ξερεις να οδηγας.Το λεω κρινοντας απο μενα που ειχα παρει το διπλωμα αλλα δεν ηξερα να οδηγαω σε πραγματικες συνθηκες.

Εκανα 1 μηνα με τον πατερα μου γυρω γυρω στην γειτονια , μεχρι να βρω το θαρρος να παω "παραεξω" μονος μου χωρις συνοδηγο.

Ολα ειναι θεμα πως θα την δεις την δουλεια.

Εχω δει παρα πολλους που δεν ξερουν να οδηγανε και ομως κανουν ταξιδια , οδηγανε μεσα στην πολη.

Και για μενα το "ξερω να οδηγαω" δεν ειναι να πηγαινεις με 200 και να παιρνεις τις στροφες στην βουτα με 180.Δωσε σε ενα παιδι ενα "καλο" αμαξι και θα το κανει.

Το "ξερω να οδηγαω" σημαινει οτι οδηγαω με ασφαλεια , ξερω το αμαξι μου και την συμπεριφορα του.Δεν λαμβανω τιποτα ως δεδομενο και κραταω σωστες αποστασεις ασφαλειας

Οποτε εχω φρεναρει αποτομα για τον χ,ψ λογο παντα ειχα τον απο πισω στο τσακ να με τρακαρει γιατι δεν κρατουσε αποστασεις ασφαλειας :)

Επισης να πω και την γνωμη μου για σαλιγκαρο και οπισθογωνια.Το πρωτο δεν ηξερα οτι υπηρχε καν σαν εξεταση.

διάδρομος σε σχήμα φιδιού που αποτελούσε μέρος εξέτασης για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης --> και τι πρακτικη εχει σε πραγματικες συνθηκες οδηγησης ?οδηγαω αρκετα χρονια εχω κανει αρκετα χιλιομετρα να κανω ζιγκ ζαγκ ?σπανια εως ποτε :)

Οπισθογωνια : Ναι αν μπεις σε κανα λαθος στενο και θες να βγεις με οπισθεν , τοτε ναι , βοηθαει , αλλα ποσο "απαραιτητο" ειναι ?Πιο απαραιτητο ειναι να μαθεις να κρατας την "ευθεια" οταν κανεις οπισθεν αναμεσα απο παρκαρισμενα παρα να κανεις την γωνια οταν βγεις απο το στενο.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

διάδρομος σε σχήμα φιδιού που αποτελούσε μέρος εξέτασης για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης --> και τι πρακτικη εχει σε πραγματικες συνθηκες οδηγησης ?οδηγαω αρκετα χρονια εχω κανει αρκετα χιλιομετρα να κανω ζιγκ ζαγκ ?σπανια εως ποτε :)

Δεν έχεις οδηγήσει μάλλον σε ώρα αιχμής στην Κύπρου/Αγίου Δημητρίου. :P

Γενικά είναι ενας αρκετά καλός τρόπος να "μάθεις" τον όγκο του αυτοκινήτου. Ίσως να έχει μια μικρή εφαρμογή όταν πρέπει να ελιχθείς ανάμεσα σε διπλοπαρκαρισμένα/πεζούς/χαράδρες κ.λπ. Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσεις ίδιο μοντέλο με το εκπαιδευτικό αλλά λέμε τώρα.

Οπισθογωνια : Ναι αν μπεις σε κανα λαθος στενο και θες να βγεις με οπισθεν , τοτε ναι , βοηθαει , αλλα ποσο "απαραιτητο" ειναι ?Πιο απαραιτητο ειναι να μαθεις να κρατας την "ευθεια" οταν κανεις οπισθεν αναμεσα απο παρκαρισμενα παρα να κανεις την γωνια οταν βγεις απο το στενο.

Προσωπικά μου έχει χρησιμεύσει μόνο σε παρκάρισμα. Όταν βρίσκω λίγο πρίν τη γωνία του κάθετου και βαριέμαι να κάνω τον κύκλο (και δεν έρχονται άλλοι). Παράνομο βέβαια αλλά η μοναδική περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ. :P

Δημοσ.

Τα μαθήματα είναι για να περάσεις τις εξετάσεις και να μάθεις να διαβάζεις τα σήματα, τίποτα παραπάνω.Όλα τα υπόλοιπα τα μαθαίνεις αφού πάρεις το δίπλωμα.

Δημοσ.

Να πω και γω την εμπειρια μου πανω σε αυτο το θεμα

Πρωτον να πω οτι δεν ειμαι υπερ του "κανε οδηγηση με τον πατερα σου , θειο , φιλο " κλπ που διαβασα καπου

Να κανεις οδηγηση που?σε κανα χωραφι?τι θα σου προσφερει αυτο απο πραγματικες συνθηκες οδηγησης?Ή θα βγειτε να οδηγησετε σε πολυσυχναστο δρομο στην πολη?και αν ο μαθητευομενος κανει μαμακια και παει να στουκαρει καποιον?με ποια πενταλ ο συνοδηγος θα αποτρεψει καποια καταστροφη?με αυτα που δεν υπαρχουν?

Δευτερον συμφωνω οτι για καποιον που δεν εχει ξαναοδηγησει , τα μαθηματα στην σχολη οδηγων δεν του προσφερουν και παρα πολλα.

Αν ο πατερας/θειος κτλ ειναι σωστος οδηγος σου μαθαινει οδηγικη παιδεια.Το αψογο θα ηταν και ο δασκαλος να προσπαθει να σου περασει πρωτα αυτην και οχι τα βασικα για να παρεις διπλωμα.

Επιπλεον αποκτας μεγαλυτερη ανεση με την οδηγηση και ξεπερνας τυχον φοβους.

Ακομα και να μαθεις να κατεβαζεις ταχυτητα πριν απο στροφη χωρις να βλεπεις και να κολλας κερδος ειναι ;)

Ναι η οδηγηση στη πολη ειναι τελειως διαφορετικη αλλα αμα βασιζεσαι να μαθεις να οδηγας,με ολη τη σημασια της λεξης, απο την οδηγηση στο χαος τοτε θα γινεις (γενικο αυτο) σαν το μεσο ορο του ελληναρα οδηγου-κορνα-κτλ.

Δημοσ.

Αν ο πατερας/θειος κτλ ειναι σωστος οδηγος σου μαθαινει οδηγικη παιδεια.Το αψογο θα ηταν και ο δασκαλος να προσπαθει να σου περασει πρωτα αυτην και οχι τα βασικα για να παρεις διπλωμα.

Επιπλεον αποκτας μεγαλυτερη ανεση με την οδηγηση και ξεπερνας τυχον φοβους.

Ακομα και να μαθεις να κατεβαζεις ταχυτητα πριν απο στροφη χωρις να βλεπεις και να κολλας κερδος ειναι ;)

Ναι η οδηγηση στη πολη ειναι τελειως διαφορετικη αλλα αμα βασιζεσαι να μαθεις να οδηγας,με ολη τη σημασια της λεξης, απο την οδηγηση στο χαος τοτε θα γινεις (γενικο αυτο) σαν το μεσο ορο του ελληναρα οδηγου-κορνα-κτλ.

Ναι οταν σε πιασει ο μπατσος ομως , και συ δεν εχεις διπλωμα και ο πατερας σου διπλα στην θεση του συνοδηγου θα λεει στον μπατσο "μα κυριε οφισερ , ειμαι σωστος οδηγος , του χω μαθει ΣΩΣΤΗ οδηγικη παιδεια"...ξερεις εε...θα νοιαστει πολυ ο αστυνομικος..εχεις φαει προστιμο απο τα λιγα...

Και αυτο ειναι το λιγοτερο , σου λεω , αν ο "μαθητευομενος" εκει οπως πηγαινει πεταχτει ενα παιδι , ενα γατι , μια γιαγια....και αγχωθει και παει να το σκασει το αμαξι πανω στο παιδι ή πανω σε καμμια κολωνα ...ο "σωστος" οδηγος-μπαμπας τι μπορει να κανει?πως μπορει να ελεγξει το αμαξι χωρις βοηθητικα πενταλ ?Δεν μπορει

Αυτην την ελληνικη νοοτροπια μαθαινω με τον μπαμπα-θειο-αδελφο ας την αφησουμε καποια στιγμη.Πηγαινε στην σχολη μαθε ο,τι χρειαζεται για να δωσεις την "παρασταση" στις εξετασεις και μετα κανε ο,τι θες με οποιον θες.Η ευθυνη δικη σου.Οπως εγραψα και γω οταν το πηρα , ενιωθα οτι δεν το ειχα να βγω εξω μονος μου στην κινηση.Εκανα 1 μηνα γυρω γυρω απο το τετραγωνο με τον πατερα μου.Απο το να σκοτωσω κανενα , προτιμοτερο ηταν.

"Γενικά είναι ενας αρκετά καλός τρόπος να "μάθεις" τον όγκο του αυτοκινήτου."

Με το παρκαρισμα μαθαινεις μια χαρα τον ογκο του αμαξιου σου , των παρκαρισμενων , του κενου χωρου κλπ.

Οπισθογωνιες και σαλιγκαροι ειναι για ειδικες περιπτωσεις , και κατ'εμε μπορουσαν να ΜΗΝ ειναι υποχρεωτικες "πορειες" στις εξετασεις.

"Ναι η οδηγηση στη πολη ειναι τελειως διαφορετικη αλλα αμα βασιζεσαι να μαθεις να οδηγας,με ολη τη σημασια της λεξης, απο την οδηγηση στο χαος τοτε θα γινεις (γενικο αυτο) σαν το μεσο ορο του ελληναρα οδηγου-κορνα-κτλ."

Εμαθα να οδηγαω στην Αθηνα και συνεχιζω να οδηγαω κυριως στην Αθηνα . Φοραω ζωνη ανελλιπως , η κορνα παιζει να χει πιασει αραχνες.Οδηγαω τελειως σαν γιαγια , λες και πηγαινω να δω αξιοθεατα.

(Εκτος και αν παιζει προκληση για κοντρα ε ναι εκει θα τιμωρησω κοσμο :) -- αλλα παντα σε ανοιχτους δρομους και ποτε μεσα σε κινηση και παντα υπο ελεγχο)

Δεν ειναι θεμα λοιπον που θα μαθεις να οδηγας ,ειναι τι κουβαλαει ο καθενας στο κεφαλι του.Αν δεν καταλαβαινει οτι η ζωνη σωζει ζωες , αν δεν καταλαβαινει οτι το να κορναρεις συνεχως δεν θα κανει το φαναρι να αναψει πιο γρηγορα ..εεε και στην ανω ραχουλα να μαθαινε να οδηγαει τα ιδια θα εκανε.

Δημοσ.

Δεν ειπαμε να σε μαθουν οδηγηση ουτε μεσα στη πολη ουτε σε ηλικια δημοτικου.

Μικρη ταχυτητα στο χωριο ωστε να εξοικειωθεις συνολικα με τη λειτουργια του αμαξιου.

Αμα μεχρι τα μαθηματα οδηγησης δεν εχεις πιασει τιμονι και περιμενεις να μαθεις ταυτοχρονα πως να χειριζεσαι κινηση,καθρεφτες,ταχυτητες, τιμονι τοτε εισαι περισσοτερο κινητος χαρος .

Δεν ειναι θεμα λοιπον που θα μαθεις να οδηγας ,ειναι τι κουβαλαει ο καθενας στο κεφαλι του.Αν δεν καταλαβαινει οτι η ζωνη σωζει ζωες , αν δεν καταλαβαινει οτι το να κορναρεις συνεχως δεν θα κανει το φαναρι να αναψει πιο γρηγορα ..εεε και στην ανω ραχουλα να μαθαινε να οδηγαει τα ιδια θα εκανε.

Γι' αυτο λεω αμα μαθεις απο ΣΩΣΤΟ οδηγο θα κοιταξει να σου μαθει οδηγικη παιδεια, στην οποια συμπεριλαμβανονται αυτα που λες. ^_^

Δημοσ.

Δεν ειπαμε να σε μαθουν οδηγηση ουτε μεσα στη πολη ουτε σε ηλικια δημοτικου.

Μικρη ταχυτητα στο χωριο ωστε να εξοικειωθεις συνολικα με τη λειτουργια του αμαξιου.

Αμα μεχρι τα μαθηματα οδηγησης δεν εχεις πιασει τιμονι και περιμενεις να μαθεις ταυτοχρονα πως να χειριζεσαι κινηση,καθρεφτες,ταχυτητες, τιμονι τοτε εισαι περισσοτερο κινητος χαρος .

Γι' αυτο λεω αμα μαθεις απο ΣΩΣΤΟ οδηγο θα κοιταξει να σου μαθει οδηγικη παιδεια, στην οποια συμπεριλαμβανονται αυτα που λες. ^_^

Μεχρι που πηγα σε σχολη οδηγων δεν ειχα κατσει στην θεση του οδηγου ουτε για φωτογραφιση :)

Και ναι εισαι κινητος χαρος , για αυτο κανεις δειλα - δειλα βηματα ΑΦΟΥ παρεις το διπλωμα.

Αν εννοεις οτι πιανεις το τιμονι ΠΡΙΝ πας σε σχολη οδηγων , ετσι ωστε αφου παρεις το διπλωμα ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ αμεσως μεσα σε ΚΙΝΗΣΗ , ε οχι περιμενα τοσα χρονια να παρω διπλωμα..λιγος καιρος παραπανω να περιμενω ωστε να ειμαι τελειως ετοιμος να βγω "εξω" δεν θα μου χαλασει την ζαχαρενια :)

Αλλα μην το κουραζουμε ο καθενας ας κανει ο,τι θελει και μετα να αναλαβει την ευθυνη των πραξεων του.

ΥΓ : πως ο ΣΩΣΤΟΣ οδηγος βαζει πισω απο το τιμονι εναν ανθρωπο ΧΩΡΙΣ διπλωμα ?αυτο δεν ειναι ΣΩΣΤΗ οδηγικη παιδεια...ελπιζω να κατανοεις την αυτο-αναιρεση των λεγομενων σου :)

• Moderators
Δημοσ.

Σε αυτο διαφωνω πληρως.

Το πρωτο πραγμα που ειπε ο δασκαλος οδηγησης οταν του απαντησα αρνητικα αν εχω οδηγησει ξανα ηταν: "Επιτελους, ενας που θα τα μαθει σωστα απ την αρχη!"

Τα μαθηματα συμφωνω οτι ειναι λιγα και οτι προσφερουν μονο τα βασικα (αναλογα με το ποσο ευκολα τα "παιρνει" καποιος βεβαια), αλλά σε καμια περιπτωση δεν ειναι αχρηστα. 15 ωρες πισω απο το τιμονι (20 45λεπτα) ειναι αρκετες για να μπορεις αφου παρεις το διπλωμα να βγεις αρχικα στη γειτονια σου και μετα απο ελαχιστο διαστημα στη γενικη κυκλοφορια.

Δημοσ.

Σε αυτο διαφωνω πληρως.

Το πρωτο πραγμα που ειπε ο δασκαλος οδηγησης οταν του απαντησα αρνητικα αν εχω οδηγησει ξανα ηταν: "Επιτελους, ενας που θα τα μαθει σωστα απ την αρχη!"

Τα μαθηματα συμφωνω οτι ειναι λιγα και οτι προσφερουν μονο τα βασικα (αναλογα με το ποσο ευκολα τα "παιρνει" καποιος βεβαια), αλλά σε καμια περιπτωση δεν ειναι αχρηστα. 15 ωρες πισω απο το τιμονι (20 45λεπτα) ειναι αρκετες για να μπορεις αφου παρεις το διπλωμα να βγεις αρχικα στη γειτονια σου και μετα απο ελαχιστο διαστημα στη γενικη κυκλοφορια.

δεν ειχα ξαναπιασει τιμονι..

τελειωσα τα μαθηματα...την εξεταση πηρα το διπλωμα

και δεν ηξερα ουτε να υπολογιζω τις ακρες του αυτοκινητου...ουτε ημουν ανετος σε διασταυρωσεις..ουτε ενοιωθα ανετος χωρις συνοδηγο...

και φυσικα εννοειται οτι δεν ηξερα οδικη συμπεριφορα μεσα σε κινηση..

1 μηνα στην γειτονια με συνοδηγο.αν σου λεει κατι :) και μετα μια μερα πηρα την μεγαλη αποφαση και βγηκα στην ζουγκλα :)

Το μονο καλο κουσουρι που μου μεινε ειναι η ζωνη ασφαλειας.Αν δεν την βαλω νοιωθω οτι κατι μου λειπει απο πανω μου...:)

• Moderators
Δημοσ.

Και ποια θα ηταν η λυση κατα την αποψη σου λοιπον;

Να γινονταν τα υποχρεωτικα μαθηματα 40; 50; Κατι αλλο; :)

Δημοσ.

Και ποια θα ηταν η λυση κατα την αποψη σου λοιπον;

Να γινονταν τα υποχρεωτικα μαθηματα 40; 50; Κατι αλλο; :)

αν και ακουγεται καλο , σιγουρα δεν ειναι "οικονομικο" για τον εξεταζομενο κατι τετοιο.

Ισως αν αλλαζε το ειδος της εξετασης , σε κατι ποιο ρεαλιστικο / πρακτικο.Εννοω να περιλαμβανει , ελεγχο σηματων , διαδρομη μεσα σε κινηση , παρκαρισμα φυσικα , και αλλα που ισως οι του επαγγελματος μπορουν να σκεφτουν και να ενσωματωσουν στην εξεταση.

Πραγματα που να τσεκαρουν κοκ , οδικη συμπεριφορα , γνωση του αυτοκινητου σαν ογκο/διαστασεις , εξοικειωση με τα πενταλ , κλπ.

Μην μου πεις οτι και τωρα γινονται αυτα , γιατι η δικη μου εξεταση εγινε γυρω γυρω απο μια πλατεια..παραεξω δεν πατησαμε :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...